Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Na negaliu skaityti, kaip „Kaimo mergaites“ kritikuojat. Aš tai net nežinojau, kad jos yra rekomenduojamuose sąrašuose, ir iki šiol nežinau, kodėl.
Skaičiau vasarą, per atostogas, ir apturėjau dideliausią malonumą. Na tai kas, kad Kėtė kvailiukė. Tai jau Don Kichotas ne kvailys...
Kvaili personažai irgi savaip žavūs, ir apie idiotus pjesės kuriamos, ir iš viso, ko norėti iš knygos apie meilę? Tik tiek, kad smagiai skaitytųsi.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 01, 21:37)
*Na negaliu skaityti, kaip „Kaimo mergaites“ kritikuojat. Aš tai net nežinojau, kad jos yra rekomenduojamuose sąrašuose

**<...>apturėjau dideliausią malonumą.

* drinks_cheers.gif

**o as tai net nepasakyciau, kad apie meile. Sakyciau, apie gyvenima unsure.gif

Ir dar, galvoju, kad as pati, matyt, labai kvaila, nes personazai visai tokie neatrode biggrin.gif , o visa istorija, pasakojimo stilius, net patys veikejai tokie artimi .. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 01, 20:37)
Na negaliu skaityti, kaip „Kaimo mergaites“ kritikuojat. Aš tai net nežinojau, kad jos yra rekomenduojamuose sąrašuose, ir iki šiol nežinau, kodėl.
Skaičiau vasarą, per atostogas, ir apturėjau dideliausią malonumą. Na tai kas, kad Kėtė kvailiukė. Tai jau Don Kichotas ne kvailys...
Kvaili personažai irgi savaip žavūs, ir apie idiotus pjesės kuriamos, ir iš viso, ko norėti iš knygos apie meilę? Tik tiek, kad smagiai skaitytųsi.

Na su Don Kichotu Keitė tikrai nelyginama biggrin.gif Don Kichotas šiaip ar taip ryškus personažas, turintis savo gyvenimo tiesas ir nuostatus. Kad ir kovojantis su vėjo malūnais, bet bent jau neplaukiantis pasroviui.
O Keitė... Na pvz. ką galima pasakyti apie merginą, kuri leidžiasi savo vienintelės draugės šiukšle ir dar kitais panašiais epitetais vadinama g.gif Perskaičius tą vietą net sugrįžau atgal, galvoju, gal ką nors būsiu praskaičiusi, gal čia ne tokia jau didelė draugė Baba Keitei. Bet ne, pasirodo visgi būna ir tokių žmonių su nuline savigarba.

Papildyta:
QUOTE(Masako @ 2011 07 01, 20:57)
**o as tai net nepasakyciau, kad apie meile. Sakyciau, apie gyvenima unsure.gif

Ir dar, galvoju, kad as pati, matyt, labai kvaila, nes personazai visai tokie neatrode biggrin.gif , o visa istorija, pasakojimo stilius, net patys veikejai tokie artimi .. ax.gif

Aš manyčiau irgi, kad labiau apie gyvenimą (ir apie meiles tame tarpe).

O dėl personažų, tai prašom savęs nenurašyti biggrin.gif mirksiukas.gif Visai nepanaši tu į tą mano nepamėgtą veikėją. Ir aplamai tokių žmonių gal nelabai pažįstu g.gif

Beje, Baba kaip personažas man patiko labiau už Keitę. Nors ir jai kitu atveju nesimpatizuočiau. Tiesiog gal mažesnė blogybė iš dviejų galimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 01 liepos 2011 - 21:03
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 01, 21:02)
Na su Don Kichotu Keitė tikrai nelyginama biggrin.gif  Don Kichotas šiaip ar taip ryškus personažas, turintis savo gyvenimo tiesas ir nuostatus. Kad ir kovojantis su vėjo malūnais, bet bent jau neplaukiantis pasroviui.

na juk čia ne klasika, čia atostogom, poilsiui, tai ir parašė tokią knygą, kad pakelti skaitytojų savivertę biggrin.gif
Na ką aš žinau, man tai patiko.
Rekomenduokit dar kvailų knygų.

Beje, gavau dovanų knygų, žino žmonės ką dovanoti. Ir dar vokiškos smile.gif

Maria und Nasima Nazar. Gefangen im Land des Vaters. Šiaip tos akių serijos neskaitau, bet šitą tikrai skaitysiu, nes jos nėra lietuviškai išverstos, čia tikra istorija, kaip mergaitę, iki devynių metų augusią su mama Vokietijoje, pagrobia jos tėtis pakistanietis ir išsiveža prievarta į Pakistaną.

