Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Argija @ 2011 07 15, 19:12)
Sveikos  4u.gif  po kelių pastaruoju metu skaitytų trilerių/detektyvų norėjau ko nors visai kitokio. Taigi i rankas pėmiau Mitch Albom “Antradieniai su Moriu”   ax.gif
Yra skaičiusių ją?  rolleyes.gif

Aš prieš kelias dienas varčiau ją, galvojau imti skaityti biggrin.gif Bet visgi pradėjau Kaminer "Karinė muzika" thumbup.gif

Luiziana, sveikinu susilaukus dukrytės 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2011 07 17, 13:52)
Gal kas skaitet kitas Sekso ir miesto knygas? Pasidalinkit ispudziais  wub.gif

Kokias "kitas"? Ji tik viena tėra, beje, visiškai nepanaši (nuotaika) į serialą ir ypač - į tavo aprašomą "Summer and the city", kuri yra knyga, skirta paaugliams. Sakyčiau, originali "Sex and the City" yra gana depresyvi knyga, paskaityk - nustebsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 07 17, 17:55)
Sakyčiau, originali "Sex and the City" yra gana depresyvi knyga, paskaityk - nustebsi smile.gif

blink.gif
sudominai smile.gif

Beje, caralaite, prasyciau Taves paskolinti man ta antra C. Sanderson knyga, pamenu, minejai, kad galetai.. blush2.gif
jei nebegali, papirksiu, maciau, papigiai yra laugh.gif
Atsakyti
Taigi, pirmiausia parašysiu apie ,,Svetimą”, kuris priklauso ankstyvajai rašytojo kūrybai. Pagrindinis veikėjas- Merso. Jo paveikslu ir įvykiais, vykstančiais apie jį parodoma asmenybės tragedija ir bejėgiškumas, susidūrus su absurdu. Net ir šiais laikais šis romanas aktualus- dažnai vis dar žiūrima kreivai į kitokių pažiūrų, norų ar siekių žmones, tad ką kalbėti apie tuos laikus, kai buvo parašytas ,,Svetimas”. Merso tapo svetimas tai visuomenei, nes jis nesielgė taip, kaip visi. Aišku, neteisinu jo padaryto nusikaltimo, bet argumentai, kurie nulėmė Merso likimą, buvo visiškai absurdiški, nes gilinamasi buvo ne į tai, į ką jie turėjo gilintis.

,,Krytis" (kai kuriuose leidimuose pavadintas ,,Nuopuoliu")- paskutinis A. Camus romanas.Palyginus su ,,Svetimu", jis yra trumpesnis, bet skaitymo procesas vyko ilgiau. Šis romanas sudėtingesnis, reikia įsigilinti į kiekvieną sakinį, o, jei mėgstate pasibraukti įdomias mintis, jums teks braukti kone kas antrą sakinį. Pagr. veikėjas viso romano metu kalbasi sutiktu žmogumi, bet, kadangi šis nieko neprataria iki pat pabaigos, atrodo, lyg tai būtų monologas. Monologas, primenantis tikrą išpažintį. Žodžiai priverčia susimąstyti, daug kur sutikau su jo mintimis, rodos, kai kur kalba apie tokius matomus dalykus, bet, kol neperskaitai, net nepastebi jų. Ir vėl žmogaus tragedija, knyga apie norą keistis, kurį tuoj pat pakeičia susitaikymas. Ši knyga man patiko labiau.

Rekomenduoju perskaityti abu wink.gif

Luiziana, sveikinu susilaukus vaikučio
wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 17 liepos 2011 - 17:38
Ingenai, ar dar Tese tebeturi?? Man palik bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Papildyta:
eliss, kaip tau patiko Tapti ponia Mao? maciau prie akcijiniu, bet kazkaip suabejojau, o po tavo pasisakymo jau gailejaus, kad nepirkau biggrin.gif Tai koks galutinis verdiktas? a patika? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 17 liepos 2011 - 18:00
QUOTE(caralaite @ 2011 07 17, 17:55)
Kokias "kitas"? Ji tik viena tėra, beje, visiškai nepanaši (nuotaika) į serialą ir ypač - į tavo aprašomą "Summer and the city", kuri yra knyga, skirta paaugliams. Sakyčiau, originali "Sex and the City" yra gana depresyvi knyga, paskaityk - nustebsi smile.gif

