Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(avietee @ 2011 10 25, 21:30)
Sveiki, nuo pirmos temos skaitau jusu receptus, konspektuoju. Jau virs 50 psl sukonspektavau  4u.gif  Labai visoms ACIU.
Nusprendziau pasidalinti siandien gamintu uzkandziu, tai SILKES TORTAS (saltinis - Beatos virtuve).
Gaminti labai lengva, skonis super.

SILKES TORTAS



As ji dariau ir nepatiko {visiems kas valge} ta duona, nes visa reikala gadino .Su bulvem virtom suvalgem ,o duona ismetem blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Garnier @ 2011 10 27, 18:26)
As ji dariau  ir  nepatiko {visiems kas valge} ta duona, nes visa reikala gadino .Su bulvem virtom suvalgem ,o duona ismetem blush2.gif

pritariu, ir as gaminau. duona mums ten visiskai netiko. va bulves ten labai tiktu.
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2011 10 27, 20:23)
pritariu, ir as gaminau. duona mums ten visiskai netiko. va bulves ten labai tiktu.

As matomai kaip nujausdama dar bulviu priviriau biggrin.gif su bulvem tai tikrai skanu ,bet va ta duona netiko visai schmoll.gif
Atsakyti
KIAUŠINIENĖ

user posted image

Kai šalti ir karšti sumuštiniai pabosta... Kai blynai nebedžiugina... Kai, pagalvojus apie virtus kiaušinius, surauki nosį.. Reikia kažko įmantriau.
Atsidariau šaldytuvą ir žiūrėjau.. žiūrėjau.. kol pamačiau kamputyje pasislėpusius špinatus... Virtinukus gaminti patingėjau, bet kiaušinienė su špinatais.. Mmm.. net seilė nutyso...
Taigi, lašelyje aliejaus apkepiau smulkiai pjaustytą svogūną, sudėjau kruopščiai nuplautus (būtinai kruopščiai, nes kartą smėlis tarpdančiuose girgždėjo) ir truputį pasmulkintus špinatus. Kiaušinius suplakiau, įdėjau druskos, įpyliau daug pieno ir supyliau į keptuvę su špinatais. Labai skanu su naminiais pomidoriukais (kartais randu tokių turguje- nekokios išvaizdos, bet nuostabaus skonio). Pusryčiai ir vėl nudžiugino wink.gif

P.S. dėl Beatos silkės torto. Manau, jei sviestuotą duonytę pakeistume į pakepintą kubeliais, gal visai nieko gautųsi.. Aš greitu laiku bandysiu, tai būtinai parašysiu kas iš to išėjo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 28 spalio 2011 - 11:54
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 10 28, 12:50)
KIAUŠINIENĖ

user posted image

Kai šalti ir karšti sumuštiniai  pabosta... Kai blynai nebedžiugina... Kai, pagalvojus apie virtus kiaušinius, surauki nosį.. Reikia kažko įmantriau.
Atsidariau šaldytuvą ir žiūrėjau.. žiūrėjau.. kol pamačiau kamputyje pasislėpusius špinatus... Virtinukus gaminti patingėjau, bet kiaušinienė su špinatais.. Mmm.. net seilė nutyso...
Taigi, lašelyje aliejaus apkepiau smulkiai pjaustytą svogūną, sudėjau kruopščiai nuplautus (būtinai kruopščiai, nes kartą smėlis tarpdančiuose girgždėjo) ir truputį pasmulkintus špinatus. Kiaušinius suplakiau, įdėjau druskos, įpyliau daug pieno ir supyliau į keptuvę su špinatais. Labai skanu su naminiais pomidoriukais (kartais randu tokių turguje-  nekokios išvaizdos, bet nuostabaus skonio). Pusryčiai ir vėl nudžiugino wink.gif

P.S. dėl Beatos silkės torto. Manau, jei sviestuotą duonytę pakeistume į pakepintą kubeliais, gal visai nieko gautųsi.. Aš greitu laiku bandysiu, tai būtinai parašysiu kas iš to išėjo smile.gif

thumbup.gif tokia kiaušinienė pas mus labai dažnas pusrytis smile.gif kai špinatų nėra, tai juos pakeičia petruškos smile.gif laaaabai gardu smile.gif
Atsakyti
Salotos su couscous'u

user posted image

Dviems rimtai užkasti reikės:
dideli glėbio rukola salotų
dviejų mažesnių arba vieno didelio pomidoro
pusė saldžiosios raudonosios paprikos
trečdalio ilgojo agurko
mėlynojo svogūno
petražolių
pusė puodelio couscous'o
Užpilui:
šaukšto medaus
šaukštelio garstyčių
pusės citrinos sulčių (arba mažiau)
ir aliejaus.

Viską supjaustome kaip jums labiau patinka (aš kartais mėgstu visai smulkiai, o kartais stambokai). Couscous'ą užpilame verdančiu vandeniu, kad išbrinktų, padruskiname, sudedame į daržovių indą. Užpilui visus ingredientus sumakaluojame ir sumaišome su salotomis.
Labai gardu vienos ir kaip garnyras prie mėsytės.
Atsakyti
mergaitės,

gal ne į temą, bet kokias garstyčias jūs naudojat?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 10 28, 18:00)
gal ne į temą, bet kokias garstyčias jūs naudojat?


asmeniskai as marinatams naudoju tik grudetas, stiprias (bent jau pas mus ant induko buna nurodyta - svelnios, vidutines ar stiprios).
Atsakyti
na aš kažkur išskaičiau, kad DIJONA garstyčios labai tinka padažams ir tt ir pan, kad jau kokios skanios, tai ojojoj ax.gif parašyta, kad aštrios, nu bet rūgštumas nesvietiškas. Aš jau ir taip nemėgėja tų garstyčių, o dar šitos, tai visai kokios fui...nebežinau ką su jomis ir daryt, kai jos tokios rūgščios doh.gif pradėjau galvojt, kad gal jos kokios pagedę??? ar turi būt rūgščios garstyčios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 10 28, 18:00)
mergaitės,

gal ne į temą, bet kokias garstyčias jūs naudojat?

4u.gif


Mėsytei marinuoti naudoju grūdėtasias.
O padažams- Colman's garstyčias. Va taip atrodo:
user posted image
Jos padažiuką tokiu ryškiu geltonu padaro.. O ir skaniausios jos man iš visų.
Deja deja, jų Lietuvoje pirkti nemačiau, tai siunčiausi per tarpininkes iš UK smile.gif

Atsakyti
Užkandėlė prie vyno ir ne tik 4u.gif
recepto idėja iš čia...
bet dadėjusi kelis kitokius produktus, išsikepiau šias be galo skanias užkandėles smile.gif
user posted image
skanaus mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryana: 29 spalio 2011 - 15:51
QUOTE(zipkute @ 2011 10 28, 19:00)
mergaitės,

gal ne į temą, bet kokias garstyčias jūs naudojat?

4u.gif

As visokias ,man visos skanios mirksiukas.gif
Atsakyti