Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(ingapoc @ 2013 01 11, 08:39)
Labas rytas,
gal man kas padetu susigaudyt ka po ko reik daryt mano situacijoj smile.gif?
Nutarem pirkt du sklypus- 7.5 ir 8 hektaru, as noriu issiimti ukin.pazymejima..
Dabar man iskilo daug klausimu:
1. ar pradedant lankyt kursus ukin.pazymejimui gaut reikia turet sklypu dokumentus 'ant ranku' ar galima is anksto pradet rupinis pazymejimu?
2. jei turesiu du sklypus ,ar man juos paskui abu registruot kaip ukininko ukius?
3. jei esu samdoma darbuotoja ar reiks papildomai moket kazkokius mokescius Sodrai?

p.s. beskainant kazkur buvau aptikus sarasa istaigu kurios isduota ukin.pazymejimus, iskart neissisaugojau, db niekaip nerandu..gal kas patars Vln ir Vln apylinkese kur butu patogiausia kreiptis?
Siaip kazkada esu baigus Buivydiskiu z.u. techikuma, tai gal man ir tu kursu nereiks, diplomo uzteks?

Dvieju sodybu negalite savo vardu tureti.
Atsakyti
Dar klausimas - nusipirkus žemės ūkio paskirties žemę, ar gali taip atsitikti, kad dėl kažkokių priežasčių neleist statyt sodybos? Teritorija nepriklauso jokiam gamtiniam karkasui. Kaip tai išsiaiškinti?
Atsakyti
gali taip nutikt, reikia ivertint visus apribojimus. vandens telkiniai, draustiniai, kulturos paveldas, daugybe sazu, bendrajame plane numatyti apribojimai ir tt... konsultuotis su projektuotojais.
Atsakyti
kiekvienas rajonas turi savo bendrąjį planą, kuris paprastai viešai skelbiamas savivaldybės internetiniame puslapyje. Jei to nėra, galima apsilankyti savivaldybėje ir pasidomėti kur tą planą rasti.

mes jau turime leidimą statyboms bigsmile.gif .. trukom 7 su kapeikom mėnesio smile.gif bankas kaip tik jo laukė smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 11 sausio 2013 - 12:59
QUOTE(grunge @ 2013 01 11, 13:35)
Dvieju sodybu negalite savo vardu tureti.

Tai sodyba jei ir statysim tai tik vienam sklype..
antra labiau kaip investicija pirkom..

o sakykit kas nors savo situose z.u.paskirties sklypuose vykdot kokius nors darbus uz kuriuos ismoku galima prasyt, pvz. pievu sienavimas..
Atsakyti
Mes jau turim KPP. Viskas vyksta pagal planą smile.gif
O dėl išmokų man irgi įdomu. Ar yra galimybė kad ir to paties žalio kurio gaut? Aišku žemės juokingai, 85 arai tik.
Atsakyti
QUOTE(ingapoc @ 2013 01 11, 13:58)
o sakykit kas nors savo situose z.u.paskirties sklypuose vykdot kokius nors darbus uz kuriuos ismoku galima prasyt, pvz. pievu sienavimas..

Ivestas naujas reikalavimas, kad norit pretenduoti i ismokas, sakykim, pievu sienavimas, reikia tureti atitinkama gyvuliu kieki. Sunys ir vistos netinka biggrin.gif

QUOTE(Aikutė @ 2013 01 11, 15:45)
Mes jau turim KPP. Viskas vyksta pagal planą smile.gif
O dėl išmokų man irgi įdomu. Ar yra galimybė kad ir to paties žalio kurio gaut? Aišku žemės juokingai, 85 arai tik.

