Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(runchikas @ 2012 03 02, 12:10)

Ta man patvirtino ir Vilniaus Rajono savivaldybe, ir Statybos inspekcija prie AM.

Negaliu gincytis, ne Vilniuj dariau. Pries metus man Moletu raj. savivaldybe be pastatu projekto net i kalbas nejo. Nezinau, ar pasikeite kas istatymuose ar tiesiog isaiskinimuose? g.gif Kitoj temoj minejot apie tai, bet kiek bandziau ieskotis internete-tokios informacijos tikslios neradau. Nors man dabar ir neaktualu.
O kaip bus su namo pridavimu? Pagal ka jie itrauks i registrus? g.gif

Mama24/7, kaip suprantu, statybu dar nera? Internete idomiai isaiskinta architektu: zemes atriekiama turi buti nemaziau kaip 50 aru(vadinasi, 18 nepakaks) ir priduoti ukininko sodyba turi tik tas asmuo, kuris statesi, perrasyti/dovanoti nebaigtu statybu negalima asmeniui, kuris neturi ukininko pazymejimo.
Atsakyti
Mama24/7, kaip suprantu, statybu dar nera? Internete idomiai isaiskinta architektu: zemes atriekiama turi buti nemaziau kaip 50 aru(vadinasi, 18 nepakaks) ir priduoti ukininko sodyba turi tik tas asmuo, kuris statesi, perrasyti/dovanoti nebaigtu statybu negalima asmeniui, kuris neturi ukininko pazymejimo.
[/quote]
Ne statybų dar nėra, tiesiog svarstom tokią galimybę. Negerai čia tada gausis, nes aš neturiu ūkininko pažymėjimo, o kad jį gaut, reiks 0,5ha pirkt g.gif Jūs parašėt, kad perrašyti/dovanoti nebaigtų statybų negalima, o tai gal būt baigtas statybas būtų galima su 50a tarkim padovanoti neturinčiam pažymėjimo?
Atsakyti
Del pirmo punkto nesigincysiu - cia daug zodziu zaismo. smile.gif
Nenoriu sutikti su situo 80 kvm namuko postu:
Jei turi KPP, pastatams iki 80 kvm PROJEKTO nereikia, nes niekas jo nederins. Zinoma pastatas turi atitikti KPP nustatytus reikalavimus (ribas).
Ta man patvirtino ir Vilniaus Rajono savivaldybe, ir Statybos inspekcija prie AM.
Apie komunikaciju ivedima i to ki nama atskira kalba.
As pats si rudeni isivedziau elektra i savo namuka, nors dar neturejau KPP. Ka turejau - tai nuosavybes dokus, preliminarius matavimus ir 60 kvm dvieju aukstu vasarnami. Daugiau nieko! Elektrikas viska sutvarke per savaite. Su LESTO viskas oficialiai, sutarti gavau, abonento nr irgi, ir turiu elektra! I namuka padare ivada, su skydeliu, taip pat viskas apiforminta smile.gif
Taip kad jusu tik dalis tiesos.

Kadangi ir mes planuojame pirkti Vilniaus raj, tai man labai aktualu.
Turi žemę, įregistruoji ūkį, pasidarai KPP. Ir tada gali pasistatyti tą nediduką namelį, be jokio projekto g.gif - ar gerai supratau?

O dėl Lesto, tai sužinojau, kad mūsų kaimynė įsivėdė tiesiog į ūkį (nes stulpas ten pat). Ji užsiima daržovininkyste ir jokio namuko neturi, o elektra jau sutvarkyta smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(julkuz @ 2012 03 02, 14:52)
Kadangi ir mes planuojame pirkti Vilniaus raj, tai man labai aktualu.
Turi žemę, įregistruoji ūkį, pasidarai KPP. Ir tada gali pasistatyti tą nediduką namelį, be jokio projekto  g.gif  - ar gerai supratau?

