Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos mokyklos

QUOTE(VikioMa @ 2014 09 11, 08:39)
ar pavyko ką nors sužinoti apie Vitės mokyklą? ar ten dirbančius pradinukų mokytojus?
labai rimtai svarstom ten žygiuoti kitąmet, bet forume įtartinai nerandu atsiliepimų...

Lankom ją. Kol kas nedaug ką pasakysiu. Aplinka labai labai šiaip sau... Per susirinkimą sakė, kad nieko negauna, reikia viską tėvams sunešti. Pvz. tualetinį popierių vaikams, net kreidos ant lentos rašyti nėra doh.gif doh.gif Mūsų klasės lenta tragiška - perdažyti arba pirkti naują - tėvų reikalas. Suolus, kėdes keisti - tėvams. Tragedija kažkokia. Pirmokų šiemet labai daug klasėse: 27 ir 26.
Apie mokytojas nieko kol kas nežinau nei gero, nei blogo. Kažkoks vaikas sūnų per pertrauką mušė, jis norėjo mokytojai pasakyti. Mokytoja neišklausė, nes nėra laiko unsure.gif o gal ir noro g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linxmute: 12 rugsėjo 2014 - 16:40
Gal zinot kokios mokyklos priima ne pagal deklaruota gyv. vieta. esam is rajono. cia i pradines klases
Atsakyti
QUOTE(Lavute @ 2014 09 26, 17:41)
Gal zinot kokios mokyklos priima ne pagal deklaruota gyv. vieta. esam is rajono. cia i pradines klases

Vydūnas, Balsio ir Zudermano - tikrai nepririštos prie gyvenamosios vietos. Bet ten spec. reikalavimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lavute @ 2014 09 26, 17:41)

Zinau tik,kad versmes labai i tai ziuri,bet....pilna ir ten tokiu,ne pagal gyvenama vieta biggrin.gif Reikia tik moket pasidaryt ja mirksiukas.gif
O siaip daug kas priima ne pagal gyvenama vieta mirksiukas.gif
Atsakyti
Kalbat apie Zudermana is nuogirdu, tad pasisakysiu- mano sesers sunus, musu krikstasunis eina i Zudermano gimnazija, ketvirtokas 4u.gif

Taip, tiesa- keliai i sia mokykla yra dveji: arba irodai savo giminyste su vokieciais arba priklausai Vokieciu bendrijai

Ne, nevisai tiesa, kad lietuviu kalbos pamokos vyksta vokieciu kalbos saskaita. Esme ta, kad vokieciu kalba sioje gimnacijoje yra laikoma- gimtaja, tai reiskia, kad ji destoma kasdien. Lietuviu kalba prilyginama uzsienio kalbai, tad yra, berods, 4 kartus per savaite. Antroje klaseje prasideda anglu kalba. Tad reikia tureti omeny, kad jei vaikas nera linkes ar nemegsta kalbu ir pan. sunkoka...

Gimnazija gera thumbup.gif mano sesuo patenkinta, as noreciau irgi savo busimus mokyklinukus ten vesti.

Kas man ten patinka, kad isoriskai nei ten blizga, nei ten super duper, bet sklando kazkokia uzsienietiska ,,dvasia". Kadangi mes su seima esam gyvene uzsienyje, mums si atmosfera patinka.

Siaip as sia gimnazija laikau viena is stipriausiu Klaipedoje.
Atsakyti
QUOTE(LaLuna* @ 2014 10 23, 23:43)
Ne, nevisai tiesa, kad lietuviu kalbos pamokos vyksta vokieciu kalbos saskaita. Esme ta, kad vokieciu kalba sioje gimnacijoje yra laikoma- gimtaja, tai reiskia, kad ji destoma kasdien. Lietuviu kalba prilyginama uzsienio kalbai, tad yra, berods, 4 kartus per savaite. Antroje klaseje prasideda anglu kalba. Tad reikia tureti omeny, kad jei vaikas nera linkes ar nemegsta kalbu ir pan. sunkoka...

o egzaminą reikės laikyti, kaip užsieniečiams smile.gif ar kaip lietuviams g.gif

nesuprantu tik vieno, kodėl lietuvį reikia leisti į užsieniečių mokyklą g.gif o jeigu kuri nors rusų mokykla pasirodys, kad yra labai stipri.... tai irgi lietuvį leisti tarp rusakalbių cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikuna: 24 spalio 2014 - 07:29
QUOTE(LaLuna* @ 2014 10 23, 22:43)

Gimnazija gera thumbup.gif mano sesuo patenkinta, as noreciau irgi savo busimus mokyklinukus ten vesti.

