aistuzele paruosiau zuvyte,dabar saldytuve,rytoj ragausim,nors esu isitikinus,kad bus labai skanu Aciu
QUOTE(aistuzele @ 2011 11 30, 13:41)
Nežinau kur dėti šį receptą, ar prie antrųjų patiekalų ar čia, bet kadangi mes jį valgom kaip užkandį per Kūčių vakarienę dedu į užkandžių temą.
Marinuota kepta žuvis su saldžiarūgščiomis daržovėmis
Šį patiekalą gaminau jau kelis metus, tai būtinas patiekalas per Kūčių vakarienę, kuris dingsta nuo stalo pats pirmas.
Reikės
400 gr žuvies (čia jau kokią mėgstate, nėra didelio skirtumo)
1 didelio svogūno
2 didelių morkų
1 didelio žalio agurko (šį kartą neturėjau, bet jis labai tinka)
Druska
Pipirai
Miltai
Marinatui
4 v.š. obuolių acto
6 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
2 a.š. cukraus
Pirmiausia supjaustyti daržoves šiaudeliais, paspaudyti lengvai rankomis, kad išleistų šiek tiek sulčių. Sumaišyti visus marinato ingridientus, paragauti, bent jau man, priklausomai nuo obuolių acto gamintojo, dažnai pritrūksta cukraus. Marinatas turi gautis saldžiarūgštis. Visą šį marinatą užpilti ant daržovių.
Žuvį supjaustyti 2 cm storiu, dėti druskos, pipirų, apvolioti miltuose ir apkepti, turi gerai apskrusti. Dar karštą žuvį dėti ant daržovių ir lengvai pramaišyti, kad viskas susijungtų. Taip paruoštą žuvį, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą. Jai taip leisti pastovėti nemažiau kelių valandų, o geriausia parai laiko. Kuo ilgiau pastovi, tuo jis skanesnis.
Marinuota kepta žuvis su saldžiarūgščiomis daržovėmis
Šį patiekalą gaminau jau kelis metus, tai būtinas patiekalas per Kūčių vakarienę, kuris dingsta nuo stalo pats pirmas.
Reikės
400 gr žuvies (čia jau kokią mėgstate, nėra didelio skirtumo)
1 didelio svogūno
2 didelių morkų
1 didelio žalio agurko (šį kartą neturėjau, bet jis labai tinka)
Druska
Pipirai
Miltai
Marinatui
4 v.š. obuolių acto
6 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
2 a.š. cukraus
Pirmiausia supjaustyti daržoves šiaudeliais, paspaudyti lengvai rankomis, kad išleistų šiek tiek sulčių. Sumaišyti visus marinato ingridientus, paragauti, bent jau man, priklausomai nuo obuolių acto gamintojo, dažnai pritrūksta cukraus. Marinatas turi gautis saldžiarūgštis. Visą šį marinatą užpilti ant daržovių.
Žuvį supjaustyti 2 cm storiu, dėti druskos, pipirų, apvolioti miltuose ir apkepti, turi gerai apskrusti. Dar karštą žuvį dėti ant daržovių ir lengvai pramaišyti, kad viskas susijungtų. Taip paruoštą žuvį, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą. Jai taip leisti pastovėti nemažiau kelių valandų, o geriausia parai laiko. Kuo ilgiau pastovi, tuo jis skanesnis.
O tinka filė?Ar nelabai?
QUOTE(kotri_ @ 2011 12 01, 13:15)
O tinka filė?Ar nelabai?
cia file yra geriausias pasirinkimas
Poema tikiuosi, kad patiks Jei mano sunus valge, vadinasi valgoma
[quote=aistuzele,2011 12 01, 14:28]
cia file yra geriausias pasirinkimas
[b]
Ačiū Bandysime
cia file yra geriausias pasirinkimas
[b]
Ačiū Bandysime
Dariau ir aš tą dešrą. Super lengva pagamint, kvapas ir skonis nerealus
tik jau į folgą daugiau nevyniosiu vos nulupau. Užteks ir kepimo rankovės
Ačiū už receptą
tik jau į folgą daugiau nevyniosiu vos nulupau. Užteks ir kepimo rankovės
Ačiū už receptą
QUOTE(Avocetė @ 2011 12 02, 20:47)
Dariau ir aš tą dešrą. Super lengva pagamint, kvapas ir skonis nerealus
tik jau į folgą daugiau nevyniosiu vos nulupau. Užteks ir kepimo rankovės
Ačiū už receptą
tik jau į folgą daugiau nevyniosiu vos nulupau. Užteks ir kepimo rankovės
Ačiū už receptą
O kokius priedus dejote? Kad dziovinti pomidorai ir kumpelis, tai matosi, bet lyg kokiu tai prieskoniu yra Labai jau skaniai atrodo
QUOTE(Robi24 @ 2011 12 03, 11:18)
O kokius priedus dejote? Kad dziovinti pomidorai ir kumpelis, tai matosi, bet lyg kokiu tai prieskoniu yra Labai jau skaniai atrodo
receptas čia yra parašytas keletą puslapių atgal. o prieskonius naudojau bazilikus, druską ir pipirus. + 3 džiovinti pomidorai ir 3 alyvuogės
DaivosP receptas
QUOTE(Avocetė @ 2011 12 03, 11:45)
receptas čia yra parašytas keletą puslapių atgal. o prieskonius naudojau bazilikus, druską ir pipirus. + 3 džiovinti pomidorai ir 3 alyvuogės
DaivosP receptas
DaivosP receptas
Dekui recepta maciau, tik visos skirtingus priedus naudoja, idomu kas per prieskoniai buvo reiks ir man bandyt det baziliko, manau jis puikiai tiks.
