gaila kad neturiu tiek laiko, o tai prisisiusciau is neto milijonus patiekalu, dabar kol kas tenka savo eksperimentuoti:)
Keptas varškės sūris
Varškės sūrį apibarstyti mėgiamais prieskoniais ir aptepti majonezu, pabarstyti kmynais ir apdėlioti česnaku. Suvynioti į folija ir kepti apie valandą 190 C orkaitėje. Valgyti su pomidoro skiltele užgeriant vynu
Skanaus!!!
Varškės sūrį apibarstyti mėgiamais prieskoniais ir aptepti majonezu, pabarstyti kmynais ir apdėlioti česnaku. Suvynioti į folija ir kepti apie valandą 190 C orkaitėje. Valgyti su pomidoro skiltele užgeriant vynu
Skanaus!!!
QUOTE(Ulė @ 2011 08 25, 09:00)
Keptas varškės sūris
Tobula Net seiles nutyso,bus isbandyta
salotos "is lempos" ,nes sudejau tai ka turejau:
pora geru sauju virtu sparaginiu pupeliu
skardine megiamu alyvuogiu
gabalelis kumpio
gabalelis surio
sauja svieziu krapu
druskos
pipiru ar kitu megiamu prieskoniu.
majonezo
tikiuosi patiks
pora geru sauju virtu sparaginiu pupeliu
skardine megiamu alyvuogiu
gabalelis kumpio
gabalelis surio
sauja svieziu krapu
druskos
pipiru ar kitu megiamu prieskoniu.
majonezo
tikiuosi patiks
baklazanu uzkandeles,reikes:
1 baklazano
6-7 pievagrybiu
truputi sviesto
4-5 pomidoru
brinzos
megiamu prieskoniu
i kepimo popieriumi isklota skarda sudeti griezineliais pjaustytus baklazanus,aptepti sviestu ir uzbarstyti prieskoniais.ant virsaus deti griezineliais pjaustytus pievagrybius,pomidorus ir kubeliais pjaustyta suri.deti i orkaite ir kepti kol suris paruduos.skanus ir karsti ir salti.
skanaus
1 baklazano
6-7 pievagrybiu
truputi sviesto
4-5 pomidoru
brinzos
megiamu prieskoniu
i kepimo popieriumi isklota skarda sudeti griezineliais pjaustytus baklazanus,aptepti sviestu ir uzbarstyti prieskoniais.ant virsaus deti griezineliais pjaustytus pievagrybius,pomidorus ir kubeliais pjaustyta suri.deti i orkaite ir kepti kol suris paruduos.skanus ir karsti ir salti.
skanaus
QUOTE(onute33 @ 2011 08 28, 19:49)
baklazanu uzkandeles,reikes:
1 baklazano
6-7 pievagrybiu
truputi sviesto
4-5 pomidoru
brinzos
megiamu prieskoniu
i kepimo popieriumi isklota skarda sudeti griezineliais pjaustytus baklazanus,aptepti sviestu ir uzbarstyti prieskoniais.ant virsaus deti griezineliais pjaustytus pievagrybius,pomidorus ir kubeliais pjaustyta suri.deti i orkaite ir kepti kol suris paruduos.skanus ir karsti ir salti.
skanaus
1 baklazano
6-7 pievagrybiu
truputi sviesto
4-5 pomidoru
brinzos
megiamu prieskoniu
i kepimo popieriumi isklota skarda sudeti griezineliais pjaustytus baklazanus,aptepti sviestu ir uzbarstyti prieskoniais.ant virsaus deti griezineliais pjaustytus pievagrybius,pomidorus ir kubeliais pjaustyta suri.deti i orkaite ir kepti kol suris paruduos.skanus ir karsti ir salti.
skanaus
atrodo labai skaniai bet koks cia suris? pirma karta girdziu
Tortilijos su mocarela ir pomidorais
Labai lengvai ir greitai paruosiamas uzkandis.
Reikes:
4 vnt. tortiliju.
