Jau ne pirmą kartą kepu Beatos nesaldžius pyragus. Vienas vegetariškas, kitas su kumpiu, o trečias mano improvizacija(nuotraukoje nepavaizduotas. Su varške, giretinėle, kiaušiniu ir džiovintais pomidorais bei bazilikais) Be galo skanus užkandis! Receptas nurodytas čia: http://www.beatosvir...-ir-pomidorais/
QUOTE(Elena @ 2011 12 13, 09:02)
Dekoju!
Reikia isbandyti, o gal ir man gausis. Ir kaip tik lasisos turiu, ir bulviu.
QUOTE(Elena @ 2011 12 12, 15:28)
[color=darkviolet]Greitas kastinys
Labai skanu su karštomis bulvėmis ir sūdyta lašiša...bulvės užkepiau miltų/druskos mišinyje...
Skanu ir su duoniukais...
Labai skanu su karštomis bulvėmis ir sūdyta lašiša...bulvės užkepiau miltų/druskos mišinyje...
Skanu ir su duoniukais...
Čia jau ir valgiu galima pavadinti, sakyčiau lengva vakarienė arba lengvi pietūs nu jau noriu žiauriai
Sūdyta lašiša su svogūnais
Lašišos filė
Svogūnai
Druska,cukrus pagal skonį
Aliejus
Galima pasidaryti sūdymo mišinį iš cukraus ir druskos: 2 šaukštai druskos ir 1 šaukštas cukraus.
Lašišos filę supjaustome gabaliukais.
Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais.
Imame stiklainį, dedame sluoksnį lašišos,paskaniname su druska ir cukrumi ir dedame sluoksnį svogūnų.Užpilame aliejus.
Vėl kartojame iš naujo.
Salotos su sūdyta lašiša
Salotoms reiks:
avokado
agurko
Iceberg salotų
sūdytos lašišos
padažo
Visus produktus supjaustome.Avokadą apšlakstome su citrinos sultimis.Sudedame į lėkštę ir užpilame padažu.Papuošiame su vyšninias pomidorais.
Padažą pasirenkame pagal skonį: garstyčių, aliejaus arba totoriškas padažas.
Totoriškas padažas: sumaišome grietinę su majonezu (jei pvz du šaukštai majonezo imama 1 šaukštas grietines).Susmulkinam raugintą agurką,kaparėlius,svogūną,išspaudžiame biški citrinos sulčių,dedame truputį cukraus ir išmaišome.
Garstyčių padažas:2 arbat.šaukšteliai citrinos sulčių,3 arbat.šaukšteliai alyvuogių aliejaus,1 arbat.šaukštelis garstyčių.Druska,cukrus pagal skonį.
Lašišos filė
Svogūnai
Druska,cukrus pagal skonį
Aliejus
Galima pasidaryti sūdymo mišinį iš cukraus ir druskos: 2 šaukštai druskos ir 1 šaukštas cukraus.
Lašišos filę supjaustome gabaliukais.
Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais.
Imame stiklainį, dedame sluoksnį lašišos,paskaniname su druska ir cukrumi ir dedame sluoksnį svogūnų.Užpilame aliejus.
Vėl kartojame iš naujo.
Salotos su sūdyta lašiša
Salotoms reiks:
avokado
agurko
Iceberg salotų
sūdytos lašišos
padažo
Visus produktus supjaustome.Avokadą apšlakstome su citrinos sultimis.Sudedame į lėkštę ir užpilame padažu.Papuošiame su vyšninias pomidorais.
Padažą pasirenkame pagal skonį: garstyčių, aliejaus arba totoriškas padažas.
Totoriškas padažas: sumaišome grietinę su majonezu (jei pvz du šaukštai majonezo imama 1 šaukštas grietines).Susmulkinam raugintą agurką,kaparėlius,svogūną,išspaudžiame biški citrinos sulčių,dedame truputį cukraus ir išmaišome.
Garstyčių padažas:2 arbat.šaukšteliai citrinos sulčių,3 arbat.šaukšteliai alyvuogių aliejaus,1 arbat.šaukštelis garstyčių.Druska,cukrus pagal skonį.
Artėjančių Kūčių vakarui ieškojau receptų, ir radau vienam leidinuke, pagaminau, man patiko , pasidalinsiu
reiks:
mėgstamos silkutės file
morkų
patinkančių džiovintų vaisių ( aš dėjau razinas, džiov. spanguoles) galima persikų, žodžiu ką mėgstat
saulėgražų,
svogūnų
pomidorų padažo
cinamono, pipirų
ir baltos duonos ar batono
Eiga:
morkas ir svogūnus susismulkiname ir apsikepame , jiems apkepus , įmaišome nuplautas ir pamirkytas uogas ,dar vėliau saulėgražas, kai viskas iškeps , pačioje pabaigoje dėti pomidorų padažo ( viską mėgstu dėti iš akies ), bei prieskonius , atvėsiname.
