Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

Lašišos karpačio


lašiša
citrina
druska
šviežiai malti pipirai
alyvuogių aliejus
krapai


Žuvį susukame į plėvelę ir dedame į šaldymo kamerą apie 30 min.
Išimame ir supjaustome labai plonais gabalėliais.
Išdėliojame į lėkštę, apibarstome su druska,šviežiais maltais pipirais.
Išspaudžiame citrinos sulčių ir užpilame aliejaus.
Apibarstome krapai.


user posted image

user posted image


Atsakyti
Rageliai su feta ir brinza

Skanūs ir šilti, ir šalti thumbup.gif

user posted image

Reikės:

* 450 g miltų
* 200 g sviesto
* 35 g šviežių mielių
* 250 ml pieno
* 0.5 a. š. cukraus
* 0.5 a. š. druskos
* 1 kiaušinio

Įdarui:

* 120 g fetos sūrio
* 120 g brinzos sūrio
* 2 a. š. džiovintų bazilikų

Ant lentelės suberti išsijotus miltus, sudėti šaltą sviestą ir viską gerai peiliu sukapoti. Dubenėlyje sutrinti mieles su cukrumi, įpilti truputį pašildytą pieną, viską gerai išmaišyti. Mieles supilti į miltų ir sviesto mišinį. Suberti druską, gerai išminkyti iki vientisos masės. Tešlą padalinti į 3 vienodas dalis. Iškočioti apskritimus, juos padalinti į 8 dalis.

Atskirai dubenėliuose sumaišyti fetos ir brinzos sūrius, į kiekvieną įberti po šaukštelį baziliko. Išmaišyti ir dėti po šaukštelį įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio. Susukti ragelį ir dėti į skardą. Į skardą įtiesti kepimo popierių. Ragelius palikti šiltoje vietoje apie 20 min. , kad pakiltų. Kiaušinį išplakti ir juo patepti pakilusius ragelius. Galima pabarstyti sezamo sėklomis. Kišti skardą į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti apie 15-18 min., kol paviršius gražiai apkeps. Žiūrėkite pagal savo orkaitę, gal jie iškeps ir greičiau.

user posted image

Labai patiko mielinė tešla, nes nereikia jos ilgai kildinti. Galima labai greitai pasigaminti šviežių ragelių smile.gif Sekančią dieną rageliai išlieka minkšti!

Visiems šeimos nariams labiausiai patiko rageliai su brinza!

Skanaus!
Atsakyti
Paplotėliai su sūriu

Gaunasi kažkas panašaus į gruziniškus chačapuri


Įdarui
sūrį pasirenkame pagal skonį, galima maišyti įvairius sūrius.

Kadangi šaldytuve buvo tik Rokiškio sūris,panaudojau jį.


Tešlai:

2 stk. miltų ( stikl.250 ml)
2 kiaušinius
10g. šlapių mielių
2/3 stk. pieno
25g. sviesto
½ valg. š. cukraus
½ arb. š. druskos

Imame pusę stiklinės šilto pieno ir ištirpiname mieles.
Dedame stiklinę miltų , užmaišome tešlą i r paliekam šiltoje vietoje valandai.
Vėliau pilame likusį pieną, miltus,cukrų, druską, ištirpintą sviestą , vėl gerai viską išmaišome ir paliekame 1 val.

Pakilusią tešlą padaliname į 3 dalis ( galima vieną didelį kepti).
Iškočiojame į apskritimus, į viduriuką į dedame tarkuoto sūrio (galima smulkintų petražolių, česnako) surenkame ir sujungiame kraštus.Paspaudžiame ir suformuojame apskritą tokį kaip pyragėlį-blyną.Jei lieka oro reikia su šakute pabadyti.
Aš kai pirmą kartą kepiau praleidau...tai gavosi vietomis pustas toks blynas...bet skonio tai negadina..
Sutepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome tarkuotų sūriu.
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame 200 C temp. orkaitėje 20-25 min.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 28 spalio 2011 - 06:13
Sveiki, nuo pirmos temos skaitau jusu receptus, konspektuoju. Jau virs 50 psl sukonspektavau 4u.gif Labai visoms ACIU.
Nusprendziau pasidalinti siandien gamintu uzkandziu, tai SILKES TORTAS (saltinis - Beatos virtuve).
Gaminti labai lengva, skonis super.