Tik dabar pastebejau, kad ir originaliam recepte yra bazilikai naudoti, buvau praziurejus pas jus matyt daugiau baziliko, kad uzkliuvo man
Be to, bandziau marinuot kepta zuvi su morkom, svogunais ir agurkais, pagal Aistuzele, patiko visiems per daug darzoviu buvau pripjauscius, tai atskirai dar jas pamarinavau, o pries valgant isidejau tuno konservuoto, irgi kuo puikiausiai tiko.
Alyvuogės sūrio tešloje
Reikės
2 kiaušiniai
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
120 gr fermentinio sūrio
3 v.š. miltų
1 v.š. kukurūzų krakmolo
Alyvuogės
Kiaušinius išplakti su druska ir raudonėliu. Dėti tarkuotą sūrį. Išmaišyti. Dėti miltus ir krakmolą. Išmaišyti. Tešla gaunasi lipni. Rankas pamiltuoti, imti mažą gabalėlį tešlos, į vidurį dėti alyvuogę ir susukti rutuliuką. Patarimas, nedarykite didelių rutuliukų, tešla turi apdengti alyvuogę, o ne ją užgožti. Labai skanus užkandis, tinkantis prie vyno.
Reikės
2 kiaušiniai
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
120 gr fermentinio sūrio
3 v.š. miltų
1 v.š. kukurūzų krakmolo
Alyvuogės
Kiaušinius išplakti su druska ir raudonėliu. Dėti tarkuotą sūrį. Išmaišyti. Dėti miltus ir krakmolą. Išmaišyti. Tešla gaunasi lipni. Rankas pamiltuoti, imti mažą gabalėlį tešlos, į vidurį dėti alyvuogę ir susukti rutuliuką. Patarimas, nedarykite didelių rutuliukų, tešla turi apdengti alyvuogę, o ne ją užgožti. Labai skanus užkandis, tinkantis prie vyno.
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 05, 14:05)
Alyvuogės sūrio tešloje
[img]http://2.bp.blogspot.com/-
[img]http://2.bp.blogspot.com/-
Laaaabai skaniai atrodo
Virti turbūt jas aliejuje reikia ar ne? O alyvuoges patartumėt rinktis juodas ar žalias?
QUOTE(ELlJA @ 2011 12 05, 15:02)
Laaaabai skaniai atrodo
Virti turbūt jas aliejuje reikia ar ne? O alyvuoges patartumėt rinktis juodas ar žalias?
Virti turbūt jas aliejuje reikia ar ne? O alyvuoges patartumėt rinktis juodas ar žalias?
ot, galvoje viena rasau kita taip, virti aliejuje, bet nebijokit, jos neprisigeria aliejumi. As naudojau juodasias, man jos skanesnes.
Salotos su krevetėm
Dariau jas ne pagal kokį nors tikslų receptą, o tiesiog iš to ką tuo momentu radau šaldytuve. Taigi paėmiau salotų lapus, juos suplėsiau, paskui supjausčiau mažiukus pomidoriukus. Porą min apviriau krevetes, vėliau jas pakepiau ant sviesto su česnaku. Vieną riekę batono supjausčiau kubeliais ir apkepiau ant keptuves, kol paskrudo. Supjausčiau į kelias dalis kiaušinį. Viską sudėjau į lėkštę, pabarsčiau smulkiai tarkuotu parmezano sūriu ir truputįapšlakščiau salotas medaus-garstyčių padažu. Skanaus!
Dariau jas ne pagal kokį nors tikslų receptą, o tiesiog iš to ką tuo momentu radau šaldytuve. Taigi paėmiau salotų lapus, juos suplėsiau, paskui supjausčiau mažiukus pomidoriukus. Porą min apviriau krevetes, vėliau jas pakepiau ant sviesto su česnaku. Vieną riekę batono supjausčiau kubeliais ir apkepiau ant keptuves, kol paskrudo. Supjausčiau į kelias dalis kiaušinį. Viską sudėjau į lėkštę, pabarsčiau smulkiai tarkuotu parmezano sūriu ir truputįapšlakščiau salotas medaus-garstyčių padažu. Skanaus!