Kas man ten patinka, kad isoriskai nei ten blizga, nei ten super duper, bet sklando kazkokia uzsienietiska ,,dvasia". Kadangi mes su seima esam gyvene uzsienyje, mums si atmosfera patinka.

Nenoriu mėtyti akmenų į Zudermano mokyklą, bet ta užsienio kalba - lietuvių - dėstoma labai atmestinai, nors ir 4 kertus per savaitę. Mano artima draugė porą metų leido ten mergaites, tai atsiėmė, nes vaikai tapo beraščiai. Jeigu ruošiatės sieti gyvenimą su Vokietija arba ta kalba kalbančia šalimi, tai puiku. Bet jei nori, kad vaikas mokėtų gerai lietuvių kalbą, tai ten jos tikrai neišmoks.
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2014 10 24, 14:32)
Nenoriu mėtyti akmenų į Zudermano mokyklą, bet ta užsienio kalba - lietuvių - dėstoma labai atmestinai, nors ir 4 kertus per savaitę. 

sunku pasakyti 4u.gif va musu krikstasunis jau keturis metus mokosi ir lietuviu kalba sekasi gerai, dalyvauja Kengurose, auksti pasiekimai 4u.gif

man atrodo taip- tokia gimnazija yra specializuota, vienintele tokia LT, manau ji turi teise tokia buti, nes pacioje pradzioje ideja ir buvo tokia- vokieciu palikuoniu vaikams, anukams ir t.t bet pamazu tu palikuoniu mazeja, saknys uzmirstamos, tad nenuostabu, kad pradejo priimineti vaikus ,,is salies", galbut ne kiek nesusijusius su Vokietija ir vokieciais g.gif nes mokykla taip pat turi gyvuoti, jei mokiniu bus mazai, tai kaip ji isliks....

o stai cia ikyla tevu klausimas- manau, kad kiekvienas is tevu turi ivertinti- pajegus ju vaikas ten mokytis ar ne rolleyes.gif jeigu vaikui visiskai nesiseka kalbos, tai aisku, kad jam pirma reikia ismokti lietuviu kalba, o ne kasdien ,,zubrinti" vokiskai rolleyes.gif krikstasunio klaseje yra kelis vaikai, kurie nuo pirmos klases vos vos pasimoko, vokiskai jie isvis gal kelis zodzius zino....taciau tevai nesutinka vaiko perkelti kitur ar pritaikyti jiems spec. programa....tai ka gali padaryti mokytojai, mokykla, jei tevai motyvuoja- mokykla arti namu, aij, uzteks tos vokieciu ir tiek....cia ne taip turi buti galvojama....

taip panasiai nutiko su kitu mano sesers sunumi- mokesi Azuolyno gimnazijoje, vargo, tikraja zodzio prasme 2 metus, bet matesi, kad jam netinka tikslieji mokslai ir siaip ta gimnazijos tvarka jam netiko....

