Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(zipkute @ 2011 10 28, 17:29)
na aš kažkur išskaičiau, kad DIJONA garstyčios labai tinka padažams ir tt ir pan, kad jau kokios skanios, tai ojojoj  ax.gif parašyta, kad aštrios, nu bet rūgštumas nesvietiškas. Aš jau ir taip nemėgėja tų garstyčių, o dar šitos, tai visai kokios fui...nebežinau ką su jomis ir daryt, kai jos tokios rūgščios  doh.gif pradėjau galvojt, kad gal jos kokios pagedę??? ar turi būt rūgščios garstyčios?  g.gif

Dizono garstycios kaip tik kiek svelnesnes, o kad jos rugscios yra normalu, nes nemaza sudeties dali sudaro actas. Daug astresnes butu angliskos, pvz kaip kita nare ikele paveiksleli Colman's garstyciu. Ju sudetyje nera acto.
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 10 28, 15:10)
thumbup.gif tokia kiaušinienė pas mus labai dažnas pusrytis smile.gif kai špinatų nėra, tai juos pakeičia petruškos smile.gif laaaabai gardu smile.gif


O tokia kiausiniene su svogunu laiskais vietoj spinatu tai isvis nerealu thumbup.gif


QUOTE(lait @ 2011 10 30, 00:00)
Dizono garstycios kaip tik kiek svelnesnes,  o kad jos rugscios yra normalu, nes nemaza sudeties dali sudaro actas. Daug astresnes butu angliskos, pvz kaip kita nare ikele paveiksleli Colman's garstyciu. Ju sudetyje nera acto.


O jus nepainiokit tikru Dizono garstyciu su "paddielke" DIJONA.... Karta buvom pirke jas, man atrodo jos lenku gamybos
Atsakyti
Marinuotos alyvuogės

Tobulas užkandis jei jas mėgstate smile.gif

user posted image


Indelis juodųjų alyvuogių
Indelis žalių
4-5 skiltelės česnako
šakelė petražolių
čilli paprikos miltelių
4-5 šaukštai balzamiko acto
alyvuogių aliejaus
šaukštas sojos
šaukštelis medaus
citrina

Nuo alyvuogių nupilti skystį ir suberti jas į gilesnį indą. Iki pusės alyvuogių įpilti aliejaus. Suberti kapotas petražoles ir smulkiai tarkuotą česnaką. Soją sumaišyti su medumi, balzamiko actu ir čilli milteliais, užpilti ant alyvuogių, užtarkuoti citrinos žievelės ir apšlakstyti sultimis, viską išmaišyti ir palikti pailsėti porą valandų.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Sveikos smile.gif Labai mėgstu gaminti ir lepinti namiškius, tik kažkaip savo gaminių netenka nufotografuoti. O įlindus į tokias temas norisi taipat pasidalinti išmėgintais receptais. smile.gif Bandysiu jungtis. Nors užkandžius, salotas retokai gaminu. Dažniausia karštus patiekalus smile.gif Tad ...

Salotos "Klasika" user posted image

Šios salotos jau seniai užkariavo mano širdį, tad rekomenduoju jas visoms ir visiems, kas nori greitų ir skanių salotų.

Vienam asmeniui reikia:
Kopūsto 40 gr.
Žirnelių 30 gr.
Kumpio arba šlapdešrės 30 gr.
1 virto kiaušinio - apie 70 gr.
Majonezo 40 gr.
Juodos duonos riekelės (Arba tokią kokią jūs
mėgstate)


Pagaminti papraščiau nei paprasta - kopūstą supjaustome smulkiais gabalėliais, kumpį ar šlapdešrę, taipat kiaušinį - kubeliais, ir galiausiai žirnelius bei majonezą. Viską gerai išmaišome ir valgome su mėgiama duonyte.

Informacija norinčioms sulieknėti smile.gif Šiose salotose (Jos su šlapdešre) - 344.20 kcal
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 30 spalio 2011 - 15:09
QUOTE(*AMRI* @ 2011 10 31, 11:47)
O pekino kopustas cia ar tiktu?

