Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(daivaP @ 2011 07 05, 15:31)
"Sausainiai su sūriu ir svogūnų laiškais"



Oi mergaites koks cia geris thumbup.gif bigsmile.gif As tik kepiau su bazilikais vietoj svogunlaiskiu, nes ju neturejau.... Begalo man ir mano sveciams patiko smile.gif

Aciu Daivutei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2011 07 07, 23:16)
Oi mergaites koks cia geris thumbup.gif  bigsmile.gif As tik kepiau su bazilikais vietoj svogunlaiskiu, nes ju neturejau.... Begalo man ir mano sveciams patiko smile.gif

thumbup.gif kaip smagu.

Geras, su bazilikais nesugalvojau, o darže jie auga bigsmile.gif Pabandysiu kitą kartą thumbup.gif Ačiū už puikią mintį 4u.gif
Atsakyti
Marinuoti pomidorai

3 litrų stiklainiui:


pomidorai
sauja petražolių
5 skilt.česnako
1 aštrus pipiras
3 valg.šaukštai druskos
3valg.šaukštai cukraus
3 valg.šaukštai acto 9%

Pomidorus išplauname ir gražiai viršuje padarome duobutę.
Petražolės su česnakais susmulkiname su blenderiu.
Pipirą perpjauname per puse ir išimame sėklas.
Į pomidorus sudedame petražolės su česnakais,paspaudžiame.
Sudedame pomidorus į stiklainį.
Ten pat sudedame druską,pipirą,cukrų ir įpilame actą.
Atsargiai per kraštą (kad neišplauti įdaro) supilame karštą virintą vandenį.
Stiklainius uždarome ir apverčiame.

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
noriu ir aš padėkot už duonelę. Nespėjau ir pamatyt kaip ji dingo nuo stalo. Tikras skanumėlis, šeimyna liko sužavėta aciuks.gif
Atsakyti
[quote=Elena,2011 07 08, 08:42]
[color=darkviolet]Marinuoti pomidorai
bigsmile.gif bigsmile.gif koks idomus receptukas 4u.gif .Kaip supili vandenuka ir apverti stiklainius,neissilaksto biggrin.gif idaras? Deti viena ant kito? Po kiek laiko galima skanauti,kada jau jie patys skaniausi ? doh.gif doh.gif va kiek klausimeliu iskilo cool.gif .
Ar cia jau ziemai konservavimas ax.gif
Atsakyti
[quote=kisule,2011 07 08, 16:10]
[quote=Elena,2011 07 08, 08:42]
Marinuoti pomidorai
bigsmile.gif bigsmile.gif koks idomus receptukas 4u.gif .Kaip supili vandenuka ir apverti stiklainius,neissilaksto biggrin.gif idaras? Deti viena ant kito? Po kiek laiko galima skanauti,kada jau jie patys skaniausi ? doh.gif doh.gif va kiek klausimeliu iskilo cool.gif .
Ar cia jau ziemai konservavimas ax.gif
[/quote]
[COLOR=darkviolet]
Na kaip...aišku kai kurie išsilakstė...reikia sudėti vienas ant kito ir vienas prie kito mirksiukas.gif Jei darot dabar valgymui tai patogu daryti plačiame puode kad viena eilė būtų..tada viskas gražu 4u.gif Aš ragavau jau po paros....na dar liko ragausiu vėliau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 08, 22:22)
"Duonelė su prieskoniniu aliejumi" bigsmile.gif


4u.gif gaminu kaip tik dabar šią duonelę, nes jau visos taip giriate...tešla gavosi super kieta...gal miltų per daug doh.gif mielės visai nesuputojo, nors laukiau pusvalandį doh.gif gal ką negerai darai...gal vanduo per šiltas, ar ką? nenusimanau visai šiuose reikaluose blush2.gif tikiuosi tešla iškils, o tada žiūrėsim kas gausis...beje druskos ne per mažai???-ant visos tešlos tik arbatinis šaukštelis??? 4u.gif
Atsakyti
ui mergaites, uzzarazinot mane su ta duonele, o ar tinka kvietiniai miltai "VISO GRUDO RUPAUS MALIMO"? MB netycia sumaise ir parveze ne tokius miltus, bet ziuriu, kad gal ir i nauda - kepsiu duonele, jei jie tinka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 07 10, 17:46)
4u.gif gaminu kaip tik dabar šią duonelę, nes jau visos taip giriate...tešla gavosi super kieta...gal miltų per daug  doh.gif mielės visai nesuputojo, nors laukiau pusvalandį  doh.gif gal ką negerai darai...gal vanduo per šiltas, ar ką? nenusimanau visai šiuose reikaluose  blush2.gif tikiuosi tešla iškils, o tada žiūrėsim kas gausis...beje druskos ne per mažai???-ant visos tešlos tik arbatinis šaukštelis??? 4u.gif

Gal mielės papuolė nekokios,kad nesuputojo? 4u.gif
Druskos dėjau kaip [arašyta recepte,pagal mano šeimos skonį - užteko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beža @ 2011 07 10, 19:13)
Gal mielės papuolė nekokios,kad nesuputojo? 4u.gif
Druskos dėjau kaip [arašyta recepte,pagal mano šeimos skonį - užteko  4u.gif


man tai taip pat mazai druskos buvo iskepus.. be to padazo daryciau daugiau ir cesnako daugiau kita karta deciau. Tokia be skonio gavos.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ankata @ 2011 07 10, 19:50)
man tai taip pat mazai druskos buvo iskepus.. be to padazo daryciau daugiau ir cesnako daugiau kita karta deciau. Tokia be skonio gavos.. g.gif

4u.gif visos čia baisiausiai ją gyrė, bet nei vienai atseit nieko netrūko g.gif man ryškiai irgi be skonio - reikia ir daugiau druskos ir prieskonių ir aštrumo ax.gif

o kokia ji turėtų gautis - minkšta ar traški? aš dariau ir su kvietiniais ir kukurūzų miltais. Man gavosi traškiai kietoka ax.gif
Atsakyti
Aš irgi pagaliau susiruošiaus iškept - daugiau nekepsiu! Nes baisu kas per skonis, nėjo atsitraukt, liko gal ketvirtadalis doh.gif

Tešlai laikiausi visų proporcijų, man sakyčiau miltų net atrodė mažoka, nes čiut lipo prie rankų, tikrai nesigavo kieta. Tik aš padauginau žolių, neturėjau tokių kai vardinta recepte, tai dėjau šaukštą petražolių, šaukšta krapų, kokius 3 šaukštus svogūnų laiškų, tris saulėje džiovintus pomidorus ir aliejų pyliau nuo tų pomidorų (kadangi žolių gerokai daugiau, tai dėjau šaukštu daugiau aliejaus) ir kaip ir recepte 4 skilteles česnako ir dėl kvapo gal kokį ketvirtadalį šaukštelio įberiau provanso žolių. Tai skonio sodrumo tikrai buvo gana mūsų skoniui. Prie kokio alaus gamtoj, ar salotų bei mėsos šmoto, tokio didelio kaimiško - idealu thumbup.gif ir vien tas valgymo jos būdas tiesiog idealus gamtoj, vasarą wub.gif

pirmos juostelės traškokos buvo, o 'giliau' - minkštutėlė. O kokia turi gautiss iš tiesų - nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musiukass: 10 liepos 2011 - 19:28