Arturai, puikus aprašymas Labai gerai nusakėt vairavimo kultūrą Vokietijos keliuose, mes irgi buvome sužavėti. Pyptelint girdėjome vieną kartą, Niurnberge - jokio streso, jokios agresijos kelyje, vairuoji ir tikrai mažiau pavargsti. Tik grįžus į Lietuvą, tą pačią naktį Vilniuje prie sankryžos mus aplenkė, pakišo mašiną ir sustojo pirmi prie šviesoforo.... (kažkodėl visi šviesoforai veikė).
QUOTE(Arturas15 @ 2011 07 29, 10:37)
Malonu, kad patiko reportažas.
Dėl važiavimo: žvilgtelėjau į viamichelin-ą: Kaunas-Plitvica 1600 km. Važiavot 19 val. minus sutojimai apie 3 val. (na, gal kiek mažiau, bet...) - vidutinis greitis netoli 100 km/h . O sakote, kad greičio neviršijote Niu niu niu
Dėl važiavimo: žvilgtelėjau į viamichelin-ą: Kaunas-Plitvica 1600 km. Važiavot 19 val. minus sutojimai apie 3 val. (na, gal kiek mažiau, bet...) - vidutinis greitis netoli 100 km/h . O sakote, kad greičio neviršijote Niu niu niu
Na Čekijoje, Austrijoje, Kroatijoje, Slovenijoje leistinas greitis 140 km. Vat jo ir neviršijome
Viršinti niekaip negalėjau, nors paprastai "šiek tiek" viršiju.
Tiesiog mūsų erelis ( OPEL išvertus iš rusų) užsiožiavo ir persijungė į rezervinį rėžimą, tad nuo lenkijos pasienio daugiau 125km/h nevažiavo.
Mane tai siutino, bet kelionės neatisakėm. Taip su tokia "puse" mašinos ir nuvažiavom daugiau kaip 3000km.
P.S. stojome iki Plitvicos likus apie 50-60imt km. nuvažiavom 1550km.
Papildyta:
P.P.S Važiavom 20imt. valandų. Stojom nakvoti 22 val vietos laiku - lietuvišku 23-ią.
Paskaičiau Arturo 15 kelionės įspūdžius ir įsimylėjau Kroatiją
Labai malonus, kultūringas aprašymas, gražios nuotraukos. Smagu prisiminti ir pačiai aplankytas vietas, Zalcburgą, Veneciją. Tiesa, važiavau turistiniu autobusu ir teko "malonumas" važiuoti tuo garsiuoju Alpių keliu. Jausmas nenusakomas, visiems keleiviams sulėkus į vieną autobuso pusę pasižiūrėti žemyn, manėm, kad jis nulėks.
Dabar turiu du favoritus Aidluką ir Jus
Dabar turiu du favoritus Aidluką ir Jus
Perskaiciau ir as jusu pasakojima Labai smagu viska prisiminti, labai panasiu marsrutu vaziavom, daug matytu vaizdu Neaplankem tik krimlo kriokliu, nors buvom numate...Gaila, ispudingi kaip suprantu jie, teks grizti kada Su oru mums pasiseke, nes kai vaziavom alpiu keliu, tokia silta ir sauleta diena buvo, kad kalnai atsivere visu grazumu Bet is vakaro atvykus nakvynei netoli kalnu toks lietus su krusa uzklupo, kad galvojom masinos stiklai isbyres Tuo metu dar nakvynes nebuvom rade ir net vaziuot negalejom, sustoje ir issigande laukem kol nurims Dabar smagu prisimint tai, o tada tokia baime buvo
Liux reportažas vėl "pralėkiau" Austrijos, Kroatijos keliais sniegas liepos mėnesį, slidus kaip ledas " nuflišuotas" Splito grindinys, Dubrovniko stogai ir gelbėtojas nuo kaitros- fontanas, ir dar močiutė prie Plitvicos, kuri visus pakeleivius prieš miega "slivovke" užvaišina... jūsų nuotraukų pagalba patikrinau savo "atminties kortelę"- įrašai nedingo
Super pasakojimas nuotraukos fantastiskos - atgaivino mano prisiminimus is praeitos vasaros Kroatijoje Mes taip pat buvome apsistoje Tucepi - nuostabus ir ramus miestelis. Tik vieno dalyko nepadareme sioje kelioneje - Plitvicu neaplankeme vadinasi artimiausius kelerius metus butinai turime ten sugrizti ir istaisyti sia klaida o be to ir trauka siai saliai liko begaline...nuostabus kalnu keliai, moderni kalnu autostrada, krastovaizdis, su kiekvienu pravaziuotu tuneliu i pietus vis siltejantis oras ir dar daug daug visko, kas privercia tapti neabejingu siai saliai
Man Jūsų reportažas patiko Dar kartą leidote man pakeliauti kartu į lankytas ir dar nematytas vietas, ir vėl leisti svajonėms skristi į ateinančius metus.
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 30, 13:51)
Man Jūsų reportažas patiko Dar kartą leidote man pakeliauti kartu į lankytas ir dar nematytas vietas, ir vėl leisti svajonėms skristi į ateinančius metus.
Dėkui visiems už gražius žodžius. Kitų metų svajonė - reportažo epiloge, o po Stella7 reportažo ji dar sustiprėjo.
Bet netikėtai kai kas gimė dar šiais metais: po tiek daug puikių paskutinių fotoreportažų mano nervai neišlaikė - lapkričio pradžioje pagaliau įgyvendinsiu vieną savo seną seną svajonę - aplankyti Paryžių... Lėktuvo bilietai jau nupirkti, dabar laukia kitas malonumas - kelionės planavimas. . Pažiūrėsim, gal po kelionės net reportažas gims...
QUOTE(Arturas15 @ 2011 08 30, 14:19)
Bet netikėtai kai kas gimė dar šiais metais: po tiek daug puikių paskutinių fotoreportažų mano nervai neišlaikė - lapkričio pradžioje pagaliau įgyvendinsiu vieną savo seną seną svajonę - aplankyti Paryžių...
Šaunu Fotoreportažų tikrai netrūko, nukautavo kaip reikalas jie
Labai ačiū už virtualią kelionę Labai įdomu ir lengva buvo skaityti,o ir aplankytos šalys pakerėjo