Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(mikaela @ 2011 07 11, 18:25)
O man ji ir kitiem kas ragavo labai skani viena mirksiukas.gif Dukra dar megsta pamirkyt kur nors ax.gif

Man irgi... jei kaip batonas, vadinasi, kepti nemoka... nes į batoną visai nepanašu. Plėšai ir valgai po tokią minkštą lazdelę. Galima pagal savo skonį pakoreguoti, man į prieskonių mišinį irgi skanu druskytės įberti, sūresnė gaunasi. O prieskonius naudoju itališkų žolelių mišinį. Ir aliejaus negailiu, man superinis vynuogių kauliukų. Žodžiu, aš tai nieko blogo negaliu pasakyti, nes produktai super paprasti, pasigaminti lengva ir man bent jau skonis - thumbup.gif
Atsakyti
Pomidorai su medaus-česnakų-mėtų užpilu

user posted image


3 dideli pomidorai
50 gr. alyvuogių aliejaus
šaukštas medaus (pakaitinti,kad suskystėtų)
kapotų mėtų šaukštas
3 skiltelės česnako
druska,pipirai,citrinos sultys


Aliejų sumaišyti su medum, įspausti česnaką, suberti kapotas mėtas ir šiek tiek citrinos sulčių.
Pomidorus supjaustyti 1 cm. riekelėm, sluoksniuojant pagardinti druska pipirais ir pertepti padažu. Leisti pastovėti apie pusvalandį.

Labai skanu riekelę užsidėti ant skrudintos duonos, su paukštiena, tinka prie visko.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 12 liepos 2011 - 13:12
QUOTE(Ulė @ 2011 07 12, 14:11)
Pomidorai su medaus-česnakų-mėtų užpilu

kokia idomi skonio kompozicija bigsmile.gif
Atsakyti
Mano vyrui ir ta duonele nelabai patiko, o man tai visai nieko, bet nera ,kad jau super super. Sakiau dar pabandysiu gal su kokiu dziugo suriu ir kokias pakepintais svogunais, gal nieko bus skonis.
Atsakyti
QUOTE(Luella @ 2011 07 11, 20:27)
Man irgi... jei kaip batonas, vadinasi, kepti nemoka... nes į batoną visai nepanašu. Plėšai ir valgai po tokią minkštą lazdelę.

kepti tai tikrai moka lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif viskas puikiai iskilo, iskepe, kaip rasot pakrasciukai traskus, vidus minkstutis, plesai lazdeles valgai, prieskoniai jauciasi, kvepia - viskas su ja OK, bet nieko ypatingo.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2011 07 12, 15:12)
kepti tai tikrai moka  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif viskas puikiai iskilo, iskepe, kaip rasot pakrasciukai traskus, vidus minkstutis, plesai lazdeles valgai, prieskoniai jauciasi, kvepia - viskas su ja  OK, bet nieko ypatingo..  unsure.gif

as ja kepiau jau 4 kartus, 2 paskutiniuosius po 2 duoneles ir visi 4 kartai tokie skirtingi biggrin.gif todel puikiai suprantu,kodel vienoms labai,kitoms nelabai 4u.gif

pirmas kartas ir antras man taip ir buvo kaip jus rasote zodis zodin,idomi,kvapni bet paprastas batonas nieko tokio eh..uh...
skaitydavau ir nesuprasdavau aikciojimu ax.gif
3-cia karta pabanddziau duonele iskocioti storiau ir aliejaus zoleliu misini padaryti is sviesto,sviesta vietoj aliejaus istirpinau ten zoleliu prikarpau zirklem,kas auga darze, rozmarinas,meta,cesnakas,laiskinis cesnakas,bazilikas,raudonelis,salieru lapai drinks_cheers.gif

duonele nuostabi,va daba suprantu kas raso,kad ji beprotiskai fantastiska biggrin.gif bigsmile.gif

savaitgali turejau 20 zmoniu sveciuose,visi pritare,kad duonele ideali,begalo skani ir pabreze,kad labai suderinti prieskoniai,aromatas nuostabus wub.gif nors as viska suskinu kas auga ir tiek blush2.gif lotuliukas.gif

