"Sausainiai su sūriu ir svogūnų laiškais"Reikia:
1.5 st. miltų,
2 a.š. kepimo miltelių,
1 st. tarkuoto sūrio,
2 v.š. pjaustytų svogūnų laiškų,
50 g sviesto,
3/4 st. kefyro,
druskos, pipirų pagal skonį.
Stiklinė-250ml.
Šaltą sviestą sutarkuoti, suberti miltus, kepimo miltelius ir kartu su sviestu tarp rankų sutrinti į trupinius, sudėti sūrį, svogūnų laiškus, kefyrą, druską, pipirus, viską išmaišyti ir šaukštu dėti į kepimo popieriumi išklotą formą, kepti 190 laipsnių t. apie 15-20 min., kol paruduos paviršius.
Sausainėliai tinka prie arbatos, vyno, sriubos, alaus ar vienus pakramtyti
Receptukas iš say7Marseta, šitos saldžios duonelės niekas nebandė, tai vietoj prieskonių gal galima įdėti kokių riešutų, aguonų ir gerai