[quote=Iden,2012 02 15, 17:09]
.
Jūs klystate, KPP yra daromi tiek ant preliminarių tiek ant kadastrinių. Tik nuo preliminarių užstatomas plotas negali būti arčiau kaip 10m, o nuo kadastrinių 3m
[/quote]
na nezinau ,nesigincisiu,nes pvz detalius tai tiksliai zinau turi buti pries tai patvirtinti kadastriniai,o del KPP girdejau nuo drauges,kad jai matininkai liepe pries tai padaryti kadastrinius o po to tik KPP
[/quote]
mūsų KPP rengėja irgi nieko nedaro, kol nėra geodezinių. Draugams lygiai taip pat. Abiem atvejais tai buvo Prienų raj.
aciu atsakiusiems reik ieskot zemes ir jungtis i Jusu gretas
QUOTE(Nivan @ 2012 02 15, 15:17)
o jei tarkim turiu 50a, uzregitruoju uki, gaunu pazymejima, o tada sugalvoju padalint sklypa ir puse parduot ar pasinaikins mano ukininko statusas del to kad zemes kiekis neatitinka reikalvimu?
Ūkininko statusas tai niekur nedings, tačiau ūkininko sodybos neturėsite. Ūkininko sodybai formuoti turite turėti mažiausiai 50a
Papildyta:
QUOTE(Iden @ 2012 02 15, 17:09)
na nezinau ,nesigincisiu,nes pvz detalius tai tiksliai zinau turi buti pries tai patvirtinti kadastriniai,o del KPP girdejau nuo drauges,kad jai matininkai liepe pries tai padaryti kadastrinius o po to tik KPP
KPP rengia geodezininkai. Kaip manot, ar jiems nepatogu gauti pinigus ir už kadastrinius, ir paskui dar už ūkininko sodybą
Kita vertus, kiekvienas rajonas dirba kaip nori ir daro ką nori. Pagal metodiką nėra būtini kadastriniai. Bet yra rajonų, kurie sukuria savo reikalavimus, ir jei jie nepatenkinami, gali būti ir taip, kad projekto nederina.
Žodžiu nėra vienos bendros tvarkos, visi dirba kas kaip sugalvoja.
Realiai, tai tikrai geriau KPP daryti kai jau yra kadastriniai, bet kaip jau minėjau jie nėra būtini (bent jau Trakų rajone, Elektrėnų sav, Vilniaus rajone...)
QUOTE(Iden @ 2012 02 15, 18:09)
Jūsų poste yra DALIS tiesos. KPP DARO be geodezinių, tačiau žemėtvarkos skyriaus vedėjo įsakyme yra parašyta, cituoju: "įpareigoju žemės sklypo sąvininką... prieš įgyvendinant šį kaimo plėtros projektą, atlikti žemės sklypo kadastrinius matavimus ir juos patvirtinti Vilniaus rajono žemėtvarkos skyriuje."
Taigi - norint pasidaryti KPP geodezinių nereikia, bet norint eiti toliau - jie reikalingi. Gal dėl to matininkai ir nedaro ant preliminarių (jūsų labui). Tačiau kadangi aš priklausau Vilniaus rajonui, kur kiekvienas popierius derinamas virš metų laiko - darydamas KPP iš anksto sutaupau nemažai mėnesių.
Papildyta:
QUOTE(meme @ 2012 02 17, 09:24)
Papildyta:
KPP rengia geodezininkai. Kaip manot, ar jiems nepatogu gauti pinigus ir už kadastrinius, ir paskui dar už ūkininko sodybą
Kita vertus, kiekvienas rajonas dirba kaip nori ir daro ką nori. Pagal metodiką nėra būtini kadastriniai. Bet yra rajonų, kurie sukuria savo reikalavimus, ir jei jie nepatenkinami, gali būti ir taip, kad projekto nederina.
Realiai, tai tikrai geriau KPP daryti kai jau yra kadastriniai, bet kaip jau minėjau jie nėra būtini (bent jau Trakų rajone, Elektrėnų sav, Vilniaus rajone...)
Ačiū už komentarą meme. Nuraminot mane.
O nežinot kodėl taip drastiškai skiriasi KPP ir geodezinių kaina?
Geodezinius darant gi reikia važinėti, nužymėti taškus, derinti su kaimynais ir t.t. ir kainuoja 500 LT.
O KPP kur reikia tik brėžinį su Aurocadu padaryti ir atiduoti žemėtvarkai derinimui analogiškam sklypui kainuoja jau 2000 LT ?
Papildyta:
QUOTE(*Vasare* @ 2012 02 15, 11:29)
Kaip gali keisti tavo taskus jeigu tu pasidarei pirmas? juk viskas jau uzregistruota ir patvirtinta.. Tai blyn dabar as viska pasidarau, susitvarkau ir koks kaimynas sugalvoja,kad ir jam reikia ir visas amno triusas suniuj ant uodegos?... Nelogiska.
