o kokius čia duoniukus naudojot? Gal fazer? Man jie labai skanūs su lašiša ir philadelphia buvo, su agurku nebandžiau, o prieš valgant išsivynioti ar jį visą į burną grūsti reiktų?
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2011 07 27, 13:47)
o kokius čia duoniukus naudojot? Gal fazer? Man jie labai skanūs su lašiša ir philadelphia buvo, su agurku nebandžiau, o prieš valgant išsivynioti ar jį visą į burną grūsti reiktų?
Tai Fazer Tik mano maži duoniukai...jų yra ir kitokio dydžio
O čia jau kaip norit Agurkas jei mažas jie gaunasi nedideli...grūsti tikrai nereikia
Merginos , esu suzaveta visu jusu kulinarinemis idejomis. Arteja mano gimdienis, galesiu nudziuginti svecius idomesniais patiekalais. Darysiu viska, ka radau cia - duonute, torta bent jau viena tai tikrai ir agurkus su lasisa ir pomidoriukus, zodziu - viska Einu i ankstesnes temas, gal dar ko idomaus rasiu. Aciu, kad esate
QUOTE(Elena @ 2011 07 27, 13:31)
[color=darkviolet]Agurkų suktinukai su lašiša
fantastika , atrodo taip paprasta, bet vat nesugalvoju pati
Baklažanai su pomidorais marinate
2 porcijoms:
1 pailgas baklažanas
2 pomidorai
Marinatui:
raudonas svogūnas pusė galvutes
3 skilt.česnako
3 cm čili piro
1 valg.šaukštas citrinų sulčių
1 arbat.šauktelis medaus
2 valg.šaukšati aliejaus
petražolių
druskos pagal skonį
Baklažanus supjaustome riekėmis,apibarstome su druska ir paliekame 10 min. pastovėti.
Pomidorus iri supjaustome riekėmis.
Marinatui: sudedame į blenderį svogūną,česnakus,čili pipirą,petražolės ir viską susmulkiname.
Paskaniname su druska,įpilame citrinos sulčių,dedame medaus,pilame aliejaus ir viską išmaišome.Ragaujame ir reguliuojame skonį.
Baklažanus apkepiname aliejuje,sudedame ant servetėles kad aliejus įsigertų.
Pomidorus ir baklažanus mirkome į marinatą ir dedame į lėkštę.Ant viršaus užpilame jei marinato likučius.
Dedame į šaldytuvą nors valandai.
Skanaus
2 porcijoms:
1 pailgas baklažanas
2 pomidorai
Marinatui:
raudonas svogūnas pusė galvutes
3 skilt.česnako
3 cm čili piro
1 valg.šaukštas citrinų sulčių
1 arbat.šauktelis medaus
2 valg.šaukšati aliejaus
petražolių
druskos pagal skonį
Baklažanus supjaustome riekėmis,apibarstome su druska ir paliekame 10 min. pastovėti.
Pomidorus iri supjaustome riekėmis.
Marinatui: sudedame į blenderį svogūną,česnakus,čili pipirą,petražolės ir viską susmulkiname.
Paskaniname su druska,įpilame citrinos sulčių,dedame medaus,pilame aliejaus ir viską išmaišome.Ragaujame ir reguliuojame skonį.
Baklažanus apkepiname aliejuje,sudedame ant servetėles kad aliejus įsigertų.
Pomidorus ir baklažanus mirkome į marinatą ir dedame į lėkštę.Ant viršaus užpilame jei marinato likučius.
Dedame į šaldytuvą nors valandai.
Skanaus
QUOTE(Elena @ 2011 07 28, 08:07)
Tiesiog tobula, pomidorai, baklažanai, čili ir česnakas būtinai išbandysiu. ačiū.
Sausainiukai su sūriu
Čia gal daugiau idėja...bet likau sužavėta jais..nes padaromi labai greitai..o įdarus galima improvizuoti...pvz apkepintos daržovės...žuvis...mėsos faršas..varškė...vištiena..
Tik mėsą,žuvį,vištiena manau raikia jau paruoši,apkepinti ar patroškinti..nes kepami jie neilgai
Netikėtiems svečiams liuks vaišes!
Jums reiks formos koldūnams
1 įpakavimas tešlos bemielės
tarkuoto sūrio maždaug 200 gr.
kiaušinio plakinio patepimui
Tešlą atšildome ir biški pakočiojame.
Imame koldūninę,dedame lakštą tešlos ir sudedame įdarą.
Darome panašiai kaip ir koldūnus.
Ant viršaus dedame kitą tešlos lakštą, ir kočiojame.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi,dedame mūsų sausainiukus,sutepame kiaušinio plakiniu,apibarstome su sezamo sėklomis ir statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame 20-25 min.
Čia gal daugiau idėja...bet likau sužavėta jais..nes padaromi labai greitai..o įdarus galima improvizuoti...pvz apkepintos daržovės...žuvis...mėsos faršas..varškė...vištiena..
Tik mėsą,žuvį,vištiena manau raikia jau paruoši,apkepinti ar patroškinti..nes kepami jie neilgai
Netikėtiems svečiams liuks vaišes!
Jums reiks formos koldūnams
1 įpakavimas tešlos bemielės
tarkuoto sūrio maždaug 200 gr.
kiaušinio plakinio patepimui
Tešlą atšildome ir biški pakočiojame.
Imame koldūninę,dedame lakštą tešlos ir sudedame įdarą.
Darome panašiai kaip ir koldūnus.
Ant viršaus dedame kitą tešlos lakštą, ir kočiojame.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi,dedame mūsų sausainiukus,sutepame kiaušinio plakiniu,apibarstome su sezamo sėklomis ir statome į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame 20-25 min.
QUOTE(Elena @ 2011 07 28, 09:52)
[color=darkviolet]Sausainiukai su sūriu
[i]
[i]
Labai skaniai atrodo.. Turiu tokį klausimą, kur tokį gerą daiktą (koldūninę) galima būtų įsigyti? Kažkaip niekada neteko matyti, o gal tiesiog nereikėjo - tai ir nemačiau
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2011 07 28, 12:21)
Labai skaniai atrodo.. Turiu tokį klausimą, kur tokį gerą daiktą (koldūninę) galima būtų įsigyti? Kažkaip niekada neteko matyti, o gal tiesiog nereikėjo - tai ir nemačiau
Aš pirkau turguje
Bet mačiau Tuperware yra
http://www.tvarkosli...nt01returnid=62
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2011 07 28, 12:21)
Labai skaniai atrodo.. Turiu tokį klausimą, kur tokį gerą daiktą (koldūninę) galima būtų įsigyti? Kažkaip niekada neteko matyti, o gal tiesiog nereikėjo - tai ir nemačiau
Yra pirkti ir prekybos cetruose,seniuose tik jos plastmasines
QUOTE(*AMRI* @ 2011 07 28, 13:25)
Yra pirkti ir prekybos cetruose,seniuose tik jos plastmasines
patvarios kaži ? gaila pinigų iš TW pirkti