Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su mėsa
Sveikos merginos, gal jau kas ir buvo įdėjęs tokį receptą, bet aš pripažinsiu visų 12 temų dar nespėjau perskaityti, tai jei kartojuos, tai smarkiai nepykit
Šitą receptą aš pas Beatą Nikolson knygoj užtikau, bet esu pamiršus ją vasarnamy ir vis pamirštu pasiimti, todėl kai kepu- improvizuoju ir visada gaunasi skaniai

Reikia:
sluoksiuotos tešlos "Mantinga" (tinka bet kuri, bet kitos yra ne kartą mane pavedusios)
2 kiaušinių (vienas į mėsą, kitas aptepti)
Maltos mėsos (tinka bet kokia, kokią mėgstate)
Prieskonių: druskos, grūstų juodųjų pipirų, raudonėlių.
Smulkintų svogūnų kiek kam patinka.
Galima dėti petražolių ar krapų kas mėgsta ir t.t.
Aš perku tešlą iškart kur lapeliais būna, reikia prikrauti mėsos išilgai to lapelio ir jį užlenkt (paslėpt tą mėsą), o kraštukus su šakute suspaudeliot. viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti aguonom (tinka sezamo sėklos ar galima išvis nebarstyti, bet žiūrisi šitaip gražiau) o tada pjaustyt 1,5-2 cm pločio pyragėlius, įkaitinti keptuvę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepti kol gražiai paruduoja. Skanaus
Papildyta:Pomidorai su fetaReikės:
Pomidorų
Šviežių krapų
Grūstų juodųjų pipirų
Alyvuogių aliejaus 1a.š
Balzaminio acto 1a.š
Fetos sūrio
Pomidorus supjaustyti griežinėliais, patrupinti fetos sūrio, smulkiai pjaustytus krapus užbarstyti ant viršaus, pabarstyti grūstais pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejum ir actu. Originaliam recepte actas naudojamas balzaminis, o aš naudojau visada balto vyno ir man buvo labai skanu. Tikrai labai geras ir lengvas užkandis. Rekomenduoju.