as esu uz tai, kad vaikas turi eiti ten, kur jam ne tik sekasi, bet ir patinka 4u.gif

dar pagalvojau, kiti paprastose mokyklose kasdien lietuviu kalba mokosi, o ir tai neismoksta....taip kad pamoku skaicius ne visada yra rodiklis...
Papildyta:
QUOTE(Nikuna @ 2014 10 24, 08:27)
nesuprantu tik vieno, kodėl lietuvį reikia leisti į užsieniečių mokyklą  g.gif  o jeigu kuri nors rusų mokykla pasirodys, kad yra labai stipri.... tai irgi lietuvį leisti tarp rusakalbių  cool.gif

na, jau paaiskinau anksciau kodel buvo isteigta si mokykla 4u.gif del leidimo? man irgi idomu, kodel kiti tevai leidzia, nors vaikas vos vos pasimoko? g.gif g.gif g.gif

p.s dar vienas dalykas- kadangi lietuviu kalba prilyginama uzsienio kalbai tai per lietuviu kalbos pamokas klase dalijama i dvi dalis- mokytojas dirba ne su 26 vaikais, o pvz su 13 , lygiai tokios pat grupeles dirba ir per vokieciu, anglu kalbos pamokas blush2.gif manau mokytojas gali daugiau skirti demesio 13 , o ne 26 vaikams 4u.gif

bet as sakau....cia kaip kam....kiti mokosi kitose mokyklose ir jiems patinka 4u.gif

man dar Zudermanas patinka nes ten gimnazija, susiformuoja klase ir visus 12 metu mokosi kartu, nereikia eiti i progimnazijas, gimnazijas ir t.t man nepatinka toks metymasis....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaLuna*: 26 spalio 2014 - 12:41
Labas rytas,

va dėl to "mėtymosi" per mokyklas - mums kaip tik nuskilo... neduok D sūnus būtų toliau likęs toje pačioje klasėje doh.gif tada, vis tiek būčiau keitusi mokyklą.... čia kaip kam papuola....
Atsakyti
QUOTE(LaLuna* @ 2014 10 23, 23:43)

Bet reitingai pakrite gerokai jos biggrin.gif mirksiukas.gif Sakyciau pas gera mokytoja jusu sunenea spakliuvo,bet jei gabus ir nori mokytois,tai seksis ir toliau thumbup.gif
LAbai daug kas priklauso nuo pradiniumokytojos tiek ten,tiek visur kitur,bet Zudermane,reik tikrai tureti ir noro ir gabumu kalboms.... ax.gif Nes nuo 10 klases galesi jei noresi ir sugebesi imti dar viena kalba,o jei esi gabus tam,kodel gi ne,keliaujant pravers bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Aurute @ 2014 10 24, 14:32)
Nenoriu mėtyti akmenų į Zudermano mokyklą, bet ta užsienio kalba - lietuvių - dėstoma labai atmestinai, nors ir 4 kertus per savaitę.  Mano artima draugė porą metų leido ten mergaites, tai atsiėmė, nes vaikai tapo beraščiai. Jeigu ruošiatės sieti gyvenimą su Vokietija arba ta kalba kalbančia šalimi, tai puiku. Bet jei nori, kad vaikas mokėtų gerai lietuvių kalbą, tai ten jos tikrai neišmoks.

Visai nesutikciau schmoll.gif lygiai taip pat kaip ir betkurioj eilinej mokykloj,nesimokysi,neturesi.... mirksiukas.gif yra juk pirmunu ten irgi nemazai,tai ka ju lietuviu kalbos zinios prastos lotuliukas.gif As manau,kad nuo vaiko ,pradiniu klasiu mokytojo ir tevu viskas priklauso,bet ne nuo mokyklos,ar destomu dalyku g.gif
Papildyta:
QUOTE(LaLuna* @ 2014 10 26, 13:47)

man dar Zudermanas patinka nes ten gimnazija, susiformuoja klase ir visus 12 metu mokosi kartu, nereikia eiti i progimnazijas, gimnazijas ir t.t man nepatinka toks metymasis....

Cia vienas is pagrindiniu pliusu thumbup.gif Paskui jau ziuri reik tau tos vokieciu ar ne,o paskui jau visa kita....
Atsakyti
Gal, kas žinote, kurios pradinukų mokytojos Versmėje kitais metais turės pirmokėlius? Ir kurios iš jų geresnės? Laikas bėga greitai, reikia jau po truputi apsispręsti. Sausio 2 ne už kalnų doh.gif
Atsakyti
sveiki.Domina Verdenes pradinuku mokytojos ateinantiems metams. Kokios bus?
Atsakyti