Įkraunama...
Įkraunama...

Kojnytės, batukai - vaikams ir suaugusiems

QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 30, 11:45)
mano vaikis taip pat nuspardo bet kokius batukus,vienintelis variantas-iki keliu plius su raistukais arba su isiuta gumyte,tas pats ir su kojinytem-mezgu iki keliu-ir silta ir nenusmunka smile.gif
beabejo labai grazu paziureti i visokiausius trumpus batukus ir kojinytes,bet tik paziureti... smile.gif  4u.gif

O iki kokio amžiaus jūsų vaikučiai nešioja megztus, nertus batukus? g.gif Aš kažkaip galvoju, kad maniškiai (dukrytei 1,5 m.) jau perdideli g.gif Juk kai vaikutis jau gerai vaikšto, sveikiau avalynė su kietu paduku (jei ji apskritai ant kojyčių išbūna daugiau nei 5 min. biggrin.gif ).

P.S. Klausimas čia ne vien dziaugsmeliui7x7 rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 30, 11:30)
O iki kokio amžiaus jūsų vaikučiai nešioja megztus, nertus batukus? g.gif Aš kažkaip galvoju, kad maniškiai (dukrytei 1,5 m.) jau perdideli g.gif Juk kai vaikutis jau gerai vaikšto, sveikiau avalynė su kietu paduku (jei ji apskritai ant kojyčių išbūna daugiau nei 5 min. biggrin.gif ).

batukus leliukui neriu, mezgu, kai jau ima vaikscioti, ropoti - tik vilnonines kojines tada maunu
Papildyta:

kol dar mazos tikriems batams, svajoju nunerti tokius botukus, kad rudeni mazoms kojytems butu silta wub.gif isivaizuoju, kaip graziai atrodytu prie sarafaniuko ir pedkelnyciu. TIK BEDA, SU RUSU KALBA AS NEDRAUGAUJU blush2.gif doh.gif gal kuri utrite laiko ir zinoma noro man padeti. ax.gif idedu aprasyma, gal kas atsisauks i mano help.gif blush2.gif jei ne, tada nersiu kaubojukus is storu, tvitu siulu, irgi labai grazus modeliukas

Крючки: Ф (4мм) у Г (4,5 мм)
Пряжа: 85% акрил, 15% шерсть, 100г/190м
Размер: маленький крючком Ф - 10 см подошва
средний крючком Г - 11,5 см подошва (первая цифра в скобках)
большой крючком Г - 13 см подошва (вторая цифра в скобках)

Работаем по спирали, не соединяем ряды и не поворачиваем работу если не написано иначе. Отмечаем первый столбик каждого круга.

Подошва (2 детали)

1 круг: Розовой нитью цепочка из 12(12,14)возд. петель, ст.б/н во вторую петлю от крючка, ст.б/н в след. 7(7,9) петель, полуст.с/н в след. петлю, 2 полуст.с/н в след. петлю, 5 полуст.б/н в последнюю воздушную петлю. Теперь работать с противоположной стороны начальной цепочки, 2 полуст.б/н в след. петлю, полуст.с/н в след. петлю, ст.б/н в след 7(7,9) петель, 2 ст.б/н в последнюю петлю: получается 28(28,32) петель
2 круг: 2 ст.б/н в первую петлю, ст.б/н в след. 10(10,12) петель, (2 ст.б/н в след. петлю, ст.б/н в след. петлю)3 раза, ст.б/н в след. 9(9,11) петель, 2 ст.б/н в след. петлю, ст.б/н в последнюю петлю: 33(33,37)
3 круг: 2 полуст. с/н в первую петлю, полуст. с/н в след. 11(11,13) петель, (2 полуст.с/н в след. петлю, полуст. с/н в след. петлю)2 раза, (полуст. с/н в след. петлю, 2 полуст.с/н в след. петлю)2 раза, полуст.с/н в след. 11(11,13) петель, 2 полуст. с/н в след.петлю, полуст. с/н в последнюю петлю, соединяем соединительным столбиком в первую петлю круга = 39(39,43)
4 круг: только в этом кругу работать за задние дужки;

user posted image

ст.б/н по кругу, соед.ст. в первый ст.б/н. Закрепить и оборвать нить.: 39(39,43)

user posted image

Ботинок

1 круг: присоединяем белую пряжу в середине пятки и вязать ст.б/н по кругу: 39(39,43)

user posted image

user posted image

user posted image

2-4 круг: ст.б/н по кругу: 39(39,43)

