Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas 34 tema

QUOTE(Granatas @ 2011 08 09, 11:15)
1. AD atsirasti reikia BŪTINAI 2 dalykų: geno + aplinkos faktorius.
Jei genas yra, bet nėra stimuliuojančio aplinkos faktoriaus, AD gali ir neišlįsti.

Genas - jei giminėje yra žmonių, kurių sausa oda, net ir nabaisiai, bet jei nusiprausus ją reikia pakremuoti, sveikinu - genas giminėj yra  tongue.gif

2. Antras pagal svarbumą dalykas - su AD galima gyventi visiškai normalų pilnavertį gyvenimą ir juo džiaugtis  ax.gif Lietuvos medikai paprastai nuteikia priešingai sakydami, kad dabar jau vargsit visą gyvenimą  lotuliukas.gif

3. Tam, kad gyvent normaliai su AD nereikia jokių didelių investicijų, vaistų, tepalų ir kitokio š....  ax.gif

Mano schemutę sėkmingai išbandė jau 12 vaikų ir 3 suaugę  ax.gif
Kaip aš ją sugalvojau? Dėka Amerikos protingų medikų ir mokslinkų  4u.gif Ačiū, kad visgi yra žmonių, kurie nuoširdžiai dirba savo darbą  4u.gif
Papildyta:
Dabar paklausite, kodėl aš tą darau?  blush2.gif
1. Aš mama, turintį vaiką, sergantį posunke AD forma
2. Aš žmona, turinti vyrą, sergantį posunke AD forma
3. Aš turiu lengvą AD formą

rolleyes.gif Aš žinau, ką reiškia nemiegoti naktim, antrinės infekcijos ir t.t.

Ko aš prašau už sėkmės formulę? Labai nedaug  ax.gif
Jei jums pavyks, tiesiog nepamirškit pasidžiaugt ir papasakot, kad jums pavyko - labai visuomet laukiu feedback'o. O jei kada nors gyvenime susitiksim pasidžiaugt prie arbatos puodelio ir pyrago, apskritai - FAINAI  4u.gif

Nesupratau tos sėkmės formulės, ar dar reikia kantrybės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lince1 @ 2011 08 09, 10:20)
Nesupratau tos sėkmės formulės, ar dar reikia kantrybės smile.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
uz tokia formule galima ir pinigus imti..
Atsakyti
Taigi.....

Su genu kaip ir viskas aišku. Jei jau jį turite, tai niekur jis nedings.
Aplinkos faktoriai. AD labiausiai regauoja į buitines priemones - kuom prausiamės, kuom kremuojamės, kuom skalbiame ir plauname.
AD paprastai nereguoja į maistą ir dažniausiai bet kokie AD protrūkių tapatinimai su tuo, ką suvalgė vaikas, yra grynas atsitiktinumas.

Nemaišykit AD ir maistinės alergijos. Pastaroji, kaip man rodos iš vis daugiau gaunamų pavyzdžių, vystosi tiems vaikučiams, kurie ankstyvoje kūdikystėje gauna antihistamininių preparatų. Šiai dienai, man tas labai panašu į tiesą.

Viskas, ką čia rašysiu liečia tik AD. Apie maistinę alergiją žinau labai nedaug, nes nebuvo poreikio ja domėtis.

Maistas ir AD.
Davėt kažko ir jūsų vaikiuką išbėrė. Maistinis bėrimas dažniausiai būna labai smulkus, kūno spalvos arba vos rusvais spuogeliais. Nesigąsdinam ir JOKIAIS BŪDAIS neišimam produkto iš vaiko raciono. Pas mažiukus ilgai dėstosi fermentai, kol viskas užsikuria kaip turi būti. Taigi, išbėrė - porą dienų neduodat to produkto, o tada vėl bandot. Bandyt reikia mažiausiai 10-12 kartų. Vaikų dietologai įspėja, kad net ir vieno produkto išėmimas gali turėti labai negerų pasekmių.
Jei jūsų vaikas turi anafilaksinio tipo reakciją į kažkokį produktą - ištinsta gerklos, bėga nosytė, ašaroja akys, ištinsta kitos kūno dalys - tai jau yra rimta maistinė alergija ir tokio produkto vartojimą iš tiesų reikia nutraukti.

