Labas vakarėlis
na, ir aš išbandžiau Daivos dešrą
dar tik ištraukiau iš puodo, ta nieko nepapasakosiu.
Tik begaminant man iškilo vienas klausimas - į kokį puodą jūs sutalpinate??? Turiu tikrai didelį puodą, tačiau dešrą vos įgrūdau, kad "plaukiotų"
Tačiau bevirdama ta dešra gi išsiplėtė tai aišku, kad parvirto ir vienas galas liko išorėj
Nu žodžiu... tikiuosi, kad rytoj mes ją patys valgysim
QUOTE(daivaP @ 2011 11 18, 23:56)
Dešrytę reikia daryti storą, tada ji nebus ilga Būna tokios platesnės folijos, tai su ja viskas gaunasi puikiai Truputį pavargti reikia, bet įmanoma susukti
Aš galvoju, o jeigu tik kepimo rankovėje virti, be folgos . Nes man truputį praplyšo, nepagalvojau, kad tiek išsipūs, vieną laisviau dariau, tai gerai pavyko, o kitą paveržiau ir praplyšo. O kai ištraukiau iš puodo, maišelių nei kvapo nebelikę buvo ,nors puode vandenyje plaukiojo su maišeliu išsipūtę
Parodau savo rezultatą
Mano pastebėjimas - per mažai druskos, bet šiaip puiku!!!
Galima ant duonytės užsitepti sviesto su druska, ir bus visai gerai.
Vis dėl to kaip smagu, kad galime pasigaminti dešįą be jokių E iš tiesų, išsikepti duonos su natūraliu raugu !
Mano pastebėjimas - per mažai druskos, bet šiaip puiku!!!
Galima ant duonytės užsitepti sviesto su druska, ir bus visai gerai.
Vis dėl to kaip smagu, kad galime pasigaminti dešįą be jokių E iš tiesų, išsikepti duonos su natūraliu raugu !
QUOTE(Twixx @ 2011 11 20, 11:02)
Kaip skaniai atrodo Nu reikes ir man prisiruost....Mama kaip tik kalakutus doroja-bandysiu
tikrai gera mintis!!! Iš naminių kalakutų mėsos turbūt bus dar gardžiau
dėl vyniojimo norėjau pridurti, kad manoji folija nėra labai plati, tai aš tiesiog sluoksniuotai sudėjau kelis folijos lapus, kuo standžiau suvyniojau. O paskui įdėjau į kažkokį maišelį, jis tikrai ne konditerinis , bet nieko - puikiausiai viskas išsilaikė, nesuplyšo, nesuiro
As irgi viriau desra - tik is kalakutienos mesos ir be jokiu priedu. Spalva gavosi pilkoka Ir dar - vos nesudeginau blenderio Gal vistiena lengviau blenderiuojasi, bet nuo kalakutienos labai stemplytes apsiviniojo aplink peilius. Mano mazylis labai teigiamai ivertino si gamini
i | Primenu, kad nuotraukos NECITUOJAMOS ! Visos žinutės, kuriose paliktos cituojamos nuotraukos, yra trinamos be išankstinio perspėjimo. |
Pasitaisau
Reikės
Krevečių užkandis
Tešlai mažoms pitoms
150 gr miltų
2 a.š. sausų mielių
100 ml vandens
1 v.š. aliejaus
0.5 a.š. druskos
0.5 a.š. cukraus
Šiltą vandenį sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Uždengus palikti, kad susidarytų puta.
Tuo tarpu miltus persijoti per sietelį, sumaišyti su druska. Ant miltų užpilti mielių ir vandens mišinį. Pilti aliejų. Gerai išminkyti, kol tešla gausis vientisa ir elastinga.
Taip paruošta tešlą, uždengti ir palaikyti šiltai, kol padvigubės, aš laikiau apie valandą laiko. Tešla gaunasi labai maloni, nekimbanti prie rankų , su ja, tiesiog, smagu darbuotis.
Pakilusią tešlą padalinti į graikiško riešuto dydžio gabaliukus. Uždengus dar palaikyti apie kelias minutes. Po to iškočioti 2 cm storio mažus paplotėlius. Vėl uždengti ir palaikyti apie 10 min.
Orkaitę įkaitinti iki 250 temp., jai įkaitus dėti paplotėlius. Šioje vietoje turėtumėte suktis greitai, kad orkaitė nespėtų atvėsti. Ir kepti apie 5-6 min. Iškepusius, greitai išimti, sudėti į atskirą lėkštę ir pridengti rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
Šį tešlos receptą galima rasti http://skanusgyvenimas.blogspot.com/
Bazilikų užtepas
Ryšulėlio bazilikų (galima naudoti kokias tik mėgstat žoleles, svarbiausia, kad jos būtų nedžiovintos)
Trynio
1 v.š. citrinos sulčių
50 ml alyvuogių aliejaus (jo kiekis priklauso nuo žolelių kiekio, užtepas turi gautis skystokas)
Druskos
Česnako skiltelės
Bazilikus susmulkinti, dėti trynį, citrinos sulčių, česnaką ir gerai suplakti. Beplakant, po truputį pilti aliejų, supylus visą aliejų, dėti druskos ir dar paplakti iki vientisos masės.
Krevečių paruošimas
Naudojau didžiąsias krevetes (galima ir lukštentas mažutes)
Česnako pora didesnių skiltelių
Čili pipiras (ne pats aštriausias)
Pusės laimo sulčių ir šiek tiek žievelės
Žuvies padažo, pagal skonį (galima jį keisti soja ar paprasčiausiai druska)
Nuo krevečių nuimti uodegėles. Susmulkinti česnaką ir čili pipirą, pilti žuvies padažo, laimo sulčių. Užbarstyti laimo žievelės. Taip jas pamarinuoti, tiek, kol ruošiamos duonelės ir padažas. Joms pasimaranavus, dėti į keptuvę ir šiek tiek pašildyti.