iš baltos duonos išpjauname skrituliukus, ( galima puodelio pagalba) , aš dariau su TW formelėmis. duonytę apsikepame, tada tos pačios formelės pagalba, formavau bokštelį, ant duonytės uždėjau tą formelę, ( kaip šulinėlis ) ant viršaus apkeptos duonytės dėjau keptas morkytes, ir silkutę
vualia, skanaus
reiks:
mėgstamos silkutės file
morkų
patinkančių džiovintų vaisių ( aš dėjau razinas, džiov. spanguoles) galima persikų, žodžiu ką mėgstat
saulėgražų,
svogūnų
pomidorų padažo
cinamono, pipirų
ir baltos duonos ar batono
Eiga:
morkas ir svogūnus susismulkiname ir apsikepame , jiems apkepus , įmaišome nuplautas ir pamirkytas uogas ,dar vėliau saulėgražas, kai viskas iškeps , pačioje pabaigoje dėti pomidorų padažo ( viską mėgstu dėti iš akies ), bei prieskonius , atvėsiname.
iš baltos duonos išpjauname skrituliukus, ( galima puodelio pagalba) , aš dariau su TW formelėmis. duonytę apsikepame, tada tos pačios formelės pagalba, formavau bokštelį, ant duonytės uždėjau tą formelę, ( kaip šulinėlis ) ant viršaus apkeptos duonytės dėjau keptas morkytes, ir silkutę
vualia, skanaus
mindaiva, super ideja, labai paprasta bet atrodo labai graziai
QUOTE(convict @ 2011 12 16, 19:14)
mindaiva, super ideja, labai paprasta bet atrodo labai graziai
ačiū, idėja ne mano , radau pati ir pasidalinau
Marinuotos alyvuogės
410 gr. stiklainiukas juodųjų arba žaliųjų alyvuogių (alyvuogių grynoji masė - 240 gr.)
1 riekelė citrinos
gabaliukas paprikos
2 skiltelės česnako
Marinatui:
12-15 v.š. alyvuogių aliejaus (priklauso nuo šaukšto dydžio)
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. rozmarino
0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
3 v.š. sojos padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š medaus
1 v.š. citrinos sulčių
Alyvuoges suberiame į kiaurasamtį ir perplauname vandeniu. Česnaką sukapojame, paprikos gabaliuką ir citrinos riekelę (su žievele) smulkiai supjaustome ir sumaišome su alyvuogėm. Viską sudedame atgal į stiklainiuką.
Marinato ingridientus supilame į puodą ir pakaitiname, kol medus išsilydys. Atvėsiname ir užpilame ant stiklainiuke esančių alyvuogių. Užsukame stiklainį ir apverčiame, atsargiai pakratome, kad marinatas tolygiai visur subėgtų. Parą palaikome kambario temperatūroje, vėliau bent 2-3 dienas leidžiame pastovėt šaldytuve.
410 gr. stiklainiukas juodųjų arba žaliųjų alyvuogių (alyvuogių grynoji masė - 240 gr.)
1 riekelė citrinos
gabaliukas paprikos
2 skiltelės česnako
Marinatui:
12-15 v.š. alyvuogių aliejaus (priklauso nuo šaukšto dydžio)
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. rozmarino
0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
3 v.š. sojos padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š medaus
1 v.š. citrinos sulčių
Alyvuoges suberiame į kiaurasamtį ir perplauname vandeniu. Česnaką sukapojame, paprikos gabaliuką ir citrinos riekelę (su žievele) smulkiai supjaustome ir sumaišome su alyvuogėm. Viską sudedame atgal į stiklainiuką.
Marinato ingridientus supilame į puodą ir pakaitiname, kol medus išsilydys. Atvėsiname ir užpilame ant stiklainiuke esančių alyvuogių. Užsukame stiklainį ir apverčiame, atsargiai pakratome, kad marinatas tolygiai visur subėgtų. Parą palaikome kambario temperatūroje, vėliau bent 2-3 dienas leidžiame pastovėt šaldytuve.
labas vakaras.. ikeliu kelias foto vieno kasnio sumustinuku kadangi buvo .. kaip visada dekinga esu SM
QUOTE(ruta19 @ 2011 12 18, 22:26)
sukelsiu kita diena, nes daug darbo su foto mazinimu
labai skaniai atrodo , reikes pasidaryti kaledom
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2011 07 27, 11:31)
Agurkų suktinukai su lašiša
Agurkas
Sūdyta lašiša
Tepamas sūris Philadelphia
Duoniukai
Agurkus supjaustome išilgai plonomis juostelėms (labai patogu tai daryti su daržovių skustuku)
Agurku juosteles sutepame su sūriu,dedame plonais supjaustytos lašišos ir susukame.
Sutepti sūrį gana sunku,aš tiesiog nusausinau agurkų juosteles su servetėle
Agurkas
Sūdyta lašiša
Tepamas sūris Philadelphia
Duoniukai
Agurkus supjaustome išilgai plonomis juostelėms (labai patogu tai daryti su daržovių skustuku)
Agurku juosteles sutepame su sūriu,dedame plonais supjaustytos lašišos ir susukame.
Sutepti sūrį gana sunku,aš tiesiog nusausinau agurkų juosteles su servetėle