Pyragas su dešrelėmis (kurį visai smagu vežtis į gamtą)
30 g šlapių mielių
50 g sviesto
žiūpsnis cukraus (aš dedu 2 ar 3 žiūpsnius)
žiūpsnis druskos
1 stiklinė pieno (mano stiklinė tarybinė, su ranteliu, 200 ml)
1 kiaušis aptepimui
5 dešrelės (pieniškos, rūkytos, parūkytos ir pan.)
2 stiklinės miltų (man gaunasi daugiau, 3-4)
1 saujelė kaparėlių (nebūtina)
keli vyšniniai pomidorai (nebūtina)
Pusę stiklinės pieno sumaišyti su mielėmis ir cukrumi, ir palikti 20 min. šiltai, kad pakiltų. Į pakilusias mieles supilti ištirpinti sviestą, likusį (pašildytą) pieną, įberti druskos ir maišant suberti miltus. Miltų dėti tiek, kad tešla minkoma neliptų prie rankų. Užkloti rankšluostuku ir palikti šiltoje vietoje 30 min. Po pusvalandžio tešlą dar truputį paminkyti, padalyti į dvi lygias dalis ir iškočioti kepimo formos dydžio blynus (man gaunasi kaip tik 26x31 kepimo forma). Jei reikia į skardą patiesti kepimo popieriaus ir kloti vieną blyną. Ant jo sudėti dešreles ir užkloti kitu blynu. Vėl nešti į šiltą vietą, užkloti rankšluostuku ir palikti pusvalandžiui. Prieš kepimą patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Tada pyragą ištraukti, pabarstyti kaparėliais ir sudėlioti pomidoriukus. Kišti atgal į orkaitę ir dar kepti 15-20 min, kol gražiai parus. Jei iškepęs atrodys per kietas, tai vėsinant 10 min. uždenkit rankšluostuku. Šįkart pas mane buvo apvalus, kaip tortas
Man liko tešlos, tai dar tokį "maišiuką surišau"
Nuluptas, ižgręžtomis sėklytėmis obuolys ir pripildytas cukraus, cinamono ir trupučio imbiero miltelių