Vištienos dešra - Salchichon de pollo Ilgai ruošiausi išbandyti šį receptuką
Vis skaičiau komentarus, atsiliepimus. Visi labai gyrė šią dešrą! Sako, kad labai primena šlapianką
Drąsiai galiu pasakyti, kad ji skanesnė negu šlapianka. Natūrali vištienos dešra su įvairiais priedais puikiai tinka sumuštiniams!!! Rekomenduoju ją pasigaminti ir įsitikinti jos skoniu
Reikės:
* 0.5 kg vištienos filė
* 150 g virto rūkyto kumpio
* 5 džiovintų pomidorų
* kelių juodų alyvuogių
* 2 kiaušinių baltymų
* 2 v.š. bulvių krakmolo
* 300 ml grietinėlės 30%
* 1 didesnės skiltelės česnako
* 1 a. š. druskos
* pipirų
* džiovintų bazilikų
Vištienos filė pasmulkiname, sudedame į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) , supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių baltymus ir įdedame skiltelę česnako. Viską susmulkiname iki vientisos masės.
BŪTINA smulkinti tik blenderiu, su mėsmale sumalti netinka!!!Į masę suberiame druską, pipirus, žoleles, mėgiamus prieskonius. Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į višitenos masę. Ten pat sudedame pjaustytus džiovintus pomidorus, alyvuoges.Viską gerai išmaišome.
Imame dvigubą folijos lapą, ant jo dedame vištienos masę. Susukame storą vyniotinį. Folijos galus užrišame. Visą vyniotinį stipriai surišame su siūlu ar virvute.
Kišame vyniotinį į 2 maistinius maišelius. Jų galus ir visą vyniotinį taip pat surišame stipriai.
Dedame vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu. Vyniotinis turi laisvai plaukioti, todėl puodą imame kuo didesnį. Verdame 40 min. Išimame iš puodo ir paliekame atvėsti. Nakčiai dedame į šaldytuvą.
Neišvyniojame. Kitą dieną vyniotinį jau galima išvynioti ir skanauti
Labai skani, natūrali virta dešra! Pasigaminti tikrai nėra sudėtinga. Į dešrą priedų galima ir nedėti, jei nenorite. Iš šios normos gavosi 850 g dešros.
recepto šaltinisKapabull, vyniotinis atrodo labai skaniai