Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas

QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 09 21, 19:55)
vaistai kuriuos as imu atsizvelgiant i tai kad tris kartus paeiliui maniske atskrenda susirgusi:
Ciulepemi vaistai gerkelei
antibiotikai  be ju ne zingsnio
atsikosejima lengvinantys sirupas
brontex arba naturalus jon pakaitalas. Maniskei kosulys leidzesi i bronchus
vaistai nosytei.
vaistai nuo vidutiavimo
gerosios bakterijos
vaistai nuo temperatutos.Butinai 2 rusiu jei temperatura nekris galesiu juos keisti kas 30 minuciu.
rugsciu ir sarmu pusiausvyra po temperaturos atstatantys papaildai rexidrolis arba kt.
Infliucidas nuo slogos.homeopatija.
aflubinas nuo virusines homeopatija.
Vaistai nuo elergijos, niekada nezinosite kada ir nuo ko vaikas ims tinti ant akiu nuo elergijos.
LASIUKAI AKIMS IR AUSIMS.Lasiukai ausims is po autobuso pirmas vasitas man ir dukrai.

Turbut atskiras cemodanas vien vaistams.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 09 21, 20:57)
Turbut atskiras cemodanas vien vaistams.

drinks_cheers.gif Toks jausmas, kad važiuoja į Egiptą sirgti smile.gif
Kiekvieną kartą įsimesdavau kažkiek reikalingiausių vaistų, bet praktiškai nei karto jų neprireikė. Paskutinį kartą mažasis Lietuvoje susirgo savaitė prieš kelionę, gėrė vaistus, bet nespėjo pasveikti. Nuskridus į Egiptą antrą dieną apsilankėm pas vietinį gydytoją, nes kosulys per ilgai užsitęsė, gavom vaistų, ir kitą dieną jam jau buvo žymiai geriau. Nesakau, kad sūnus pasveiko būtent nuo egiptietiškų vaistų, gal toks sutapimas tik, nes liga jau ėjo į pabaigą. Mano nuomone, nereikia šitiek vaistų imti su savimi, nes ten vaistinės ant kiekvieno kampo, jose yra tų pačių elementariausių vaistų, dar net už mažesnę kainą nei LT, o rimčiau susirgus galima kreiptis į gydytoją, jis ir paskirs reikalingus vaistus 4u.gif
Atsakyti
Zaika2, Jūs medikė, kad tokius "receptus" išrašinėjate? Absurdas kažkoks. doh.gif
Gal tada išvis geriau nekeliaukit, gal tiesiog čia, Lietuvoj, ligoninėj profilaktiškai pagulėkit ??? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sedka @ 2011 09 21, 20:55)
Zaika2, Jūs medikė, kad tokius "receptus" išrašinėjate? Absurdas kažkoks.  doh.gif
Gal tada išvis geriau nekeliaukit, gal tiesiog čia, Lietuvoj, ligoninėj profilaktiškai pagulėkit ???  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Tik kilnojamos operacinės tetrūksta doh.gif
Pilnai pakanka vaistų nuo skausmo, nuo viduriavimo ir dar gal nuo peršalimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglelė @ 2011 09 21, 19:21)
Didelis aciu uz patarimus. Nugazavau jau siandiena i agentura, kelione i Sharma 4 asmenu seimai spalio galui kainuotu apie 8000 lt. (vienas vaikas eina jau uz suaugusiji, viesbutis 4*; AI, ant juros kranto, 7 naktys). Isivaizduoju, kad kaina ne pati geriausia, bet su 9 nakvynem is viso nieko nebera ir kainos, kaip sako, nepamazes (mokiniu rudens atostogos). Rizikuoti laukti paskutines minutes?... g.gif

Nieks nepasakys kaip siemet bus, bet paprastai per mokiniu atostogas nebuna paskutiniu minuciu.

