Įkraunama...
Įkraunama...

Opa opa per Europą

QUOTE(akcent @ 2011 09 30, 13:36)

Atradau savo bruožą blush2.gif  Kitus šis mano bruožas erzina, nors kitaip aš nemoku. Pakol nesėdžiu lėktuve, ar nesu peržengusi Lietuvos sienos, nepripažįstu, kad faktas įvykęs biggrin.gif
Kai jau grįžtame sveiki gyvi, tuomet jau galima pasidžiaugti - kelionė buvo, pamatėme, ir t.t.

drinks_cheers.gif Panašų bruožą ir aš turiu wub.gif
Bet vyras tai supranta, kaip jis sako-visas kelionės planavimas yra mano darbas ir kol ji nepasibaigia, aš visuomet šiek tiek net to pati nejausdama, jaudinuosi ax.gif -mano užduotis yra tinkamai parinkti vietas, viešbučius , sudaryti "darbotvarkę', o vyrui tenka viena iš svarbiausių užduočių-tinkamai paruošti automobilį, saugiai mus nuvežti ir parvežti biggrin.gif Ir kada šis bendras "projektas" baigiasi ir matai jo rezultatus-tuomet gali pasakyti viskas pavyko, beliko tik džiaugtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 30 rugsėjo 2011 - 12:51

drinks_cheers.gif Atradau savo bruožą blush2.gif  Kitus šis mano bruožas erzina, nors kitaip aš nemoku. Pakol nesėdžiu lėktuve, ar nesu peržengusi Lietuvos sienos, nepripažįstu, kad faktas įvykęs biggrin.gif
Kai jau grįžtame sveiki gyvi, tuomet jau galima pasidžiaugti - kelionė buvo, pamatėme, ir t.t.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif visiškai su Jumis sutinku.

Priminkite, kada išvykstate blush2.gif
Smagu, kada kelionės nesibaigia net vasarai pasibaigus wub.gif

Atsakydamas pakartosiu vieną savo postą, kurį galite rasti prieš du puslapius:

QUOTE(Arturas15 @ 2011 08 30, 14:19)
Dėkui visiems už gražius žodžius. Kitų metų svajonė - reportažo epiloge, o po Stella7 reportažo ji dar sustiprėjo.

Bet netikėtai  kai kas gimė  bigsmile.gif  dar šiais metais: po tiek daug puikių paskutinių fotoreportažų mano nervai neišlaikė - lapkričio pradžioje (tiksliau - lapkričio 3-7 dienomis) pagaliau įgyvendinsiu vieną savo seną seną svajonę  - aplankyti Paryžių... ax.gif  Lėktuvo bilietai jau nupirkti, dabar laukia kitas malonumas - kelionės planavimas. thumbup.gif .  Pažiūrėsim, gal po kelionės net reportažas gims...  mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 09 30, 13:54)
Atsakydamas pakartosiu vieną savo postą, kurį galite rasti prieš du puslapius:

Dar laiko marios pasijaudinti, išbandyti kantrybę bei puikiai pasiruošti thumbup.gif
Tuomet po ilgojo savaitgalio dar kartą užsuksiu čia palinkėti gero kelio visai jūsų šeimai 4u.gif
Atsakyti
Arturai, man jūsų reportažai labai patinka, tokie informatyvūs, aiškūs. Norisi tik klaust viešbučių ir t.t. koordinačių ir gali važiuot smile.gif

Taigi ir apie Paryžių būtų labai įdomu. Ir jau dabar įdomu, kaip suradode butą, kuriame apsistosite?

Ir dar - pagalvojau, kad nemėgstantys labai planuoti, sėdėti dienų dienas miestų miestelių turizmo svetainėse, užsieniniuose forumuose etc. gali pasinaudoti vien tik supermama ir važiuot. Tiesiog "gatavi" maršrutai, su nuotraukom, su nakvynių aprašymais bei rekomendacijom - patiko ar ne.

