Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas 34 tema

QUOTE(Amelita @ 2011 08 11, 12:35)
Siaip grybus patartina duot vaikams  neanksciau nei 7 ar 10 metu. Nepamenu keliu metu tiksliai, bet buvo toks straipsnis lrytas.lt.

Nu va, aš kažkada esu skaičius, kad grybų žmogaus organizmas apskraitai nevirškina, nes neturi tam fermentų....kai tuo tarpu grybų knygose rašoma apie vienų ar kitų grybų naudą žmogui.... blink.gif
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2011 08 11, 12:50)
O kaip pvz, su isialerginimu. Jei valgo, lyg nieko, o paskui pradeda stipriai bert. Juk siaip turetu but atvirksciai, organizmas po biski apsipranta ir pradeda toleruoti pagal ta teorija  g.gif
Tada dar toks dalykas, gerai jei taip butu paprasta davei kazka isbere, palaukei kelias dienas nurimo ir vel kazka bandai. Bet cia gal labai lengvos formos, nes kai vaika beria istysai, tai kaip tada?
Aisku viskas tesingai, reikia ivedineti po biski vis kitoki maista, bet jei matai kad stipriai beria, atsiranda dilgeline, nemanau kad protinga po tokio trumpo laiko tarpo bandyti. Vienas geras gydytojas patare tik po 3 men. bandyt vel ta produkta, nuo kurio stipri reakcija.
Siaip pritariu Fedes. smile.gif Manau kad kai sumazeja bendras organizmo isijautrinimas tai tada ir atsiranda galimybe po biski ivedineti maista.

Aisku jei vaikui nealerginis AD, tai tu dietu visai nereikia, tik tinkama odos prieziura smile.gif

Na, aš kiek skaičiau, niekur dar nesu radus tokio pavadinimo kaip alerginis AD. Čia gal greičiau mūsų lietuviški medikai jį sugalvojo. Manau, kad tiesiog yra dvi atskiros ligos su dviem atskirom diagnozėm - alergija ir AD ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2011 08 11, 12:29)
Nu va, aš kažkada esu skaičius, kad grybų žmogaus organizmas apskraitai nevirškina, nes neturi tam fermentų....kai tuo tarpu grybų knygose rašoma apie vienų ar kitų grybų naudą žmogui.... blink.gif
Papildyta:
Na, aš kiek skaičiau, niekur dar nesu radus tokio pavadinimo kaip alerginis AD. Čia gal greičiau mūsų lietuviški medikai jį sugalvojo. Manau, kad tiesiog yra dvi atskiros ligos su dviem atskirom diagnozėm - alergija ir AD  ax.gif

kai sita perskaiciau pas lilosun, nesupratau.. bet paskui pagalvojau, kad ji turi minty maistinis ad (alerginis ad)
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2011 08 11, 13:29)
Papildyta:
Na, aš kiek skaičiau, niekur dar nesu radus tokio pavadinimo kaip alerginis AD. Čia gal greičiau mūsų lietuviški medikai jį sugalvojo. Manau, kad tiesiog yra dvi atskiros ligos su dviem atskirom diagnozėm - alergija ir AD  ax.gif

Ir kaip jau rašiau - žinau, kaip elgtis su AD, bet ne su alergija ax.gif Ir žinau tik apie paprastus maistinius bėrimus, kurie su laiku turėtų praeit ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Meskute26 @ 2011 08 11, 14:00)
kai sita perskaiciau pas lilosun, nesupratau.. bet paskui pagalvojau, kad ji turi minty maistinis ad (alerginis ad)

visi skiria dvi diagnozes - food allergies AND atopic dermatitis....nebūna maistinio AD....
Atsakyti
Granatas, gal ir musu gyd sugalvojo tokius skirstymus. Bet gi buna kad alergija ir Ad persipyna, arba eina kartu. Siaip ci atokia paini liga, nes prie jos buna ir ivairios infekcijos ir t.t. tai sunku tikrai susigaudyti. Kiekvienam vaikuciui reikia tiesiog atrasti kas jam tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 08 11, 14:47)
Granatas, gal ir musu gyd sugalvojo tokius skirstymus. Bet gi buna kad alergija ir Ad persipyna, arba eina kartu. Siaip ci atokia paini liga, nes prie jos buna ir ivairios infekcijos ir t.t. tai sunku tikrai susigaudyti. Kiekvienam vaikuciui reikia tiesiog atrasti kas jam tinka smile.gif

