Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas 34 tema

QUOTE(Dzhine @ 2011 08 10, 22:17)
O kaip gydote tokias žaizdas? Avižų antpilas kažkiek apmalšina, bet negelbėja, o plaunant grynu vandeniu, žviegia kaip skerdžiamas paršelis...

Tepam kuo nors riebaliniu pagrindu. Kartais sudokremu.
Šiaip šitas dalykas surištas su prastu vidaus organų darbu. Kaip mums aiškino - maistas pilnai nesuvirškinamas ir kartu su skrandžio rūgštimi keliauja į žarnas. Panašu kaip refliuksas, tik kryptis kita. Vienas gydytojas sakė, kad tai dėl prastos kepenų veiklos.
Pats blogiausias dalykas, kad vaikui išsivysto baimė kakoti doh.gif Kai jau matydavau, kad nori - patepdavau užpakaliuką. Tada ne taip grauždavo, kai darydavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 10 rugpjūčio 2011 - 22:11
QUOTE(Robertaa @ 2011 08 10, 13:53)
Oj musu situacija 1:1. Arba nuo visokiu javu arba suris, jogurtas, neduodu nei  vieno, po to lyg pagereja odele, kazka duodu, vel isberia, kita karta vsiskai neberia, ar nebezinau nei nuo ko, nei kaip... Tepam ir tais prakeiktais hormonais ir paprastais kremais su slapalais visokiais, nebezinau jau ka ir daryti.. Kas siusites kremukus tuos? Noriu jungtis... bandyti, kas lieka, griebiames siaudo.  unsure.gif

Atopikams negalima naudoti priemonių, kurių sudėtyje yra šlapalo, nes jis labai dirgina odą.
Papildyta:
QUOTE(Irunia @ 2011 08 10, 13:42)

Granatas, dėkui už schemutę. Pati kažką panašaus jau buvau sumąsčius, bet va gavau patvirtinimą.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nurija @ 2011 08 10, 13:53)
sveiki,
gal galite dar placiau padestyti si komentara. jei gerai supratau, tai reiketu vaikui duoti tu produktu jei jam ir rodo didele alergija? maniskiui pagrinde kvieciai ...
bet anafilaksiniu soku nera. taip pat mes turime kate, jam rodo 3 klase  verysad.gif  taip pat ir namu erkutei. as pati nuo gimimo atopike, tai sunelis turi si gena, man buvo sunki forma, as neisaugau .... bet po nestumo man labai pagerejo, nebenaudoju jokiu tepalu.

Kaip ir rašiau, jau patvirtinta, kad daugumos atopikų tie visi IgG yra aukšti ir tai jokiais būdais nereiškia, kad jie yra alergiški maistui. Tai yra viena iš naujausių mkslo prielaidų, kodėl ir kaip sergama atopiniu dermatitu.
Produktų atsisakyti reikia tik prie anafilaksinio tipo reakcijų. Prie paprastos alerginės reakcijos, kuomet smulkiai nuberia vaiką, produkto atsisakyt nereikia, o priešingai po truputėlį pratinti, kad visgi organizmas priimtų jį ir susiformuotų fermentai, kurie jį skaidytų. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Irunia @ 2011 08 10, 14:26)
Bent jau man gydytoja sakė nesižavėti. Labai greit apsivelia nuo kremų ir šiaip, sako gi rūbas negydo. Aš susilaikiau nuo pirkimo unsure.gif

Atopikams normalus gyvenimas: nedirginti odos (cheminiais preparatais, vilnoniais, akriliniais audiniais ir pan.) ir tinkamai ją drėkinti teisingomis maudynėmis ir tinkamais emolientais.

