Įkraunama...
Įkraunama...

Opa opa per Europą

QUOTE(Cobre @ 2011 07 26, 15:27)
Tiesiog, kaip Arturui kilo klausimas, kaip yra taupoma kelioneje, taip man kilo klausimas, o kaip taip buna virsijamas biudzetas  biggrin.gif

Taip, žiūriu įsilingavo diskusija apie taupymą. Cobre, kalbant apie kelionės biudžetą: taip kaip batsiuvys be batų, taip vyr.finansininkas be biudžeto blush2.gif . Užtenka jų darbe, kelionės biudžetą planavau "iš akies": nakvynės (čia galima pakankamai tiksliai - daug kas užsakyta iš anksto) plius kuras plius maistas plius bilietai į lankomas vietas plius nenumatytos išlaidos lygu 8000 Lt. Kaip nebūtų keista, realybė nedaug skyrėsi nuo plano biggrin.gif .
Kalbėdamas apie taupymą, turėjau galvoje kitų keliautojų sugebėjimą keliauti super pigiai (kažkur buvau užtikęs temą - 1000 Lt kelionei automobiliu- kažkas panašaus). Šito mes nesugebam. Kadangi uždirbam ne dešimtimis tūkstančių per mėnesį (jei būtų taip - keliautumėme ne automobiliu, bet dingtų dalis kelionės žavesio), namie daug ko sau neleidžiam. O išvykus - ir restoranai, ir pramogos ir t.t. Bet esu įsitikinęs - per atostogas kitaip ir negalima. Iš tikrųjų: gyvename ne tam, kad valgytume, o valgome tam, kad gyventume.
Tiek taupymo filosofijos ax.gif .
Atsakyti
Arturai, specialybe ta pati, biudzetas zinoma, kad iki smulkmenu nesuplanuojamas, o keliauti pigiai nesunku, tik reikia atsisakyti kuo daugiau patogumu ir pramogu biggrin.gif Bet ko gero tau tas neaktualu biggrin.gif
O mes va jau bandysime antra kelione lektuvas+nuomota masina. Pirma kelione buvo trumpute, labiau pabandymas. O toki varianta renkames del mazesniu keliones islaidu. Todel nepriskirk lektuvu turtingiesiems, juk yra ir pigiu oro liniju mirksiukas.gif
Atsakyti
Artūrai15, visiškai su jumis sutinku, mes taip pat daug ko sau neleidžiame, taupome kiekvieną lituką, bet per atostogas, kad ir Lietuvos pajūryje, atsipalaiduojame ir atostogaujame 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linuskė: 27 liepos 2011 - 09:17
Arturai15, nuostabi kelionė ir žinoma pats pasakojimas thumbup.gif 4u.gif O jau Alpių kelias wub.gif wub.gif wub.gif Jis irgi buvo mano kelionės planuose, bet ir vėl (jau antri metai doh.gif ) liko tik svajonėse doh.gif Nepalankios oro salygos privertė keisti kelionės planus doh.gif Bet... nėra to blogo, kas neišeitų į gerą...
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 07 27, 21:59)
Arturai15, nuostabi kelionė ir žinoma pats pasakojimas thumbup.gif  4u.gif O jau Alpių kelias wub.gif  wub.gif  wub.gif Jis irgi buvo mano kelionės planuose, bet ir vėl (jau antri metai doh.gif ) liko tik  svajonėse doh.gif Nepalankios oro salygos privertė keisti kelionės planus doh.gif  Bet... nėra to blogo, kas neišeitų į gerą...

oi, kaip smagu- dar viena keliauninkė atsirado mirksiukas.gif manau tikrai užderės gerų naujienų thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 07 27, 21:59)
Arturai15, nuostabi kelionė ir žinoma pats pasakojimas thumbup.gif  4u.gif O jau Alpių kelias wub.gif  wub.gif  wub.gif Jis irgi buvo mano kelionės planuose, bet ir vėl (jau antri metai doh.gif ) liko tik  svajonėse doh.gif Nepalankios oro salygos privertė keisti kelionės planus doh.gif  Bet... nėra to blogo, kas neišeitų į gerą...

