QUOTE(brashke77 @ 2011 07 13, 16:38)
Gera prieskoni duoda kapareliai
Aciu uz gerus zodzius mano torciukui, bet jis to ir vertas
Kaparėliai smulkinti ar sveiki? Gal reikes bandyt ir man toki padaziuka pagamint musu gimtadieniams su MB
Tavo torciukas tikras grazuooolis
As parodysiu savo paprastuti, puosta kiausiniais ir krabais, cia pjuvis gerai matysis. O lakstus as perku Norfoje, prie tortuku buna, labai man jie patinka tik pavadinimo nepamenu kokios kepyklos. Na, lyg ir Dzūkijos.
Ir dar idesiu savo receptuka, gal kas susigundys ir toki varianta isbandyt
Pikantiškas užkandžių tortas
6-7 Napoleono lakstai
5 kietai virti kiaušiniai, (+2 papuošimui)
500g krabų lazdelių,
1 ilgas agurkas,
2 pomidorai,
200g fermentinio sūrio,
200g kumpio(gali būti ir kitokia virta mėsytė)
300g majonezo,
1 skiltelė česnako
pusės citrinos sulčių.
Sluoksniuojame tokia tvarka:
1 lakštas - aptepame sūrio,kiaušinio,majonezo ir česnako mišiniu - pikantiška mišraine.
2 lakštas - aptepame agurko, pomidoro ir majonezo salotomis.
3 lakštas - aptepame tarkuotom krabų lazdelėm, išspaustom citrinos sultim ir majonezu. Citrinų sultys truputi nuima kvapą krabų.
4 lakštas - aptepame smulkinto kumpio ir majonezo mišiniu. (Šito sluoksnio niekada nededu, nes visi labiau megstabe mėsytės)
Lakštų gali būti pagal norą, o taip pat ir pertepimų rūšių. Aš mėsos niekada nededu.
Viršutinis lakštas aptepamas majonezu ir apibarstome smulkiai tarkuotu kiaušiniu,o šonus puošiame krabų lazdelių trupinukais.
Silkės lašišos tortas
1 pakas Napoleono lakštų (6 vnt)
4 silpnai sūdytos silkės filė
lašišos gabaliukas (sumuštinių ar sūdytos)
pomidorai
salotos, svogūnų laiškai, krapai, porai
tepama varškė su žalumynais
majonezas Helmans
avokadas (nebūtinai))
alyvuogės
raudoni ir juodi ikrai (maži stiklainiukai)
Tepami lakštai:
1 sluoksnis: tepti majonezą, smulkai supjaustyta silkė(nusausinus), pjaustyti pomidorai, svogūnų laiškai (porai), salotos
2 sluoksnis: varškė, smulkiai pjaustyta lašiša, pomidorai, krapai
3 sluoksnis: kaip pirmas
4 sluoksnis: kaip antras
Viena lakštą sutrupinti, aptepti šonus ir apibarstyti viršų.Ant viršaus užtarkuoti avokadą, papuošti ikrais ir alyvuogėmis.Žiūrėti daugiau
Aš priplėšau nemažai salotų lapų į sluoksnius.