teip
sveiki
na, mes pagaliau gavom salygas is traku...uztruko tikrai daugiau nei 20 darbo dienu... sia savaite sake, jau padarys geodezininkai mums ta projektaa..bet kaip supratau ..kol viksa patvirtins praeis daug laiko? kas po to?ur toliau man kreiptis gal kas pades?
na, mes pagaliau gavom salygas is traku...uztruko tikrai daugiau nei 20 darbo dienu... sia savaite sake, jau padarys geodezininkai mums ta projektaa..bet kaip supratau ..kol viksa patvirtins praeis daug laiko? kas po to?ur toliau man kreiptis gal kas pades?
QUOTE(Vilnoja @ 2012 12 06, 12:37)
sveiki
suderins per 3-5 menesius. kai patvirtis projekta kreiptis pas architektus ir issimkit planavimo salygas, projektuokites ir statykites
QUOTE(Lanksti @ 2012 12 07, 14:18)
Sveiki, čia forume kažkas sakė, kad paruoštą KPP reikia užregistruoti RC, bet man ta įmonė, kur darė, sakė, kad nereikia. Atsiliepkite, ar registravote savo KPP registrų centre? Ačiū
kiek dirbu su KPP niekas neregistravo.
Perskaiciau visa tema,nuo pradziu iki galo,dar mano busimas ukininkavimas tik vizijos stadijoje,bet dometis manau jau reikia pradeti dabar.
1.I ka reikia atkreipti demesi pries perkant sklypa
2.Kokiu dokumentu tureciau paprasyti pardavejo
3.Ka ir kur tureciau butinai issiaiskinti pries perkant zeme
Kol kas esu nusiziurejusi keleta nuo 0,50ha iki 9ha sklypu,kai kurie ribojasi su ezeru,kai kurie su misku,kai kuriuose yra ir z.u. ir misko paskirties zemes.Visas projektas butu skirtas daugiau poilsiui,pramogoms,o jeigu tikrai didelis keliu ha dydzio sklypas tai ir paukinauti mielai pabandyciau,labai bus idomu issilaikyti ukininko pazymejima.
Kol kas esu nusiziurejusi keleta nuo 0,50ha iki 9ha sklypu,kai kurie ribojasi su ezeru,kai kurie su misku,kai kuriuose yra ir z.u. ir misko paskirties zemes.Visas projektas butu skirtas daugiau poilsiui,pramogoms,o jeigu tikrai didelis keliu ha dydzio sklypas tai ir paukinauti mielai pabandyciau,labai bus idomu issilaikyti ukininko pazymejima.
QUOTE(grunge @ 2012 12 06, 22:55)
suderins per 3-5 menesius. kai patvirtis projekta kreiptis pas architektus ir issimkit planavimo salygas, projektuokites ir statykites
olialia...3-5 menesiai??? siaubas, kaip ilgai tai faktiskai kol nepatvirtins, tai i banka galiu net nesikreipt del paskolos nes jiems reik leidimo statybom..o taip norejau jau pavasari pradet statybas.O gal kazkaip pagreitint imanoma, kad nors 3 men butu?
QUOTE(Vilnoja @ 2012 12 07, 19:59)
olialia...3-5 menesiai??? siaubas, kaip ilgai tai faktiskai kol nepatvirtins, tai i banka galiu net nesikreipt del paskolos nes jiems reik leidimo statybom..o taip norejau jau pavasari pradet statybas.O gal kazkaip pagreitint imanoma, kad nors 3 men butu?
3-5 mėn KPP +
1 mėn sąlygų išdavimas +
?? mėn projektavimas +
?? mėn statybų leidimo išdavimas +
1 mėn banko paskolos išdavimas su vertinimo ir įkeitimo procedūrom.
Vertinti sklypą apsimoka kai jau yra statybų leidimas išduotas - tai bus didesnė vertė.
Bankas "būsto" paskolą išduos tik po statybų leidimo gavimo. Anksčiau galite kreiptis bet gausite tik preliminarius paskaičiavimus. Komisija jūsų prašymą nagrinės tik kai turės popierius.
Labai abejoju ar pavasariui turėsite dokumentus sutvarkytus. Nemažai čia darbo.