Žodžiu - tikrai ačiū visiems rašantiems, kad netingit, surandat laiko, dedat nuotraukas. Kad nebijot to daryt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CESARIA: 30 rugsėjo 2011 - 13:13
QUOTE(CESARIA @ 2011 09 30, 14:01)
Taigi ir apie Paryžių būtų labai įdomu. Ir jau dabar įdomu, kaip suradode butą, kuriame apsistosite?

Plačiau apie paieškas - Paryžiaus temoje Europos forume. Bet kadangi ši tema kaip ir mano (bent jau mano pradėta ax.gif ), tai manau galiu truputį pridėti ir apie Paryžių.

Turbūt visi žinom, kad Paryžius - brangus miestas. o ten mes nakvosime 4 nakvynes. Todėl susirasti pigiai viešbutį 4 žmonėms netoli istorinio centro - misija neįmanoma doh.gif . Pigiai - t.y. pigiau nei 150 EUR nakčiai 4 asmenims. Už tokią ar mažesnę kainą viešbutį galima rasti tik stočių rajone schmoll.gif ar netoli Pigalio aikštės blink.gif . Todėl susiradom butuką 2 Paryžiaus rajone (praktiškai centre) už 550 EUR, t.y. vienam žmogui viena nakvynė 550/16=34.38 EUR - tai vidutinė kaina (gal galima rasti ir pigiau, bet jau minėjau, kad niekad nemokėjau laaaabai taupyti blush2.gif ...). Internete butuką galite pamatyti adresu http://www.all-paris...aris/ref_14852/
Ten žinoma galite rasti ir daugiau pasiūlymų.
Gali kilti klausimas - o kodėl norime apsistoti netoli centro, juk ten tik nakvoti grįšime? Prieš tris metus skridome į Romą, į pirmąją mūsų tolimesnę kelionę. Vadovaudamiesi panašia logika, viešbutį užsisakėm toli nuo centro, apie 40 min kelio traukiniu, po to dar apie 15 min pėsčiom. Grįžus pailsėti į viešbutį, jau nebesinori niekur eiti, tad naktinė Roma liko nepamatyta (bet nėra to bloga, kas neišeitų į gera - yra pretekstas dar kartą grįžti į Romą mirksiukas.gif ). Sekančioje kelionėje į kalėdinį Miuncheną viešbutį užsisakiau centre ir dėl to labai džiaugiausi drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 30 rugsėjo 2011 - 14:49
Mes lygiai dėl tokios pačios priežasties nepamatėm naktinio Paryžiaus, nes gyvenome kempinge prie Bulonės miško, kur paskutinis autobusas važiavo 11 vakaro. Ir važiavo pakankamai ilgai. O buvome tiek nusikalę visą karštą vasaros dieną pravaikščioję po miestą, kad pailsėjus dar kažkaip bandyt nusigaut į jį vėl atrodė visiškai neįmanoma. Dėl to labai gailimės.

Ačiū už nuorodą ir už mintį, man kažkodėl iki šiol atrodė, kad važiuojant į Paryžių reikės ieškoti viešbučio... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2011 09 30, 16:58)

Ačiū už nuorodą ir už mintį, man kažkodėl iki šiol atrodė, kad važiuojant į Paryžių reikės ieškoti viešbučio... doh.gif

Daug kas apsistoja butukuose mirksiukas.gif Man tai toks apgyvendinimas labai patiko, tiesa ne Paryziuje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 07 12, 21:32)
Prieinam šv. Ištvano baziliką:

user posted image

Jos vidus nepaprasto grožio, tikrai sužavi mus. Pasivaikštom po jos vidų. Keletas nuotraukų:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Žibintas prie bazilikos:

user posted image

Jau popietė, karštis dar labiau didėja, tad atsigaivinam ledais. Tokia ledainė:

user posted image

Nusprendžiam, kad jau laikas grįžti prie automobilio. Šokam į metro (centre su bilietais – jokių problemų). Dar užsukam į Tesco – kaip iš Vengrijos grįžti be vyno? Dešimt  bigsmile.gif  butelių sėkmingai gula į bagažinę (atrodo, per mažai  schmoll.gif  – jis jau baigia išsekti  blush2.gif  : kažkodėl Vengrijoje pirktas vynas skanesnis nei pirktas čia  g.gif  ).