va mano paskutiniosios

user posted image

o cia pirmoji paruosta tikrai is perplonu juosteliu schmoll.gif

user posted image
Atsakyti
As kepiau is plonesniu, storesniu, man ir mano seimynai skanu iskoceta labai plonai 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Skonio reikalas ta nuostabi duonele. Mums ir visiems draugams be galo patiko. Ačiū už receptą. Tik atsibodo kept ir kept, bet vis norisi ir norisi
Atsakyti
Na cia tema tampa jau apie duonele, bet dar vistiek pasisakysiu blush2.gif
As tai labai dziaugiuosi atradus si recepta. Uztrunki minimum laiko ir gauni maximum skonio wub.gif
Pvz penktadieni susiruosem vykti i kaima, prie ezero visam savaitgaliui pailseti. Tai as mygom uzminkiau tesla, kol krovemes daiktus, ji pakilo, iskociojau, istepiau aliejiniu misiniu, ir iskarto pasoviau kepti, nekildinus.
Tai kol ji kepe, dabaigem krautis smutkes, susinesiojom i masina, ir karsta duonele isemus is orkaites nusinesiau irgi i masina.
Na bet kaip vaziuoti, kada toooooks aromatas sklinda is galo doh.gif tai kol iki kaimo nuvaziavom, puse buvom sulapnoje doh.gif lotuliukas.gif vyras nusprende, kad daugiau vienos niekad nereik kepti, visada daryti is dvigubos porcijos ir dvi duoneles.
Nes vakarojant, prie lauzo terasoj, prie vyno uzkasti si duonele man ir visiem aplinkiniam buvo super, tik kad labai mazai jos blush2.gif
Zodziu dar ir dar karta as jai dedu tik pliusa dyyyydeli. Ir kaip Ule sake, nereik perkociot plonai, as belenkaip iskocioju, supjaustau irgi juosteles belenkaip, susuku ir kepu biggrin.gif isvaizda ir skonis visaada buna super thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes, visada seku si puslapiuka ir daugh ka bandau is cia, bet kazkaip jau paskutine tema ir nauja pasidare diskusijos apie duonele schmoll.gif

Gal reiktu tam sukurti nauja tema, o cia ir toliau testi ir dalintis naujais receptukais su foto ax.gif
Atsakyti
...tai, kad ne vien sioj temoj skiriama daugiau demesio diskusijoms, o ne nauju receptu su foto idejimui ax.gif
Kas ir dirba, tai beveik tos pacios merginos, o nauju veidu mazoka, gaila... rolleyes.gif
Atsakyti
Na, kad nepliurpt tuščiai... ax.gif :

Užkandinis tortas "Pikantiškas" Gaminti iš vakaro!!!!!!!!!!!

Širdingai dėkoju už receptą forumietei jolanka. Abejojau, ir bijojau, ar bus skanu, bet kai svečiai suvalgė, kas buvo įdėta, paprašė pakartoti, ir nuliūdo, kad nebėr (nors dariau iš didžiųjų lakštų), supratau, kad patiko absoliučiai visiems, ne tik man wub.gif
user posted image
'Napoleono' lakštai 5 vnt.
Kiaušiniai 4 vnt (L)
Fermentinis sūris 300 g.
Česnako skiltelė
Krabų lazdelės 300 g.
Agurkai 2 vnt (jei didesni)
Majonezas
pipirai, krapai- pagal skonį.

Taigi, bus keturi pertepimai, bet įdarai trys. Pasiruošiam:
I: pikantiškos salotos iš kiaušinių/sūrio/česnako/majonezo. Padalinti dvi porcijas.

II: krabų lazdelės tarkuotos su majonezu.

III: tarkuoti agurkai (būtinai gerai nuspauskite), sumaišome su majonezu.

Sluoksniuojam:

lakštas , pikantiškos salotos.
lakštas, krabų mišinys
lakštas, agurko mišinys
lakštas, pikantiškos salotos
lakštas.

Lengvai paspaudžiam rankomis, atsargiai, nesulaužome ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Prieš patiekiant puošiame kaip išmanome. Mano atveju: plonai majonezo, cherry pomidoriukai, agurkai, lazdelės, krabai....viskas matosi smile.gif

Skanaus essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 13 liepos 2011 - 14:20