As tai su tokiu klausimeliu. 5dieni einam registruoti ukio i VRS ar galim iskarto issimti KPP salygas? Ar reikes laukti 10d kol uzregistruos uki?
As tai su tokiu klausimeliu. 5dieni einam registruoti ukio i VRS ar galim iskarto issimti KPP salygas? Ar reikes laukti 10d kol uzregistruos uki?
Ne, ne aš pirmas padariau. Padarė pirma kaimynas - bet aš nieko nežinojau, kadangi kai darė dar nebuvau sklypo savininkas. Apie viską sužinojau tik po metų nuo pirkimo - kai įregistravo kaimynas kadastrinius matavimus RC.
Taip ir gaunasi, kad dabar viską reiks iš naujo. Kad taip nenutiktų, tik suderines kadastrinius su kaimynais gali nunešti į RC ir įregistruoti laikinus matavimus - tada jei kas nors kitas norės ką nors daryti - tik su tavo leidimu. To mano matininkas nepadarė, ir dabar kukuojame.
Prašymą sąlygoms galite pateikti tik turėdami ūkininko ūkio pažymėjimą. Ūkininko ūkio pažymėjimą gausite tik po 10 dienų nuo prašymo įregistruoti ūkį pateikimo. Taigi teks palaukti
QUOTE(runchikas @ 2012 02 17, 09:34)
Papildyta:
Ačiū už komentarą meme. Nuraminot mane.
O nežinot kodėl taip drastiškai skiriasi KPP ir geodezinių kaina?
Geodezinius darant gi reikia važinėti, nužymėti taškus, derinti su kaimynais ir t.t. ir kainuoja 500 LT.
O KPP kur reikia tik brėžinį su Aurocadu padaryti ir atiduoti žemėtvarkai derinimui analogiškam sklypui kainuoja jau 2000 LT ?
Papildyta:
Matot geodezinius dabar daro visi kas netingi. O, kad padaryti projektą jau reikia atskiros licencijos.
Pagal metodiką tai nužymint ir kviečiant kaimynus, yra vienas važiavimas.
KPP tai irgi priklauso nuo daug dalykų. Sakot, kad tik pabraižyti su AutoCad'u. Tačiau projektui reikia topo nuotraukos, taip pat reikia derinti su kaimynais ir derinti ne tik su žemėtvarka. Jei sklypas ribojasi su mišku ar kokiu vandens telkiniu (patenka į apsaugos zoną), tai dar reikia jį derinti su aplinkosauga. Tada derinama su žemėtvarka, po jos su architektūros skyriumi, ir galiausiai derinimas su NŽT. Kartais į kainą dar įeina ir visų leidimų ir sąlygų išėmimas, jei jų neturite.
Tačiau bet kokiu atveju, aš manau, kad 2000Lt už projektą vis tiek yra per daug (nors neturėčiau taip sakyti )
Beje, KPP kainą padiktavo architektai, kadangi šiuos projektus anksčiau rengė būtent jie, tačiau šis darbas buvo iš jų atimtas ir perduotas matininkams
QUOTE(meme @ 2012 02 17, 10:59)
Matot geodezinius dabar daro visi kas netingi. O, kad padaryti projektą jau reikia atskiros licencijos.
KPP tai irgi priklauso nuo daug dalykų. Sakot, kad tik pabraižyti su AutoCad'u. Tačiau projektui reikia topo nuotraukos, taip pat reikia derinti su kaimynais ir derinti ne tik su žemėtvarka. Jei sklypas ribojasi su mišku ar kokiu vandens telkiniu (patenka į apsaugos zoną), tai dar reikia jį derinti su aplinkosauga. Tada derinama su žemėtvarka, po jos su architektūros skyriumi, ir galiausiai derinimas su NŽT. Kartais į kainą dar įeina ir visų leidimų ir sąlygų išėmimas, jei jų neturite.
Tačiau bet kokiu atveju, aš manau, kad 2000Lt už projektą vis tiek yra per daug (nors neturėčiau taip sakyti )
Beje, KPP kainą padiktavo architektai, kadangi šiuos projektus anksčiau rengė būtent jie, tačiau šis darbas buvo iš jų atimtas ir perduotas matininkams
Tada iš mane per daug paėmė. Nes nieko ką jūs minėjote daryti nereikėjo. Kaimynams tik laiškus išsiuntėme, jokių vandenų ar saugotinų zonų nėra, sąlygas pats išsiėmiau... Na bet yra kaip yra... jau nesidėrėsiu kai viskas padaryta
Bėje dar vienas klausimas: tame pačiame įsalyme parašyta kad aš turiu apie KPP projekto patvirtinimą turiu paskelbti vietinėje spaudoje.... Čia būtina ???