Dar prisiminiau, kad bendradarbe irgi va sausio menesi susitvarke KPP Vilniaus rajono savivaldybej, gyv.namas, ukinis pastatas bus abu iki 60kv, deja, niekas net neuzsimine apie tai, kad nereikia projekto g.gif Moteris susirado architektus, kurie siuo metu jai tuos projektus daro bei surinks parasus savivaldybeje.
Tai gal cia projekto nereikia tiems pastatams, kuriuose nebus inzineriniu tinklu? Sakykim, sandelys koks yra, o jam nereikia nei grezinio, nei vandentiekio... g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 03 02, 14:02)
Negaliu gincytis, ne Vilniuj dariau. Pries metus man Moletu raj. savivaldybe be pastatu projekto net i kalbas nejo. Nezinau, ar pasikeite kas istatymuose ar tiesiog isaiskinimuose? g.gif Kitoj temoj minejot apie tai, bet kiek bandziau ieskotis internete-tokios informacijos tikslios neradau. Nors man dabar ir neaktualu.
O kaip bus su namo pridavimu? Pagal ka jie itrauks i registrus? g.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2012 03 02, 14:59)
Dar prisiminiau, kad bendradarbe irgi va sausio menesi susitvarke KPP Vilniaus rajono savivaldybej, gyv.namas, ukinis pastatas bus abu iki 60kv, deja, niekas net neuzsimine apie tai, kad nereikia projekto g.gif Moteris susirado architektus, kurie siuo metu jai tuos projektus daro bei surinks parasus savivaldybeje.
Tai gal cia projekto nereikia tiems pastatams, kuriuose nebus inzineriniu tinklu? Sakykim, sandelys koks yra, o jam nereikia nei grezinio, nei vandentiekio... g.gif

Jeigu nori gyvenamo namo iki 80 kvm nori ji iregistruoti RC, su adresu ir visa kita - žinoma kad reikia projekto, gal net ir statybų leidimo. Aš šnekėjau apie paprastus pastatus, kaip vasarnamius, sodo namelius, ar net gyvenamuosius namus tik neiregistruotus. Del komunikaciju - jei visos vietines tai kam tada to popierizmo ir salygu tokiam mazam namukui?
Nu nezinau, apie komunikacijas dar negalvojau ir nesidomejau...... smile.gif
Atsakyti
Nenoriu sutikti su situo 80 kvm namuko postu:
Jei turi KPP, pastatams iki 80 kvm PROJEKTO nereikia, nes niekas jo nederins. Zinoma pastatas turi atitikti KPP nustatytus reikalavimus (ribas).

Ne. "Nesudėtingas statinys, kaip apibrėžta Statybos įstatyme, yra paprastų konstrukcijų pastatas arba paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys. Nesudėtingo statinio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma negali viršyti 80 kvadratinių metrų. Tiek pastatų, tiek ir inžinerinių statinių, laikomų nesudėtingais statiniais, požymius, parametrus, jų projektavimo ir statybos ypatumus nustato statybos techninis reglamentas STR 1.01.07:2002 „Nesudėtingi (tarp jų laikini) statiniai“. Šiame reglamente be kitų nesudėtingų statinių požymių nurodoma, kad nesudėtingame statinyje (pastate) negali būti gyvenamųjų ir poilsio paskirties patalpų. Priešingu atveju nors pastato visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma ir bus mažesnė kaip 80 kv. m, jis nebus laikomas nesudėtingu statiniu ir jam nebus taikomos supaprastintos projektavimo ir statybos procedūros."
Citata is cia:
http://www.vtpsi.lt/...?article_id=167
Toliau-perzvelkit lentele,kada iki 80 kv m namas laikomas 1 gr pesudetingu statiniu-ogi tik tada,kai tai yra sodo namas. Sioje vietoje galioja sodininku bendriju istatymas.
http://www.infolex.lt/ta/138945
Atsakyti
QUOTE(julkuz @ 2012 03 02, 14:52)
O dėl Lesto, tai sužinojau, kad mūsų kaimynė įsivėdė tiesiog į ūkį (nes stulpas ten pat). Ji užsiima daržovininkyste ir jokio namuko neturi, o elektra jau sutvarkyta smile.gif)

Taip galiu patvirtinti, kadangi mes patys dabar dar laukiam is VRS KPP salygu,bet jau derinam su Lesto elektros atvedima i sklypa.
Atsakyti
Laba diena "Ūkininkai"

Noriu ir turiu ir aš tokia patapti, gal galit pasufleruot kokia forma turi būti surašyta pažyma ūkininko pas kurį ale dirbi , exsterno kursams ?
Atsakyti
Sveiki visi!
Gal galetumete atsiusti Wabalo elektronini pasta? Buciau labai dekinga.
Atsakyti
QUOTE(*Vasare* @ 2012 03 06, 12:10)
Taip galiu patvirtinti, kadangi mes patys dabar dar laukiam is VRS KPP salygu,bet jau derinam su Lesto elektros atvedima i sklypa.