Nora Roberts. Lilien im Sommerwind. (Originaliai Carolina Moon). Kažkas kažką nužudė, nelabai dar supratau, lietuviškai irgi nėra išversta, irgi gal kada skaitysiu...
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 01, 21:10)
Rekomenduokit dar kvailų knygų.

Pvz. apie keistuolį (kuris aplinkiniams "durneliu" atrodo) - Arto Paasilinna "Kaukiantis malūnininkas". Čia pavyzdys, kad ir tas keistuolis gali sukelti labai dideles simpatijas skaitytojams (bent jau man). Šiaip jau turbūt visos į lietuvių k. išverstos Arto Paasilinna knygos apie vienokius ar kitokius keistuolius.

Arba kad ir visiems žinoma klasika tapusosios knygos "Dvylika kėdžių" personažas Kisa Vorobjaninovas biggrin.gif Na tik nesakykit, kad jis nėra savaip žavus tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 01 liepos 2011 - 21:28
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 01, 21:24)
Pvz. apie keistuolį  (kuris aplinkiniams "durneliu" atrodo) - Arto Paasilinna "Kaukiantis malūnininkas". Čia  pavyzdys, kad ir tas keistuolis gali sukelti labai dideles simpatijas skaitytojams (bent jau man). Šiaip jau turbūt visos į lietuvių k. išverstos Arto Paasilinna knygos apie vienokius ar kitokius keistuolius.

Skaičiau wink.gif

Negaliu nepasidalinti, labai įdomūs pasdtebėjimai

Kur aš tai skaičiau? Nepamenu...

„The Washington Post“ apžvalgininkas Danny Heitmanas susirūpino savo skaitytojo atmintimi. Kiek iš to, ką mes skaitome, kiek puikių knygų, siužetų, aprašymų ir personažų dingsta iš mūsų atminties, vos tik užverčiame knygą? – klausia jis.

Šis klausimas autoriui kilo, kai jis susivokė knygyne perkantis Vladimiro Nabokovo memuarus, kuriuos prieš keletą metų jau buvo nusipirkęs ir perskaitęs. „Tačiau iš tų memuarų neprisiminiau nė vieno skiemens. Galbūt tai ir neturėtų manęs stebint. Per keletą skaitymo dešimtmečių iš mano poezija ir proza perkimštų smegenų galėjo daug kas iškristi ir pasimest, kaip už sofos pagalvėlių pasimeta iš kišenės išbyrėjusios monetos. Juk dar Sokratas perspėjo, kad teksto skaitymas blogina atmintį.

Pastaruoju metu itin dažnai susiduriu su tuo, ką kiti vadina biblioamnezija, ir tai man kelia nerimą. Kievienąkart atsivertęs knygą tikiuosi, kad skaitydamas ją pasikeisiu, kad jos skaitymo patirtis aiškiai įsirašys į mano DNR. Tačiau kokia skaitymo prasmė, jei tiek daug puikių literatūros meistrų kūrinių tiesiog praslysta pro mano jusles nepalikdami nė menkiausios žymės?“ – rašo D. Heitmanas.

Galbūt geriausias skaitymas yra tas, kuris paruošia dirvą pakartotinam skaitymui, kad geriausios knygos, kaip ir geriausi draugai, taptų mūsų dalimi tik nuolatinio artumo dėka, svarsto autorius.

Šį fenomeną viename iš savo esė mini ir poetė Mary Ruefle. Ji teigia per savo gyvenimą perskaičiusi apie pustrečio tūkstančio knygų, tačiau iš jų prisimenanti vos du šimtus arba 8 procentus. Ir ji klausia savęs: „Ar turėčiau per man šioje žemėje skirtą laiką skaityti dar daugiau naujų knygų, ar man derėtų mesti šį bergždžią (nes nepabaigiamą) užsiėmimą? Galbūt derėtų pradėti iš naujo skaityti didžiulį malonumą praeityje teikusias knygas, kurių detales pamiršau, tačiau puikiai pamenu jų sukeltą nuotaiką ir poveikį.“

D. Heitmanas pateikia ir rašytojo Evelyno Waugh citatą: „Prarasti atmintį labai malonu. Gali iš naujo su neblėstančiu smalsumu skaityti senas ir mėgiamas knygas.“ „Tai primena man pakaruoklišką humorą apie iškaršimo privalumus, – rašo D. Heitmanas. – Seni draugai kasdien tampa naujais draugais.“

Autorius nepateikia jokio atsakymo, ką daryti. Jo ir nėra. Manau, senstant neišvengiamas naujo godulys pamažu užleidžia vietą senų, gerų, daug kartų skaitytų knygų malonumui. Juk amžinųjų siužetų, pasak Borgeso, yra vos keletas, o neišvengiamos jų variacijos ilgainiui įkyri. Ar aš klystu?

