Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinės kiaušidės

QUOTE(Via @@@ @ 2011 08 25, 21:16)
Lynete,daktare man pasake,kad mano SFBG per aukstas,ne per zemas blink.gif
Padare echo,sake,kad gleivine labai plona (siandien 25 c. d.), kad kiauside "lyg policistiska,nors hormonu tyrimai to nerodo". Suprask,kad nori,pries pora savaiciu echoskopavo kita gydytoja,jos isvada buvo,kad kiausides normalios,gleivine gera.
Zodziu sake,kad reikia stimuliuot, bet stimuliacija daroma tik iskart po KT  blink.gif ,israse trims ciklams Dufastono,nuo 16 c.d. 10 dienu po viena tablete,tada po triju menesiu sake ateit ir skirs stimuliacija. Merginos,ar tiesa,kad stimuliuot dabar negalima, ar tikslinga man vartot ta Dufastona,ka jis isvis daro ? Ar man zygiuot tiesiai i vaisingumo klinika jau dabar? Ar pagert tuos tris ciklus D ir tada eit? Koks situ triju menesiu D vartojimo tikslas? Man menesines ir pacios ateina.


Kad SHBG 30 tai peraukstas cia tikrai nesamone blink.gif Kaip tik kiti daktarai stengiasi didinti SHBG, nes jis surisa vyriskus hormonus ir juos pavercia i moteriskus, kuo jis didesnis tuo mazesnis LAI, laisvu androgenu indekas g.gif Del duphastono tai pagalvojau gal paskyre tam kad prasivalytu folikulai/cistos kiausidese? g.gif Man tavo E2 pasirode siektiek peraukstas. g.gif
Del LH/FSH santykiu tik nemelavo, jis geras pas tave. As irgi siulyciau tau nueiti pas vaisingumo specialista su visais tyrimais.
Papildyta:
QUOTE(maja7 @ 2011 08 22, 13:43)
Sveikos merginos,  4u.gif man toks klausimas iškilo. Kaip jums nustatė rezistenciją insulinui? Ir ar tik jam esant išraso metmorfina?


Yra gliukozes tolerancijos testas - padaro cukru nevalgius, tada reikia isgerti gliukozes, ir po 2 valandu pakartotinai kraujo tyrimas cukrui. Paprastesnis budas - HOMA indeksas ( kraujo tyrimas daromas irgi berods nevalgius). Metformina istraso ir be to tyrimo, jei yra virssvoris pagal KMI arba jei talijos/klubu apimties santykis >= 0.8
O K man liepe gerti metformina kai manes neveike stimuliacijos, pasake cia ne del insulino rezistencijos o del to kad pagerinti kiausidziu veikla.
Atsakyti
QUOTE(_Valyte_ @ 2011 08 25, 22:01)
Duphastona skiria tada, jei buna nereguliarios mm, kad jas sureguliuoti, bet ji skiria pries O.

Ar tikrai pries O blink.gif ? Pagal mane jis turetu slopinti O atvirksciai g.gif . Nesuprantu tada,kam tada man Dufastonas. Gydytoja sake,akd pirmos ciklo puses hormonai geri,o antros jau labai zemas progesteronas. Nepakankama geltonkunio kazkas.... As nezinau,ar jinai visai grybauja? Bandysiu uzsirasyt gal i VK,tik neissirenku gydytojos niekaip verysad.gif Bet kazi kaip man ten uzsirasyti,kad butu ciklo pradzia,kad galetu skirt stimuliacija? Ar rasytis nesvarbu kada? Iki kol pateksiu i VK,kaip manot,ar man vartot paskirta Dufastona?
Atsakyti
QUOTE(Via @@@ @ 2011 08 26, 07:28)
Ar tikrai pries O  blink.gif ? Pagal mane jis turetu slopinti O atvirksciai g.gif . Nesuprantu tada,kam tada man Dufastonas. Gydytoja sake,akd pirmos ciklo puses hormonai geri,o antros jau labai zemas progesteronas. Nepakankama geltonkunio kazkas.... As nezinau,ar jinai visai grybauja? Bandysiu uzsirasyt gal i VK,tik neissirenku gydytojos niekaip verysad.gif  Bet kazi kaip man ten uzsirasyti,kad butu ciklo pradzia,kad galetu skirt stimuliacija? Ar rasytis nesvarbu kada?  Iki kol pateksiu i VK,kaip manot,ar man vartot paskirta Dufastona?

