Labas
Vis skaitinėdavau Jūsų idėjas, kai ką pasigamindavau. Tai nusprendžiau, kad atėjo laikas atiduoti savo duoklę
Picos skonio bandelės
Tešla:
1 kiaušinis
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
3 v.š. aliejaus
30 g mielių (naudojau sausas, tai 15g maždaug dėjau)
250 ml pieno pašildyto iki 45 laipsnių
0,5 kg miltų + pakilus įmaišyti apie 0,5 kg
Įdaras:
Daktariška dešra
Sūris
Pomidorų padažas
Picos prieskoniai
Tešlos produktus sudedame į 3 l stiklainį, uždarius plastmasiniu dangteliu viską suplakame. Padedame stiklainį šiltai, kad tešla pakiltų (berūgstant mielėm dangtelis gali nušauti, tai patariu dar ir rankšluosčiu apdengti). Kildinti apie valandą laiko. Kai pakyla, viską iškratyti į dubenį, pridėti miltų ir padaryti tešlą (miltų dėti tiek, kad neliptų prie rankų, padarom bandelėm tešlą). Padalinam tešlą į kelias dalis, dedame dalį ant miltais pabarstyto stalo ir plonai iškočiojame. Iškočiotą gabalą ištepame pomidorų padažu, dedame kubeliais pjaustytos dešros, tarkuoto sūrio ir užbarstome picos prieskoniais. Tada suvyniojame į vyniotinį, supjaustome gabaliukais, dedame į skardą išklotą sviestiniu popieriumi, aptepame kiaušinio tryniu ir šauname į orkaitę maždaug 25-30 min kol gražiai paruduoja.
Skanios tiek karštos tiek šaltos. Skanaus!
Jerguteliau, koks skanumynas, as be zado Jau kaip noreciau!
O negalima tiesiog suminkyti mieline tesla? Ka tas kratymas ypatingo priduoda???
Dekui uz recepta rAktyvi!!!
O negalima tiesiog suminkyti mieline tesla? Ka tas kratymas ypatingo priduoda???
Dekui uz recepta rAktyvi!!!
Hmm Manau, kad galima ir paprastai tešlą daryt, bet kažkaip man taip mažiau terliojimosi gaunasi Bet manau, kad beveik visų bandelių skonis priklauso nuo įdaro, o tešlos plius minus vienodos būną.
QUOTE(rAktyvi @ 2011 09 23, 15:26)
Picos skonio bandelės
Nerandu smailo su 10 balu atrodo net pajauciau skoni tu bandeliu,ryt butinai kepsiu
Puikus užkandis aperityvui - sodraus skonio, minkštučiai rutuliukai
Baklažanų rutuliukai su Mimolette įdaru ( receptas su gaminimo eiga)
20~22- čiai rutuliukų
Reikės:
* 3 didelių baklažanų
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 arbat. š. smulkintų petražolių
* 1 arbat. š. smulkinto baziliko
* 120 g maltų džiūvėsių
* 1 kiaušinis
* 2 sutrintos skiltelės česnako
* 1/2 smulkinto poro
* šlakelio alyvuogių aliejaus
* 1/2 valg. š. druskos
* 1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
Įdarui : ( nebūtinai)
* kvadratėliais pjaustyto Mimolette sūrio
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
Nuplauti ir nulupti baklažanus.
Supjaustyti griežinėliais, sudėti ant aliejumi pateptos kepimo skardos ( ar ištiestos kepimo popieriumi) ir pastatyti kepti 45 minutes iki baklažanų griežinėliai dailiai paruduos (apkeps).
Kol vėsta baklažanai : giliame inde suberti tarkuotą Parmezano sūrį, maltus džiūvėsius, sudėti smulkintas pertažoles ir baziliką, sudėti trintas česnako skilteles ir smulkintą porą, įmušti kiaušinį.
Viską išmaišyti, pagardinti druska ir maltais pipirais.
Atvėsusius baklažanų griežinėlius sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės.
Gautą tyrę supilti į sausų ingridientų mišinį - viską labai gerai išmaišyti / išminkyti.