O cia tai klysti-ne viena yra. The Carrie Diaries ir Summer in the City yra prequels to Sex and the City, jei netiki Wikipedioj pasiziurek. O Summer and the City neskirta paaugliams, vien tik is turinio sprest galima-vietom raso apie visokias isgertuves, seksa ir t.t.-kaip ir seriale. Turbut tau susidare toks ispudis del to, kad toj knygoj raso apie jas dar paaugles-17-19 metu, tipo apraso ju pacia pradzia New Yorke. O ir knygyne si knyga buvo suaugusiuju skyriuje, kur paaugliu skyrius zinau smile.gif Kopijuoju is amazon: Reading level: Young Adult . O del depresyvumo, tai sudominai. Tik nustebau, kad ji tokia plonyte. Ar patiko tau ji? Labai skiriasi nuo filmo?
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2011 07 17, 19:05)
Labai skiriasi nuo filmo?

Visiškai. kažkada bandžiau skaityti angliškai, tik jau senokai. Kiek pamenu, tai tik keli herojai sutampa ir pati Kerė visai kitokia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 17 liepos 2011 - 18:08
QUOTE(Masako @ 2011 07 17, 17:57)
Ingenai, ar dar Tese tebeturi?? Man palik bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Gerai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 07 17, 19:08)
Visiškai. kažkada bandžiau skaityti  angliškai, tik jau senokai. Kiek pamenu, tai tik keli herojai sutampa ir pati Kerė visai kitokia

Geras... Gaila. Nes serialas tai is tikruju nerealius rasytojus turejo, to pacio ir is knygos tikejausi.. Summer and the City tai nepasakyciau, kad labai skiriasi, bet vis tiek parasyta prasciau uz serialo tekstus

Ar skaitet kas nors Colleen Mccolough "Timas"? Kaip ispudziai? Girdejau, kad nieko gero, bet gavau dovanu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byebyelondon: 17 liepos 2011 - 18:38
QUOTE(byebyelondon @ 2011 07 17, 18:36)
Geras... Gaila. Nes serialas tai is tikruju nerealius rasytojus turejo, to pacio ir is knygos tikejausi.. Summer and the City tai nepasakyciau, kad labai skiriasi, bet vis tiek parasyta prasciau uz serialo tekstus

Ar skaitet kas nors Colleen Mccolough "Timas"? Kaip ispudziai? Girdejau, kad nieko gero, bet gavau dovanu...

Apie "Seksą ir miestą"
Kaip tik galvojau, koks būtų absurdiškiausių mano perskaitytų knygų penketukas. Tai ši, kaip bebūtų gaila, patenka į patį viršų...
O labai gaila dėl to, kad kažkada tokie geri buvo to serialo anonsai, o aš, kaip tyčia, buvau pernelyg užimta, nespėdavau laiku grįžti. Na, galvojau, va knyga, dabar tai jau paskaitysiu! Ir ką? Nieko. Visiškas nusivylimas. Gal serialas traukia dėl gražių veikėjų, veiksmo, nežinau, bet knygoj to kažkaip nepasisekė įsivaizduoti. Visiškai tokia be ryšio knyga net vasarai...
Po to net serialo nebeperžiūrėjau.

Apie "Timą"
Aš priešingai girdėjau, kad įdomi. Blogų dar nelabai ir girdėjau. O kas konkrečiai nieko gero? Dabar kaip tik ruošiuosi skaityti, kaip tik baigsiu "Grupinės savižudybės magiją" (beje, nuostabi knyga, Paasilinna varo savam stiliuj). Bet, apie "Timą", kiek žmonių, tiek nuomonių smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2011 07 17, 19:36)

Gera gera, kitiems saldoka, man lb patiko.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 17, 18:57)
eliss, kaip tau patiko Tapti ponia Mao? maciau prie akcijiniu, bet kazkaip suabejojau, o po tavo pasisakymo jau gailejaus, kad nepirkau biggrin.gif  Tai koks galutinis verdiktas? a patika? 4u.gif

Pažinčiai su istorija,kaip sakant,gali paskaityt.Iš pradžių buvo įdomu,o jau prieš galą,man ji pabodo,visos tos politinės intrigos,kovos dėl posto,kažkoks pamišimas...Šiaip ,visai įdomi knyga smile.gif

Šiandien perskaičiau beveik pusę "Mano pusseserė Reičel",nežinau kaip paskui,bet "Jamaikos smuklė" man įdomesnė.Šitos pradžia kažkaip ištempta
Atsakyti