Del vaistu - tai nieko blogo Zaika2 neparase. Kiekvienas daro kaip ismano, ir siulymas gultis i ligonine nesuprantamas. As vaziuoju su 2 vaikais, as atsakinga uz juos, vezu vaistus nuo visokiu ligu, kurias galiu pati isgydyt ir nereikt lakstyt ieskant pagalbos. Noriu turet po ranka mums tinkancius vaistus, tvarscius, pleistrus, tepalus ir t.t. ir pan. Taip, didziaja dali vaistu parvezu net nepradarius, bet jauciuos rami, kad galiu pati suteikt savo seimai pirmaja pagalba.
Atsakyti
na mano mergina rimtai nuolat serga ir mes visada persisaldom ji pas mane serga dar plius asma ir jei as jos neimsiu gydyti laiku tai ja istiks asmos priepolis. ir man bent penkiu vaistu is ju visada reikia. Na jei pridesim vaistus nuo asmos tai tikrai bus daug.
As del jos ligu visada imu 14 dienu nes apie puse savaites ji serga.
Man visai nesinori begti i vaistine 2 val nakties kai vaikas suserga. O del elergijos tai siulau pagalvoti ar norite rizikuoti vaiko gyvybe nes jus vaziuojate i sali kur yra visokiu vaikui nezinomu elergenu, vaikui gali blokuoti kvepavimo takus ir mirti.
Na tai ka jus siulote vaziuoti be vaistu, matosi pagal atsiliepimus kad pas jus vaikai serga tris kartus per metus o ne 20 kartu.
o vaziuoti pas gydytoja viduri nakties tikrai ne pati geriausia mintis. ir idomu ka jus darysite svecioje salyje kai vaikas nakti tures 40 temperatusros ir temperatura nekerenta. Vaziusite i ligonine ir ten tupesite iki isvaziavimo ar suduosite vaistus ir per pora dienu islysite is kambario.
Ir beje pora vaistu nuo temperaturos privalote tureti ir namuose nes jei temperatura nekrenta tai vaistus reikia keisti, kitaip vaiko organizmas nuodijamas.
O del ligonines tai galit nesijaudinti atsgulejome jose kol neismokau vaikui vaistu duoti laiku ir tokiu kokiu reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIKA2: 21 rugsėjo 2011 - 22:36
QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 09 21, 17:55)
vaistai kuriuos as imu atsizvelgiant i tai kad tris kartus paeiliui maniske atskrenda susirgusi:

mega_shok.gif mega_shok.gif mega_shok.gif
Papildyta:
QUOTE(Gomerta @ 2011 09 21, 20:53)
Tik kilnojamos operacinės tetrūksta doh.gif
Pilnai pakanka vaistų nuo skausmo, nuo viduriavimo ir dar gal nuo peršalimo 4u.gif

pala,gal dar sarasiukas nebaigtas biggrin.gif
nuo temepraturos,nuo skausmo ir angliuku isimetu viskas.Na dar isimetu ausu lasu,nors niekada nereikejo,bet del atsargumo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sedka @ 2011 09 21, 21:55)
Zaika2, Jūs medikė, kad tokius "receptus" išrašinėjate? Absurdas kažkoks.  doh.gif
Gal tada išvis geriau nekeliaukit, gal tiesiog čia, Lietuvoj, ligoninėj profilaktiškai pagulėkit ???  lotuliukas.gif

Ko čia šaipotės, ne į jūsų lagamina juos ideda cool.gif Manau kiekviena mama geriau žino ko gali prireikti jos vaikui tokioje kelionėje. Dabar yra daug vaikučių labai jautrių ir imliu ligoms, bet tai nepriežastis sėdėt namie ir dejuot 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 09 21, 22:28)
na mano mergina rimtai nuolat serga ir mes visada persisaldom ji pas mane serga dar plius asma ir jei  as jos neimsiu gydyti laiku tai ja istiks asmos priepolis.  ir man bent penkiu vaistu is ju visada reikia. Na jei pridesim vaistus nuo asmos tai tikrai bus daug.
As del jos ligu  visada imu 14 dienu nes apie puse savaites ji serga.
Man visai nesinori begti i  vaistine 2 val nakties kai vaikas suserga. O del elergijos tai siulau pagalvoti ar norite rizikuoti vaiko gyvybe  nes jus vaziuojate i sali kur yra visokiu  vaikui nezinomu elergenu, vaikui gali blokuoti kvepavimo takus ir mirti.
Na tai ka jus siulote vaziuoti be vaistu, matosi pagal atsiliepimus kad pas jus vaikai serga tris kartus per metus o ne 20 kartu.
o vaziuoti pas gydytoja viduri nakties tikrai ne pati geriausia mintis. ir idomu ka jus darysite svecioje salyje kai vaikas nakti tures 40 temperatusros ir temperatura nekerenta. Vaziusite i ligonine ir ten tupesite iki isvaziavimo ar suduosite vaistus ir per pora dienu  islysite is kambario.
Ir beje pora vaistu nuo temperaturos privalote tureti ir namuose nes jei temperatura nekrenta tai vaistus reikia keisti, kitaip vaiko organizmas nuodijamas.
O del ligonines tai galit nesijaudinti atsgulejome jose kol neismokau vaikui vaistu duoti laiku ir tokiu kokiu reikia.

