Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(Evelincik @ 2011 12 23, 13:51)
o agurka irgi dedat?

būtinai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi pamarinavau žuvį, bet be agurko, nes neturėjau, skanu ir taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2011 12 24, 11:49)
Aš irgi pamarinavau žuvį, bet be agurko, nes neturėjau, skanu ir taip smile.gif


kelias dienas max taip išlaikote likučius tokios pamarinuotos, jei, aišku, tokios skanėsto apskritai lieka? smile.gif
Atsakyti
Nuo kuciu stalo si zuvis pirmoji dingo tongue.gif O kiek pagyru gavau rolleyes.gif
Atsakyti
Mūsų Kūčių stalo vaišės

Marinuota kepta jūros lydeka


user posted image

Reikės

1 kg jūros lydekos
Miltai
Druska
Pipirai

Marinatui

100 ml acto
100 ml pomidorų padažo
3 morkos
1 obuolys
Petražolės šaknis
2 svogūnai
8 juodųjų pipirų
3 lapeliai lauro lapai
2 kvapieji pipirai
Petražolių lapeliai
Druska
1 stiklinė vandens

Žuvį supjaustyti, apvolioti miltuose ir apkepti. Atvėsinti.
Marinatui. Petražolės šaknį ir svogūnus susmulkinti kubeliais, morkas bei obuolį sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepti pirmiausia morkas, petražolės šaknį, po to svogūnus, galiausiai obuolį. Sumažinti ugnį, troškinti 15 min. Sudėti pomidorų padažą, prieskonius, uždengti ir troškinti dar 10 min. Supilti actą, vandenį, petražolių lapelius, kai užvirs nukelti nuo ugnies. Atšaldyti marinatą. Atšaldytą marinatą pilti ant žuvies ir į šaldytuvą 1-2 paroms.


Bulvių blyneliai su silke ir troškintomis daržovėmis

user posted image

Reikės

Blyneliams

3 bulvės
1 svogūnas
Druska
Pipirai

Troškintoms daržovėms

Morka
Svogūnas
Pomidoras
Druska
Pipirai

Silkės 200 gr marinatui

1 v.š. cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. obuolių acto
100 ml vandens

Pirmiausia išsikepti blynelius. Bulves ir svogūną sutarkuoti per burokinę tarką, nusunkti, Dėti druskos, pipirų, šiek tiek palaikyti ir dar kartą nusunkti. Keptuvėje iškepti nedidelius blynelius. Atvėsinti.

Silkei. Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus ir užpilti ant smulkintos silkės, palaikyti bent kelias valandas, geriausiai parą laiko.

Troškintos daržovės. Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus supjaustyti kebeliais, pomidorą nulupti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Keptuvėje pirmiausia apkepinti svogūnus, vėliau morkas ir galiausiai pomidorus, patroškinti. Dėti prieskonius. Atvėsinti.

Serviruoti, dėti blynelį, ant jo troškintų daržovių, ant viršaus silkę. Skanaus !!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzele: 26 gruodžio 2011 - 19:35
QUOTE(Kristule05 @ 2011 12 23, 01:04)
aš šį recepta rieš tris metus atradau,tai kitaip ruoštos žuvies ir nebenoriu thumbup.gif

Apakau,nerandu šio patiekalo blush2.gif Radau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dianaaa1215: 27 gruodžio 2011 - 10:31
aš šį recepta rieš tris metus atradau,tai kitaip ruoštos žuvies ir nebenoriu thumbup.gif
*


Padekit, mergičkos, ar galima naudoti upėtakį? Ta prasme, marinuot? Nes supratau, kad aš nemoku upėtakio skaniai paruošt...Ką beišbandyčiau, neįspūdinga. Nors gal aš paprasčiausiai jo nemėgstu...
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(builis @ 2011 12 27, 14:47)
aš šį recepta rieš tris metus atradau,tai kitaip ruoštos žuvies ir nebenoriu thumbup.gif
*
Padekit, mergičkos, ar galima naudoti upėtakį? Ta prasme, marinuot? Nes supratau, kad aš nemoku upėtakio skaniai paruošt...Ką beišbandyčiau, neįspūdinga. Nors gal aš paprasčiausiai jo nemėgstu...
blush2.gif

manau galima bet kokią žuvį taip marinuotii,aišku jei upėtakio negalima dar skanaiu padaryti g.gif
beje va čia yra geras receptukas,tik vis neišbandau dar,upėtakio negaunu blush2.gif blush2.gif
http://skanusgyvenim...drebuciais.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristule05: 27 gruodžio 2011 - 16:49
Salotos "Memoza"

Reikia :

2 bulves
morka
2 kiausinius
gabeliukas sviesto
puse svoguno arba poru
sudyta lasisa
majonezo
krapu arba petrazoliu

isvirt su lupenom bulves, morka ir kiausius ...
Viska darome sluoksniais

1sluoks.--- sudet bulves supjaustytas kubeliais ( bulves kai supjaustysit galit pasudyti biski , nes man truko druskos )
2sluoks.--- majonezas
3sluoks.--- lasisa kubeliais
4sluoks.--- sviestas (tarkuoti( stambiai ) ant virsaus )
5sluoks.--- porai ( supjaustyti ziedais )
6sluoks.--- morkas ( tarkuoti ( smulkiai ))
7sluoks.--- kiausiai ( pirma tarkuot baltymus paskui trynius )
ir ant virsaus pabarstyti krapu arba petrazoliu


user posted image
Atsakyti
Salotų vainikas

user posted image


O reikės:
špinatų lapų
putpelių kiaušinių
pomidoriukų
ožkos sūrio kamuoliukų
alyvuogių aliejaus
druskos,pipirų

Recepto kaip ir nėra smile.gif
Išdėlioti viską lėkštėje ir apšlaktyti aliejumi. Pagardinti prieskoniais.
Skanaus!!
Atsakyti
kaip paprasta ir gražu labai, ule wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2011 12 28, 14:51)
kaip paprasta ir gražu labai, ule wub.gif

aciu wub.gif ir skanu,tik sekanti karta pomidorus gal perpjauciau pusiau, nepatogu valgyt buvo blush2.gif
Atsakyti