Laba diena,
Noreciau paklausti gal kas galetu pakomentuoti ka reiskia dirvozemio apsaugos zona? (208. Atliekant žemės kasybos darbus, būtina išsaugoti derlingąjį dirvožemio sluoksnį.)
Norime pirkti sklypa taciau radome toki apribojima israse is registru - "specialiosios naudojimo salygos - dirvožemio apsauga". ???
QUOTE(Lanksti @ 2012 06 04, 12:48)
Sveiki, o gal pasakytumėte, ar namo projektavimo sąlygas išduoda tik, kai jau būna KPP paruoštas, ar galima ir anksčiau? Ar jūs projektuojatės be tų sąlygų ir po to kažkaip koreguojate? Norėtųsi, kad ilgai neužtruktų tas procesas iki statybos leidimo Ačiū
Be KPP neverta net pinigu kisti i projektavimo salygas Kas ten zino, gal net statyti negalesit toj vietoj, gal ten pagal projektus kokia autostrada numatoma ar aukstos itampos laidai eis, ar kokios senovines kapinaites yra po zeme. Zodziu, kad ir kaip ilgai viskas bus ruosiama, bet siulau apsisarvuoti kantrybe ir pradzioje pasidaryti KPP
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 06 07, 06:39)
Be KPP neverta net pinigu kisti i projektavimo salygas Kas ten zino, gal net statyti negalesit toj vietoj, gal ten pagal projektus kokia autostrada numatoma ar aukstos itampos laidai eis, ar kokios senovines kapinaites yra po zeme. Zodziu, kad ir kaip ilgai viskas bus ruosiama, bet siulau apsisarvuoti kantrybe ir pradzioje pasidaryti KPP
na gal tikrai nėr taip baisiai mano akimis užtenka sąlygų KPP rengimui gavimo. Jas išsiėmus tikrai viskas aišku kas kur ir su kuo
QUOTE(Cererakennel @ 2012 06 07, 17:23)
na gal tikrai nėr taip baisiai mano akimis užtenka sąlygų KPP rengimui gavimo. Jas išsiėmus tikrai viskas aišku kas kur ir su kuo
iš tikro tai būna atvejų, kai gauni visus leidimus, sąlygas ir t.t., o galiausiai bederinant paaiškėja, kad negalima statyba. Retas atvejis, bet tikrai būna. Čia aišku dažniausiai pasitaiko tais atvejais kai sklypas regioniniame parke.
Sveiki
gal kas susidūrėte
atkurta nuosavybė Trakų raj. 1,3 ha žemės ūkio paskirties žemė, pagal bendrąjį planą toje vietoje žemės paskirtis - miškų plėtrai
Norim kurti ūkininko sodybą. Klausėm Trakų žemėtvarkoj, vienas valdininkas sako, kad galima steigti ūkininko sodybą, kitas,- kad statyba toje vietoje negalima. Bendrajame plane ta vieta pažymėta žalsvai su rudais taškeliais (Karališkės, prie Aukštadvario plento). Sklypas ne regioniniame parke. Kaip sužinoti ar galima ten įkurti ūkininko sodybą, nes nesinori mokėt už ūkininko kursus, kol neaišku ar galėsim statyti sodybą
gal kas susidūrėte
atkurta nuosavybė Trakų raj. 1,3 ha žemės ūkio paskirties žemė, pagal bendrąjį planą toje vietoje žemės paskirtis - miškų plėtrai
Norim kurti ūkininko sodybą. Klausėm Trakų žemėtvarkoj, vienas valdininkas sako, kad galima steigti ūkininko sodybą, kitas,- kad statyba toje vietoje negalima. Bendrajame plane ta vieta pažymėta žalsvai su rudais taškeliais (Karališkės, prie Aukštadvario plento). Sklypas ne regioniniame parke. Kaip sužinoti ar galima ten įkurti ūkininko sodybą, nes nesinori mokėt už ūkininko kursus, kol neaišku ar galėsim statyti sodybą
QUOTE(rasosrasotos @ 2012 06 09, 23:17)
Sveiki
gal kas susidūrėte
gal kas susidūrėte
labai lengvai. duokit paraiska salygoms kaimo pletros projektui rengti(jei jau turit ukininko pazymejima).