Nu jo, bet mūsų medikai labai dažnai tėvus klaidina su tuo maisto ribojimu prie AD, kas dar labiau išbalansuoja visą vaiko sistemą ir tikrai nepadeda AD. Aš taip manau blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2011 08 11, 00:16)
Atopikams negalima naudoti priemonių, kurių sudėtyje yra šlapalo, nes jis labai dirgina odą.
Papildyta:
4u.gif

Granatas, ne taip gal issireiskiau, tepames kremais, kuriu sudety yra emolientai. Beje, Jusu rekomendacijom, nusipirkom is Rimi oranzinio avizu pieno ir kremuko vaistineje, kuri rekomendavot, nenoriu girtis, bet oda po vieno tepimo kitokia. Beje, rasiau, kad nuo visokiu javu reakcija buna, vakar valgem kose, siandien ryte taip pat, nieko. Kogero busiu patikejusi Jusu schemute, kad maistas itakos neturi. Nes paumeja velniai zino ko ir vel dingsta. Mums tur but nera labai sunki forma... Tiesa sakant nezinau ar yrimus tokiems maziams daro, kol buvo naujagimis, sake ir musu gimtuose Siauliuose ir Vilniuje, kad iki 3 metu niekas nedaro tyrimu nuo ko vis gi kyla ji. Bet jei maistas itakos neturi, vel gi, kam tada ji badyti betikslo... g.gif Gyvenam sukande dantis ir tiek, laikas rodys kaip baigsis doh.gif
Beje, as pati turejau baisia alergija, kuri buvo traktuojama kaip AD, tai ir mastau, nuo kaip atskirti butent AD? Ar nebus musu gydytoju taip vadinama bet kokia alergija? Man budavo kazkas baisaus, kojos iki keliu buvo tokios "nuestos", kad niezedavo iki numirimo, naktim draskydavausi, zaizdos gydavo, slapiavo ir pan ir pan... suejo 18, kaip nukirsta, nei niezti oda, nei kur beria, o AD juk vietos neturi. Tai pasimetus esu galutinai... Genai aisku mano maziuko berimuose kalti, turiu as ta polinki, bet kaip zinoti, ar tai butent AD...
Atsakyti
QUOTE(Robertaa @ 2011 08 11, 15:03)
Granatas, ne taip gal issireiskiau, tepames kremais, kuriu sudety yra emolientai. Beje, Jusu rekomendacijom, nusipirkom is Rimi oranzinio avizu pieno ir kremuko vaistineje, kuri rekomendavot, nenoriu girtis, bet oda po vieno tepimo kitokia. Beje, rasiau, kad nuo visokiu javu reakcija buna, vakar valgem kose, siandien ryte taip pat, nieko. Kogero busiu patikejusi Jusu schemute, kad maistas itakos neturi. Nes paumeja velniai zino ko ir vel dingsta. Mums tur but nera labai sunki forma... Tiesa sakant nezinau ar yrimus tokiems maziams daro, kol buvo naujagimis, sake ir musu gimtuose Siauliuose ir Vilniuje, kad iki 3 metu niekas nedaro tyrimu nuo ko vis gi kyla ji. Bet jei maistas itakos neturi, vel gi, kam tada ji badyti betikslo...  g.gif  Gyvenam sukande dantis ir tiek, laikas rodys kaip baigsis  doh.gif
Beje, as pati turejau baisia alergija, kuri buvo traktuojama kaip AD, tai ir mastau, nuo kaip atskirti butent AD? Ar nebus musu gydytoju taip vadinama bet kokia alergija? Man budavo kazkas baisaus, kojos iki keliu buvo tokios "nuestos", kad niezedavo iki numirimo, naktim draskydavausi, zaizdos gydavo, slapiavo ir pan ir pan... suejo 18, kaip nukirsta, nei niezti oda, nei kur beria, o AD juk vietos neturi. Tai pasimetus esu galutinai... Genai aisku mano maziuko berimuose kalti, turiu as ta polinki, bet kaip zinoti, ar tai butent AD...

