Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(O-RE-AR @ 2011 10 13, 02:23)
O kaip paruosti krevetes? ax.gif Nes niekad su jomis nedraugavau,bet noriu isiteikti mb per jo gimtadieni ax.gif

O-RE-AR, juk parasyta: Krevetes pašlakstyti citrinos sultimis, galima vos druska, pipirais. 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(O-RE-AR @ 2011 10 13, 01:23)
O kaip paruosti krevetes? ax.gif Nes niekad su jomis nedraugavau,bet noriu isiteikti mb per jo gimtadieni ax.gif


Na tai parašyta- pašlakstyti citrinos sultimis, galima druska. Jei perkat šaldytas, rausvos spalvos krevetes, tai jos jau termiškai apdorotos ir nebūtina jų nei kepinti nei virti. Jei perkat šviežias, pilkos spalvos (kuo labai Lietuvoje abejoju biggrin.gif ), tuomet kas reikia dar termiškai apdoroti.
Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2011 10 13, 03:03)
Turiu klausimėlį  4u.gif O tešlą geriau pirkti ar įmanoma ir pačiai pasigaminti g.gif Gal kuri gaminote ir galite tešlos receptu pasidalinti ax.gif

imanoma, bet tai labai ilgas ir gan sudetingas procesas. o gali ir nepavykt... Geriau nusipirkit, su ja visada pavyksta.
Beje, reikia imti tik Mantingos, nes pirkau kazkokia kitokia ir shuds- neiskilo kaip rekiant, neskani buvo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 10 13, 09:54)
Is ko ir kaip padarote sia gelytes papuosimui? blush2.gif

nau daryta is virtos morkos g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 10 13, 09:14)
Beje, reikia imti tik Mantingos, nes pirkau kazkokia kitokia ir shuds- neiskilo kaip rekiant, neskani buvo  schmoll.gif

drinks_cheers.gif As karta estiska kazkokia nusipirkau ir labai nusivyliau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 10 13, 09:54)
Is ko ir kaip padarote sia gelytes papuosimui? blush2.gif

Is virtu morku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2011 10 13, 06:12)
O-RE-AR, juk parasyta: Krevetes pašlakstyti citrinos sultimis, galima vos druska, pipirais.  4u.gif  ax.gif



QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 10 13, 06:14)
Na tai parašyta- pašlakstyti citrinos sultimis, galima druska. Jei perkat šaldytas, rausvos spalvos krevetes, tai jos jau termiškai apdorotos ir nebūtina jų nei kepinti nei virti. Jei perkat šviežias, pilkos spalvos (kuo labai Lietuvoje abejoju biggrin.gif ), tuomet kas reikia dar termiškai apdoroti.

Aciu merginos,nes sakau,kad nebendrauju su krevetem,tai noriu viska suprasti iki galo teisingai. 4u.gif

Tokias rozytes is pomidoru zieveles darau,is morku net nebandziau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 10 13, 09:54)
Is ko ir kaip padarote sia gelytes papuosimui? blush2.gif



Virtos morkos 4u.gif Galima ir iš pomidoro aišku mirksiukas.gif Ir iš agurko...ir iš ridiko..

user posted image

http://video.mail.ru.../2070/6343.html

Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2011 10 13, 10:32)
drinks_cheers.gif  As karta estiska kazkokia nusipirkau ir labai nusivyliau  unsure.gif

Estiska-visiskas blogis schmoll.gif .Pabandziau ir gryzau prie Mantingos
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 10 13, 09:14)
imanoma, bet tai labai ilgas ir gan sudetingas procesas. o gali ir nepavykt... Geriau nusipirkit, su ja visada pavyksta.
Beje, reikia imti tik Mantingos, nes pirkau kazkokia kitokia ir shuds- neiskilo kaip rekiant, neskani buvo  schmoll.gif


Ačiū 4u.gif Svaitgalį kepsiu, tikiuosi viskas pavyks ir svečiams patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2011 10 13, 02:03)
Turiu klausimėlį  4u.gif O tešlą geriau pirkti ar įmanoma ir pačiai pasigaminti g.gif Gal kuri gaminote ir galite tešlos receptu pasidalinti ax.gif


esu gaminsi,turiu ir receptėlį kažkur,beje labai pigi tešla,tik va darbo prie jos nėr mažai 4u.gif
Atsakyti
Pyragas su dešrelėmis (kurį visai smagu vežtis į gamtą)
30 g šlapių mielių
50 g sviesto
žiūpsnis cukraus (aš dedu 2 ar 3 žiūpsnius)
žiūpsnis druskos
1 stiklinė pieno (mano stiklinė tarybinė, su ranteliu, 200 ml)
1 kiaušis aptepimui
5 dešrelės (pieniškos, rūkytos, parūkytos ir pan.)
2 stiklinės miltų (man gaunasi daugiau, 3-4)
1 saujelė kaparėlių (nebūtina)
keli vyšniniai pomidorai (nebūtina)

Pusę stiklinės pieno sumaišyti su mielėmis ir cukrumi, ir palikti 20 min. šiltai, kad pakiltų. Į pakilusias mieles supilti ištirpinti sviestą, likusį (pašildytą) pieną, įberti druskos ir maišant suberti miltus. Miltų dėti tiek, kad tešla minkoma neliptų prie rankų. Užkloti rankšluostuku ir palikti šiltoje vietoje 30 min. Po pusvalandžio tešlą dar truputį paminkyti, padalyti į dvi lygias dalis ir iškočioti kepimo formos dydžio blynus (man gaunasi kaip tik 26x31 kepimo forma). Jei reikia į skardą patiesti kepimo popieriaus ir kloti vieną blyną. Ant jo sudėti dešreles ir užkloti kitu blynu. Vėl nešti į šiltą vietą, užkloti rankšluostuku ir palikti pusvalandžiui. Prieš kepimą patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Tada pyragą ištraukti, pabarstyti kaparėliais ir sudėlioti pomidoriukus. Kišti atgal į orkaitę ir dar kepti 15-20 min, kol gražiai parus. Jei iškepęs atrodys per kietas, tai vėsinant 10 min. uždenkit rankšluostuku. Šįkart pas mane buvo apvalus, kaip tortas smile.gif
user posted image
user posted image

Man liko tešlos, tai dar tokį "maišiuką surišau"
user posted image
Nuluptas, ižgręžtomis sėklytėmis obuolys ir pripildytas cukraus, cinamono ir trupučio imbiero miltelių
user posted image
Atsakyti