Mūsų Kūčių stalo vaišės
Marinuota kepta jūros lydekaReikės
1 kg jūros lydekos
Miltai
Druska
Pipirai
Marinatui
100 ml acto
100 ml pomidorų padažo
3 morkos
1 obuolys
Petražolės šaknis
2 svogūnai
8 juodųjų pipirų
3 lapeliai lauro lapai
2 kvapieji pipirai
Petražolių lapeliai
Druska
1 stiklinė vandens
Žuvį supjaustyti, apvolioti miltuose ir apkepti. Atvėsinti.
Marinatui. Petražolės šaknį ir svogūnus susmulkinti kubeliais, morkas bei obuolį sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepti pirmiausia morkas, petražolės šaknį, po to svogūnus, galiausiai obuolį. Sumažinti ugnį, troškinti 15 min. Sudėti pomidorų padažą, prieskonius, uždengti ir troškinti dar 10 min. Supilti actą, vandenį, petražolių lapelius, kai užvirs nukelti nuo ugnies. Atšaldyti marinatą. Atšaldytą marinatą pilti ant žuvies ir į šaldytuvą 1-2 paroms.
Bulvių blyneliai su silke ir troškintomis daržovėmisReikės
Blyneliams
3 bulvės
1 svogūnas
Druska
Pipirai
Troškintoms daržovėms
Morka
Svogūnas
Pomidoras
Druska
Pipirai
Silkės 200 gr marinatui
1 v.š. cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. obuolių acto
100 ml vandens
Pirmiausia išsikepti blynelius. Bulves ir svogūną sutarkuoti per burokinę tarką, nusunkti, Dėti druskos, pipirų, šiek tiek palaikyti ir dar kartą nusunkti. Keptuvėje iškepti nedidelius blynelius. Atvėsinti.
Silkei. Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus ir užpilti ant smulkintos silkės, palaikyti bent kelias valandas, geriausiai parą laiko.
Troškintos daržovės. Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus supjaustyti kebeliais, pomidorą nulupti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Keptuvėje pirmiausia apkepinti svogūnus, vėliau morkas ir galiausiai pomidorus, patroškinti. Dėti prieskonius. Atvėsinti.
Serviruoti, dėti blynelį, ant jo troškintų daržovių, ant viršaus silkę. Skanaus !!!