Manau butu geriausia iki 3 c.d. O patekti ten visai nesudetinga. Jei reikia, tai net ir ta pacia diena priima. Bent jau Kaune.
Atsakyti
QUOTE(Via @@@ @ 2011 08 26, 07:28)
Ar tikrai pries O  blink.gif ? Pagal mane jis turetu slopinti O atvirksciai g.gif . Nesuprantu tada,kam tada man Dufastonas. Gydytoja sake,akd pirmos ciklo puses hormonai geri,o antros jau labai zemas progesteronas. Nepakankama geltonkunio kazkas.... As nezinau,ar jinai visai grybauja? Bandysiu uzsirasyt gal i VK,tik neissirenku gydytojos niekaip verysad.gif  Bet kazi kaip man ten uzsirasyti,kad butu ciklo pradzia,kad galetu skirt stimuliacija? Ar rasytis nesvarbu kada?  Iki kol pateksiu i VK,kaip manot,ar man vartot paskirta Dufastona?


Taip, jeigu Duphastona gersi pries O, tada ja slopins, bet tau O ir be Dufo nevyksta. O jeigu po ivykusios O skirtu, tada jau keltu progesterona.

As tai negerciau, o varyciau pas kita gine. Nes net neaisku nuo ko tau skyre, prarasi dar paskui tuos 3 menesius. Nes man vartojant, kaip minejau, visiskai issiderino ciklai. Tik nutraukiau, ir vel viskas i vezes atsistate. Bent jau VK zinosi kas ir kaip.
Atsakyti
Aciu visoms uz patarimus, nutariau nieko nebelaukti ir nezaisti dar tris menesius su Dufastonu (nematau loginio pagrindo). Uzsirasiau pirmadieni vyro tyrimui ir kita savaite ciuosiu i VK. Nera tu pinigu, bet laiko gaila.
Atsakyti
QUOTE(Via @@@ @ 2011 08 26, 09:41)
Aciu visoms uz patarimus, nutariau nieko nebelaukti ir nezaisti dar tris menesius su Dufastonu (nematau loginio pagrindo). Uzsirasiau pirmadieni vyro tyrimui ir kita savaite ciuosiu i VK. Nera tu pinigu, bet laiko gaila.


Saunuole thumbup.gif Lauksim tolimesniu naujienu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ar kasnors su panasiomis bedomis gydetes pas Meskauskiene? Domintu nuomone apie sia gydytoja.
Atsakyti
Dar idomu,ar jus kai ejot i VK, is jusu reikalavo kazkokiu kraujo tyrimu vyro, abieju del ziv,toksoplazmozes,hepatitu g.gif ? Paskambinau uzsiregistruoti,tai administratore psake,akd si cikla nieko neprades stimuliuot,net nesitikekit, jus turit pada ryt visus tyrimus,pagal ju klinikos plana,sakaiu,akd turiu issityrus chlamidijas,ureaplazmas visokias,turesiu hormonu tyrimus ir spermograma,sako "neuztenka" blink.gif Panasu i pinigu plesima ir tiek.... As kaip tik stengiausi tureti visus imanomus tyrimus,kurie surasyti ju puslapyje,apie kraujus ten nieko neparasyta....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Via @@@: 26 rugpjūčio 2011 - 12:09
QUOTE(Via @@@ @ 2011 08 26, 12:08)
Dar idomu,ar jus kai ejot i VK, is jusu reikalavo kazkokiu kraujo tyrimu vyro, abieju del ziv,toksoplazmozes,hepatitu  g.gif ? Paskambinau uzsiregistruoti,tai administratore psake,akd si cikla nieko neprades stimuliuot,net nesitikekit, jus turit pada ryt visus tyrimus,pagal ju klinikos plana,sakaiu,akd turiu issityrus chlamidijas,ureaplazmas visokias,turesiu hormonu tyrimus ir spermograma,sako "neuztenka"  blink.gif Panasu i pinigu plesima ir tiek.... As kaip tik stengiausi tureti visus imanomus tyrimus,kurie surasyti ju puslapyje,apie kraujus ten nieko neparasyta....

As turejau tik savo hormonu tyrimus ir MB spermograma. Viskas. Daugiau nieko nereikalavo, visko uzteko. As dar norejau pasidaryti hormonu tyrimus, nes buvo daryti pries puse metu. Bet gine sake tikrai nereikia. Tai galvoju gal geriau jau tu pasikonsultuok su gine kai nueisi i konsultacija, o ne pasikliauk administratore ir iskart pulk darytis.
Atsakyti
Sveikutes ax.gif
As cia naujoke blush2.gif radau reikiama tema ir sugalvojau pasipasakoti,gal atsiras kas nors su ta pacia prblema ir parodys man iseiti blush2.gif
Taigi,pradekime nuo to, kad gyvenu UK. Ir gal metus laiko meginome nestuke.gif . Kai pastebejome kad nieko nesigauna, sumasciau nueiti pasitikrinti ar viskas gerai. Ir norejau paprasyti KT tableciu(skaiciau kad kaikurios po ju gerimo lengviau pastoja). Gydytojai nustate PKS. problema ta, kad tas PKS pas mane kazkoks idomus. Folikulai nera viduje bet prikibe isoreje prie kiekvienos kiausides blink.gif blush2.gif . Kaip jie man aiskino, kad jie neduoda jokio poveikio mano vaisingumui ir jei noriu galiu gerti KT. Be to pagal juos yra tik vienintele iseitis-operacija(kuri man labai baisiai skamba kaip negulejusiai ligonineje verysad.gif ) arba kenteti ir vartoti nuskausminamuosius nuo sonu skausmo. Tiesa jau kuri laika man jie neskauda unsure.gif tik jauciu pastovu tempima lyg pries mmm. KT vartoti nepradejau nes bandziau nuspresti gal visdelto geriau issioperuoti unsure.gif ? Ka galite patarti 4u.gif ?
Atsakyti
Na as jau po apsilankymo VK. Nezinau,nesutelpa kol kas viskas mano galvoj. MB oligospermija, mano hormonai sake geri,tik nevyksta O, kiausidziu vaizdas policistiskas. Liepe kazkodel ateit tik po 2 menesiu,kartot vyro tyrima ,darytis gimdos nuotrauka,tik tada sake stimuliuos ir jei vyro rodikliai nepageres,darys IUI . Vyrui neskyre jokio gydymo,tik liepe gert vitaminus vyrams, tai kam laukt tuos 2 menesius g.gif Nesuprantu. Sako,kad per mazai dar planuojam. Na bet ko laukt,jei O nevyksta? Suprasciau laukima,jei vyra gydytu,kad geresni butu rezultatai ,o cia ...... Ir sake,kad jie nestimuliuoja,kol nepadaryta gimdos nuotrauka,irgi nustebau. Ar man tikrai jos jau reikia ? Padekit kasnors susigaudyt,kaip elgtis toliau,nes jau nieko nebesuprantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Via @@@: 31 rugpjūčio 2011 - 07:41
QUOTE(Via @@@ @ 2011 08 31, 07:40)
Na as jau po apsilankymo VK. Nezinau,nesutelpa kol kas viskas mano galvoj. MB oligospermija, mano hormonai sake geri,tik nevyksta O, kiausidziu vaizdas policistiskas. Liepe kazkodel ateit tik po 2 menesiu,kartot vyro tyrima ,darytis gimdos nuotrauka,tik tada sake stimuliuos ir jei vyro rodikliai nepageres,darys IUI  . Vyrui neskyre jokio gydymo,tik liepe gert vitaminus vyrams, tai kam laukt tuos 2 menesius g.gif  Nesuprantu. Sako,kad per mazai dar planuojam. Na bet ko laukt,jei O nevyksta? Suprasciau laukima,jei vyra gydytu,kad geresni butu rezultatai ,o cia ...... Ir sake,kad jie nestimuliuoja,kol nepadaryta gimdos nuotrauka,irgi nustebau. Ar man tikrai jos jau reikia ? Padekit kasnors susigaudyt,kaip elgtis toliau,nes jau nieko nebesuprantu.

Labas,
na gaila, kad tokia doagnoze 4u.gif Bet manau labai gerai, kad pirmiausia darys gimdos nuotrauka. Nes stimuliacija tai ne vitaminai organizmui, o jei pvz. nepratekami kiausintakiai, tai stimuliuojama visai be reikalo. O ir pinigai nemazi. Man nei LP nei GN nebuvo daryta, o pirmiau paskirta stimuliacija. Buvo keli ciklai isstimuliuoti, bet neapsivaisino, tai kas cia zino, gal pas mane su kiausintakiais kokios bedos. Todel ir noriu kuo greiciau LP, tada viskas paaisketu.
Atsakyti