Nematau nieko keisto, juk mama geriausia zino ko reikia jos vaikui g.gif mano maziausias egipte sirgo irgi nesyk, kelis kartus reikejo antibiotiku, aisku viskas butu buve greiciau, jei juos butume tureje 4u.gif egipte mums dazniausia buna temperatura su kosuliu, gal nuo tu veju islindus is baseino... o praeita vasara turkijoj pasigavo kazkokia bakterija ir jau beveik suauge vyresnieji doh.gif kadangi buvo rugpjutis(sako dazniausia tos bakterijos karstu metu buna, gal nepakankamai dezinfekuoja baseino vandeni), tai vos nenumiriau is karscio kol nuejau ir grizau kelis kart iki vaistines...
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2011 09 22, 08:48)
Ko čia šaipotės, ne į jūsų lagamina juos ideda  cool.gif  Manau kiekviena mama geriau žino ko gali prireikti jos vaikui tokioje kelionėje. Dabar yra daug vaikučių labai jautrių ir imliu ligoms, bet tai nepriežastis sėdėt namie ir dejuot  4u.gif

drinks_cheers.gif
Taigi cia visada svarbiausia uzpulti, issitycioti.. KItaip ir negali buti.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2011 09 22, 00:28)
na mano mergina rimtai nuolat serga ir mes visada persisaldom ji pas mane serga dar plius asma ir jei  as jos neimsiu gydyti laiku tai ja istiks asmos priepolis.  ir man bent penkiu vaistu is ju visada reikia. Na jei pridesim vaistus nuo asmos tai tikrai bus daug.
As del jos ligu  visada imu 14 dienu nes apie puse savaites ji serga.
Man visai nesinori begti i  vaistine 2 val nakties kai vaikas suserga. O del elergijos tai siulau pagalvoti ar norite rizikuoti vaiko gyvybe  nes jus vaziuojate i sali kur yra visokiu  vaikui nezinomu elergenu, vaikui gali blokuoti kvepavimo takus ir mirti.
o vaziuoti pas gydytoja viduri nakties tikrai ne pati geriausia mintis. ir idomu ka jus darysite svecioje salyje kai vaikas nakti tures 40 temperatusros ir temperatura nekerenta. Vaziusite i ligonine ir ten tupesite iki isvaziavimo ar suduosite vaistus ir per pora dienu  islysite is kambario.

Na nepykit - pasižiūrėjau vaistų sąrarą - antibiotikai parduodami tik pagal receptą, jų negalima vartoti bet kada ir bet kur.

Iš kitos pusės - šerdami vaiką tokiu kiekiu vaistų ne tik kad nepadedate vaikui, bet ir žudote jo imunitetą. Aš jau nekalbu apie tai kad bakterijos pripranta prie pastoviai šeriamų antibiotikų ir pasidaro jiems atsparios. Be to, antibiotikai visiškai neveikia virusų, juos veikia tik imunitetas, kurį beje vėl numušinėjate šerdami vaistais nuo karščio. Beje, nuo per daug šeriamų vaistų labai pukiai išsivysto alergija - ją turi šių eilučių autorius - tiems patiems antibiotikams ir analgetikams. Taip kad dar kartą pagalvokite prieš šerdami vaikus vaistais ar tikrai jiems darome gerą paslaugą.

O dabar grįžtame į Egipto temą...
Atsakyti
Niekas iš nieko nesityčioja. Kažkas paklausė kokių vaistų vežtis į Egiptą. Zaika taip surašė, kad pasijaučiau visiškai bloga mama, kad turiu tik vaistų nuo skausmo, temperatūros ir viduriavimo kelionėse. Jei ji būtų parašius, kad jos vaikas dažnai serga, kad jai visada kelionėse prireikia antibiotikų - aš gal išsirinkčiau ko man reikia iš to sąrašo. O dabar atrodo, kad nežiūrint į tai, kad mano vaikui neprireikė antibiotikų jau kokie 5 metai (pfu pfu pfu) aš vis tiek turiu eit į vaistinę ir jų kaulint parduot be recepto, nes jei nepasiimsiu - būsiu neatsakinga mama.
Atsakyti