Lašišos karpačio
lašiša
citrina
druska
šviežiai malti pipirai
alyvuogių aliejus
krapai
Žuvį susukame į plėvelę ir dedame į šaldymo kamerą apie 30 min.
Išimame ir supjaustome labai plonais gabalėliais.
Išdėliojame į lėkštę, apibarstome su druska,šviežiais maltais pipirais.
Išspaudžiame citrinos sulčių ir užpilame aliejaus.
Apibarstome krapai.
Rageliai su feta ir brinza
Skanūs ir šilti, ir šalti
Reikės:
* 450 g miltų
* 200 g sviesto
* 35 g šviežių mielių
* 250 ml pieno
* 0.5 a. š. cukraus
* 0.5 a. š. druskos
* 1 kiaušinio
Įdarui:
* 120 g fetos sūrio
* 120 g brinzos sūrio
* 2 a. š. džiovintų bazilikų
Ant lentelės suberti išsijotus miltus, sudėti šaltą sviestą ir viską gerai peiliu sukapoti. Dubenėlyje sutrinti mieles su cukrumi, įpilti truputį pašildytą pieną, viską gerai išmaišyti. Mieles supilti į miltų ir sviesto mišinį. Suberti druską, gerai išminkyti iki vientisos masės. Tešlą padalinti į 3 vienodas dalis. Iškočioti apskritimus, juos padalinti į 8 dalis.
Atskirai dubenėliuose sumaišyti fetos ir brinzos sūrius, į kiekvieną įberti po šaukštelį baziliko. Išmaišyti ir dėti po šaukštelį įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio. Susukti ragelį ir dėti į skardą. Į skardą įtiesti kepimo popierių. Ragelius palikti šiltoje vietoje apie 20 min. , kad pakiltų. Kiaušinį išplakti ir juo patepti pakilusius ragelius. Galima pabarstyti sezamo sėklomis. Kišti skardą į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti apie 15-18 min., kol paviršius gražiai apkeps. Žiūrėkite pagal savo orkaitę, gal jie iškeps ir greičiau.
Labai patiko mielinė tešla, nes nereikia jos ilgai kildinti. Galima labai greitai pasigaminti šviežių ragelių Sekančią dieną rageliai išlieka minkšti!
Visiems šeimos nariams labiausiai patiko rageliai su brinza!
Skanaus!
Skanūs ir šilti, ir šalti
Reikės:
* 450 g miltų
* 200 g sviesto
* 35 g šviežių mielių
* 250 ml pieno
* 0.5 a. š. cukraus
* 0.5 a. š. druskos
* 1 kiaušinio
Įdarui:
* 120 g fetos sūrio
* 120 g brinzos sūrio
* 2 a. š. džiovintų bazilikų
Ant lentelės suberti išsijotus miltus, sudėti šaltą sviestą ir viską gerai peiliu sukapoti. Dubenėlyje sutrinti mieles su cukrumi, įpilti truputį pašildytą pieną, viską gerai išmaišyti. Mieles supilti į miltų ir sviesto mišinį. Suberti druską, gerai išminkyti iki vientisos masės. Tešlą padalinti į 3 vienodas dalis. Iškočioti apskritimus, juos padalinti į 8 dalis.
Atskirai dubenėliuose sumaišyti fetos ir brinzos sūrius, į kiekvieną įberti po šaukštelį baziliko. Išmaišyti ir dėti po šaukštelį įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio. Susukti ragelį ir dėti į skardą. Į skardą įtiesti kepimo popierių. Ragelius palikti šiltoje vietoje apie 20 min. , kad pakiltų. Kiaušinį išplakti ir juo patepti pakilusius ragelius. Galima pabarstyti sezamo sėklomis. Kišti skardą į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti apie 15-18 min., kol paviršius gražiai apkeps. Žiūrėkite pagal savo orkaitę, gal jie iškeps ir greičiau.
