Atnesu "Pikantiska duonele, pagal daivaP recepta
" truputi
pagerinta pagal mane
Reikia:
1 st. šilto vandens,
1 st. kukurūzų miltų, (
as naudojau tik kvietinius, skoniui tai nepakenke)
2 st. kvietinių miltų,
1a.š. sausų mielių,
3v.š. alyvų aliejaus(galima ir saulėgrąžų),
1a.š. cukraus,
1a.š. druskos.
stiklinė-240ml
Užpilui:
5v.š. alyvų ar kito aliejaus,
1-2 sk. česnako, (
as dejau 4)
3v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių. (dejau dziovinto baziliko, picos prieskoniu, ir
Santa Maria Persillade prieskoniu).
Slaptas mano ingredientas buvo suris Dziugas
I prieskoniu ir aliejaus misini smulkiai sutarkavau ~50 g.
Eiga:
Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.
Pasiruošiame prieskonius užpilui, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir sutarkuojame sūrį, viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.
Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai, man gavosi per plonai
Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis ir po vieną juostelę susukame, ją dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukame kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė
Tą spiralę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to jau dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.
Skanumelis