Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(marakeš @ 2011 07 02, 16:46)
Masako, paskolint tau "Prieglobstį"?

noreciau bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif 4u.gif

ir su tais "vilkais" suintrigavot bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 02 liepos 2011 - 17:36
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 02, 17:30)
Gerai, jei ką, turėsiu omeny mirksiukas.gif Dar reiks ir man pasivartinėti ją nuodugniau knygyne.

Beje, man iškylo dar toks klausimas. Čia toms, kurios turi namuose prikaupę daug neskaitytų knygų. O ar jums nebūna, kad pajuntat, jog tas neskaitytų knygų perviršis pradeda slėgti?
Nors toks jausmas matyt tikrai ne visas knyges gali apimti. Greičiau jau mažumą. Turbūt tik tokias minimalistes iš prigimties kaip aš smile.gif
Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl aš kartais parduodu ir neskaitytas knygas.

Taip,man tas jausmas jau irgi atsirades,todel ir nebegailiu knygu,ir slegia ne tik nepatinkancios,bet ir aplamai,kad ju labai daug dar neskaitytu doh.gif Anksciau kaupiau,nes maniau vaikam liks,bet dabar imu suprasti,kad gimus jiem ir gyvenant kitoje salyje lietuviu kalba skaitomos knygos tikrai nebus,zinoma kalbos tai mokinsiu butinai,bet ji jiem vistiek nebus,taip kaip mum pagrindine,manau knygas taip pat mieliau rinksis ne lietuviu kalba...Grazi,kukli bibliotekele namie man jauku ir tokia turesiu,bet kaupti daug nebesiruosiu,pasilieku tik megiamas,o jei bus laisvu vietu lentynelese,pasistatysiu gele ar koki remeli,nebutinai visas lentynas sausakimsai knygom prikisti smile.gif
Atsakyti

Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 02, 18:30)
Beje, man iškylo dar toks klausimas. Čia toms, kurios turi namuose prikaupę daug neskaitytų knygų. O ar jums nebūna, kad pajuntat, jog tas neskaitytų knygų perviršis pradeda slėgti?
Nors toks jausmas matyt tikrai ne visas knyges gali apimti. Greičiau jau mažumą. Turbūt tik tokias minimalistes iš prigimties kaip aš smile.gif
Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl aš kartais parduodu ir neskaitytas knygas.

Va man kaip tik dabar taip yra,nors nesiruošiu jų parduoti,bet jaučiu kaip kaltę kiekvieną dieną praeidama pro lentynas. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adžani: 02 liepos 2011 - 17:44
QUOTE(adžani @ 2011 07 02, 17:43)
Va man kaip tik dabar taip yra,nors nesiruošiu jų parduoti,bet jaučiu kaip kaltę kiekvieną dieną praeidama pro lentynas. doh.gif

Na aš tikrai ne kaltę jaučiu. Greičiau jau balastą.
Bet šiaip mane ne tik knygų perteklius slegia, bet ir bet kokių kitų daiktų. Nuo vaikystės jaučiu begalinį norą karts nuo karto apsivalyti namus nuo nebūtinų daiktų (na pasitaiko neretai, kad ir persistengiu, pramesdama ir tai, ko gal nereikėjo pramesti tongue.gif blush2.gif ).
Kažkaip manau, kad daug daiktų turėjimas laimės juk neneša ( gal tik pats pirkimo momentas suteikia trumpą euforiją). O nebūtumėm moterys - kartais prisiperkam spotaniškai, reikia ar nereikia.
Paskutiniu metu stengiuosi be reikalo net nevaikščioti į knygynus, kad išvengti pagundų. Nes skaityti tikrai turiu ką. Ir dar ilgam mano turimų užteks. Va paskutinį kartą užėjus ir to, ir ano norėjau doh.gif Bet suvaldžiau save apsiribodama tik viena knyga.
Beje, užaugau visai kitokioje šeimoje. Iš jos tik vienintelė aš taip mąstau, kiti šeimos nariai atvirkščiai yra dideli kaupikai (išskyrus MB), pas tėvus yra didžiulė biblioteka be jokių pretenzijų mažėti. Jiems nė į galvą nešautų pardavinėti knygas. Net ir mano dukra apsigimusi kaupikė doh.gif , kas mane labai erzina cool.gif , uch jau tie genai tongue.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 02 liepos 2011 - 18:01