Taip! bigsmile.gif
Bet man asmeniškai su kopūstu skaniau.
Atsakyti
Sušiai kitaip

Produktai:

Suši ryžiai 400 gr.
4 valg.šaukšt.ryžių acto;
2 valg.šaukšt. cukraus;
1 arbat.šaukšt.. druskos;


Sūdytos lašišos;
Agurkų;
Sezamo sėklų.
Wasabi krienų;
Marinuoto imbiero;
Sojos padažo

Ryžius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės.
Sumaišome ryžių actą su druska ir cukrumi ir pakaitiname ant silpnos ugnies, nuolat maišome kol ištirps cukrus.
Atšaldome ir supilame į ryžius, išmaišome.
Rankas suvilgome su šaltu vandeniu, imame ryžių,suplojame delne, sutepame su wasabi, dedame gabaliuką lašišos, agurko ir formuojame rutuliuką maždaug graikinio riešuto dydžio.
Apvoliojame apkepintame sezame.Pateikiame su marinuotu imbieru ir sojos padažu.


user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Ūle, alyvuogės tiesiog įtraukė į ekraną, nu nerealiai vilioja..
Elena, labai gera idėja, kartais tikrai tingisi sukti.. bet man labai trūktų dumblių skonio.. bet gal galima jo kažkaip prikarpyt į vidų smile.gif

O štai mano salotos

user posted image

Vieniems salotos yra rimtų rimčiausias maistas.. aš gi jas valgau šalia kito rimto maisto kaip garnyrą smile.gif (mano rimto maisto receptas čia).. Kiekvienam savo smile.gif
Šios salotos labai greit pagaminamos. Ir labai skanios. Man skaniau kai viskas labai smulkiai supjaustyta (primena rytietiškus kraštus), bet šį kartą paskubėjau.. Taigi, raitomės rankoves ir gerai nuplauname pomidorus, agurką, raudonąją papriką, daug petražolių ir rukolos (gražgarsčių) ar kitų salotų lapus, svogūną (aš salotoms naudoju mėlynąjį) nulupam. Viską smulkiai arba stambiai supjaustome. Beriam druskos ir pipirų. Kuskusą užpilame verdančiu vandeniu ir išbrinkusį įmaišome į salotas. Užpilui sumaišome pusės citrinos sultis su šaukšteliu garstyčių ir šaukštu medaus. Vis maišydami pamažu pilam aliejų. Pilam ant salotų ir vaišinamės.
Kas su riekele ciabattos.. Kas su mėsos gabalu.. Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 04, 15:19)


As neieskau priekabiu jokiais budais, bet man vis krenta i aki kad daugelis nariu raso Ūlė nors kuo aiskiausiai nike matyti Ulė be jokiu Ū blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2011 11 04, 16:58)
As neieskau priekabiu jokiais budais, bet man vis krenta i aki kad daugelis nariu raso Ūlė nors kuo aiskiausiai nike matyti Ulė be jokiu Ū blush2.gif



vajei... tikrai..
atsiprašau Ulės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 10 26, 10:06)
Kiaušinienė paprikoje

Jums reiks:

kiaušinių

paprikos

aliejaus kepimui

druskos,pipirų,petražolių
Paprikas supjaustome griežiniais.Gražiai išimame vidų.

Keptuvėje įkaitiname aliejų,dedame gabaliukus paprikos.

Kepame iš vienos pusės ir apverčiame.

Tada iš lėto,atsargiai įmušame į viduriuką kiaušinį.

Paskaniname druska,pipirais.

Uždengiame ir kepame.

Kepimo laikas priklauso nuo jūsų skonio  4u.gif


user posted image

user posted image
user posted image


grožis wub.gif
Atsakyti
BROKOLIU SALOTOS


user posted image


1 vidutinio dydzio brokolis
1 vidutinio dydzio melynasis svogunas
sauja dziovintu spanguoliu
puse st.majonezo

Brokoli nuplikyti verdanciu vandeniu ir supjaustyti ziedeliais.
Melyna svoguna supjaustyti kubeliais.
Sudeti spanguoles ir majoneza.
Ismaisyti ir skanaus!

Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 10 25, 21:02)
Salotos "Improvizacija"

Skanios salotos thumbup.gif Vakar gaminau vakarienei. Vyrui labai patiko, net paklausė su kuo jos pagamintos: su kalmarais ar su aštunkojais biggrin.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casi: 08 lapkričio 2011 - 17:39