Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

aistuzele paruosiau zuvyte,dabar saldytuve,rytoj ragausim,nors esu isitikinus,kad bus labai skanu essen.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2011 11 30, 13:41)
Nežinau kur dėti šį receptą, ar prie antrųjų patiekalų ar čia, bet kadangi mes jį valgom kaip užkandį per Kūčių vakarienę dedu į užkandžių temą.

Marinuota kepta žuvis su saldžiarūgščiomis daržovėmis


user posted image

Šį patiekalą gaminau jau kelis metus, tai būtinas patiekalas per Kūčių vakarienę, kuris dingsta nuo stalo pats pirmas.

Reikės

400 gr žuvies (čia jau kokią mėgstate, nėra didelio skirtumo)
1 didelio svogūno
2 didelių morkų
1 didelio žalio agurko (šį kartą neturėjau, bet jis labai tinka)
Druska
Pipirai
Miltai
Marinatui

4 v.š. obuolių acto
6 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
2 a.š. cukraus
Pirmiausia supjaustyti daržoves šiaudeliais, paspaudyti lengvai rankomis, kad išleistų šiek tiek sulčių. Sumaišyti visus marinato ingridientus, paragauti, bent jau man, priklausomai nuo obuolių acto gamintojo, dažnai pritrūksta cukraus. Marinatas turi gautis saldžiarūgštis. Visą šį marinatą užpilti ant daržovių.
Žuvį supjaustyti 2 cm storiu, dėti druskos, pipirų, apvolioti miltuose ir apkepti, turi gerai apskrusti. Dar karštą žuvį dėti ant daržovių ir lengvai pramaišyti, kad viskas susijungtų. Taip paruoštą žuvį, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą. Jai taip leisti pastovėti nemažiau kelių valandų, o geriausia parai laiko. Kuo ilgiau pastovi, tuo jis skanesnis.



O tinka filė?Ar nelabai?
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2011 12 01, 13:15)
O tinka filė?Ar nelabai?

cia file yra geriausias pasirinkimas mirksiukas.gif

Poema
tikiuosi, kad patiks 4u.gif Jei mano sunus valge, vadinasi valgoma biggrin.gif
Atsakyti
[quote=aistuzele,2011 12 01, 14:28]
cia file yra geriausias pasirinkimas mirksiukas.gif
[b]



Ačiū 4u.gif Bandysime 4u.gif
Atsakyti
Dariau ir aš tą dešrą. Super lengva pagamint, kvapas ir skonis nerealus thumbup.gif

tik jau į folgą daugiau nevyniosiu schmoll.gif vos nulupau. Užteks ir kepimo rankovės cool.gif

Ačiū už receptą 4u.gif


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocetė: 02 gruodžio 2011 - 20:51
QUOTE(Avocetė @ 2011 12 02, 20:47)
Dariau ir aš tą dešrą. Super lengva pagamint, kvapas ir skonis  nerealus  thumbup.gif

tik jau į folgą daugiau nevyniosiu  schmoll.gif  vos nulupau. Užteks ir kepimo rankovės cool.gif

Ačiū už receptą 4u.gif
user posted image


O kokius priedus dejote? Kad dziovinti pomidorai ir kumpelis, tai matosi, bet lyg kokiu tai prieskoniu yra smile.gif Labai jau skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robi24 @ 2011 12 03, 11:18)
O kokius priedus dejote? Kad dziovinti pomidorai ir kumpelis, tai matosi, bet lyg kokiu tai prieskoniu yra smile.gif Labai jau skaniai atrodo bigsmile.gif

receptas čia yra parašytas keletą puslapių atgal. o prieskonius naudojau bazilikus, druską ir pipirus. + 3 džiovinti pomidorai ir 3 alyvuogės

DaivosP receptas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocetė: 03 gruodžio 2011 - 11:46
QUOTE(Avocetė @ 2011 12 03, 11:45)
receptas čia yra parašytas keletą puslapių atgal. o prieskonius naudojau bazilikus, druską ir pipirus. + 3 džiovinti pomidorai ir 3 alyvuogės

DaivosP receptas


Dekui 4u.gif recepta maciau, tik visos skirtingus priedus naudoja, idomu kas per prieskoniai buvo mirksiukas.gif reiks ir man bandyt det baziliko, manau jis puikiai tiks.

Tik dabar pastebejau, kad ir originaliam recepte yra bazilikai naudoti, buvau praziurejus doh.gif pas jus matyt daugiau baziliko, kad uzkliuvo man biggrin.gif

Be to, bandziau marinuot kepta zuvi su morkom, svogunais ir agurkais, pagal Aistuzele, patiko visiems smile.gif per daug darzoviu buvau pripjauscius, tai atskirai dar jas pamarinavau, o pries valgant isidejau tuno konservuoto, irgi kuo puikiausiai tiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robi24: 03 gruodžio 2011 - 13:06
Alyvuogės sūrio tešloje


user posted image

Reikės

2 kiaušiniai
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
120 gr fermentinio sūrio
3 v.š. miltų
1 v.š. kukurūzų krakmolo
Alyvuogės

Kiaušinius išplakti su druska ir raudonėliu. Dėti tarkuotą sūrį. Išmaišyti. Dėti miltus ir krakmolą. Išmaišyti. Tešla gaunasi lipni. Rankas pamiltuoti, imti mažą gabalėlį tešlos, į vidurį dėti alyvuogę ir susukti rutuliuką. Patarimas, nedarykite didelių rutuliukų, tešla turi apdengti alyvuogę, o ne ją užgožti. Labai skanus užkandis, tinkantis prie vyno.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 05, 14:05)
Alyvuogės sūrio tešloje
[img]http://2.bp.blogspot.com/-


Laaaabai skaniai atrodo wub.gif wub.gif wub.gif
Virti turbūt jas aliejuje reikia ar ne? O alyvuoges patartumėt rinktis juodas ar žalias? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2011 12 05, 15:02)
Laaaabai skaniai atrodo  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Virti turbūt jas aliejuje reikia ar ne? O alyvuoges patartumėt rinktis juodas ar žalias?  4u.gif

ot, galvoje viena rasau kita doh.gif taip, virti aliejuje, bet nebijokit, jos neprisigeria aliejumi. As naudojau juodasias, man jos skanesnes.
Atsakyti
Salotos su krevetėm
Dariau jas ne pagal kokį nors tikslų receptą, o tiesiog iš to ką tuo momentu radau šaldytuve. Taigi paėmiau salotų lapus, juos suplėsiau, paskui supjausčiau mažiukus pomidoriukus. Porą min apviriau krevetes, vėliau jas pakepiau ant sviesto su česnaku. Vieną riekę batono supjausčiau kubeliais ir apkepiau ant keptuves, kol paskrudo. Supjausčiau į kelias dalis kiaušinį. Viską sudėjau į lėkštę, pabarsčiau smulkiai tarkuotu parmezano sūriu ir truputįapšlakščiau salotas medaus-garstyčių padažu. Skanaus!
Atsakyti