Labai patiko mielinė tešla, nes nereikia jos ilgai kildinti. Galima labai greitai pasigaminti šviežių ragelių Sekančią dieną rageliai išlieka minkšti!
Visiems šeimos nariams labiausiai patiko rageliai su brinza!
Skanaus!
Paplotėliai su sūriu
Gaunasi kažkas panašaus į gruziniškus chačapuri
Įdarui sūrį pasirenkame pagal skonį, galima maišyti įvairius sūrius.
Kadangi šaldytuve buvo tik Rokiškio sūris,panaudojau jį.
Tešlai:
2 stk. miltų ( stikl.250 ml)
2 kiaušinius
10g. šlapių mielių
2/3 stk. pieno
25g. sviesto
½ valg. š. cukraus
½ arb. š. druskos
Imame pusę stiklinės šilto pieno ir ištirpiname mieles.
Dedame stiklinę miltų , užmaišome tešlą i r paliekam šiltoje vietoje valandai.
Vėliau pilame likusį pieną, miltus,cukrų, druską, ištirpintą sviestą , vėl gerai viską išmaišome ir paliekame 1 val.
Pakilusią tešlą padaliname į 3 dalis ( galima vieną didelį kepti).
Iškočiojame į apskritimus, į viduriuką į dedame tarkuoto sūrio (galima smulkintų petražolių, česnako) surenkame ir sujungiame kraštus.Paspaudžiame ir suformuojame apskritą tokį kaip pyragėlį-blyną.Jei lieka oro reikia su šakute pabadyti.
Aš kai pirmą kartą kepiau praleidau...tai gavosi vietomis pustas toks blynas...bet skonio tai negadina..
Sutepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome tarkuotų sūriu.
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame 200 C temp. orkaitėje 20-25 min.
Gaunasi kažkas panašaus į gruziniškus chačapuri
Įdarui sūrį pasirenkame pagal skonį, galima maišyti įvairius sūrius.
Kadangi šaldytuve buvo tik Rokiškio sūris,panaudojau jį.
Tešlai:
2 stk. miltų ( stikl.250 ml)
2 kiaušinius
10g. šlapių mielių
2/3 stk. pieno
25g. sviesto
½ valg. š. cukraus
½ arb. š. druskos
Imame pusę stiklinės šilto pieno ir ištirpiname mieles.
Dedame stiklinę miltų , užmaišome tešlą i r paliekam šiltoje vietoje valandai.
Vėliau pilame likusį pieną, miltus,cukrų, druską, ištirpintą sviestą , vėl gerai viską išmaišome ir paliekame 1 val.
Pakilusią tešlą padaliname į 3 dalis ( galima vieną didelį kepti).
Iškočiojame į apskritimus, į viduriuką į dedame tarkuoto sūrio (galima smulkintų petražolių, česnako) surenkame ir sujungiame kraštus.Paspaudžiame ir suformuojame apskritą tokį kaip pyragėlį-blyną.Jei lieka oro reikia su šakute pabadyti.
Aš kai pirmą kartą kepiau praleidau...tai gavosi vietomis pustas toks blynas...bet skonio tai negadina..
Sutepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome tarkuotų sūriu.
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame 200 C temp. orkaitėje 20-25 min.
Sveiki, nuo pirmos temos skaitau jusu receptus, konspektuoju. Jau virs 50 psl sukonspektavau Labai visoms ACIU.
Nusprendziau pasidalinti siandien gamintu uzkandziu, tai SILKES TORTAS (saltinis - Beatos virtuve).
Gaminti labai lengva, skonis super.
SILKES TORTAS
8 riekeles juodos duonos
50 g sviesto
250 g silkes file
5 nubraukti sauksteliai zelatinos
4 pomidorai
Keleta laiskiniu svogunu
Krapu
Pakelis varskes
400 g grietines
Sustupinti duona. Sviesta istirpinti ir uzpilti ant duonos, pamaisyti, deti I forma, suspausti pirstais prie dugno ir I saldytuva.