AD sinusoidė.
AD paūmėjimai/atslūgimai vyksta dažniausiai bangomis, be kažkokių konkrečių išorės veiksnių poveikio. Todėl tėvai dažniausiai viską "nurašo ant maisto".
Papildyta:
Ką skaičiau naujausio apie AD atsiradimo hipotezes:

mokslas kelia hipotezę, kad AD atsiradimą įtakoja tai, kad viena imuninės sikstemos dalis, tą kuri atsakinga už ląstelių atsinaujinimą ir pan. yra hipofunkcijoj - t.y. atsiranda daugybinis odos uždegimas, o ta, kuri atsakinga už tuos visus antikūnius IgG yra hyperfunkcijoj - paprastai atopikų IgG būna labai aukštas ir gali rodyti dideles reikšmes. Užsienyje jums pasakytų, kad atopikams antialerginiai tyrimai yra neatliekami, nes jų IgG bus aukštas ir tokio tyrimo nebus galima vertinti, nes jiems tai yra norma ir visiškai nereiškia, kad žmogus alergiškas vienam ar kitam dalykui.

toliau...
skaičiau labai įdomias mokslines teorijas apie kates ir AD (pabrėžiu - kates, o ne šunis, šeškus ar dar ką nors). Nėra nustatyta kodėl ir kaip, bet AD stipriai blogina jei namie gyvena katė. Mes savo atidavėm ir tai buvo mūsų pirmas žingsnis į sėkmę smile.gif
Papildyta:
Buitinės priemonės ax.gif

1. Nėra gerų skabimo skysčių, miltelių - arba man tokių nepakliuvo. Išbandžiau n...ir ekologiškų ir neekologiškų...visokių. Kažkas paleidęs antį, kad gerai skalbti AD sergančių žmonių rūbus ūkišku muilu. Nebūsiu sarkastiška, tiesiog trumpai pasakysiu, kad ūkiškas muilas yra toks muilas, kuriame yra likę daug nesureagavusio šarmo. Jeigu jūs manot, kad toks dalykas jautriai odai ok....... lotuliukas.gif nu, net nekomentuoju toliau. Mano atrstas būdas čia - ekorutuliai. Taip, skalbia jie tikrai prasčiau už miltelius ir visas didesnes dėmes jums teks išplaut rankomis, bet kiekvienas renkasi ax.gif Man po vokiškų eko miltelių iš RIMI pabandymo (išbėrė mus visus tris) teko viską perskalbti bene tris kartus....kol pradėjo rimti oda....

2. Indus plaunu arba tik su karštu vandeniu ar bet kokiu ekologišku plovikliu. Tik jau ne su Fairy ir pan.
Papildyta:
Natūrali vilna ir AD.
Paprastai veikia neigiamai ir reikia vengti tiesioginio kontakto su oda.

Ir toliau pagrindiniai dalykai ax.gif

1. Jei jūs esate vartoję vaistų ir hormoninių tepalų - jums tikrai užtruks ilgiau nei tiems, kurie jų yra nevartoje (čia iš praktikos sakau smile.gif )

2. Kantrybė ir disciplina BŪTINI, kad jums pavyktų ax.gif
Atsakyti
Gyvūnų neturim, skalbiu ekorutuliais, indus tik ekologiškais plovikliais, rūbelius stengiuosi medvilninius, bent jau kur su kūnu liečiasi. Žiemą kjau galvojau , kad išaugom, o vasarą ši mums žiauri, jau kelis kart sterptokoką ant odos turėjom ir šiaip visokių negerų ligų. Tai dar vistiek tos formulės nesuprantu smile.gif
Atsakyti
Kol bandote mano pasiūlytą schema, nenaudojate jokių tepalų ir kitų priemonių.
Priemonės NEGALI maišytis schmoll.gif

Sėkmės paslaptis - teisingos maudynės.