user posted image

5 круг: Ст.б/н в первые 14(14,16) петель, пропустить след. петлю, полус. с/н в след. петлю, пропустить след. петлю, ст.с/н в след. 2 петли, ст.с/н в след. 2 петли вместе, ст.с/н в след. 2 петли, пропустить след. петлю, полус. с/н в след. петлю, пропустить след. петлю, ст.б/н в след. 13(13,15) петель: 34(34,38 )

user posted image

6 круг: ст.б/н в первые 13(13,15) петель, пропустить след. петлю, ст.б/н в след. петлю, пропустить след. петлю, ст.б/н в след. 3 петли, пропустить след. петлю, ст.б/н в след. петлю, пропустить след. петлю, ст.б/н в последние 12(12,14) петель: 30(30,34)
7 круг: ст.б/н в первые 12(12,14) петель, (пропустить след. петлю, ст.б/н в след. петлю)4 раза, ст.б/н в последние 10(10,12) петель: 26(26,30)
8 круг: ст.б/н в первые 6(6,7) петель, соед. ст. в след. 5(5,6) петель, пропустить след. петлю, ст.б/н в след. 3 петли, пропустить след. петлю, соед. ст. в след. 5(5,6) петель, ст.б/н в след. 5(5,6) петель, соед. соединительным столбиком, закрепляем и обрываем нить.

user posted image

Papildyta:
user posted image

9 круг: только в этом кругу работаем за задние дужки, присоединяем розовую пряжу ст.б/н в петлю , которая расположена перед соед. ст. последнего ряда, ст.б/н в след. 10(10,12) петель, пропустить след. петлю, ст.б/н в след. 2 петли, пропустить след. петлю, ст.б/н в последние 9(9,11) петель: 22(22,26)
10 круг: ст.б/н в след. 22(22) петли; для большого размера, (ст.б/н в след. 10 петель, пропустить след. петлю, ст.б/н в след. 2 петли, пропустить след. петлю, ст.б/н в последние 12 петель).
11-12 круг: ст.б/н в след. 22(22,24) петли
13 круг: 2 ст.б/н в след. петлю, ст.б/н в след. 11(11,12) петель, 2 ст.б/н в след. петлю, ст.б/н в след. 9(9,10) петель, ст.б/н в первый ст.б/н круга: 24(24,26)
14-16 круг: ст.б/н в след. 24(24,26) петель

user posted image

17 круг: ст.б/н в след. 4(4,5) петель, полуст. с/н в след. петлю, пропустить след. петлю, ст.с/н в след. петлю, 4 ст.с/н в след. петлю, ст.с/н в след. петлю, пропустить след. петлю, полуст. с/н в след. петлю, ст.б/н в след. 5(5,6) петель, полуст. с/н в след. петлю, пропустить след. петлю, ст.с/н в след. петлю, 4 ст.с/н в след. петлю, ст.с/н в след. петлю, пропустить след. петлю, полуст. с/н в след. петлю, ст.б/н в след. петлю, соединяем, закрепляем, обрываем нить.

user posted image

Верхний белый край

1 круг: Белой пряжей, присоединить нить ст.б/н в центре задней части, вязать ст.б/н по кругу, при этом сделать 2 ст.б/н во второй ст.с/н каждой группы из 4-х столбиков предыдущего ряда.
2 круг: пропустить первый ст.б/н последнего ряда, вязать ст.б/н по кругу, при этом сделать 2 ст.б/н во второй ст.б/н группы из 2-х ст.б/н предыдущего ряда, соед. ст. в первый столбик ряда. Закрепить и оборвать нить.

user posted image

Отделка переда

1 ряд: Работаем на центральных 3-х петлях переда 8 круга. Белой пряжей вязать ст.б/н в каждую из 3-х центральных петель, 1 в.п., повернуть

user posted image

2-3 ряд: 3 ст.б/н, 1 в.п., повернуть

user posted image

4 ряд: (ст.б/н, полуст. с/н) в первую петлю, 3 ст.с/н в след. петлю, (ст.б/н, полуст. с/н) в последнюю петлю. Закрепить нить. Пришить этот язычок к ботинку.

user posted image

Отделка сторон

Белой пряжей, 25(25,30) возд.п. Расположите как на фото и пришейте к ботинку.