Galiausiai daryti užkandėlę. Duonelę įpjauti, pakleisti užtepo ir dėti krevetę. Viskas. Skanaus !!!
Reikės
Krevečių užkandis
Tešlai mažoms pitoms
150 gr miltų
2 a.š. sausų mielių
100 ml vandens
1 v.š. aliejaus
0.5 a.š. druskos
0.5 a.š. cukraus
Šiltą vandenį sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Uždengus palikti, kad susidarytų puta.
Tuo tarpu miltus persijoti per sietelį, sumaišyti su druska. Ant miltų užpilti mielių ir vandens mišinį. Pilti aliejų. Gerai išminkyti, kol tešla gausis vientisa ir elastinga.
Taip paruošta tešlą, uždengti ir palaikyti šiltai, kol padvigubės, aš laikiau apie valandą laiko. Tešla gaunasi labai maloni, nekimbanti prie rankų , su ja, tiesiog, smagu darbuotis.
Pakilusią tešlą padalinti į graikiško riešuto dydžio gabaliukus. Uždengus dar palaikyti apie kelias minutes. Po to iškočioti 2 cm storio mažus paplotėlius. Vėl uždengti ir palaikyti apie 10 min.
Orkaitę įkaitinti iki 250 temp., jai įkaitus dėti paplotėlius. Šioje vietoje turėtumėte suktis greitai, kad orkaitė nespėtų atvėsti. Ir kepti apie 5-6 min. Iškepusius, greitai išimti, sudėti į atskirą lėkštę ir pridengti rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
Šį tešlos receptą galima rasti http://skanusgyvenimas.blogspot.com/
Bazilikų užtepas
Ryšulėlio bazilikų (galima naudoti kokias tik mėgstat žoleles, svarbiausia, kad jos būtų nedžiovintos)
Trynio
1 v.š. citrinos sulčių
50 ml alyvuogių aliejaus (jo kiekis priklauso nuo žolelių kiekio, užtepas turi gautis skystokas)
Druskos
Česnako skiltelės
Bazilikus susmulkinti, dėti trynį, citrinos sulčių, česnaką ir gerai suplakti. Beplakant, po truputį pilti aliejų, supylus visą aliejų, dėti druskos ir dar paplakti iki vientisos masės.
Krevečių paruošimas
Naudojau didžiąsias krevetes (galima ir lukštentas mažutes)
Česnako pora didesnių skiltelių
Čili pipiras (ne pats aštriausias)
Pusės laimo sulčių ir šiek tiek žievelės
Žuvies padažo, pagal skonį (galima jį keisti soja ar paprasčiausiai druska)
Nuo krevečių nuimti uodegėles. Susmulkinti česnaką ir čili pipirą, pilti žuvies padažo, laimo sulčių. Užbarstyti laimo žievelės. Taip jas pamarinuoti, tiek, kol ruošiamos duonelės ir padažas. Joms pasimaranavus, dėti į keptuvę ir šiek tiek pašildyti.
Galiausiai daryti užkandėlę. Duonelę įpjauti, pakleisti užtepo ir dėti krevetę. Viskas. Skanaus !!!
Labas rytas,
aistuzele, vakar isbandziau Kreveciu uzkandi, tikrai darysiu dar ne karta.
aistuzele, vakar isbandziau Kreveciu uzkandi, tikrai darysiu dar ne karta.
QUOTE(*ugne* @ 2011 11 22, 08:54)
Labas rytas,
aistuzele, vakar isbandziau Kreveciu uzkandi, tikrai darysiu dar ne karta.
aistuzele, vakar isbandziau Kreveciu uzkandi, tikrai darysiu dar ne karta.
Smagu, kad patiko
Tortilijų užkandis
Reikės
Tortilijų pakelio (naudojau mažąsias)
Petražolių naminio pesto užtepui
Petražolių pundelio
3 skiltelių česnako (galima ir mažiau, mums patinka aštriau)
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos
Mocarelos
Alyvuogių užtepui
Indelio alyvuogių (šį kartą turėjau žaliųjų alyvuogių)
1 v.š. švelnaus majonezo
Gabalėlio fermentinio sūrio
Petražolių pesto. Sudėti į trintuvę petražoles, česnaką, alyvuogių aliejų, druskos. Šį užtepą paskleisti ant tortilijos.
Uždėti mocarelos gabaliukus.Ant viršaus dėti kitą tortilijos blyną.
Pašauti į orkaitę, 190 temp, kol apskrus. Išėmus iš orkaitės, uždėti ant viršaus kitą skardą ir dar paspausti, kad pilnai sukibtų.
Alyvuogių užtepas. Į smulkintuvą sudėti alyvuoges, majonezą. Gerai viską sutrinti ir paskleisti ant tortilijos, dėti tarkuotą fermentinį sūrį.
Pašauti į orkaitę, 190 temp, kol apskrus. Išėmus iš orkaitės, uždėti ant viršaus kitą skardą ir dar paspausti, kad pilnai sukibtų.
Tai užkandžiai, kurie nuo stalo dingsta pirmieji. Labai tinka prie vyno arba šalto alaus.
Sveikos Turiu klausima del desros. Ar galeciau deti 10% grietinele ir jei nedesiuj okiu priedu, ar tiek pat, kiekre cepte reikia grietineles? Aciu Dar didesnis aciu, jei kuri atsakys iki darbo pabaigos, nes labai jau noriu siandien isbandyti