Pajudam E77 keliu link Slovakijos. Ties Hont paliekam Vengriją. Tikslas – pasiekti miestelį Valaska Dubova. Pensiono adresą jame buvau radęs forume. Vėl keičiasi peizažas: įvažiuojam į Tatrus. Pravažiuojam Zvolen, Banska Bystrica. Pradeda temti. Pasiekiam Ružomberoką, pradeda žaibuoti, pilti lietus. Dar keliolika kilometrų vingiuotais kalnų keliais, pasiekiam numatytą pensioną. Deja, laisvų vietų nėra  unsure.gif  ... Nusprendžiam grįžti atgal – pakeliui pravažiavom kelias nakvynės rodykles. Automobilio šviesos apšviečia vingiuotą kelią: ant įkaitusio kelio nukritę lietaus lašai garuoja. Šeimyna nusprendžia: viskas labai panašu į siaubo filmą  blink.gif  . Likavkos miestelyje susirandam viešbutį. Deja, keturviečių kambarių jie neturi, tik triviečiai. Bet mums tiks ir toks – toliau dalyvauti siaubo filme nebesinorėjo  schmoll.gif  .

Ryte lietus baigėsi, apsidairom: aplinkui Tatrų kalnai:

user posted image

Judam E77 keliu link Lenkijos. Netoli nuo sienos su ja užstringam dviem valandom kamštyje – tilto remontas. Tų dviejų valandų po to labai trūks. Pagaliau įvažiuojam į Lenkiją. Tiesa, atkreipiau dėmesį, kad visiškai nebeprižiūrimi vidiniai ES šalių pasienio punktai – jie visur duobėti.

Įsukam į kelią Krokuva – Zakopanė, pasiekiam Krokuvą. Toliau – tas pats kelias, kaip ir pernykštėje kelionėje: Kielcai, Radom. Keli kelio ruožai remontuojami, bet važiavimui tai praktiškai netrukdo. Tradiciškai sustojam Jankiuose prieš Varšuvą. Pora valandų poilsio. Važiuojam toliau per Varšuvą. Torunės kelio remontas dar nesibaigęs, bet kamščių dėl to nėra. Toliau – Ostrow Mazoviecka, nekokio kelio ruožas beveik iki Lomžos, pravažiuojam Grajevą. Sutemsta. Pajuda visos furos (va čia reikėjo tų dviejų valandų, praleistų netoli Lenkijos – Slovakijos sienos). Bet važiuoti dar įdomiau: tamsoje lenkiam furas, kraujyje padaugėja adrenalino, mieguistumas dingsta. Pravažiuojam Augustavą, Suvalkus. Jau gimtoji Lietuvėlė. Šone lieka Kaunas. Termometras rodo, kad lauke tik 9 laipsniai. Net sunku patikėti, kad dar prieš pusantros paros kepėm Budapešte.

Autostradoje dar atsiranda rūkas. Vis labiau norisi miego, nebepadeda nei Redbulis, nei mano „kelioninis“ CD su užstalės dainom (gerai, kad mano „dainavimą“  blush2.gif  kartu su disku girdi tik šeima). Bet su vis dažnesniais sustojimais pasiekiam gimtąją Klaipėdą.

4 valanda ryto. Jau beveik prašvito. Įvažiuojam į namų kiemą.

