Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(Vilnoja @ 2011 08 01, 12:44)
Sveiki,
Iškilo toks klausimėlis dėl Ūkininko ūkio smile.gif

Kai gavę ūkininko moklso pažymėjimą einami į savivaldybę registruoti ūkio - pagal ūkininkų ūkių veiklos klasifikatorių. Pagal kurią veiklą registruojate ūkį? ir kaip su mokesčiais? kai tampate ūkininku, mokate kas mėn sodrai? ar kaip?

Būčiau dėkinga už pagalbą, kadangi mūsų rajone..niekas nieko neaiškina  doh.gif

Sveiki
Moketi sodrai reikes kas menesi,mokestis nustatomas pagal žemes dydį jei bus iki 2 europinių vienetų tai bus 24 lt jei daugiau tai daugiau bus ir mokestis.Iki 2 tai yra hektaras jei gerai atsimenu.kai uzregistruosit ūkį tai reikes kreiptis o VMI kuri kuruoja ūkininkus ten viską paaiškins śpię mokesti.
O pagal kokį veikla registroti tai kai ateisit į savivaldybe kas regostroja ūkininkus tai paaiškinsit ką norit ten veikti ir jei turėtu paaiškinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iden: 01 rugpjūčio 2011 - 13:30
:)Aciu labai smile.gif
Hm...reiks lekt i VMI ten viska aiskintis smile.gif nes jei tas pats ukininkas, ta pacia veiklos kryptimi ikurs mikro imone...tai gal nereiks du kart permoket blink.gif nes cia bus apsurdas jei moket ir uz pazymejima ir uz ta pati tik kad ukininko imone.

o jei ukis registruotas su partneriu, tai moka viena imoka? pvz 24/2? nes pagal sutarti viskas lygiomis dalimis..m...
Atsakyti
QUOTE(Vilnoja @ 2011 08 01, 14:45)
:)Aciu labai smile.gif
Hm...reiks lekt i VMI ten viska aiskintis smile.gif nes jei tas pats ukininkas, ta pacia veiklos kryptimi ikurs mikro imone...tai gal nereiks du kart permoket  blink.gif  nes cia bus apsurdas jei moket ir uz pazymejima ir uz ta pati tik kad ukininko imone.

o jei ukis registruotas su partneriu, tai moka viena imoka? pvz 24/2? nes pagal sutarti viskas lygiomis dalimis..m...

Sita tai as jums neatsakysiu gal kas is forumeciu pagelbės
Atsakyti
Sveiki, labai reikia jūsų konsultacijos. Ketinam pirkt Žemės (ž.ū.paskirties) bet iki mūsų nusižiūrėto sklypo, nėra jokio privažiavimo, tai lopinėlis žemės didelėj pievoj. Sakykit, kaip sprendžiami privažiavimo klausimai tokiu atveju? juk jei kaimynas bus piktas, tai nei derliaus nusiimt negalėsim g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iden @ 2011 08 01, 14:29)
Sveiki
Moketi sodrai reikes kas menesi,mokestis nustatomas pagal žemes dydį jei bus iki 2 europinių vienetų tai bus 24 lt jei daugiau tai daugiau bus ir mokestis.Iki 2 tai yra hektaras jei gerai atsimenu.kai uzregistruosit ūkį tai reikes kreiptis o VMI kuri kuruoja ūkininkus ten viską paaiškins śpię mokesti.
O pagal kokį veikla registroti tai kai ateisit į savivaldybe kas regostroja ūkininkus tai paaiškinsit ką norit ten veikti ir jei turėtu paaiškinti.

Sodrai reikia moketi nesvarbu ar dirbi kur nors ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Rasuteee @ 2011 08 03, 21:40)
Sodrai reikia moketi nesvarbu ar dirbi kur nors ar ne?

Jei nedirbi tai moki nustatyta mokestį tai yra kiek turi žemes o jei dirbi tai moki pagal darbą nustatytus mokesčius jau už zeme mokėti nereikia
Atsakyti
Hm...pas mus taip pat sklypas "viduryje" pievos, taciau yra plane nubraizytas kelias, kuri db planuojame tiestis patys. Tiesiog suplanuoti keliai prie kiekvieno sklypo, kad butu prvaziavimas..aisku, kai kur is mistikos srities bet..

Speju jums reiks kreiptis i Architekturos skyriu savivaldyveje, pas kelininka...derint ir daryt projekta smile.gif bet as tik is savos patirties sakau. Gal kas atsakys tiksliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iden @ 2011 08 03, 22:09)
Jei nedirbi tai moki nustatyta mokestį tai yra kiek turi žemes o jei dirbi tai moki pagal darbą nustatytus mokesčius jau už zeme mokėti nereikia

Tai pvz jeigu aš esu įregitravus ūki ir plius dar dirbu, tai man jokių mokesčių mokėt nereikia? O jeigu esu įregistravus ūkį, bet nedirbanti, tai turiu mokėt už žemę nustatytą mokestį + sveikatos draudimą (72lt)? Pataisykit jeigu klystu.. Gal dar žinote puslapį, kuriame būtų parašyta kaip pasiskaičiuot mokesti už žemę?
Atsakyti
QUOTE(Rasuteee @ 2011 08 04, 20:57)
Tai pvz jeigu aš esu įregitravus ūki ir plius dar dirbu, tai man jokių mokesčių mokėt nereikia? O jeigu esu įregistravus ūkį, bet nedirbanti, tai turiu mokėt už žemę nustatytą mokestį + sveikatos draudimą (72lt)? Pataisykit jeigu klystu.. Gal dar žinote puslapį, kuriame būtų parašyta kaip pasiskaičiuot mokesti už žemę?