Hormonai ir antihistamininiai vaistai yra chemija. Atopija yra autoimuninė liga. Viskas, kas veikia imunitetą įtakoja ir AD. Išvadas pasidarykit.... ax.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vasara gimusi @ 2011 08 10, 15:04)
Musu kaimyne gyresi,kad nusipirko eco rutulius net uz 3.5 lt, is 'viskas uz viena eura" parduotuves lotuliukas.gif tai da pigiau  lotuliukas.gif
Nezinau,as siunciausi is ekopirk,bet dabar jie nebeturi jau tu rutuliu. mokejau 59 lt

lotuliukas.gif va čia tai kaina thumbup.gif
Aš pirkau iš E-bay prieš tris metus. Mokėjau 130 Lt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2011 08 10, 22:39)
Produktų atsisakyti reikia tik prie anafilaksinio tipo reakcijų. Prie paprastos alerginės reakcijos, kuomet smulkiai nuberia vaiką, produkto atsisakyt nereikia, o priešingai po truputėlį pratinti, kad visgi organizmas priimtų jį ir susiformuotų fermentai, kurie jį skaidytų.  4u.gif
Papildyta:
Atopikams normalus gyvenimas: nedirginti odos (cheminiais preparatais, vilnoniais, akriliniais audiniais ir pan.) ir tinkamai ją drėkinti teisingomis maudynėmis ir tinkamais emolientais.

bet tai chemija rašot nedirginti, o nevirškinamu maistu -dirginti? man sunku spręsti, pas mus vienareiškiškai situacija buvo tokia, kad jei bent trupinį alergeno, ir viduriuojam savaites. tai na, tikrai kažkaip neatrodo kad turėčiau vaiką pratinti kad paviduriuos ir praeis. kaip tik padarėm didelę pertrauką griežtai be alergenų (nekalbu apei aplinkos alergenus, kuriuos sunku taip sukontroliuot), ir dabar šeštas jausmas sako, kai jau atsipalaidavom, kartais gal jis ir gauna nedideliais kiekiais darželyje, tiesiog viskas daugmaž gerai ir nebesirūpinu. manau su laiku jautrumas mažės, tada galėsim tikiuosi ir daugiau ragauti. bet taip, kad ūmioj fazėj pratinti prie alergenų, tia man nesąmonė.

ir plius, jei duodi, nuberia. duodi - nuberia. o po to duodi - ir anafilaksinė. arba astma. tai kam to?.... aš esu vis dėlto šalininkė pratinimo ramybės būsenoj, o ne pastovaus alergizavimosi.
Papildyta:
QUOTE(Granatas @ 2011 08 09, 10:45)
Davėt kažko ir jūsų vaikiuką išbėrė. Maistinis bėrimas dažniausiai būna labai smulkus, kūno spalvos arba vos rusvais spuogeliais. Nesigąsdinam ir JOKIAIS BŪDAIS neišimam produkto iš vaiko raciono. Pas mažiukus ilgai dėstosi fermentai, kol viskas užsikuria kaip turi būti. Taigi, išbėrė - porą dienų neduodat to produkto, o tada vėl bandot. Bandyt reikia mažiausiai 10-12 kartų.

o tai žinot, kad kūdikiai dėl to visko iš karto ir negauna į savo racioną, kad pradedam nuo to maisto, kuriam turime subrendusius virškinimo fermentus? kiti subręsta vėliau? tai gal ir grybų duoti metinukui, nevirškina, bet duosiu 12 kartų ir pradės?...
apskritai, ne viską, ką mes duodam sveikiem vaikams ir jų organizmai susitvarko su tuo, reiktų duoti. nusikalstam patys sau, valgom šlamštą, tą patė duodam ir vaikams.na, suvirškina. ištveria. bet tai kodėl tada jei matom, kad akivaizdžiai organizmas nepasiruošįs virškinti tokio produkto, jį duoti vaikui? nuo to, kad maistas keliauja gabalais per žarnyną, virškinimo fermentai neatsiranda. tai gal grėžtam prie tų laikų, kai morkų sultis spausdavo vaikams nuo pat gimimo? o žinot, iš ko ta mada buvo? iš tų laikų, kai ką turi, tą ir duodi vaikui. nes kitai iš viso mirsi iš bado. tai jei dabar mes nebadaujam, tai kodėl turim elgtis taip?
Papildyta:
QUOTE(Granatas @ 2011 08 10, 22:39)
Aš pirkau iš E-bay prieš tris metus. Mokėjau 130 Lt.  doh.gif

aš pirkau pigesniuosius iš skalbimorutuliai.lt, tai esu patenkinta, tik suskaldžiau plastmases tas, įtariu nuo to, kad pasukau pora kartų ant 1400 apsukų doh.gif dabar riešutais kolkas skalbiam, kol sugalvosiu, ką su tais rutuliukais daryt likusiais...