Taigi, kelionėje užtrukome 14 parų ir 8 valandas. Keletas skaičiukų: nuvažiuota 5050 km, vidutinis degalų sueikvojimas – 5.5 litrai / 100 km, t.y. suvartota 280 litrų dyzelio, vidutinis greitis – 78 km/h. Per kelionę išleista apie 8500 Lt (viskas įskaičiuota: nakvynės, kuras, maistas, keltas, lauktuvės, kelių mokesčiai...).

Papildyta:
Epilogas

Baigėsi dvi pačios fantastiškiausios savaitės per mano, patikėkite, tikrai netrumpą gyvenimą. Bet mūsų keliauninkų komandos sielas vis labiau graužia „baisus“ virusas. Kelionių virusas. Jau dabar, vis prisimindami šią kelionę, pasvajojame apie ateinančius metus. Mūsų svajonė – įmerkti kojas į Atlanto vandenyną – ar Prancūzijoje, ar Ispanijoje, ar net Portugalijoje, o gal net visose šalyse... Žinoma, dar daug laiko, be galo daug nežinomųjų. Bet svarbiausia svajoti ir labai labai norėti įgyvendinti tą svajonę, o tada... Tada bus naujų fotoreportažų.

Tad laukite tęsinių... aciuks.gif

O visiems keliaujantiems, besiruošiantiems keliauti, svajojantiems apie keliones – GERO VĖJO! bye1.gif bye1.gif bye1.gif

Spaudžiu dešinę! Tikrai įspūdingas reportažas, nuoširdus Ačiū! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skveras @ 2011 10 01, 21:58)
Spaudžiu dešinę! Tikrai įspūdingas reportažas, nuoširdus Ačiū!  thumbup.gif

Malonu, kad patiko. drinks_cheers.gif . Kaip supratau, ruošiatės į Kroatiją. Linkiu tik tiek: tegu ir Jums, kaip ir man, Kroatija taptų rojum mūsų Žemėje. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 09 30, 14:30)
Gali kilti klausimas - o kodėl norime apsistoti netoli centro, juk ten tik nakvoti grįšime? Prieš tris metus skridome į Romą, į pirmąją mūsų tolimesnę kelionę. Vadovaudamiesi panašia logika, viešbutį užsisakėm toli nuo centro, apie 40 min kelio traukiniu, po to dar apie 15 min pėsčiom. Grįžus pailsėti į viešbutį, jau nebesinori niekur eiti, tad naktinė Roma liko nepamatyta (bet nėra to bloga, kas neišeitų į gera - yra pretekstas dar kartą grįžti į Romą  mirksiukas.gif ). Sekančioje kelionėje į kalėdinį Miuncheną viešbutį užsisakiau centre ir dėl to labai džiaugiausi  drinks_cheers.gif .

Arturai, gal žinote kaip Paryžiuje centre su parkingu? Kur būtų galima palikti auto, nes nuomojami apartamentai yra be parkingo.
Atsakyti
QUOTE(spyglele @ 2011 10 02, 15:46)
Arturai, gal žinote kaip Paryžiuje centre su parkingu? Kur būtų galima palikti auto, nes nuomojami apartamentai yra be parkingo.

Šiaip jau Paryžiuje dar nesu buvęs, o tik ruošiuosi, tad patarėjas iš manęs menkas ax.gif , o be to, šį kartą važiuosim ne automobiliu, o skrisim lėktuvu. Bet kadangi perskaičiau visas Paryžiaus temas doh.gif , susidariau įspūdį, kad su auto šiame mieste labai sunku važiuoti, o su parkingu išvis tragedija - schmoll.gif labai sunku rasti vietą. Tad Jums siūlau susisiekti su apartamentų šeimininkais, gal jie ką nors pasiūlys? g.gif

Žiūriu, tema po truputį tampa paryžietiška blush2.gif .
Atsakyti
Ačiū už informatyvius ir gerus reportažus. 4u.gif Kaip tikra fanė laukiu Paryžiaus aprašymo,nes tas miestas vis dar nematytas,laukia planuose.. ax.gif
Atsakyti