Papildyta:
QUOTE(linuxox @ 2012 12 07, 19:09)
Perskaiciau visa tema,nuo pradziu iki galo,dar mano busimas ukininkavimas tik vizijos stadijoje,bet dometis manau jau reikia pradeti dabar.
Mano nuomone pagrindiniai akcentai tokie:
1:
1. Ar sklypas neįkeistas, neareštuotas ar pan. Manau pasakyti turėtų Registrų centre.
2. Ar sklypas nepriklauso kokiam nors gamtiniam karkasui - draustiniai, nacionaliniai parkai, ir pan - po to daugiau problemų su statybom, kūdrų kasimu ir pan. - pasakys savivaldybėje.
3. Kokiai zonai priklauso sklypas pagal bendrąjį planą - pasakys savivaldybėje.
2: Nuosavybės dokumentas iš RC + planas (preliminarių arba kadastrinių matavimų). Pagal nuosavybės dokumentuose įrašytą kadastrinį numerį galima planą registrų centre ir pačiam užsisakyti (reiks keliolika litų sumokėti). Sklypo ribos turi aiškiai matytis natūroje ir plane - būna kad nusiperka sklypą, o kai išsikviečia geodezininkus paaiškėja kad visai kitoje vietoje ribos ir visai kitas sklypas.
3. Ar tikrai parduoda sklypo savininkas. Jei yra keli savininkai - turi visi būti gyvi, visi dalyvauti sutarčių pasirašyme arba su notarišku įgaliojimu.
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 10 10, 14:23)
Kad butumet ukininkas pakanka 50 aru zemes ukio paskirties zemes. Reikia uzregistruoti zeme ir gauti ukininko pazymejima(isklausyti kursus). Galviju skaicius visai nesvarbus, pvz, as neturiu ne vieno, mano ukine veikla-sodinininkyste.
Statyboms leidimus gausite, kai atliksite KPP(kaimo pletros plana), pasitvirtinsite pastatu projektus. Jei zemes nedeklaruosit, bet ja bent sienausit-baudu neturetumete gauti.
Statyboms leidimus gausite, kai atliksite KPP(kaimo pletros plana), pasitvirtinsite pastatu projektus. Jei zemes nedeklaruosit, bet ja bent sienausit-baudu neturetumete gauti.
o kaip dabar dėl tų kursų, kiek valandų reikia išklausyt? Vienur randu, kad 160 val., kitur 320 ir trukmė 2 men. Tai gaunasi 2 mėn. diena dienon po 8 val.? Aktualu Viniuj. Ir kokia kaina?
Sveiki,tetis man padovanojo zu paskirties sklypa.Buvo daug svajoniu ir planu.Norejome,zinoma,namo,kudros...
Pirma ka padarema-paraseme prasyma paskirties keitimui i namu valda.Ir tada-staigmenele-pasirodo musu sklypas zaliojoje zonoje
Ar yra galinciu pakomentuoti ir paaiskinti,ka galime daryti tokiam sklype?Popieriuose nera jokiu apribojimu,tik zemes ukio paskirtis.Telefonu issiaiskinti taip ir nepavyko.
Ar neturejo musu ispeti apie ta zaliaja zona,kai tvarkeme dokumentus?
Pirma ka padarema-paraseme prasyma paskirties keitimui i namu valda.Ir tada-staigmenele-pasirodo musu sklypas zaliojoje zonoje
Ar yra galinciu pakomentuoti ir paaiskinti,ka galime daryti tokiam sklype?Popieriuose nera jokiu apribojimu,tik zemes ukio paskirtis.Telefonu issiaiskinti taip ir nepavyko.
Ar neturejo musu ispeti apie ta zaliaja zona,kai tvarkeme dokumentus?
kosk raj?
Gal kas galetu pakomentuoti is paveldosaugos srities? Pakliunam i paveldosauginio objekto apzvalgos pozoni ir reikalingas spec paveldosauginis vertinimas (ale bais sudetinga ir brangu). Klausimas kaip is tikro su paveldosauga Kauno raj. Gal kas pazistat koki protinga zmogu siuo klausimu, o gal patys esate