
Vis skaitinėdavau Jūsų idėjas, kai ką pasigamindavau. Tai nusprendžiau, kad atėjo laikas atiduoti savo duoklę


Picos skonio bandelės
Tešla:
1 kiaušinis
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
3 v.š. aliejaus
30 g mielių (naudojau sausas, tai 15g maždaug dėjau)
250 ml pieno pašildyto iki 45 laipsnių
0,5 kg miltų + pakilus įmaišyti apie 0,5 kg
Įdaras:
Daktariška dešra
Sūris
Pomidorų padažas
Picos prieskoniai
Tešlos produktus sudedame į 3 l stiklainį, uždarius plastmasiniu dangteliu viską suplakame. Padedame stiklainį šiltai, kad tešla pakiltų (berūgstant mielėm dangtelis gali nušauti, tai patariu dar ir rankšluosčiu apdengti). Kildinti apie valandą laiko. Kai pakyla, viską iškratyti į dubenį, pridėti miltų ir padaryti tešlą (miltų dėti tiek, kad neliptų prie rankų, padarom bandelėm tešlą). Padalinam tešlą į kelias dalis, dedame dalį ant miltais pabarstyto stalo ir plonai iškočiojame. Iškočiotą gabalą ištepame pomidorų padažu, dedame kubeliais pjaustytos dešros, tarkuoto sūrio ir užbarstome picos prieskoniais. Tada suvyniojame į vyniotinį, supjaustome gabaliukais, dedame į skardą išklotą sviestiniu popieriumi, aptepame kiaušinio tryniu ir šauname į orkaitę maždaug 25-30 min kol gražiai paruduoja.
Skanios tiek karštos tiek šaltos. Skanaus!