Gal nepaslaptis meme kuo užsiimate?
QUOTE(runchikas @ 2012 02 17, 10:06)
Tada iš mane per daug paėmė. Nes nieko ką jūs minėjote daryti nereikėjo. Kaimynams tik laiškus išsiuntėme, jokių vandenų ar saugotinų zonų nėra, sąlygas pats išsiėmiau... Na bet yra kaip yra... jau nesidėrėsiu kai viskas padaryta
Bėje dar vienas klausimas: tame pačiame įsalyme parašyta kad aš turiu apie KPP projekto patvirtinimą turiu paskelbti vietinėje spaudoje.... Čia būtina ???
Būtina paskelbti, kadangi kitaip negalios jūsų projektas. Projektas įsigalioja sekančią dieną po jo paskelbimo vietinėje spaudoje. Ir skelbimą privalo įdėti projektą jums daranti įmonė, o ne jūs pats.
Jūsų niekas neapgavo. Visur kainos yra apie 2000-3000Lt projektų, nors žinau vieną įmonę, kuriai gėda imti tiek daug pinigų ir ji perpus pigiau tai daro (bent jau padalinimo projektus) ir nesvarbu niekam ar jūs pats išsiimsit leidimus ir t.t, jums pasakys kainą, o toliau jūsų teisė rinktis darysitės ar ne. Dar gudresnis tai pasakys, kad į kainą kas nors įeina (pvz derinimai, laiškai ar dar koks nors velnias), kad tik užkabintų
Aš dirbu įmonėje, kuri užsiima visais šiais dalykais (visi projektai, geodeziniai, topo, išpildomosios ir t.t.). Esu samdoma darbuotoja ir tas darbas manęs jau nebežavi kaip anksčiau
QUOTE(meme @ 2012 02 17, 08:24)
Prienų rajone nebuvo net kalbos "pataupyti laiko" ir daryti kartu KPP, kad ir kaip mes būtume norėję.
o dėl kainų, mes mokėsim tikrai pigiau. Geodeziniai, toponuotrauka ir KPP mum kainuos 2300 lt. Daro du skirtingi žmonės (KPP kitas žmogus nei topkę su geo.)
QUOTE(Loveco @ 2012 02 17, 11:55)
Prienų rajone nebuvo net kalbos "pataupyti laiko" ir daryti kartu KPP, kad ir kaip mes būtume norėję.
o dėl kainų, mes mokėsim tikrai pigiau. Geodeziniai, toponuotrauka ir KPP mum kainuos 2300 lt. Daro du skirtingi žmonės (KPP kitas žmogus nei topkę su geo.)
Vilnius yra Vilnius. Net Kaune girdėjau kad daug pigiau ir greičiau viskas.
Sveiki!
klausimas del leidimo statyti nama gamtiniame karkase.
cituoju GK nuostatas:
15. Gamtinio karkaso konservacinės, miškų, žemės ūkio ir kitos rekreacinės paskirties teritorijose draudžiama statyti pramonės įmones, kurioms reikalingi taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimai ir gyvenamuosius kvartalus formuoti urbanizuotas teritorijas, sudarytas iš 5 ar daugiau gyvenamųjų namų ar ūkininkų sodybų, atstumas tarp kurių ne didesnis kaip 150 m. Šis atstumas matuojamas nuo sodybos ar namų valdos pastato, esančio (arba nustatyta tvarka patvirtintame teritorijų planavimo dokumente numatyto) arčiausiai naujai planuojamo sklypo ribos.
gal kas supratot tarp ko skaiciuojasi tas 150 metru?
tarp gyvenamuju pastatu ar nuo bet kurio paskutinio kaimyno statinio?
klausimas del leidimo statyti nama gamtiniame karkase.
cituoju GK nuostatas:
15. Gamtinio karkaso konservacinės, miškų, žemės ūkio ir kitos rekreacinės paskirties teritorijose draudžiama statyti pramonės įmones, kurioms reikalingi taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimai ir gyvenamuosius kvartalus formuoti urbanizuotas teritorijas, sudarytas iš 5 ar daugiau gyvenamųjų namų ar ūkininkų sodybų, atstumas tarp kurių ne didesnis kaip 150 m. Šis atstumas matuojamas nuo sodybos ar namų valdos pastato, esančio (arba nustatyta tvarka patvirtintame teritorijų planavimo dokumente numatyto) arčiausiai naujai planuojamo sklypo ribos.
gal kas supratot tarp ko skaiciuojasi tas 150 metru?
tarp gyvenamuju pastatu ar nuo bet kurio paskutinio kaimyno statinio?
sveiki, gal kas esat susidure ir zinot ar ūkininkas turėdamas po sodybinio sklypo 70 arų gali kažkiek jo padovanoti (ar kažkaip kitaip perleisti) sūniui namo statybai? aciu.