Dėkui už gerus žodžius 4u.gif - kelionė buvo tikrai nuostabi. Laukiam šiemetinės kelionės į pasaką aprašymo. ax.gif
Atsakyti
Super reportažas.
Juolab, kad pats panašiu metu buvau Kroatijoj.
Tiesą pasakius tokie reportažai labai skatina keliauti.
Tiesa, kartais susikuriame "mitų" kurie nebūtinai pasiteisina.
Mano griuvę "mitai" apie Koratiją:

1. "Maudymosi bateliai apsaugos nuo jūros ežių" - netiesa. Užlipus tiesiai batelius praduria, tad saugotis vistiek reikia.
2. "Be kondicionieiriaus kambario geriau net nežiūrėti" - mes buvom birželio 25- liepos 3 dienomis, gyvenom pirmame aukšte - kondicionieriaus tikrai nereikėjo.
3. " jūros vanduo kaip arbata" - Na šiltas vanduo, šiltas, bet iki arbatos....... gal būt rugpjūčio mėn ir įšyla.
4. "Cikados neduoda miegoti" - Tuo metu kai buvome reikėjo labai įsiklausyti, kad išgirstum vieną kitą cikadą.
5."Kelyje reikia planuoti vieną, arba dvi nakvynes" - Nebūtinai, 3-ią val nakties išvažiavę iš Kauno 22 val. nakvoti stojome prie "Plitvicos". Greičio neviršijome, važiavome su dviem vaikais, vairavau vienas.
Atsakyti
Labai geras fotoreportazas thumbup.gif
Vel virtualiai sugrizau i Kroatija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cormic @ 2011 07 28, 10:11)
5."Kelyje reikia planuoti vieną, arba dvi nakvynes" - Nebūtinai, 3-ią val nakties išvažiavę iš Kauno 22 val. nakvoti stojome prie "Plitvicos". Greičio neviršijome, važiavome su dviem vaikais, vairavau vienas.

Sveiki,

O kuriuo keliu važiavote, kad taip greitai nuvykot? g.gif

Mums tai dar dvi valandos prisideda, nes iš Klaipėdos važiuosim. Tad vis tiek bus reikalinga nakvyne mirksiukas.gif
O važiuoti, kad ir 19 val, yra rizikinga.
Atsakyti
QUOTE(Asta123 @ 2011 07 28, 19:16)
Sveiki,

O kuriuo keliu važiavote, kad taip greitai nuvykot? g.gif

Mums tai dar dvi valandos prisideda, nes iš Klaipėdos važiuosim. Tad vis tiek bus reikalinga nakvyne   mirksiukas.gif 
O  važiuoti, kad ir 19 val, yra rizikinga.

Į priekį važiavom per Čekiją Austriją Slovėniją -atgal per Vengriją Slovakiją (Lenkijos taip pat neišvengiau). Ir vienas, ir kitas maršrutai užima panašiai laiko.
Keliai taip pat labai nesiskiria. Važiuojant per Slovakiją - Vengriją mažiau mokėti už kelius (Vis tik viena šalim mažiau).
O dėl važiavimo 19 val. Na ne visą laiką juk važiuoji - sustoji ir pavalgyt, ir kitais reikalais... Kita vertus tai toli gražu ne pirma mano kelionė tokiais atstumais, tad tikrai jaučiu iki kiek aš dar "adekvatus" kelyje. Jeigu tik pajausčiau, kad slegia nuovargis ar ima miegas - nepaisyčiau nieko - stočiau ir megočiau, kad ir mašinoj..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cormic: 29 liepos 2011 - 08:03
QUOTE(cormic @ 2011 07 28, 11:11)
Super reportažas.
Juolab, kad pats panašiu metu buvau Kroatijoj.
Tiesą pasakius tokie reportažai labai skatina keliauti.

Malonu, kad patiko reportažas.

Dėl važiavimo: žvilgtelėjau į viamichelin-ą: Kaunas-Plitvica 1600 km. Važiavot 19 val. minus sutojimai apie 3 val. (na, gal kiek mažiau, bet...) - vidutinis greitis netoli 100 km/h g.gif . O sakote, kad greičio neviršijote biggrin.gif Niu niu niu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 07 26, 15:31)
Gal kas žino, kokie orai dažniausiai būna rugpjūčio gale Austrijoje? Ar labai sumažėja šansai pravažiuoti didžiuoju Alpių keliu? Alpėse dar neteko būti, tai nežinau kam ruoštis blush2.gif  unsure.gif

vasara visada galima pravaziuoti, nebent kokia ekstrine situacija. Mes spalio pradzioje vaziavome ir nieko mirksiukas.gif
Atsakyti