Sveikos,
Aš taip pat nusprendžiau formuoti ūkininko sodybą. Net negalvojau, kad tiek nervų, laiko ir pinigų suės šis reikalas. Iš tėčio paveldėjau žemės ūkio paskirties žemės sklypa 1,034ha.
Išsiėmiau iš savivaldybės sąlygas, (anksčiau buvo kalbėta, kad pakanka turėti 0,5ha sklypą), pas mus sąlygose buvo parašyta, kad galima formuoti sodybą ne mažesniame kaip 1ha sklype
Vos tilpome į tą 1ha, susiradome žemėtvarkininkę, kuri apsiėmė tvarkyti mūsų popierius, sumokėjome 1900lt. Ūkininko ūkio vietos parinkimo projektas iki patvirtinimo užtruko apie 7mėn.
Tik nuo 2014m pasirodo reikia dokumentus su elektroniniu parašu ir žemėlapiu patalpinti į www.tpdr.lt Va čia ir strigau aš, savivaldybė neužregistruoja ūkininko sodybos, kol nepatalpinti dokumenta į tą tpdr. Mūsų žemėtvarkininkė pasirodo nemoka to padaryti, pasiėmė pinigus ir neatliko darbo iki galo. Per vargus kreipiausi i kitą įmonę, kad sukeltų duos dokumentus, man tas dar kainavo 500lt.
Dabar rekės vel pakartotinai kreiptis i savivaldybę, kad įregistruotų ūkininko sodybą. Žiauru...
oho ,as uzregistravau ukininko sodyba be jokiu problemu ,nereikejo jokiu dokumentu su jokiais elektroniniais parasais ir pan