Maistinis bėrimas dažniausiai būna labai smulkus - kūno arba rausvesnės spalvos ir beria dažniausiai dideliais plotais. Tuo tarpu AD būdingas "bėrimas" - sausi odos plotai, kartais gali atrodyti kad kraščiukai dėmelių net raštą turi, oda gali būti kieta, šiurkšti, gruoblėta, skilti iki žaizdų atsivėrimo, pleiskanoti. Dažniausiai AD labai niežti. Yra ir ūmi AD forma - spuogeliai ir pūslelės, kurios gali turėti panašumą net į pūslelinę.

O šiaip su Atopikais pirmiausia dėmesį kreipti reikia į: gal nusiprausė kuom netuom, gal miegojo patalynėje, kuri skalbta blogais milteliais ar pan., bet ne - gal suvalgė ką.... smile.gif Kai yra tinkamas režimas - maudynės ir kremas, ilgainiui pats pamatai, kad maistas čia ne prie ko. Reakcijas duoda, vaistai, vitaminai ir ypatingai skiepai.... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Robertaa @ 2011 08 11, 15:03)

Gal tiesiog Jūs išėjot į ilgalaikę AD recesiją, kas yra mūsų tikslas blush2.gif Ir kol nebus reikalingo išorinio aplinkos faktoriaus AD neišlįs - jis gali daugiau ir nebeišlįsti 4u.gif
Atsakyti
Papildyta:
Gal tiesiog Jūs išėjot į ilgalaikę AD recesiją, kas yra mūsų tikslas blush2.gif Ir kol nebus reikalingo išorinio aplinkos faktoriaus AD neišlįs - jis gali daugiau ir nebeišlįsti 4u.gif
[/quote]
Duok Dieve greiciau mano maziukas iseitu i recesija... Sekmes visiems ligoniukams 4u.gif Didelis ACIU Granatui drinks_cheers.gif
Atsakyti
Siandien ar vakar kaz kuri is jusu raset, kad pirkot RIMI kaz koki orandzini krema ir neblogai jis jums padejo jau po pirmos paros. Dabar nerandu tos zinutes. ax.gif Gal galit apie ta kremuma daugiau parasyti? Kokios firmos, kokia kaina, kokia sudetis? 4u.gif 4u.gif

Kremu pilna spintele, bet reikia plesti zinias. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2011 08 11, 21:38)
Siandien ar vakar kaz kuri is jusu raset, kad pirkot RIMI kaz koki orandzini krema ir neblogai jis jums padejo jau po pirmos paros. Dabar nerandu tos zinutes. ax.gif  Gal galit apie ta kremuma daugiau parasyti? Kokios firmos, kokia kaina, kokia sudetis? 4u.gif  4u.gif

Kremu pilna spintele, bet reikia plesti zinias.  smile.gif

oranžinis pokelis (ne raudonas) OATLY avižų pieno. Reikia pilti į vonią maudantis. Kartui pusė poko. Ir po to kremuotis vaistinėse parduodamu ADERMA EXOMEGA kremu (-alios spalvos tūtelės) - čia laikina, kol užsisakinėjat priemones iš USA 4u.gif
Atsakyti
mamytes - esat gal kuri bandziusi Fenistil lasiukus? g.gif sako padeda nezuli malsinti - nes Zyrtekas mums nifiga nepadeda nei lasai nei tableciu formoje vartojamas sad.gif
Fenkaroli - jau gereme 3 savaites - buvo neblogai, o vat Ketotifeno - gydytona nenori skyrti doh.gif
O apie Fenistil lasiukus pirmame puslapyje jokios info neradau blush2.gif
Papildyta:

OATLY avižų pieno - o kuriame cia skyriuje ieskoti?
Atsakyti
Aš va mąstau. Kaip man pamatyti alergiją maistui, kai sveikos vietos ant kūno nėr doh.gif

Kojos buvo apgijusios, dabar blin vėl išvešėjo išbujojo šlapiuojantys plotai. Net pūlinių atsirado. O taip jau džiaugiausi...
Atsakyti