QUOTE(onute33 @ 2011 12 06, 23:43)
o kur jusu foto ?
Ikelsiu uz Fionaluk
INGREDIENTAI:
Šaldytos daržovės 450 g
Dešra 1 vnt
1. Daržoves paruošiame pagal pakuotės nurodymus (10-12 min. patroškiname keptuvėje su aliejumi ir įpylę šiek tiek vandens). Paskaniname druska, pipirais. Iškepusias daržoves galima nuvarvinti per sietelį, kad nebūtų skysčio.
2. Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti dešros griežinėlius ir kepti, kol jų krašteliai užsiries. Į dešros "dubenėlius" pridėti karštų daržovių ir iš karto patiekti.
Papildyta:
INGREDIENTAI:
Pomidorai 500-700 g
Želatina 2 pakuočių
Mocarelos sūris 200 g
1. Šviežius pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles. Naudojant konservuotus pomidorus, to daryti nebereikia Nuluptus pomidorus susmulkinti trintuvu. Gautą tyrę sudėti į puodą ir pakaitinti iki užvirimo. Įberti druskos, pipirų pagal skonį.
2. Želatiną išbrinkinti 1 st. vandens. Į atvėsusią pomidorų tyrę supilti želatiną.
3. Pomidorų tyrę supilti į formeles arba stiklines. Pastatyti į šaldytuvą. Kai tyrė pradės stingti, uždėti "Mozarella" sūrio griežinėlį. Formeles (stiklines) vėl pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų pomidorų žėlė.
4. Sustingusią žėlė išimti iš formelių, valgyti su salotomis.