Delnuose suformuoti blynelius.
Į vidų įspausti po gabaliuką Mimolette sūrio. Suformuoti rutuliukus paslepiant sūrio gabaliuką rutuliuko viduje.
Pastatyti kepti ~ 25 min. iki rutuliukų paviršius lengvai ir gražiai apskrus.
Nepalikti kepti per ilgai , nes rutuliukai gali perdžiūti.
Išimti iš orkaitės ir uždengti aliuminine kepimo folija iki patiekimo.
Patiekti su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus
Baklažanų rutuliukai su Mimolette įdaru ( receptas su gaminimo eiga)
20~22- čiai rutuliukų
Reikės:
* 3 didelių baklažanų
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 arbat. š. smulkintų petražolių
* 1 arbat. š. smulkinto baziliko
* 120 g maltų džiūvėsių
* 1 kiaušinis
* 2 sutrintos skiltelės česnako
* 1/2 smulkinto poro
* šlakelio alyvuogių aliejaus
* 1/2 valg. š. druskos
* 1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
Įdarui : ( nebūtinai)
* kvadratėliais pjaustyto Mimolette sūrio
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
Nuplauti ir nulupti baklažanus.
Supjaustyti griežinėliais, sudėti ant aliejumi pateptos kepimo skardos ( ar ištiestos kepimo popieriumi) ir pastatyti kepti 45 minutes iki baklažanų griežinėliai dailiai paruduos (apkeps).
Kol vėsta baklažanai : giliame inde suberti tarkuotą Parmezano sūrį, maltus džiūvėsius, sudėti smulkintas pertažoles ir baziliką, sudėti trintas česnako skilteles ir smulkintą porą, įmušti kiaušinį.
Viską išmaišyti, pagardinti druska ir maltais pipirais.
Atvėsusius baklažanų griežinėlius sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės.
Gautą tyrę supilti į sausų ingridientų mišinį - viską labai gerai išmaišyti / išminkyti.
Delnuose suformuoti blynelius.
Į vidų įspausti po gabaliuką Mimolette sūrio. Suformuoti rutuliukus paslepiant sūrio gabaliuką rutuliuko viduje.
Pastatyti kepti ~ 25 min. iki rutuliukų paviršius lengvai ir gražiai apskrus.
Nepalikti kepti per ilgai , nes rutuliukai gali perdžiūti.
Išimti iš orkaitės ir uždengti aliuminine kepimo folija iki patiekimo.
Patiekti su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus
Picos skonio bandeles tai tikrai 10 balu suuuuper ideja rytoj manau jau ir isbadysiu vyrui turetu super patikti aciu uz recepta
irmulia, jusu receptai visada zavi svo originalumu laaaaabai noreciau pas jus pasisveciuoti prizadeciau atsivezti jusu pacio megstamiausio gerimo
irmulia, jusu receptai visada zavi svo originalumu laaaaabai noreciau pas jus pasisveciuoti prizadeciau atsivezti jusu pacio megstamiausio gerimo
QUOTE(rAktyvi @ 2011 09 23, 14:26)
Picos skonio bandelės
Nuostabu !!! Ačiū už receptą
QUOTE(convict @ 2011 09 23, 22:30)
irmulia, jusu receptai visada zavi svo originalumu laaaaabai noreciau pas jus pasisveciuoti prizadeciau atsivezti jusu pacio megstamiausio gerimo
oooo, jaučiuosi pamaloninta
QUOTE(Vickutia @ 2011 09 21, 16:57)
Atnesu "Pikantiska duonele, pagal daivaP recepta " truputi pagerinta pagal mane
Isbandziau ir as 'pagerinta' -niu fantastika-gavos laaaabai skani,nuo stalo isnyko akimirksniu
QUOTE(rAktyvi @ 2011 09 23, 15:26)
eina sau net seile nutyso butinai reikes isbandyti
QUOTE(indrius78 @ 2011 09 25, 09:40)
Isbandziau ir as 'pagerinta' -niu fantastika-gavos laaaabai skani,nuo stalo isnyko akimirksniu