Sveiki,

yra toks dalykas, kad Lesto elektros i laukus neveda, jiems butina pateikti koki nors irodyma, kad tame sklype kadanors stoves pastatas, o t.y. pazyma apie projekto suderinima rastu(jeigu tai nesudetingas statinys), arba leidimas statybai, jeigu tai normalus namas. Taigi derinti su Lesto atvedima galima, bet kol nebus atnesta pazyma apie projekto suderinima, Lesto neduos net moketi uz atvedima. Po pazymos pateikimo galima sumoket uz atvedima ir Lesto per 180 dienu pasizada ivesti elektra.
Kas liecia apie statybas be projekto, tai manau, kad cia pasakeles. Nes man paciai, ukinio pastatui, kuris yra iki 80kv.m reikejo projekto, nors ir supaprastinto, kuri reikejo rastu suderinti.
Atsakyti
QUOTE(girtalyte @ 2012 03 27, 12:43)
Sveiki,

yra toks dalykas, kad Lesto elektros i laukus neveda, jiems butina pateikti koki nors irodyma, kad tame sklype kadanors stoves pastatas, o t.y. pazyma apie projekto suderinima rastu(jeigu tai nesudetingas statinys), arba leidimas statybai, jeigu tai normalus namas. Taigi derinti su Lesto atvedima galima, bet kol nebus atnesta pazyma apie projekto suderinima, Lesto neduos net moketi uz atvedima. Po pazymos pateikimo galima sumoket uz atvedima ir Lesto per 180 dienu pasizada ivesti elektra.
Kas liecia apie statybas be projekto, tai manau, kad cia pasakeles. Nes man paciai, ukinio pastatui, kuris yra iki 80kv.m reikejo projekto, nors ir supaprastinto, kuri reikejo rastu suderinti.

Na mes jau gavom ir sutarti ir saskaita apmokejimui, nors VRS mus vis dr ir vedzioja uz nosies ir neduoda KPP salygu ( gun_bandana.gif ), bet sake,kad reikalingas uzstatymo planas, ji turetumeme gauti su salygomis ir tik tada galetu pradeti atvedima, bet projektavimo darbus turetu pradeti,kai jau apmoketume saskaita, kaip ir nurodyta sutartyje.
Atsakyti
QUOTE(girtalyte @ 2012 03 27, 12:43)
Sveiki,

Dėl elektros - atskirkite elektros atvedimą iki sklypo, ir elektros įvado į sklypą pajungimą.
Kaip ir sakė vasarė, tai ir aš pats atsivedžiau elektrą iki sklypo neturėdamas jokių statinių ir projektų. Nebent jūsų minimas įrodymas apie būsimus statinius yra ūkininko pažymėjimas. Bet nepamenu net kad jį jiems rodyčiau ar duočiau. Kiek pamenu užteko tik preliminarių matavimų plano, ir nuosavybės dokumentų. Pasirašėme sutartį ir po pusmečio jau turėjau dėžutę su laidais ant sklypo ribos.
Dėl įvado į sklypą - reikalingas KPP, ir koks nos saugus statinys sklype su stogu ir sienom. Vieni pasistato metalinę dėžę, kiti garažą, treti gal tuoletą, aš pasistačiau pavėsinę ir džiaugiuosi elektrą. Gal jūsų tvarka anksčiau galiojo?? Gal taip buvo prieš kelis metus??
Dėl 80 kvm - įstatymai keičiasi vos ne kasdiena. Plius - reikalauti savivaldybės "specai" gali daug ko, bet ko iš tikrųjų reikia pagal įstatymus..? Šiemet savivaldybei uždaviau tokį patį klausimą - sakė jūs atneškite supaprastintą projektą o mes tada pažiūrėsim ar reikia derinti ar ne. Tuomet aš jų paklausiau - o jei nuspręsite kad nereikės derinti ar grąžinsite man 2000 LT kuriuos sumokėsiu už tą projektą? Tuomet pasiūlė kreiptis į statybos inspekciją. Pasiskambinęs ten gavau atsakymą - I ir II grupės nesudėtingiems statiniams projekto nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 28 kovo 2012 - 14:10