Jau kurį laiką apie tai galvoju. Dar niekad gyvenime neturėjau tiek daug neskaitytų knygų, nors pirkdavau, atrodo, nemažai. Labiausiai man gaila, kad nebėra laiko mano mylimiausioms knygoms, toms, kurias skaitydavau nuolat ir daug kartų. Jau daugiau nei metai, kaip nesu paėmusi vienos iš tokių knygų į rankas, nes juk "tiek daug neskaitytų, kaip aš čia gaišiu laiką su jau skaitytom". Blogas požiūris, žinau. Užtat pristabdžiau, kiek galėjau, naujų knygų pirkimą, nes pirmiausia noriu sumažinti jau turimų krūvą.

O skaitau vis dar "Pakeliui į Babadagą'" ir man ji labai patinka.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Labai graži tema wub.gif

Registras be knygos, nes esu darbe, ką turėjau su savimi perskaičiau, o naujos neturiu doh.gif

QUOTE(laTulipe @ 2011 07 01, 17:53)
Frederic Beigbeder ,,Meilė trunka trejus metus”
Šią knygą perskaičiau visai netikėtai- radau ją kompiuteryje tarp kitų knygų pdf formatu. Pasižiūrėjau apimtį ir nusprendžiau perskaityti.
Pabaiga savotiška. Dabar net galvoju, ar norėčiau, kad visa ta istorija baigtųsi kitaip.

Man ši knyga labai nepatiko schmoll.gif Kai kas nors paklausia apie nemėgstamą knygą, tai iškart įvardinu ją, net nupurto, kai pagalvoju unsure.gif Labai erzino pagrindinio veikėjo mintys ir poelgiai. Toks plevėsa, neišsilaižęs savo žaizdų ir prieštaraujantis pats savo nuomonei doh.gif

QUOTE(Masako @ 2011 07 02, 11:57)
beje, manes su tuo anuoju tuoju knygynu nebesiekit - iseinu cool.gif

Nu va, gal ir gerai, kad aš nesutikau ten dirbti. Jaučiu dabar reiks susisiekti su direktore dėl mano knygelių prekybos ten g.gif

Mane slegia tai, kad šitiek daug neskaitytų knygų doh.gif Kad ir dabar pakaičiavau, šiemet įsigijau 40 knygų iš jų 10 perskaičiau ax.gif Bet su laiku irgi kažkaip pradedu galvot, kad reik mažint kiekį. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 07 02, 18:05)
Jau kurį laiką apie tai galvoju. Dar niekad gyvenime neturėjau tiek daug neskaitytų knygų, nors pirkdavau, atrodo, nemažai. Labiausiai man gaila, kad nebėra laiko mano mylimiausioms knygoms, toms, kurias skaitydavau nuolat ir daug kartų. Jau daugiau nei metai, kaip nesu paėmusi vienos iš tokių knygų į rankas, nes juk "tiek daug neskaitytų, kaip aš čia gaišiu laiką su jau skaitytom". Blogas požiūris, žinau. Užtat pristabdžiau, kiek galėjau, naujų knygų pirkimą, nes pirmiausia noriu sumažinti jau turimų krūvą.

O skaitau vis dar "Pakeliui į Babadagą'" ir man ji labai patinka.

Bet sumažinsi, jei teisingai supratau, tik namuose turimų neskaitytų knygų krūvą? Pačių knygų skaičius juk turbūt nesumažės, nes, kiek supratau, tų jų nepardavinėji?
Dabar prisiminiau Vesstos per mytą papasakotą sapną ta tema (apie daug namuose turimų neskaitytų knygų), iš kurio juokėmės biggrin.gif Tik tegul ji pati pasipasakoja, jei norės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 02 liepos 2011 - 18:20
Labas smile.gif

Buvau kelioms dienoms ištrūkus į sodą - noriu atgal rolleyes.gif

Pabaigiau savo angliškąją knygutę - Linsey Kelk 'I Heart New York'. Jei kam nors įdomu, atsiliepimas kaip visada blog'e smile.gif

Dabar pasiėmiau antrą Richelle Mead „Vampyrų akademijos“ dalį - „Šalčio dvelksmą“.
Atsakyti
Ir aš prieš pora savaičių daviau sau įžadus - nepirkt jokių knygų, kol nuosavų neskaitytų krūva nesumažės iki 10 vnt. (nu gerai, gal 20 biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 02, 19:13)
Bet sumažinsi, jei teisingai supratau, tik namuose turimų neskaitytų knygų krūvą? Pačių knygų skaičius juk turbūt nesumažės, nes, kiek supratau, tų jų nepardavinėji?