SILKES TORTAS

8 riekeles juodos duonos
50 g sviesto
250 g silkes file
5 nubraukti sauksteliai zelatinos
4 pomidorai
Keleta laiskiniu svogunu
Krapu
Pakelis varskes
400 g grietines
Sustupinti duona. Sviesta istirpinti ir uzpilti ant duonos, pamaisyti, deti I forma, suspausti pirstais prie dugno ir I saldytuva.
Supjaustyti silke, pomidorus, krapus ir laiskinius svogunus.
Zelatina isbrinkinti ir pakaitinti.
Sumaisyti varske su grietine, ipilti zelatinos.
Vasa ta mase uzpilti ant silkes, atsargiai pamaisyti ir pilti I forma.
Dviem valandom palikti saldytuve, kad sustingtu.

user posted image
Atsakyti
Salotos "Improvizacija"

user posted image


Reikės:

* 200 g krabų lazdelių
* 5 virtų kiaušinių
* 5 v. š. konservuotų žaliųjų žirnelių
* 120 g moliūgų, saulėgrąžų, sezamų sėklų
* 2 žali agurkai
* majonezo
* druskos
* maltų juodųjų pipirų

Sausoje keptuvėje pakepinti sėklas. Krabų lazdeles, agurkus ir kiaušinius supjaustyti kubeliais. Į dubenį sudėti krabų lazdeles, kiaušinius, agurkus, žirnelius, suberti sėklas, įdėti majonezą, jei trūksta įberti druskos ir pipirų. Išmaišyti ir skanauti.

Tradicinė krabų mišrainė jau atsibodusi. Šitos skonis naujas, ypač tinka sėklų mišinys! Pabandykite pasigaminti, tikrai skanu! smile.gif

Recepto šaltinis žurnalas "Žmonės"


avietee, įsivaizduoju, kad skanus tortukas thumbup.gif
Atsakyti
penki kiaušiniai ir taip jau nemažai smile.gif salotėlės -super, bus būtinai padarytos, nes ta mintis, jog ryžių/krabų atsibodę iki gyvo kaulo, kirba jau seniai...
Ačiū , DaivaP 4u.gif Beje, už ragelius irgi 4u.gif

Silkės tortas atrodo puikiai thumbup.gif

Elena, skanučiai paplotėliai tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(EditaGV @ 2011 10 25, 22:20)
O kiaušinių ir agurkų kiekį specialiai sumažinot  lyginant su originaliu receptu  ax.gif  ?

Taip, specialiai, nes man tų kiaušinių žiauriai per daug biggrin.gif O ir agurkų mūsų skoniui daugiau nereikėjo smile.gif
QUOTE(brashke77 @ 2011 10 25, 22:53)
penki kiaušiniai ir taip jau nemažai smile.gif salotėlės -super, bus būtinai padarytos, nes ta mintis, jog ryžių/krabų atsibodę iki gyvo kaulo, kirba jau seniai...
Ačiū , DaivaP 4u.gif  Beje, už ragelius irgi  4u.gif

Brashke77, tikrai bandyk, skonis puikus!!! Kiaušinių tikrai daug biggrin.gif Rageliai ir labai patiko bigsmile.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Kiaušinienė paprikoje

Jums reiks:

kiaušinių

paprikos

aliejaus kepimui

druskos,pipirų,petražolių



Paprikas supjaustome griežiniais.Gražiai išimame vidų.

Keptuvėje įkaitiname aliejų,dedame gabaliukus paprikos.

Kepame iš vienos pusės ir apverčiame.

Tada iš lėto,atsargiai įmušame į viduriuką kiaušinį.

Paskaniname druska,pipirais.

Uždengiame ir kepame.

Kepimo laikas priklauso nuo jūsų skonio 4u.gif


user posted image

user posted image
user posted image
Atsakyti
Kokia puiki mintis, Elena wub.gif
Atsakyti
Burokėlių mišrainė


Virti burokėliai
Virtos morkos
Virtos bulvės
virtos pupelės
Rauginti agurkai
Svogūnas
Aliejus
Druska,pipirai, cukrus, citrinos sultys pagal skonį

Visus produktus supjaustyti kubeliais.
Sudedame viską į salotinę, paskaniname druska,pipirais ir cukrumi.
Supilame citrinos sultys, užpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome.
Galima pridėti smulkintų petražolių.


user posted image


Atsakyti
[quote=Elena,2011 10 26, 13:55]
Burokėlių mišrainė
Virti burokėliai
Virtos morkos
Virtos bulvės
virtos pupelės
Rauginti agurkai
Svogūnas
Aliejus
Druska,pipirai, cukrus, citrinos sultys pagal skonį

Visus produktus supjaustyti kubeliais.
Sudedame viską į salotinę, paskaniname druska,pipirais ir cukrumi.
Supilame citrinos sultys, užpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome.
Galima pridėti smulkintų petražolių.


Aciu uz receptuka, 4u.gif
Prisiminiau darzelio vakariene smile.gif

Atsakyti
niam niam, kaip čia pas jus skanu bigsmile.gif

tokią burokėlių mišrainę (lygiai lygiai) mes valgom su majonezu ax.gif
Atsakyti