1. Labai išberti vaikai turi būti maudomi 2 kartus dienoje.
2. Vidutiniškai išbertiems užteks maudytis kasdien.

Kai jau jūsų nebers kurį laiką - bent jau mėnesį, galit pradėt retint maudynes - pradžioje kas antrą dieną, vėliau kas trečią. Retos maudynės atopikams yra prabanga, bet tai nėra jau taip sunku ar blogai, patikėkit - tai labai nedidelė kaina už kokybišką gyvenimo būdą ax.gif

Vanduo apie 36 laipsnius C, NE DAUGIAU. Karštas vanduo atopikams - peilis.

Maudynių trukmė - ne trumpiau 10 minučių (pageidautina 15) - per tiek laiko oda pasisotina vandeniu.

Kol beria, į vandenį pilam prieš tai PUODELYJE ištirpintas avižas (vieno pokiuko turi užtekt kokiems 4 kartams, pilant trečdalį vonios vandens)

http://www.drugstore...fromsrch=aveeno

Kai jau nebeberia, galima maudytis ir paprastam vandenuke ax.gif

Po maudynių jūs turit 3-5 max. minutes laiko pakremuoti vaiką - per tiek laiko užsidarinėja odos poros. Vėliau - jūs pavėlavę ir maksimalaus rezultato neturėsit. Todėl, sodinam vaiką prieš filmuką ir olimpiečių greičiu nuo galvos iki kojų:

http://www.drugstore...h=aveeno eczema

Tuomet tuo pačiu olimpiečių greičiu kremuojam labai pažeistas vietas:
http://www.amazon.co...e/dp/B001E96LC2

Sveikinu, pirmą žingsnį sėkmės link žengėt ax.gif
Jei vaikas stipriai išbertas, dienos bėgyje išbertas vietas vis dar pakremuojam tuo antruoju kremu.

Vakaras. Viską, ką per dieną užtepėt, reikia švariai nupraust:

ir galvytę:

Toliau procedūra ta pati - per 3 minutes pakremuot ax.gif

Labai svarbu yra nutraukt itch-scratch ciklą. Kuo daugiau kaso - tuo blogiau odai ir tuo labiau ją niežti ir tuo labiau ją kaso. Vaikus, kurie jau supranta, galima sudrausmint paaiškinant, kad va yra kremukas (tas antras), jei niežti, atsidaryk ir pakremuok tą vietelę.

Kadangi Aveeno kremus į Lietuvą atgabenom mes prieš du metus - manau, kad mes buvom pirmieji atradę ir sėkmingai pasidalinę tuo su kitais, tai per tą laiką išbandėm labai daug tų Aveeno kremų - ne visi veikia toli gražu. Ansčiau naudojom tokį kaip tas antras, tik su ruda juostele, bet jie jau praeitis, šitas naujas yra daug geresnis thumbup.gif Čia aš apie tą Eczema treatment.

Va, tiek tų stebuklų. Viskas labai paprasta ax.gif Priemones galit užsisakyt per bet kokią tarpininkę (aš pati, beje, irgi per tarpininkę perkuosi). Lietuvoje, kol lauksit priemonių galit daryt taip:

vietoj avižų į vonią pilat OATLY avižų pieną (oranžinis pokelis, ne raudonas ir tik didžiuosiuose RIMI centruose) + ADERMA EXOMEGA (žalios spalvos tūtelės) priemones, bet su jom bent jau mes neišlipom iš balos visai. Bėrimai apmažėję buvo, bet jie buvo....

Jei turit klausimų klauskit, jei pastabų - sakykit - padiskutuosim.

