Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(ingridukas @ 2011 11 25, 11:33)
Vakar ir as viriau daivosP desryte,siandien pusryciam ragavom,labai patiko,tik as ja ne desra vadinciau,o manau labiau tiktu vistienos vyniotinio pavadinimas.

Labai graži dešrytė thumbup.gif Slyvas ir aš labai mėgstu bigsmile.gif O pavadinimą aš išverčiau iš rusų kalbos, ten dešra ir vadino ax.gif Pavadinimas nesvarbu, skonis svarbiau 4u.gif
Atsakyti
Ir aš išbandžiau daivosP dešrytę, i vidų dėjau juodūjų alyvuogių ir fermentinio sūrio. Ir iš viso kiekio dariau dvi dešras arba du vyniotinius smile.gif Kita karta darysiu du skirtingus vyniotinukus thumbup.gif Ačiū už recepta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, noriu pasidalinti labai skaniais uztepais pvz ant skrepucio ar kito traskaus sausainiuko.
1. varske+svelnus majonezas+cesnakas
2. varske+svelnus majonezas+saltai rukytos lasisos smulkus gabaliukai+lydytas surelis+krapai+druska+pipirai.

Skaunaus! O as gundausi daivutes desra isbandyti bigsmile.gif
Atsakyti
as irgi isbandziau DaivosP desryte, tik man irgi neapsivercia liezuvis jos pavadinti desra wink.gif
stai manoji kaip gavosi, tik as gaminau is 1/2 porcijos
user posted image

mums ji irgi labai patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adžuba @ 2011 11 28, 10:02)
Ačiū už recepta  drinks_cheers.gif

QUOTE(Nerytė @ 2011 11 30, 00:10)
neapsivercia liezuvis jos pavadinti desra wink.gif

Ačiū, merginos, už pagyras 4u.gif Man labai džiugu, kad Jums patiko thumbup.gif Sutinku, kad ji nėra "eilinė" dešra, o daug skaniau už dešrą drinks_cheers.gif
Atsakyti
DaivaP,noreciau paklausti kodel negalima mesos malt su mesmale?as neturiu blenderio,tai nesigautu sumalus? blush2.gif aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Nežinau kur dėti šį receptą, ar prie antrųjų patiekalų ar čia, bet kadangi mes jį valgom kaip užkandį per Kūčių vakarienę dedu į užkandžių temą.

Marinuota kepta žuvis su saldžiarūgščiomis daržovėmis


user posted image

Šį patiekalą gaminau jau kelis metus, tai būtinas patiekalas per Kūčių vakarienę, kuris dingsta nuo stalo pats pirmas.

Reikės

400 gr žuvies (čia jau kokią mėgstate, nėra didelio skirtumo)
1 didelio svogūno
2 didelių morkų
1 didelio žalio agurko (šį kartą neturėjau, bet jis labai tinka)
Druska
Pipirai
Miltai


Marinatui

4 v.š. obuolių acto
6 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
2 a.š. cukraus


Pirmiausia supjaustyti daržoves šiaudeliais, paspaudyti lengvai rankomis, kad išleistų šiek tiek sulčių. Sumaišyti visus marinato ingridientus, paragauti, bent jau man, priklausomai nuo obuolių acto gamintojo, dažnai pritrūksta cukraus. Marinatas turi gautis saldžiarūgštis. Visą šį marinatą užpilti ant daržovių.
Žuvį supjaustyti 2 cm storiu, dėti druskos, pipirų, apvolioti miltuose ir apkepti, turi gerai apskrusti. Dar karštą žuvį dėti ant daržovių ir lengvai pramaišyti, kad viskas susijungtų. Taip paruoštą žuvį, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą. Jai taip leisti pastovėti nemažiau kelių valandų, o geriausia parai laiko. Kuo ilgiau pastovi, tuo jis skanesnis.
Atsakyti
Lašišos užkandelė

Jums reiks:
prinokusio avokado
citrinos,pipirų
virtų kiaušinių
sūdytos lašišos
grietinės, majonezo
ikrų papuošimui

Avokadą sutarkuojame, apšlakstome citrinos sultimis, apibarstome su pipirais.
Kiaušinių baltymus ir trynius sutarkuojame atskirai.
Lašišą supjaustome smulkiais gabaliukais.
Grietinės sumaišome su majonezu.
Druskos nedėjau, nes ir lašiša,ir ikrais gana sūrus.
Viską dedame sluoksniais.

Skanaus!

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 11 30, 14:25)
Lašišos užkandelė



superinė idėja!
Labai spalvinga ir garantuotai skanu! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2011 11 30, 12:41)
Marinuota kepta žuvis su saldžiarūgščiomis daržovėmis

Lygiai pagal toki pat recepta ir as gaminau ne karta tokia zuvyte. bigsmile.gif
Galiu tik pritarti jums visu 100%, kad sis patiekalas labai, labai skanus ir pas mus nuo stalo dingdavo pats pirmas! thumbup.gif wub.gif
Aciu, kad priminet ji! mirksiukas.gif Nes jau visai buvau pamirsus ir sukau galva, ka cia pagaminus penktadieniui. rolleyes.gif
Atsakyti
Oi Elena, kaip skaniai atrodo!!!
Super ideja! O kaip ikru noriu!! Kokie cia, kur pirkote?

O čia mano skanumėlis švenčių belaukiant..
SILKĖ PATALUOS

user posted image

user posted image

Sudedamosios dalys (skirta tik repeticijai, šventėms būtinai didesnis kiekis):
Silkė. Silpnai sūdyta. Pageidaujama su galva ir viduriais.
3 burokėliai
2 bulvės
2 morkos
2 kiaušiniai
2 obuoliai
1 svogūnas
majonezas

Gamyba:
Burokėlius, morkas ir bulves išvirti su lupenomis. Atvėsus nulupti. Morkas ir burokus sutarkuoti, o bulves supjaustyti mažais kubeliais. Kiaušinius išvirti ir sutarkuoti smulkia "burokine" tarka. Svogūną susmulkinti. Obuolius nulupti, išimti sėklutes ir taip pat sutarkuoti. Silkę išdoroti (tinginiai perka Vičiūnų "tradicinę silkę"), ir labai kruoščiai išrinkti visas ašakas, supjaustom gabaliukais. Pasiruošiam visą eilę dubenėlių su skirtingais produktais.
Imam stiklinį ar kitą indą ir viską sluoksniuojam. Pirmiausia - silkė. Ant jos užtepam majonezo. Tada morkos. Majonezas. Bulvės. Majonezas. Obuoliai. Majonezas. Burokėliai. Majonezas. Ir galiausiai viską užbarstome kiaušiniu. Patiekdami pabarstome smulkintais žalumynais.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 30 lapkričio 2011 - 16:28
QUOTE(inguliukas56 @ 2011 11 30, 12:09)
DaivaP,noreciau paklausti kodel negalima mesos malt su mesmale?as neturiu blenderio,tai nesigautu sumalus? blush2.gif  aciu uz atsakyma 4u.gif

Manau, kad tada gausis maltos mėsos dešra, nebus to vientisumo dešroje g.gif Originaliame recepte būtent ir rašė, kad su malta mėsa nesigaus to skonio 4u.gif


Elena, kokios stiklinaitės wub.gif Labai gražiai atrodo thumbup.gif


Silkė pataluose ir kepta žuvis mūsų šeimoje gaminamos per kiekvieną šventę thumbup.gif Skanesnių valgių ir nėra bigsmile.gif
Atsakyti