Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(luiziana @ 2011 07 01, 16:38)
bigsmile.gif  kokia dar vercia?

O Gyvatnesio ir as noriu,is kur gauti? Ji tavo?

"Pamokslininkas"

O "Gyvatnesis" is bibliotekos,siandien ieskojau ka pasiimt ir "uzkliuvau " uz jos biggrin.gif Pirkti va cia yra http://www.zmoniukny...og/product/4466
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 07 01, 15:30)
Oi ne, maniskeje rase apie vaikina, kuri isimyledavo visos sutiktos moterys.

Taip, kad atmintis matyt visgi tave pavedė mirksiukas.gif Man irgi taip pasitaiko.
Buvo ten ir žvaigždūnas - moterų numylėtinis. Tačiau veiksmas visgi sukosi apie galimą nužudymą.
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 07 01, 15:43)
"Pamokslininkas"

O "Gyvatnesis" is bibliotekos,siandien ieskojau ka pasiimt ir "uzkliuvau " uz jos biggrin.gif  Pirkti va cia yra http://www.zmoniukny...og/product/4466

Tai ta Pamokslininkas dar gal labai negreit isleis,vercia dar tik,ane?
Del knygos dekui 4u.gif Dar parasyk ryt portyt ar tikrai idomiai skaitosi,pirksiu tada mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 01, 15:53)

Gal dar kuri iš šios temos narių šią knygą skaitėt? Įdomu, kaip  patiko jums.

Skaičiau prieš porą metelių ax.gif Man labai patiko. Toks daugiasluoksnis, tuo pačiu ir paveikus romanas. Iš Ivanauskaitės kūrybos jis man antras pagal stiprumą po "Raganos ir lietaus". Dar, teisybė, simpatizuoju jos ankstesniajai kūrybai - "Pakalnučių metams". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2011 07 01, 16:00)
Labas 4u.gif
Skaičiau prieš porą metelių ax.gif Man labai patiko. Toks daugiasluoksnis, tuo pačiu ir paveikus romanas. Iš Ivanauskaitės kūrybos jis man antras pagal stiprumą po "Raganos ir lietaus". Dar, teisybė, simpatizuoju jos ankstesniajai kūrybai - "Pakalnučių metams". smile.gif

Beje, skaitant "Placebą" man šovė mintis, kad galbūt dabar ir "Ragana ir lietus" visai kitomis spalvomis man nušvistų g.gif Matyt kiekvienai knygai turi būti savas laikas. Skaičiau "Placebo" recenzijas , tai kai kas šią knygą gretino su Gavelio kūryba. To autoriaus "Vilniaus pokeris" teko čiupinėti irgi paauglystėje, tada ji buvo labai ant bangos biggrin.gif Tuokart nelabai patiko, bet va smalsu gal būtų paskaityti dar kartą. Apie ką tas "Pokeris", nebepamenu (apart keleto pikantiškų scenų biggrin.gif ).

Įkėliau į išparduotuvę "Kleoptros memuarus". Užbėgdama už akių galimiems klausimams pasakysiu, kad nusprendžiau visgi jos neskaityti. Nesutverta aš tokių storų knygų skaitymui blush2.gif , slegia ji mane morališkai, aš juk esu minimalistė. Jei knyga bent turėtų kokį nors literatūrinį svorį, matyt, bandyčiau. O praleisti su ja tiek brangaus (man) laiko tik šiaip sau, tai abejoju, kad skaitymo malonumas tai atpirktų g.gif Juk tiek tikrai vertų skaitymo knygų dar laukia savo eilės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 01 liepos 2011 - 16:13
Ingenai, ir Kaimo mergaiciu neskaitei? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 01, 16:26)
Ingenai, ir Kaimo mergaiciu neskaitei? biggrin.gif

Skaičiau ir perskaičiau smile.gif Šiaip nieko labai gero negalėčiau apie ją pasakyt. Man tai skystoka ta knyga pasirodė blush2.gif unsure.gif , nelabai suprantu, už ką ją į skaitytinų knygų sąrašus traukia g.gif Ir su kažkokiais keistais personažais g.gif Labiausiai nepatiko Keitė. Nuo pat pradžių. Šitaip leistis būt draugės Babos žeminamai, nežinau, reikia visiškai jokios savigarbos neturėti doh.gif O ir vėliau Keitė nepasižymėjo protelio aukštumom, kvailokas jos elgesys man daugeliu atvejų pasirodė. Žodžiu lengvas neįpareigojantis skaitaliukas ir tiek. Bet ir tų skaitaliukų būna juk geresnių (bent jau mano nuomone), pvz. kad ir ta pati "Mažoji anglė Paryžiuje".
Atsakyti
nu musu nuomone eilini karta nesutampa laugh.gif

man Angle su Kaimo mergaitem net nelygintina (antrosios naudai) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 01, 16:39)
nu musu nuomone eilini karta nesutampa laugh.gif

man Angle su Kaimo mergaitem net nelygintina (antrosios naudai) biggrin.gif

Na gal lyginant pagal literatūrinę vertę "Mergaitės" ir auksčiau (bet turbūt ne tiek ir daug, nes "Mergaičių" stilius irgi itin paprastas).
Bet jau tie "Mergaičių" pesonažai doh.gif doh.gif

Gal ir grubiai aš apie tą "Kaimo mergaičių trilogija" blush2.gif . Bet man dabar migrena, tai rėžiu viską, ka galvoju, daugmaž be cenzūros unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 01 liepos 2011 - 16:56
laba.