Supjaustyti silke, pomidorus, krapus ir laiskinius svogunus.
Zelatina isbrinkinti ir pakaitinti.
Sumaisyti varske su grietine, ipilti zelatinos.
Vasa ta mase uzpilti ant silkes, atsargiai pamaisyti ir pilti I forma.
Dviem valandom palikti saldytuve, kad sustingtu.
Nusprendziau pasidalinti siandien gamintu uzkandziu, tai SILKES TORTAS (saltinis - Beatos virtuve).
Gaminti labai lengva, skonis super.
SILKES TORTAS
8 riekeles juodos duonos
50 g sviesto
250 g silkes file
5 nubraukti sauksteliai zelatinos
4 pomidorai
Keleta laiskiniu svogunu
Krapu
Pakelis varskes
400 g grietines
Sustupinti duona. Sviesta istirpinti ir uzpilti ant duonos, pamaisyti, deti I forma, suspausti pirstais prie dugno ir I saldytuva.
Supjaustyti silke, pomidorus, krapus ir laiskinius svogunus.
Zelatina isbrinkinti ir pakaitinti.
Sumaisyti varske su grietine, ipilti zelatinos.
Vasa ta mase uzpilti ant silkes, atsargiai pamaisyti ir pilti I forma.
Dviem valandom palikti saldytuve, kad sustingtu.
Salotos "Improvizacija"
Reikės:
* 200 g krabų lazdelių
* 5 virtų kiaušinių
* 5 v. š. konservuotų žaliųjų žirnelių
* 120 g moliūgų, saulėgrąžų, sezamų sėklų
* 2 žali agurkai
* majonezo
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
Sausoje keptuvėje pakepinti sėklas. Krabų lazdeles, agurkus ir kiaušinius supjaustyti kubeliais. Į dubenį sudėti krabų lazdeles, kiaušinius, agurkus, žirnelius, suberti sėklas, įdėti majonezą, jei trūksta įberti druskos ir pipirų. Išmaišyti ir skanauti.
Tradicinė krabų mišrainė jau atsibodusi. Šitos skonis naujas, ypač tinka sėklų mišinys! Pabandykite pasigaminti, tikrai skanu!
Recepto šaltinis žurnalas "Žmonės"
avietee, įsivaizduoju, kad skanus tortukas
Reikės:
* 200 g krabų lazdelių
* 5 virtų kiaušinių
* 5 v. š. konservuotų žaliųjų žirnelių
* 120 g moliūgų, saulėgrąžų, sezamų sėklų
* 2 žali agurkai
* majonezo
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
Sausoje keptuvėje pakepinti sėklas. Krabų lazdeles, agurkus ir kiaušinius supjaustyti kubeliais. Į dubenį sudėti krabų lazdeles, kiaušinius, agurkus, žirnelius, suberti sėklas, įdėti majonezą, jei trūksta įberti druskos ir pipirų. Išmaišyti ir skanauti.
Tradicinė krabų mišrainė jau atsibodusi. Šitos skonis naujas, ypač tinka sėklų mišinys! Pabandykite pasigaminti, tikrai skanu!
Recepto šaltinis žurnalas "Žmonės"
avietee, įsivaizduoju, kad skanus tortukas
penki kiaušiniai ir taip jau nemažai salotėlės -super, bus būtinai padarytos, nes ta mintis, jog ryžių/krabų atsibodę iki gyvo kaulo, kirba jau seniai...
Ačiū , DaivaP Beje, už ragelius irgi
Silkės tortas atrodo puikiai
Elena, skanučiai paplotėliai tikrai
Ačiū , DaivaP Beje, už ragelius irgi
Silkės tortas atrodo puikiai
Elena, skanučiai paplotėliai tikrai
QUOTE(EditaGV @ 2011 10 25, 22:20)
O kiaušinių ir agurkų kiekį specialiai sumažinot lyginant su originaliu receptu ?