nemanau, kad negalima kurti. o jei ir numatyta pagal bendraji plana ten misku ukio paskirtis, tai itakotu nebent paskirties keitimo projektą(t.y. neleistu pakeist i gyvenamųjų teritorijų)
aishku nebent visas sklypas mišku apauges...tada sodybos nelabai ikursit..jei trakuose noresit rengti galit pm parasyt. uzsiimam šitais reikalais
Papildyta:
QUOTE(sig_ @ 2012 05 23, 16:55)
Laba diena,
Noreciau paklausti gal kas galetu pakomentuoti ka reiskia dirvozemio apsaugos zona? (208. Atliekant žemės kasybos darbus, būtina išsaugoti derlingąjį dirvožemio sluoksnį.)
Norime pirkti sklypa taciau radome toki apribojima israse is registru - "specialiosios naudojimo salygos - dirvožemio apsauga". ???
sveiki. dariau ukininko sodyba ukmerges raj. su tokiu apribojimu. bet kpp suderino be jokiu problemu. cia reikia ziureti gal labiau architekturine dali rengiant reikes labiau viska aprasyti kaip ta dirvozemi issaugot
Sveiki,
norėjau pasiteirauti, gal kas esat susidurę su tokia situacija:
jei turiu 2ha žemės ūkio paskirties ir sugalvojau padalint į du sklypus po 1ha, ar galiu tuo paciu metu daryti ir KKP ir ar jis galios po padalijimo? ar butina laukti padalijimo pabaigos ir tik tuomet galėsiu rašyt prašyma KKP?
jei turiu 2ha žemės ūkio paskirties ir sugalvojau padalint į du sklypus po 1ha, ar galiu tuo paciu metu daryti ir KKP ir ar jis galios po padalijimo? ar butina laukti padalijimo pabaigos ir tik tuomet galėsiu rašyt prašyma KKP?
QUOTE(yellowlady @ 2012 06 13, 14:55)
Sveiki,
pas mane 1ha, aš ruošiu KPP ant viso ploto, su pastatų užstatymu man reikalingoje dalyje, o po to atidalinsiu 50 arų
QUOTE(Lanksti @ 2012 06 13, 16:09)
pas mane 1ha, aš ruošiu KPP ant viso ploto, su pastatų užstatymu man reikalingoje dalyje, o po to atidalinsiu 50 arų
manot taip bus gerai?? Gal geriau atvirkščiai?
Aš tikrai nežinau, bet manau galėtų kilt problemų
QUOTE(meme @ 2012 06 13, 16:29)
manot taip bus gerai?? Gal geriau atvirkščiai?
aš ir manau, kad taip negerai.. kiek pamenu rašant prašymą KPP sąlygom reikia įrašyti žemės duomenis.. po padalinimo tie duomenys gi keisis.
Tikrai bus negerai.
Lygiai taip kaip suprojektuotum dvibuti nama, tada sklypa padalintum per namo sujungima ir turetum du sklypus su dviem namais. Logiska?
Tikrai reikes perdaryti kpp. Nebent pastatysite ir iregistruosite visus pastatus pries sklypo padalinima - tada kitas reikalas.
Vienas projektas dviem sklypam
Lygiai taip kaip suprojektuotum dvibuti nama, tada sklypa padalintum per namo sujungima ir turetum du sklypus su dviem namais. Logiska?
Tikrai reikes perdaryti kpp. Nebent pastatysite ir iregistruosite visus pastatus pries sklypo padalinima - tada kitas reikalas.
Vienas projektas dviem sklypam