Visas straipsnis ČIĄ
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 01, 21:28)

Galbūt geriausias skaitymas yra tas, kuris paruošia dirvą pakartotinam skaitymui, kad geriausios knygos, kaip ir geriausi draugai, taptų mūsų dalimi tik nuolatinio artumo dėka, svarsto autorius.

Šį fenomeną viename iš savo esė mini ir poetė Mary Ruefle. Ji teigia per savo gyvenimą perskaičiusi apie pustrečio tūkstančio knygų, tačiau iš jų prisimenanti vos du šimtus arba 8 procentus. Ir ji klausia savęs: „Ar turėčiau per man šioje žemėje skirtą laiką skaityti dar daugiau naujų knygų, ar man derėtų mesti šį bergždžią (nes nepabaigiamą) užsiėmimą? Galbūt derėtų pradėti iš naujo skaityti didžiulį malonumą praeityje teikusias knygas, kurių detales pamiršau, tačiau puikiai pamenu jų sukeltą nuotaiką ir poveikį.“

Čia ir apie mane biggrin.gif blush2.gif

O aš iš tiesų labiausiai įstrigusias, pačias pačiausias knygas ketinu skaityti antrą kartą. Ir jau gerokai iš anksto džiaugiuosi patirsianti su jomis dar kartą tą didelį skaitymo malonumą. Ir antrą kartą matyt skaitysiu jau labai lėtai ir pasimėgaudama, įsigilindama į kiekvieną detalę. Gera namuose turėti tokių knygų, kurias norėsis skaityti vėl.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 07 01, 15:06)
žinok, pradėjau rašytis, ką noriu perskaityti, nes nueinu į biblioteką ir pamirštu bent kelis pavadinimus, ką norėjau imti  blush2.gif

Mane tai nervina ieškoti ten ir gaišti laiką, tai visada per el. paiešką randu ir užsisakau, nueinu tik paimti smile.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 01, 15:53)
Išsamaus atsiliepimo nerašysiu, tik trumpai apie perskaitytą Jurgos Ivanauskaitės "Placebą".
Gal dar kuri iš šios temos narių šią knygą skaitėt? Įdomu, kaip  patiko jums.

Buvau pradėjusi, patiko, bet per diplomo įkarštį numečiau,tai laukia savo eilės, imsiu skaityt iš naujo rolleyes.gif

QUOTE(laTulipe @ 2011 07 01, 17:53)
laba.

Placebo neskaičiau, bet norėčiau.

Frederic Beigbeder ,,Meilė trunka trejus metus”

Gražios tavo išrašytos mintys, vien dėl to manau norėčiau visai perskaityt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 02 liepos 2011 - 04:39
Laba ryta,

Vakar gi pagaliau nusipirkau is ametistos knygas, kurias nusiziurejau jau senooookai. Tai aciu jai 4u.gif

Iskart griebiau Stebuklas Anduose - tai tikra istorija apie tai, kaip 8 desimtmetyje regbio komanda, ivykus lektuvo katastrofai, atsidure Anduose ir 72 dienas ten istvere, sugebejo isgyventi. Be maisto, be siltu drabuziu, be jokios uzuovejos..
Kadaise ziurejau filma, padare ispudi, tai kai pamaciau knyga, iskart uzsigeidziau perskaityt, o dabar su dideliu susidomejimu jau puse prarijau - tikrai labai idomu smile.gif O kas dar nuostabu - nemazai nuotrauku prideta ( is gyvenimo kalnuose taip pat), o man visada smalsu pamatyt, kaip ten is tikruju buvo bigsmile.gif

Galesiu skolinti, jei kas nores biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 02 liepos 2011 - 10:44
beje, manes su tuo anuoju tuoju knygynu nebesiekit - iseinu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 02, 10:57)
beje, manes su tuo anuoju tuoju knygynu nebesiekit - iseinu cool.gif

Vajei unsure.gif Kažką geriau susiradai ar tiesiog užkniso, kad jau nebeatlaikei?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 02, 12:06)
Vajei unsure.gif Kažką geriau susiradai ar tiesiog užkniso, kad jau nebeatlaikei?

4u.gif nu nenoriu didziausia kankine pasirodyti, bet uzkniso. biggrin.gif Vis tiek zinojau, kad anksciau ar veliau eisiu lauk - del daugelio priezasciu biggrin.gif
bet nieko cia blogo, visai neliudziu. smile.gif

Beje, rengini turesiu vis tiek vesti antradieni, tai dar ateikit, prasom. biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 02 liepos 2011 - 11:16