Taip, specialiai, nes man tų kiaušinių žiauriai per daug O ir agurkų mūsų skoniui daugiau nereikėjo
QUOTE(brashke77 @ 2011 10 25, 22:53)
penki kiaušiniai ir taip jau nemažai salotėlės -super, bus būtinai padarytos, nes ta mintis, jog ryžių/krabų atsibodę iki gyvo kaulo, kirba jau seniai...
Ačiū , DaivaP Beje, už ragelius irgi
Ačiū , DaivaP Beje, už ragelius irgi
Brashke77, tikrai bandyk, skonis puikus!!! Kiaušinių tikrai daug Rageliai ir labai patiko Ačiū
Kiaušinienė paprikoje
Jums reiks:
kiaušinių
paprikos
aliejaus kepimui
druskos,pipirų,petražolių
Paprikas supjaustome griežiniais.Gražiai išimame vidų.
Keptuvėje įkaitiname aliejų,dedame gabaliukus paprikos.
Kepame iš vienos pusės ir apverčiame.
Tada iš lėto,atsargiai įmušame į viduriuką kiaušinį.
Paskaniname druska,pipirais.
Uždengiame ir kepame.
Kepimo laikas priklauso nuo jūsų skonio
Jums reiks:
kiaušinių
paprikos
aliejaus kepimui
druskos,pipirų,petražolių
Paprikas supjaustome griežiniais.Gražiai išimame vidų.
Keptuvėje įkaitiname aliejų,dedame gabaliukus paprikos.
Kepame iš vienos pusės ir apverčiame.
Tada iš lėto,atsargiai įmušame į viduriuką kiaušinį.
Paskaniname druska,pipirais.
Uždengiame ir kepame.
Kepimo laikas priklauso nuo jūsų skonio
Kokia puiki mintis, Elena
Burokėlių mišrainė
Virti burokėliai
Virtos morkos
Virtos bulvės
virtos pupelės
Rauginti agurkai
Svogūnas
Aliejus
Druska,pipirai, cukrus, citrinos sultys pagal skonį
Visus produktus supjaustyti kubeliais.
Sudedame viską į salotinę, paskaniname druska,pipirais ir cukrumi.
Supilame citrinos sultys, užpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome.
Galima pridėti smulkintų petražolių.
Virti burokėliai
Virtos morkos
Virtos bulvės
virtos pupelės
Rauginti agurkai
Svogūnas
Aliejus
Druska,pipirai, cukrus, citrinos sultys pagal skonį
Visus produktus supjaustyti kubeliais.
Sudedame viską į salotinę, paskaniname druska,pipirais ir cukrumi.
Supilame citrinos sultys, užpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome.
Galima pridėti smulkintų petražolių.
[quote=Elena,2011 10 26, 13:55]
Burokėlių mišrainė
Virti burokėliai
Virtos morkos
Virtos bulvės
virtos pupelės
Rauginti agurkai
Svogūnas
Aliejus
Druska,pipirai, cukrus, citrinos sultys pagal skonį
Visus produktus supjaustyti kubeliais.
Sudedame viską į salotinę, paskaniname druska,pipirais ir cukrumi.
Supilame citrinos sultys, užpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome.
Galima pridėti smulkintų petražolių.
Aciu uz receptuka,
Prisiminiau darzelio vakariene
Burokėlių mišrainė
Virti burokėliai
Virtos morkos
Virtos bulvės
virtos pupelės
Rauginti agurkai
Svogūnas
Aliejus
Druska,pipirai, cukrus, citrinos sultys pagal skonį
Visus produktus supjaustyti kubeliais.
Sudedame viską į salotinę, paskaniname druska,pipirais ir cukrumi.
Supilame citrinos sultys, užpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome.
Galima pridėti smulkintų petražolių.
Aciu uz receptuka,
Prisiminiau darzelio vakariene
niam niam, kaip čia pas jus skanu
tokią burokėlių mišrainę (lygiai lygiai) mes valgom su majonezu
tokią burokėlių mišrainę (lygiai lygiai) mes valgom su majonezu