Zalio kuro-be sansu schmoll.gif Jam gauti reikalavimas tureti zemes ukio technika ir kazkoki kieki ha dirbamos zemes. Ir ismokas mokamos nuo vieno ha(sakykim, vaismedziai, uogynai, vaistazoles). 85 aru nepakaks ismokoms gauti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2013 01 11, 13:57)
kiekvienas rajonas turi savo bendrąjį planą, kuris paprastai viešai skelbiamas savivaldybės internetiniame puslapyje. Jei to nėra, galima apsilankyti savivaldybėje ir pasidomėti kur tą planą rasti.

mes jau turime leidimą statyboms  bigsmile.gif .. trukom 7 su kapeikom mėnesio  smile.gif  bankas kaip tik jo laukė  smile.gif

Sveikinimai, pagaliau nuejus nemaza kelia 4u.gif . Labai idomu del bankiniu dalyku. Ar nera jokiu apribojimu, kad tai ZU paskirties sklypas, ikeitinesit ji plika ar su kazkokiu geriu (pamatai, tvenkinys ir pan.). Jei nepaslaptis koks bankas, kokie pagrindiniai reikalavimai? Kokias palukanas paskaiciavo? Na jei galit placiau papasakokit, nes mums irgi bus reikalinga paskola, bet planuojam i banka kreitpis tik ateinanti rudeni, tai noretusio biski daugiau info apie tai, nes dabar zinau tik tiek, kad paskola suteikia etapais g.gif
Atsakyti
QUOTE(orintano @ 2013 01 13, 18:34)
Sveikinimai, pagaliau nuejus nemaza kelia 4u.gif . Labai idomu del bankiniu dalyku. Ar nera jokiu apribojimu, kad tai ZU paskirties sklypas, ikeitinesit ji plika ar su kazkokiu geriu (pamatai, tvenkinys ir pan.). Jei nepaslaptis koks bankas, kokie pagrindiniai reikalavimai? Kokias palukanas paskaiciavo? Na jei galit placiau papasakokit, nes mums irgi bus reikalinga paskola, bet planuojam i banka kreitpis tik ateinanti rudeni, tai noretusio biski daugiau info apie tai, nes dabar zinau tik tiek, kad paskola suteikia etapais g.gif

sodybai finansavimas beveik toks pats kaip namo statybai, tik būtina turėti ūkininko pažymėjimą ir statybos leidimą.. jei imi paskolą iš karto, be abejo užstatai sklypą. Ir dar ką nors, jei sumai gauti to neužtenka. Procentai - derybų klausimas, bet procedūra analogiška, kaip imant individualiam namui statyti
Atsakyti
Sveiki, prašau informacijos, gal kas žinote, jei žemės ūkio paskities dokumente įrašyti, spec.naudojimo sąlygos:
- pavojingų atliekų laikinojo saugojimo aikštelės ir surinkimo punktai, jų sanitarinės zonos
- įrengtos valstybei priklausančios melioracijos sistemos bei įrenginiai.
Kas gal susidūrėte, ar iš praktikos, žinote, ar leis pakeisti žemei paskirtį, kad galėtume garažą, aikštelę statyti, prekybai naudotom detalėm?
Atsakyti
QUOTE(Liepaa @ 2013 01 14, 17:06)
Sveiki, prašau informacijos, gal kas žinote, jei žemės ūkio paskities dokumente įrašyti, spec.naudojimo sąlygos:
- pavojingų atliekų laikinojo saugojimo aikštelės ir surinkimo punktai, jų sanitarinės zonos
- įrengtos valstybei priklausančios melioracijos sistemos bei įrenginiai.
Kas gal susidūrėte, ar iš praktikos, žinote, ar leis pakeisti žemei paskirtį, kad galėtume garažą, aikštelę statyti, prekybai naudotom detalėm?

reiškia, kad sklypas turi zonas, kuriose ribojama tam tikra veikla. Kokia konkrečiai - įveskite į google.lt , tikrai pilna dokumentų . dėl melioracijos, tai paprastai negalima statyti pastatų ant surinktuvų ir privalu išsaugoti melioracinę sistemą
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 12, 18:15)
Ivestas naujas reikalavimas, kad norit pretenduoti i ismokas, sakykim, pievu sienavimas, reikia tureti atitinkama gyvuliu kieki. Sunys ir vistos netinka biggrin.gif
Zalio kuro-be sansu schmoll.gif Jam gauti reikalavimas tureti zemes ukio technika ir kazkoki kieki ha dirbamos zemes. Ir ismokas mokamos nuo vieno ha(sakykim, vaismedziai, uogynai, vaistazoles). 85 aru nepakaks ismokoms gauti. 4u.gif

O jei be šio sklypo dar kitur žemės turėtume kitame rajone? Ar tuomet būtų galima ko nors išpešti?
Atsakyti