Второй ботинок вяжем также.

http://club.osinka.r...48383?&start=15

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 30 rugpjūčio 2011 - 13:47
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 30, 14:30)

maniskis jau beveik 2m, bet daugiausiai ziemai mezgu vilnones kojinytes, bet va numezgiau kaubojinukus tai ir puikiai laksto, dziaugesi jais, maivosi su kojytem, rodosi nauja grozi biggrin.gif wub.gif

man reikia latekso insigyti kojinytems, nes pasmus slidineja megzto skojinytes, baisu kad mazius neuzsigautu
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 30, 14:30)

maniskiui 1.8 seip vaikstineja su kojinytem pirktinem,kur apacia neciuozianti(nezinau kaip ten jos vadinas)aisku sveikiau kietu paduku,bet pirkti tokiu lengvu normaliu tapkuciu ir negaunu g.gif
mano vaikinui kai uzdedu megztus batukus-labai trukdo papuosimai(bumbulai) o be to ir labai slysta tokie batukai,
o kojinytes megztas vilnones naudojam ir manau naudosim kiekviena ziema iki gyvenimo galo biggrin.gif jos nepakeiciamos ar i batukus kai salta ar po tom paciom neslystanciom kojinytem,nes silta,sugeria dregme,zodziu pasaka smile.gif
na jauciu per daug issipleciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 30, 15:42)
o be to ir labai slysta tokie batukai

QUOTE(kristynka* @ 2011 08 30, 15:21)
man reikia latekso insigyti kojinytems, nes pasmus slidineja megzto skojinytes, baisu kad mazius neuzsigautu

Va būtent - labai slysta. verysad.gif kristynka*, kas per daiktas tas lateksas kojinytėms ir kur jo galima gauti? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 30, 18:03)
Va būtent - labai slysta. verysad.gif kristynka*, kas per daiktas tas lateksas kojinytėms ir kur jo galima gauti? g.gif  blush2.gif

lipdukai
http://www.kasiulai....ams-p-5681.html

lateksas
http://www.kasiulai....ams-p-4622.html
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2011 08 30, 18:13)

geras,cia ir man naujiena,reiks isbandyti prie progos smile.gif
tik jei bus kuri pirmesne labai laukiu ziniu(,idomu ar nenusilupa po plovimu ir kas geriau lipdukai ar lateksas g.gif ) smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites!

Bemezgant pirmasias kojinytes naujagymiui iskilo vienas klausymas... smile.gif Ar galima megzti is akrilo kudikio drabuzelius??? Parduotuvese pilna graziausiu spalvingiausiu akriliniu siulu su urasu "Baby Knitting" (kudikiu mezgimui), bet kazkada esu kazkur girdejus, kad akriliniai siulai - nesveika kudikiam... Tai vat ir susipaikiojau visai... Padekite atsipainioti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2011 08 30, 15:13)

wau as irgi irma karta apie tai girdziu blush2.gif reiks ir man ismeginti
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 30, 19:55)
geras,cia ir man naujiena,reiks isbandyti prie progos smile.gif
tik jei bus kuri pirmesne labai laukiu ziniu(,idomu ar nenusilupa po plovimu ir kas geriau lipdukai ar lateksas g.gif ) smile.gif

as lateksa turiu , bet esu bandziusi ji deti tik ant vienu vaikisku kojinyciu, bet kazkaip nepaklausiau kaip jis laikosi, tik kiek pamenu dziuvo jis ilgokai, gal kokia savaitele nepilna, nes as buvau gal ir per daug uzdejusi, nes kai pirma kart dariau. Dabar ketinu nusimegsti kojines sau ir meginti ant savu deti lateksa, na bet kol ziema dar ateis, tai negreit uzsidesiu.
Atsakyti
O kažin nebūna kokių neslystančių siūlų, kuriais padą būtų galima pasiuvinėti? g.gif Tokiu atveju ir tikrai nenusilupinėtų, ir permegzti galima be problemų, jeigu ką.

Lipdukai tai ir brangūs g.gif - daugiau už pačias kojines kainuotų. unsure.gif Įdomu kiek užtenka 100 ml skysto latekso. g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 08 31, 11:17)
O kažin nebūna kokių neslystančių siūlų, kuriais padą būtų galima pasiuvinėti? g.gif Tokiu atveju ir tikrai nenusilupinėtų, ir permegzti galima be problemų, jeigu ką.

Lipdukai tai ir brangūs g.gif - daugiau už pačias kojines kainuotų. unsure.gif Įdomu kiek užtenka 100 ml skysto latekso. g.gif

pazejau ant buteliuko tai neraso ant kiek kartu turtu uztekti, bet tikrai ne vienai ir ne dviejoms poroms ,jis yra toks gan netirstas ir jo nera jau tiek ir mazai. as nesigailiu kad ji pirkau, tik va kai pirkau buvo tik juoda spalva ,o dabar jau ziuriu yra ivairiu.
Atsakyti