Tiesiog norėjau jums paskyt, kad žinokit, jog gali būti KITAIP, jog gali būti GERAI ax.gif 4u.gif

Papildyta:
Beje, dvi labai gerai žinomos daktarės, kurių pavardės jums tikrai būtų girdėtos, man prieš du metus sakė - maudykitės kuo rečiau, nes maudynės sausina oda..... nenoriu būti nekorektiška, bet poniai, kuri jau galėtų anūkus eit prižiūrėt patarčiau neklaidint pacientų ir nedaryt žalos.... schmoll.gif Jų pasakymas turėtų skambėti taip - neteisingos maudynės sausina odą, o teisingos - drėkina ax.gif
Papildyta:
Mūsų pasiektas geriausias rezultatas - maudynės 2 kartus savaitėje, kurių metų pakremuoju visą kūną, o rankytes ir veiduką pakremuojam nusiprausę rytę ir vakare. Jokių bėrimų, aišku.

Mūsų tikslas - kad nereikėtų drėkinti odos kremukais wub.gif bet jei taip ir nenutiks, tai visvien esam laimingi 4u.gif
Atsakyti
[quote=Granatas,2011 08 09, 12:12]

O man dar labai idomus tas skiepu klausimas. Kaip suprantu vis tik skiepijot tuo atidetu 1,3 men. skiepu ar klystu? Kas leme apsiprendima?
Atsakyti
Pas mus tai isvis mistika doh.gif

neseniai nuvaziavom su dukryte pas jos kuma mano teta pabuti.. bukle vaiko bloga, nevaldomai blogeja.. pas mus sodyba, o pas kuma daugiabutis.. po triju dienu isvaziuojant bukle daug geresne, zandukai uzgije, paakiai sveiki g.gif manes dienom nebudavo, i lauka nejo.. tada padarem isvada, kad namie netinka visos uogos nuo krumu..
pagyvenom namie dvi savaites, nuo uogu saugau neduodu,vel bukle bloga nevaldoma, vel vykstam i palanga, isbunam keturias dienas ir bukle vel stipriai pagerejusi, i lauka eidavo.. mano teta iskele hipoteze, kad cia ji be mamos daug ramesne, jokiu susinervinimu, pykcio protrukiu, todel jai geriau g.gif
Atsakyti
[quote=zvejodukra,2011 08 09, 12:30]
[quote=Granatas,2011 08 09, 12:12]

O man dar labai idomus tas skiepu klausimas. Kaip suprantu vis tik skiepijot tuo atidetu 1,3 men. skiepu ar klystu? Kas leme apsiprendima?
[/quote]

Na, net ir tuomet kai mūsų jau nebėrė pasiskiepijus planiniais skiepais, AD visuomet prasiverždavo visvien kokiom gerom 3 svaitėm. O po vėjaraupių skiepo - tai intensyviai 2 mėn. turbūt atbėrė blink.gif Turėtum antrąkart skiepytis nuo vėjaraupių, bet manau, kad jau susilaikysiu apskritai nuo bet kokių skiepų, jeigu jie šitaip vaiko organizmą veikia...
Papildyta:
QUOTE(Meskute26 @ 2011 08 09, 12:56)
Pas mus tai isvis mistika  doh.gif

.... jokiu susinervinimu, pykcio protrukiu, todel jai geriau  g.gif

Na, kaip sako, visos ligos nuo nervų, tik kai kurios nuo meilės ax.gif Nervai tikrai nepadeda AD, bet gal visgi yra kažkokių kitokių aplinkos faktorių - palyginkit namus ir namų aplinką jų ir savo - gal kažkas pas jus namie veikia kaip dirgiklis? Beto, kaip jau ir rašiau, atopijai būdingi svaiminiai pablogėjimai ir pagerėjimai...
Atsakyti
Aš ir jau pasimečiau...dukrytės odelė jau buvo graži, valgė ko seniau negaudavo (džiūvėsėlius, sausainius "Gaidelis", duoną, batoną), žodžiu viską, kur jau yra kviečių. Ir nieko, viskas gerai, mano nuostabai. Nebuvo nei vieno rausvo lopinėlio per dvi savaites, o nuo šio šeštadienio užvalgė sūrių lazdelių, ir vėl išbėrė kojytę, petukas jau nudraskytas, ar galėjo taip atsitikt nuo tų lazdelių? blink.gif beje ir daugiau tų sausainių "Gaidelis" užvalgė...nebegaliu, o jau taip džiaugiaus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute26 @ 2011 08 09, 12:56)