Placebo neskaičiau, bet norėčiau.

Frederic Beigbeder ,,Meilė trunka trejus metus”

Šią knygą perskaičiau visai netikėtai- radau ją kompiuteryje tarp kitų knygų pdf formatu. Pasižiūrėjau apimtį ir nusprendžiau perskaityti.

Frederic Beigbeder knygos niekuomet manęs nedomino, tik labai labai seniai buvau girdėjusi neblogų atsiliepimų apie ,,Meilė trunka trejus metus”, man rodos, vienu metu ji buvo ant bangos. Dabar, kai pati ją perskaičiau, galiu teigti, kad manęs ji visai nesužavėjo. Pripažinsiu, rašytojas turi išskirtinį rašymo stilių, kuris visai patraukia. Lengva ironija, pajuokavimai dažnai vertė šyptelti. Bet, nors istorija parašyta įdomiai, pats siužetas- nieko gero. Kurį laiką net neįsivaizdavau, kuo galėtų viskas baigtis. Buvo kiek keistoka, nes pasakotojas visą laiką porino apie tai, kad meilė nereikalinga, bet pats žliumbė kaip mažas vaikas ir skandino nenusisekusią meilę alkoholyje ar kitų moterų glėbyje. Tikriausiai didžiausias minusas ir buvo pasakotojas/pagrindinis veikėjas, kuris dažnai atrodė neapsisprendęs, dėl nepasisekimo kaltinantis visą pasaulį, silpnas ir greitai palūžtantis.

Pabaiga savotiška. Dabar net galvoju, ar norėčiau, kad visa ta istorija baigtųsi kitaip.

Nors minčių, kurias verta išsirašyti, yra šioje knygoje nemažai. Pateiksiu tik keletą, kurias pasižymėjau:

Dvidešimties maniau, kad apie gyvenimą žinau viską. Trisdešimties sužinojau, kad nieko nenutuokiu.
…

Kodėl visi bėga nuo vienatvės? Nes ji priverčia galvoti.
…

Trejus metus trunka ta meilė, kuri nekopė į kalnus ir nepuolė į dugną, ta, kuri nukrito tiesiai iš dangaus. Meilė tęsiasi tik tada, kai abu žino jos kainą, ir geriau ją sumokėti iš anksto, kitaip rizikuoji apmokėt sąskaitą, kai jau per vėlu. Mes nebuvom pasiruošę laimei, nes nepripratę prie nelaimės. Užaugom išpažindami komforto religiją. Reikia žinoti, kas esi ir ką myli. Reikia subręsti, kad išgyventum nebrandžią istoriją.

kitais metais turėtų pasirodyti filmas pagal šią knygą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 07 01, 16:53)
Frederic Beigbeder ,,Meilė trunka trejus metus”

Šios knygos neskaičiau, net ir nežinau ar norėčiau. Bet va sudomino kita šio autoriaus knyga - "Trenkto jaunuolio memuarai". Bet kažkaip susilaikiau nuo pirkimo, pagailėjau pinigų. Gal kada nors...
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 01, 16:37)
Skaičiau ir perskaičiau smile.gif  Šiaip nieko labai gero negalėčiau apie ją pasakyt. Man tai skystoka ta knyga pasirodė blush2.gif unsure.gif , nelabai suprantu, už ką  ją į skaitytinų knygų  sąrašus traukia g.gif  Ir su kažkokiais keistais personažais g.gif Labiausiai nepatiko Keitė. Nuo pat pradžių. Šitaip leistis būt draugės Babos žeminamai, nežinau, reikia visiškai jokios savigarbos neturėti doh.gif  O ir vėliau Keitė  nepasižymėjo protelio aukštumom, kvailokas jos elgesys man daugeliu atvejų pasirodė. Žodžiu lengvas neįpareigojantis  skaitaliukas ir tiek. Bet ir tų skaitaliukų būna juk  geresnių (bent jau mano nuomone), pvz. kad ir ta pati  "Mažoji anglė Paryžiuje".

drinks_cheers.gif man ji pabodo po kokių 50 sl., o mama perskaitė. kaip sakė, knyga apie tuščią gyvenimą - be siekių ir pan. žodžiu, nuomonė kaip tavoji drinks_cheers.gif
Atsakyti