Sumustinukai
8 riekeles prancuzisko batono
1-2 saukstai alyvuogiu aliejaus
truputi parmezano ar kiti kieto surio (as naudojau dziuga)
2 kriauses
1 saukstas sviesto
1 saukstas rudojo cukro (as naudojai iprasta)
1 agurkas
1 vidutine galvute raudono svoguno
50 g pelesinio surio (as naudojau "memel blu")
batona patepti alyvuogiu aliejumi, apibarstyti parmezanu ir 10min i 180 laipsiu ikaitinta orkaite.
keptuveje istirpinti sviesta, ideti sauksta cukraus ir pakepti 1 min. tada sudeti nuluptas ir skiltelemis supjaustytas kriausias. pakepti kol graziais apskrus.
paskrudintas batono riekeles atvesinti, tada deti ant jo plonai pjaustyta agurka, svoguna, uztrupinti pelesinio surio. tada dedam keptas kriauses ir uzpilam sumustinuka nuo kriausiu susidariusiu skysciu.
Skanaus
Labai skanu su baltu vynu