beje, man kažkaip riešutų kvapas visai patiko, tai aš ir rutuliais skabdama, dėl to kvapo mesdavau porą riešutų.
Papildyta:
QUOTE(Granatas @ 2011 08 09, 14:41)
Turim vieną berniuką, kuris gavęs BEGALĘ vaistų ir bando šitą schemutę. Gyvena name, kur nemažai pelėsio. Kol kas, kiek suprantu, sunkiai jiems sekasi...gal pelėsi ir turi įtaką?  g.gif

pelėsis ir tos sąlygos, kuriame jis gyvena (tai reiškia ir mes su juo) ir sveikiems kenkia....
Atsakyti
mamytes - o kaip yra su Neocate kai vaikui sukanka 1 metukai?tada jis gi nekompensuojamas - bet vaikas dar nori gert kazkiek to pienuko? ar jau nuo metu nebegeria vaikai pieno? nes jeigu gers dar piena - tai reikia pirkt uz visa kaina ar galima dar kazkaip ir toliau gauti kompensuojama - pvz atsigulus i ligonine?
Atsakyti
QUOTE(beatka1983 @ 2011 08 11, 09:25)
mamytes - o kaip yra su Neocate kai vaikui sukanka 1 metukai?tada jis gi nekompensuojamas - bet vaikas dar nori gert kazkiek to pienuko?  ar jau nuo metu nebegeria vaikai pieno? nes jeigu gers dar piena - tai reikia pirkt uz visa kaina ar galima dar kazkaip ir toliau gauti kompensuojama - pvz atsigulus i ligonine?

Ypac sunkiais atvejais galima bandyti gauti po metu Neocate, bet ir tai jei gydytoju komisija pagal tyrimus nusprestu kad verta, israsytu labai nedaug.
Atsakyti
Manau tuomet reiktu pirkti ta misinuka kur minejo Ivetacom. Pamirsau pavadinima.
Gal parasys ji pati. Gerai, kad maitinu MP, tai nekyla tu bedu del misinuku. Nors pati del to ir kenciu, nes meniu ribotas, bet gerai, kad po truputi jau pleciu. Aisku visokie tortai, kiausiniai, pyragai yra tabu visai nevalgau. O pieno produktus pradejau po truputi ragauti...
Atsakyti
skalbimo rutuliai pigiau - akcija - gal kam prireiks

http://pigu.lt/top_t...dos_iki_80_proc

Atsakyti
Vat man panasios abejones kyla, kaip Fedes parase, del produktu neisemimo is raciono.. mes pieno produktu nevartojam, labai jau siaura riba tarp maistines alergijos ir ne atpazinimo g.gif

O as vis labiau isitikinu, kad mums labiausiai kontaktinis dermatitas nuo pelesio, ketvirta diena namie, artejam prie finiso, jau apsidraskius.. gerai tik, kad puses metu begyje keisim gyvenamaja vieta, bet, kad ir vel nepatekti, kur pelesis..
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 08 11, 10:07)
bet tai chemija rašot nedirginti, o nevirškinamu maistu -dirginti? .......mažės, tada galėsim tikiuosi ir daugiau ragauti. bet taip, kad ūmioj fazėj pratinti prie alergenų, tia man nesąmonė.

ir plius, jei duodi, nuberia. duodi - nuberia. o po to duodi - ir anafilaksinė. arba astma. tai kam to?.... aš esu vis dėlto šalininkė pratinimo ramybės būsenoj, o ne pastovaus alergizavimosi.
Papildyta:
o tai žinot, kad kūdikiai dėl to visko iš karto ir negauna į savo racioną, kad pradedam nuo to maisto, kuriam turime subrendusius virškinimo fermentus? kiti subręsta vėliau? tai gal ir grybų duoti metinukui, nevirškina, bet duosiu 12 kartų ir pradės?...