Labai tikiuosi, kad sumažinsiu, nes būna, kad vieną knygą perskaitau, o trys naujos atsiranda.
Knygų nepardavinėju, nors ir pagalvoju apie tai. Gal būtų visai nieko kai kuriom atsikratyti, ypač anglų kalba visokių trileriukų ir "Madame" tipo romaniukų. Tik kažin ar kas jas pirktų. O ir gaila šiek tiek. Manęs turimų knygų kiekis neapsunkina, blogiau, kad nėra jų kur dėti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 07 02, 18:46)
Ir aš prieš pora savaičių daviau sau įžadus - nepirkt jokių knygų, kol nuosavų neskaitytų krūva nesumažės iki 10 vnt. (nu gerai, gal 20 biggrin.gif)

Na man tokie įžadai negręsia, nes labai jau ilgai jų laikytis reiktų biggrin.gif

Šiokia tokia statistika (atlikau savo knygų inventorizaciją) smile.gif

Taigi turiu:
68 niekad neskaitytas knygas
10 knygų, kurias greitu laiku skaitysiu pakartotinai, bet jau esu jas skaičiusi paauglystėje (ar šiek tiek vėliau). Iš jų trejetas knygų yra dvitomės.
16 knygų, kurias perskaičiau per pastaruosius 2-3 metus, bet kurias dar būtinai skaitysiu pakartotinai ateityje (gal ir visai netolimoje, o gal kai apmažės turimų knygų lentynos ir apims knygų badas tongue.gif )
Gal ir neįspūdingi tie skaičiai. Bet juk tas skaičius karts nuo karto norom nenorom pasipildo, švist ir atsiranda kokia knyga, kuriai negaliu atsispirti. Be to skaitytinas knygas dar ir skolinuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 02 liepos 2011 - 19:03
Labas vakaras 4u.gif Aš "įklimpau" į Murakamio knygą biggrin.gif Regis fantastikos nemėgtu, bet čia ji kitokia, o vienaragiai bei šiuolaikinis Tokijus taip pat ne per daugiausiai traukia, bet ir tie "čia" Kitokie. Puslapiai šimtais tirpsta... blush2.gif

<...>
<...>

Knygų nekaupiu, bet būna jos ima ir susikaupia lotuliukas.gif 20 neskaitytų knygų yra mano riba, tada sakau stop. Skaitau turimas (arba "atsikratau" jei vis gi nebenoriu jų skaityti) savo pirktas dažniausiai parduodu, skolintas gražinu ax.gif
Dažniausiai sau pasilieku tik negrožinės literatūros knygas, kurios bus dar atverstos ne kartą.

QUOTE(Dorifore @ 2011 07 02, 19:12)
<...>
Registras be knygos, nes esu darbe, ką turėjau su savimi perskaičiau, o naujos neturiu  doh.gif
<...>

Taip pat darbe esu, Murakami skaitau, bet bijau, kad greitai baigsis. Brangusis užvežė atsargų, bo pabijojo, jog numirsiu iš "knyginio alkio" doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 07 02, 19:36)
Labas  smile.gif

Buvau kelioms dienoms ištrūkus į sodą - noriu atgal  rolleyes.gif

Pabaigiau savo angliškąją knygutę - Linsey Kelk 'I Heart New York'. Jei kam nors įdomu, atsiliepimas kaip visada blog'e  smile.gif

Dabar pasiėmiau antrą Richelle Mead „Vampyrų akademijos“ dalį - „Šalčio dvelksmą“.

Šaunuolė 4u.gif 4u.gif

Vampyrams aš dar nesubrendau blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti