Pora idėjų pusryčiams
Blynų suktinukai
Plikyti blynai
Produktai:
2 stiklinės kefyro
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 / 2 šaukštelio sodos
2-3 šaukštai aliejus
Druskos, cukraus pagal skonį
Stiklinė 250ml.
Kefyrą,kiaušinius,druską ir cukrų gerai išmaišome.Supilame persijotus miltus ir su šluotelė išplakame. Imame virinto karšto vandens stiklinę,dedame sodą,labai greitai išmaišome ir supilame į tešlą.Dar kartą viską sumaišome ir paliekam 15 min. Vėliau įpilame aliejų. Blynus reikia kepti labai gerai įkaitintoje keptuvėje,bus daugiau skylučių . Keptuvę sutepame aliejumi.
Kremui grietinės indelį iš anksto (pvz iš vakaro) sudedame į marlę ir pakabiname.
Juoduosius serbentus pertriname su cukrumi.
Į grietinės kremą dedame pagal skonį cukraus pudros ir išmaišome.
Imame blyną,sutepame su kremu,ant viršaus tepame uogas ir susukame.
Supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Paplotėliai
Labai skanus,greitai pagaminami...
Įdarą galite prigalvoti kokį tik norite...
6 paplotėliai:
250gr.miltų
40 gr.sviesto
25 ml alyvuogių aliejaus
0,5 arbat.šaukšt.druskos
50 ml vandens
50 ml pieno
Miltus sutriname su sviestu,įpilame aliejų,dedame druskos ir gerai išmaišome.
Supilame vandenį ir pieną ir užminkome tešlą.
Jei reikia miltų galima pridėti,tešla turi būti elastinė.
Padaliname ją į 6 kamuoliukus,apklojame juos rankšluosčiu ir paliekame valandai.
Iškočiojam paplotėlius, maždaug 20 cm skersmens ir 2 mm storio.
Įkaitiname sausą keptuvę,dedame paplotėlį ir kepame vartydami kas 30 sek iš abiejų pusių.
Kepame kol paplotėliai gražiai apskrus.
Sutepame paplotėlį majonezu arba tepamu sūriu ir dedame įdarą.
Įdarui panaudojau: salotų lapus,kalakutienos krūtinėlę,agurkus.
Galima įvairios mėsos paimti...ir daržovių irgi
QUOTE(Elena @ 2011 07 22, 10:05)
Įkaitiname sausą keptuvę,dedame paplotėlį ir kepame vartydami kas 30 sek iš abiejų pusių.
Kepame kol paplotėliai gražiai apskrus.
o nebandėte orkaitėje kepti? Kaip manot pavyktų?
QUOTE(tinute84 @ 2011 07 22, 12:04)
mane irgi tas klausimas domina, jeigu tarkim neturi lakstu, kuo galima pakeisti?????
nesukit graziu galveliu- tiesiog nedarykit
Esme ir yra lakstuose
Elena, puikus patiekalai, fantastiskai grazu
Paplotelio gamyba, ziuriu, panasi kaip naminio lavaso, kuris jau senokai sukas mano galvoje...
Papildyta:
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 07 22, 12:18)
o nebandėte orkaitėje kepti? Kaip manot pavyktų?
Elena gal pataisys, bet patarciau pries tai skarda labai gerai ikaitint ir greit sukelt paplotelius
o as vistiek jauciu bandysiu padaryt su picos paploteliais.. kazkur esu macius,kad vietoj napoleono sluoksiu deda batono ar duoos riekes. Nemanau,kad bus prasciau:) be to lakstus nupirkau labai plonycius ir dar bandysiu juos perpus pjaut,jei tik pavyks:)
QUOTE(Raimutia @ 2011 07 22, 12:35)
o as vistiek jauciu bandysiu padaryt su picos paploteliais.. kazkur esu macius,kad vietoj napoleono sluoksiu deda batono ar duoos riekes. Nemanau,kad bus prasciau:) be to lakstus nupirkau labai plonycius ir dar bandysiu juos perpus pjaut,jei tik pavyks:)
tada bent jau krekerius gal deliokit....
Nesakau, kad bus blogai, daro gi ir is duonos tortus uzkandinius. Turiu tarybine knygele 'sumustiniai', tai ten tik ir daroma is juodos duoneles...
Ale tada nezinosit, ar skanu su lakstais
Galit issikepti lakstu pati
nebent saldytos teslos lakstu bandyt kept.. kazkas panasaus gal i napoleono lakstus turetu gautis... na dar laiko truputi turiu pamastymui ka daryt:) tik kad lengviau butu sluoksniuot is paploteliu picos...
QUOTE(Raimutia @ 2011 07 22, 10:45)
nebent saldytos teslos lakstu bandyt kept.. kazkas panasaus gal i napoleono lakstus turetu gautis... na dar laiko truputi turiu pamastymui ka daryt:) tik kad lengviau butu sluoksniuot is paploteliu picos...
Tortų temoj yra napaleono lakštų receptai. Greit padaromi ir iškepami. Jei rasit laiko sluoksniuotai tešlai iškept, tai ir lakštus išsikepsit.
O daro ir su duoniukais ir su krekeriais ir kaip jūs sakot su picų paplotėliais ir bulkutėm, batonais ir t.t. Skonis kiekvieno skirtingas tiesiog gaunasi ir tiek
aisku. dekui uz patarimus:)
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 07 22, 11:18)
o nebandėte orkaitėje kepti? Kaip manot pavyktų?
Nebandžiau.Recepte būtent nurodyta kepti keptuvėje...tai paplotis iš italų virtuvės... vadinasi Piadina romagnola...tai reiškia prėskas paplotis...
QUOTE(tinute84 @ 2011 07 22, 11:04)
mane irgi tas klausimas domina, jeigu tarkim neturi lakstu, kuo galima pakeisti?????
as tokius torciukus (panasius) darau su tortilijomis
man skanu
Sveikutės
gal kas galėtumėt pagelbėti
turėjau receptuką tokių plikytos tešlos su kumpiu ir sūriu keksiukų-bandelių.
Deja, receptą kur tai pradanginau, o eksperimentuoti nesinori
Gal kas galėtumėt parašyti, ar nuorodą numesti - niekaip nebepamenu, iš kur ištraukiau, bet nerealiai skanu ir paprasta pagaminti
gal kas galėtumėt pagelbėti
turėjau receptuką tokių plikytos tešlos su kumpiu ir sūriu keksiukų-bandelių.
Deja, receptą kur tai pradanginau, o eksperimentuoti nesinori
Gal kas galėtumėt parašyti, ar nuorodą numesti - niekaip nebepamenu, iš kur ištraukiau, bet nerealiai skanu ir paprasta pagaminti
QUOTE(sanskritas68 @ 2011 07 22, 18:32)
Sveikutės
gal kas galėtumėt pagelbėti
turėjau receptuką tokių plikytos tešlos su kumpiu ir sūriu keksiukų-bandelių.
Deja, receptą kur tai pradanginau, o eksperimentuoti nesinori
Gal kas galėtumėt parašyti, ar nuorodą numesti - niekaip nebepamenu, iš kur ištraukiau, bet nerealiai skanu ir paprasta pagaminti
gal kas galėtumėt pagelbėti
turėjau receptuką tokių plikytos tešlos su kumpiu ir sūriu keksiukų-bandelių.
Deja, receptą kur tai pradanginau, o eksperimentuoti nesinori
Gal kas galėtumėt parašyti, ar nuorodą numesti - niekaip nebepamenu, iš kur ištraukiau, bet nerealiai skanu ir paprasta pagaminti
Gal šie? http://irri-style.bl...spasakytas.html