neseniai nuvaziavom su dukryte pas jos kuma mano teta pabuti.. bukle vaiko bloga, nevaldomai blogeja.. pas mus sodyba, o pas kuma daugiabutis.. po triju dienu isvaziuojant bukle daug geresne, zandukai uzgije, paakiai sveiki  g.gif manes dienom nebudavo, i lauka nejo.. tada padarem isvada, kad namie netinka visos uogos nuo krumu..
pagyvenom namie dvi savaites, nuo uogu saugau neduodu,vel bukle bloga nevaldoma, vel vykstam i palanga, isbunam keturias dienas ir bukle vel stipriai pagerejusi, i lauka eidavo.. mano teta iskele hipoteze, kad cia ji be mamos daug ramesne, jokiu susinervinimu, pykcio protrukiu, todel jai geriau  g.gif

Nejaugi mama gali taip nervinti smile.gif lotuliukas.gif Manau, kad namuose kažkas netinka: augalai, kilimai ar nieko neturit?
Atsakyti
Labai gerai nauduotis patarymais nuo savo kailiu patirusios tu bedu mamyciu, taigi aciu tau Granata. Kovojam su AD daugiau nei puse metu ir tikrai butu daug lengviau, jeigu gydytojai turetu viena tieisinga nuomone siuo klausimu. Dauguma ju patarimu labai mums pakenke.Del maisto sudariau panasia isvada, kad reikia po truputi pratinti prie visko, nes tirimai rodo nesamones, arba vaiko bukle blogeja, ar gereja neatsizvelgiant i ta, ka valgo. Bet gal kas zino, ka daryti tada, kai vaikelis kasosi, net jei odyte labai graziai atrodo, cia turbut jau pripratymo reikalas, ar psichologinis faktorius? Ir tada persasi mintis, kad visdelto kaltas maistas ir vel ji riboju.
Ir dar vienas klausimas, kuom tie kremukai tokie geri, ar tik amerikeciai moka kovoti su AD, ar ne bus cia, kaip su Skin-cap preparatais? Tikiuosi, kad ne, bet kodiel tu Aveen kremuku neplatina Europoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute26 @ 2011 08 09, 11:56)

neseniai nuvaziavom su dukryte pas jos kuma mano teta pabuti.. bukle vaiko bloga, nevaldomai blogeja.. pas mus sodyba, o pas kuma daugiabutis.. po triju dienu isvaziuojant bukle daug geresne, zandukai uzgije, paakiai sveiki  g.gif manes dienom nebudavo, i lauka nejo.. tada padarem isvada, kad namie netinka visos uogos nuo krumu..
pagyvenom namie dvi savaites, nuo uogu saugau neduodu,vel bukle bloga nevaldoma, vel vykstam i palanga, isbunam keturias dienas ir bukle vel stipriai pagerejusi, i lauka eidavo.. mano teta iskele hipoteze, kad cia ji be mamos daug ramesne, jokiu susinervinimu, pykcio protrukiu, todel jai geriau  g.gif

Gal koks pelesis yra pas jus? Tikrai name kazkas netinka is aplinkos.
Papildyta:
Sveikute, Granatas 4u.gif Va ir pasirode Aveeno atradeja thumbup.gif
Jau daugelis mamu isbande tavo anksciau siulyta schema, o ir mes su tuo 3 daliu kompleksu sausuma odos sutvarkem. Aisku alergija niekur nedingo bet vistik buvo padaryta pradzia smile.gif Aciu tau wub.gif

ivetacom, as tai nemanau kad cia psichologinis dalykas. Tas niezulys juk eina is vidaus, ir nebutinai is karto pasirodo ant odos berimai. Dings niezulis ir nesikasys. Pagal saviske matau kai niezti tai kasosi ir sveika oda, o kai nusiramina niezulys nebelieka ir poreikio kasytis.
Atsakyti