QUOTE(Granatas @ 2011 08 10, 22:39)
Produktų atsisakyti reikia tik prie anafilaksinio tipo reakcijų. Prie paprastos alerginės reakcijos, kuomet smulkiai nuberia vaiką, produkto atsisakyt nereikia, o priešingai po truputėlį pratinti, kad visgi organizmas priimtų jį ir susiformuotų fermentai, kurie jį skaidytų.
Papildyta:
Atopikams normalus gyvenimas: nedirginti odos (cheminiais preparatais, vilnoniais, akriliniais audiniais ir pan.) ir tinkamai ją drėkinti teisingomis maudynėmis ir tinkamais emolientais.
bet tai chemija rašot nedirginti, o nevirškinamu maistu -dirginti? man sunku spręsti, pas mus vienareiškiškai situacija buvo tokia, kad jei bent trupinį alergeno, ir viduriuojam savaites. tai na, tikrai kažkaip neatrodo kad turėčiau vaiką pratinti kad paviduriuos ir praeis. kaip tik padarėm didelę pertrauką griežtai be alergenų (nekalbu apei aplinkos alergenus, kuriuos sunku taip sukontroliuot), ir dabar šeštas jausmas sako, kai jau atsipalaidavom, kartais gal jis ir gauna nedideliais kiekiais darželyje, tiesiog viskas daugmaž gerai ir nebesirūpinu. manau su laiku jautrumas mažės, tada galėsim tikiuosi ir daugiau ragauti. bet taip, kad ūmioj fazėj pratinti prie alergenų, tia man nesąmonė.
ir plius, jei duodi, nuberia. duodi - nuberia. o po to duodi - ir anafilaksinė. arba astma. tai kam to?.... aš esu vis dėlto šalininkė pratinimo ramybės būsenoj, o ne pastovaus alergizavimosi.
Papildyta:
QUOTE(Granatas @ 2011 08 09, 10:45)
Davėt kažko ir jūsų vaikiuką išbėrė. Maistinis bėrimas dažniausiai būna labai smulkus, kūno spalvos arba vos rusvais spuogeliais. Nesigąsdinam ir JOKIAIS BŪDAIS neišimam produkto iš vaiko raciono.
Pas mažiukus ilgai dėstosi fermentai, kol viskas užsikuria kaip turi būti. Taigi, išbėrė - porą dienų neduodat to produkto, o tada vėl bandot. Bandyt reikia mažiausiai 10-12 kartų.
o tai žinot, kad kūdikiai dėl to visko iš karto ir negauna į savo racioną, kad pradedam nuo to maisto, kuriam turime subrendusius virškinimo fermentus? kiti subręsta vėliau? tai gal ir grybų duoti metinukui, nevirškina, bet duosiu 12 kartų ir pradės?...
apskritai, ne viską, ką mes duodam sveikiem vaikams ir jų organizmai susitvarko su tuo, reiktų duoti. nusikalstam patys sau, valgom šlamštą, tą patė duodam ir vaikams.na, suvirškina. ištveria. bet tai kodėl tada jei matom, kad akivaizdžiai organizmas nepasiruošįs virškinti tokio produkto, jį duoti vaikui? nuo to, kad maistas keliauja gabalais per žarnyną, virškinimo fermentai neatsiranda. tai gal grėžtam prie tų laikų, kai morkų sultis spausdavo vaikams nuo pat gimimo? o žinot, iš ko ta mada buvo? iš tų laikų, kai ką turi, tą ir duodi vaikui. nes kitai iš viso mirsi iš bado. tai jei dabar mes nebadaujam, tai kodėl turim elgtis taip?
Papildyta:
QUOTE(Granatas @ 2011 08 10, 22:39)
Aš pirkau iš E-bay prieš tris metus. Mokėjau 130 Lt.
aš pirkau pigesniuosius iš skalbimorutuliai.lt, tai esu patenkinta, tik suskaldžiau plastmases tas, įtariu nuo to, kad pasukau pora kartų ant 1400 apsukų
dabar riešutais kolkas skalbiam, kol sugalvosiu, ką su tais rutuliukais daryt likusiais...
beje, man kažkaip riešutų kvapas visai patiko, tai aš ir rutuliais skabdama, dėl to kvapo mesdavau porą riešutų.
Papildyta:
QUOTE(Granatas @ 2011 08 09, 14:41)
Turim vieną berniuką, kuris gavęs BEGALĘ vaistų ir bando šitą schemutę. Gyvena name, kur nemažai pelėsio. Kol kas, kiek suprantu, sunkiai jiems sekasi...gal pelėsi ir turi įtaką?
pelėsis ir tos sąlygos, kuriame jis gyvena (tai reiškia ir mes su juo) ir sveikiems kenkia....