QUOTE(Cobre @ 2011 07 26, 15:27)
Tiesiog, kaip Arturui kilo klausimas, kaip yra taupoma kelioneje, taip man kilo klausimas, o kaip taip buna virsijamas biudzetas
Taip, žiūriu įsilingavo diskusija apie taupymą. Cobre, kalbant apie kelionės biudžetą: taip kaip batsiuvys be batų, taip vyr.finansininkas be biudžeto . Užtenka jų darbe, kelionės biudžetą planavau "iš akies": nakvynės (čia galima pakankamai tiksliai - daug kas užsakyta iš anksto) plius kuras plius maistas plius bilietai į lankomas vietas plius nenumatytos išlaidos lygu 8000 Lt. Kaip nebūtų keista, realybė nedaug skyrėsi nuo plano .
Kalbėdamas apie taupymą, turėjau galvoje kitų keliautojų sugebėjimą keliauti super pigiai (kažkur buvau užtikęs temą - 1000 Lt kelionei automobiliu- kažkas panašaus). Šito mes nesugebam. Kadangi uždirbam ne dešimtimis tūkstančių per mėnesį (jei būtų taip - keliautumėme ne automobiliu, bet dingtų dalis kelionės žavesio), namie daug ko sau neleidžiam. O išvykus - ir restoranai, ir pramogos ir t.t. Bet esu įsitikinęs - per atostogas kitaip ir negalima. Iš tikrųjų: gyvename ne tam, kad valgytume, o valgome tam, kad gyventume.
Tiek taupymo filosofijos .