1 didelio pomidoro
50 g tarkuoto mocarelos surio
druskos, pipiriuku
Paruosimas:
Ant virykles deti sausa keptuve (be jokio aliejaus), i ja viena tortilija. Ja apibarstyti tarkuotu mocarelos suriu, uzdeti griezineliais supjaustyto pomidoro ir dar siek tiek pabarstyti mocarelos suriu. Paprieskoniuoti druska bei pipirais ir ant virsaus uzdeti antra tortilija. Gerai prispausti (puikiai tam pasitarnauja mentele) ir pakaitinti ant mazos ugnies, kol suris ims lydytis. Apversti ir dar siek tiek pakaitinti vis prispaudziant krastus. Isemus is keptuves deti ant pjaustymo lenteles ir su dideliu astriu peiliu supjaustyti norimo dydzio gabaliukais. Ta pati pakartojam su antru "reisu" . Skanaus!
QUOTE(uogyte777 @ 2011 08 31, 17:38)
[color=red]
Tortilijos su mocarela ir pomidorais
Aš tortilijas darau su marinuotom paprikom ir sūriu, irgi labai skanu. O kartais MB paprašo pridėti smulkiai pjaustyto kumpio, svogūnų, jelapeno pipirų, priesknių ir sūrio. Gaunasi tokia greito paruošimo pica/sumuštinis
O ne pavandenija nuo pomidoro? o gal sėklyčių nededat?
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 08 31, 20:07)
Aš tortilijas darau su marinuotom paprikom ir sūriu, irgi labai skanu. O kartais MB paprašo pridėti smulkiai pjaustyto kumpio, svogūnų, jelapeno pipirų, priesknių ir sūrio. Gaunasi tokia greito paruošimo pica/sumuštinis
O ne pavandenija nuo pomidoro? o gal sėklyčių nededat?
O ne pavandenija nuo pomidoro? o gal sėklyčių nededat?
galima vos ne ka turi saldytuve sudeti, tik aisku tortiliju sulipimui reiktu surio visada turet po ranka Cia tie a la meksikietiska quesadilia. O pomidora pajusciau riekelem su visom seklom, nu niekas nepavandenyjo. Seimyna tai ir saltus valge, ir dar mikrobangu krosnelej pasisilde siltu kad butu.
QUOTE(Laiminga_saule @ 2011 08 31, 14:57)
atrodo labai skaniai bet koks cia suris? pirma karta girdziu
Brinza - avies sūris. Net nežinau, kur LT būna pirkti. Aš su juo Ukrainoje "susipažinau"
Kulinarės, o jūs nelupate baklažanui odelės? Esu girdėjus, kad būtinai reikia lupti, nes joje yra kažkas labai kenksmingo sveikatai (nepamenu tiksliai kas)
QUOTE(Ciuple @ 2011 09 01, 11:34)
Brinza - avies sūris. Net nežinau, kur LT būna pirkti. Aš su juo Ukrainoje "susipažinau"
Kulinarės, o jūs nelupate baklažanui odelės? Esu girdėjus, kad būtinai reikia lupti, nes joje yra kažkas labai kenksmingo sveikatai (nepamenu tiksliai kas)
Kulinarės, o jūs nelupate baklažanui odelės? Esu girdėjus, kad būtinai reikia lupti, nes joje yra kažkas labai kenksmingo sveikatai (nepamenu tiksliai kas)
Brinzos sūrio yra "vilkyškių pieninės", visai neblogas, man patiko, pirkau maximoj prie visų sūrių yra. Dėl baklažanų odelės kenksmingumo sveikatai, tai pirmą kartą girdžiu. Jei labai dideli baklažanai, tada taip, nes kuo didesnė daržovė, tuo kietesnė jo oda, bet aš stengiuosi pirkti kuo mažesnius ir niekada jų nelupau, nes man ta odelė yra skani. Mitybos specialistai priskiria baklažanus prie sveikiausių daržovių, o nuodingi jie būna, jei dar žali, turi solanino. Gal kas ir apie odelę plačiau žino
QUOTE(Ciuple @ 2011 09 01, 12:34)
Brinza - avies sūris. Net nežinau, kur LT būna pirkti. Aš su juo Ukrainoje "susipažinau"
Kulinarės, o jūs nelupate baklažanui odelės? Esu girdėjus, kad būtinai reikia lupti, nes joje yra kažkas labai kenksmingo sveikatai (nepamenu tiksliai kas)
Kulinarės, o jūs nelupate baklažanui odelės? Esu girdėjus, kad būtinai reikia lupti, nes joje yra kažkas labai kenksmingo sveikatai (nepamenu tiksliai kas)
surio tai visur yra pirkti.as pirkau rimi.o del odeles, tai irgi pirma karta girdziu