Patikslinu, nesneteisingai mano parašymą supratot ax.gif
Dėl chemijos ir maisto - aš manau, kad pastoviai dirginant su chemija tikrai kelias veda gal ne prie anafilaksinių reakcijų, bet prie astmos, tai tikrai....

O dėl maisto davimo, tai juk ir rašiau - jei davėt ir išbėrė, tai palaukiat, kol bėrimas praeis ir vėl bandot po truputėlį duot.....Norėjau pasakyt, kad negalima auginti vaikų, kuriems jau 2,3 ir daugiau metų ant kelių produktų, nes vaikai auga ir organizmas negaudamas naujų produktų neskirs naujų fermentų. Norėjau paskayt, kad negalima daryt taip, kad neduodat vaikui iki 5 metų nieko, o tada pradedat duot viską ir sakot - o, gi sakiau, kad blogai...be abejo, kad bus blogai, nes iš kur jis paims fermentų, kad susitvarkyt su viskuom ką duosit. Viską reikia daryt palaipsniui ir esant galimybei vengti bet kokių kraštutinumų tiek į vieną tiek į kitą pusę. Mes pvz. laikomės Aemerikonų rekomendacijų iš dalies - iki metų jokių kiaušinių ir žuvies, iki trijų metų jokių riešutų ir jūros gėrybių, kitų rekomendacijų nesilaikėm ir lyg nieko. O dėl grybų metinukui blink.gif Mūsų mergaitei beveik trys, pabandėm duot kelis mažus grybukus neseniai tik šiais metais....
Atsakyti
Siaip grybus patartina duot vaikams neanksciau nei 7 ar 10 metu. Nepamenu keliu metu tiksliai, bet buvo toks straipsnis lrytas.lt.
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2011 08 11, 11:11)
O dėl maisto davimo, tai juk ir rašiau - jei davėt ir išbėrė, tai palaukiat, kol bėrimas praeis ir vėl bandot po truputėlį duot.....Norėjau pasakyt, kad negalima auginti vaikų, kuriems jau 2,3 ir daugiau metų ant kelių produktų, nes vaikai auga ir organizmas negaudamas naujų produktų neskirs naujų fermentų. Norėjau paskayt, kad negalima daryt taip, kad neduodat vaikui iki 5 metų nieko, o tada pradedat duot viską ir sakot - o, gi sakiau, kad blogai...be abejo, kad bus blogai, nes iš kur jis paims fermentų, kad susitvarkyt su viskuom ką duosit. Viską reikia daryt palaipsniui ir esant galimybei vengti bet kokių kraštutinumų tiek į vieną tiek į kitą pusę.

O kaip pvz, su isialerginimu. Jei valgo, lyg nieko, o paskui pradeda stipriai bert. Juk siaip turetu but atvirksciai, organizmas po biski apsipranta ir pradeda toleruoti pagal ta teorija g.gif
Tada dar toks dalykas, gerai jei taip butu paprasta davei kazka isbere, palaukei kelias dienas nurimo ir vel kazka bandai. Bet cia gal labai lengvos formos, nes kai vaika beria istysai, tai kaip tada?
Aisku viskas tesingai, reikia ivedineti po biski vis kitoki maista, bet jei matai kad stipriai beria, atsiranda dilgeline, nemanau kad protinga po tokio trumpo laiko tarpo bandyti. Vienas geras gydytojas patare tik po 3 men. bandyt vel ta produkta, nuo kurio stipri reakcija.
Siaip pritariu Fedes. smile.gif Manau kad kai sumazeja bendras organizmo isijautrinimas tai tada ir atsiranda galimybe po biski ivedineti maista.

Aisku jei vaikui nealerginis AD, tai tu dietu visai nereikia, tik tinkama odos prieziura smile.gif
Atsakyti