Jei turite žemes tai nesvarbu turit ūkį ar ne už žemes mOkestis yra privalomas visiems.
Jei esate nedirbanti ir esate iregistravusi ūkį tai mokate sodrai kiekviena mėnesį o mokestis Priklauso kiek zeme turite ūkyje,ty jei iki 2 Europos vienetų tai 24 lt
Jei esate dirbanti tai sodrai jau mokate kaip dirbantis asmuo o paskaityti apie tai manau galit VMI tinklalapį

Atsakyti
QUOTE(Vilnoja @ 2011 08 04, 08:14)
Hm...pas mus taip pat sklypas "viduryje" pievos, taciau  yra plane nubraizytas kelias, kuri db planuojame tiestis patys. Tiesiog suplanuoti keliai prie kiekvieno  sklypo, kad butu prvaziavimas..aisku, kai kur is mistikos srities bet..

Speju jums reiks kreiptis i Architekturos skyriu savivaldyveje, pas kelininka...derint ir daryt projekta smile.gif bet as tik is savos patirties sakau. Gal kas atsakys tiksliau smile.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Mes z.u.p. sklypa nusipirkome praeitais metais rudeni, tai kai pasiskambinau i VMI, man pasake kad 3 ar 5 (nepamenu) metams nauji ukininkai atleidziami nuo zemes mokescio.

Del kelio kiek zinau - visi sklypai turi tureti privaziavima (popieriuje), kitu atveju toks sklypas negaletu buti suformuotas. Jei nera kadastriniu matavimu, tai dazniausiai paliekami valstybines zemes ruozai, kuriuose po to ir formuoja privaziavimus. Visa tikslesne info pas kelininkus savivaldybeje. Jei klystu - pataisykite.
Papildyta:

Vakar buvau Vilniaus rajono savivaldybeje pas vyr architekte pasiimti suderinto kudros projekto thumbup.gif , ir suzinojau idomiu dalyku.
Siuo metu z.u. paskirties zemeje norint statytis namuka iki 80 kvm nereikia net supaprastinto projeko ir nereikia derinimu. Gali statytis ir viskas. Tereikia tik tureti patvirtinta kpp. Man kazkaip keistai nuskambejo nes gaunasi kad bet koks karviu melzejas ar valytojas (t.p. neturintis architekturiniu ziniu) gali pasistatyti pora muriniu namuku taip kaip moka ir viskas bus legalu. Ir visai nesvarbu ar jis sugrius po menesio ar isviso nesulauks vainiko iskelimo.
Lygiai tas pats galioja ir su elektros (gal ir kitu komunikaciju) atvedimu - turi kpp ir daraisi ivada i sklypa. Anksciau kiek zinau norint pasidaryti ivada ir pasistatyti skaitliuka elektrai reikedavo statybu leidima tureti, nesvarbu ar namu valdos ar z.u.p. sklype.

Gal kas zino daugiau sia tema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 10 rugpjūčio 2011 - 10:50
QUOTE(runchikas @ 2011 08 10, 10:49)

Lygiai tas pats galioja ir su elektros (gal ir kitu komunikaciju) atvedimu - turi kpp ir daraisi ivada i sklypa. Anksciau kiek zinau norint pasidaryti ivada ir pasistatyti skaitliuka elektrai reikedavo statybu leidima tureti, nesvarbu ar namu valdos ar z.u.p. sklype.

Gal kas zino daugiau sia tema?

na, mes pajudėjome iš savo mirties taško smile.gif jau šią savaitėlę padavėme KPP sąlygoms gauti..bet VLN rajones, nieko apie "susprastinima" nekalbėjo..aišku, mums tas negalioja, nes namukas bus ne vienas ir manau šiek tiek 80kv viršysim. Geriau ir ramiau, bus su leidimais.

Dėl elektros mums irgi labai aktualu...nes jei nereik statybų leidimo tai gal ir šaunu? nes..mes planuojam nuosava vėjo jėgainę, nes su Lesto apsipykom doh.gif už jų žvėriškas kainas, ir jie grasino, kad mes be jų nieko nepadarysim. Gal pasistengsiu kitą savaitėlę ka nors naudingo sužinoti.

O, papasakokit, del kudros smile.gif ar kasate didesne? ar kaip? kodel derinote projektuka? labai idomu smile.gif
Atsakyti