Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Kas skaitet Annos Pasternak "Pamirsau isteketi uz savjoniu vyro" ? Paskaiciau 30psl. nekabina,kol nepriskaiciau iki puses knygos,kad paskui jau gaila buna mest vien del to,kad sugaisau laiko iki to biggrin.gif,tai patarkit skaityt ar nebe ax.gif Norejau lengvos,bet regis sita visai perlengva,geriau gal detektyva imtis g.gif Atsiliepimai apie sia knyga kazkur internete buvo geri,kad su humoru,bet man kazko dar nera nieko ten idomaus ir juokingo,atsiliepkit kas skaitet,ar bus jsmagu toliau?
Atsakyti
Ateinu su atsiliepimu. Kurią knygą imsiu dabar, neįsivaizduoju biggrin.gif Na, kai jau įsinorėsiu paskaityti ką nors, pati ranka link kurios nors išsities lotuliukas.gif

Haruki Murakami ,,1Q84. Antra knyga (liepa-rugsėjis)"

Kai perskaičiau pirmąją dalį, labai užsinorėjau antrosios. Bet ji tuo metu net nebuvo išleista Lietuvoje. Užtat, kai tik pamačiau, kad biblioteka jau turi antrąją dalį, nepaprastai apsidžiaugiau. Ir štai, dabar aš jau ją perskaičiau ir savo įspūdžius papasakosiu jums. Tiesa, jei dar neskaitėte pirmosios knygos, tai gerai pagalvokite prieš skaitydami šį atsiliepimą- jame šiek tiek bus atskleidžiami įvykiai, vykę pirmojoje knygoje.

Taigi, galiu pasakyti, kad ši dalis- nė kiek nėra prastesnė už pirmąją. Ji lygiai taip pat įtraukia, o, užvertus paskutinį puslapį, norisi tučtuojau griebti trečiąją dalį (deja, bet ji dar neišleista). Tiesa, pradžioje buvo sunkoka, nes kai kurios detalės užsimiršo, bet greitai viskas susidėliojo į savas vietas.

Čia ir toliau gilinamasi į visą Oro lėliukės istoriją (beje, ji ir visai išsamiai papasakojama) bei į Mažuosius žmones. Aomamė- sporto klubo trenerė ir samdoma žudikė- akis į akį susiduria su Lyderiu. Jo pasakojimas išmuša ją iš vėžių. Jei pirmojoje knygoje sužinojome, kuo Aomamė su Tengo (kas skaitė pirmąją dalį, žino, kad jis padėjo Fukaeri parašyti ,,Oro lėliukę”) susiję, antrojoje paaiškėja, kad jie yra netgi pernelyg susiję. Detalės maišosi, pagr. veikėjų spėlionės dar labiau viską supainioja, rodos, kažką jau supratau, bet netrukus iškyla dar daugiau klaustukų. Taip, kaip ir Tengo ne kartą sakė: klausimų daug, atsakymų mažai. Pabaiga- lygiai tokia pati, kyla daug klausimų, į kuriuos bus atsakyta (bent jau taip tikiuosi) trečiojoje knygoje. Tiesa, vieną įvykį, susijusį su Aomame (kuris įvyks pabaigoje) nuspėjau kiek anksčiau- bet net ir tame įvykyje palikta intriga… Na, o pati Fukaeri- viską per daug žinanti, bet nieko negalinti padaryti.

Perskaičius pirmąją knygą palyginau nenuspėjamumą su A. Kristof ,,Storu sąsiuviniu”, o skaitydama antrąją nejučia atėjo palyginimas su K. Suzuki ,,Skambučiu” (bei jo tęsiniais). Tai, kad abu rašytojai- japonai, tik sutapimas. Man įstrigo abiejų vaizduojamas pasaulis- kai nežinai, ar čia tas tikrasis, ar tik kažkoks kitas. Jei skaitysite 1Q84, suprasite, apie ką aš wink.gif

Rekomenduoju. Ir su nekantrumu laukiu trečiosios knygos.
Atsakyti
Gera diena,

Jungiuosi prie Jūsų, tik niekaip nenusprendžiu, kuria knygą griebt į rankas. Gal kas patars,štai mano galimybės: smile.gif Irwingo "Pasaulis pagal Garpą", Bulgakov "Meistras ir Margarita", Rankin "Nugrimzdęs į tamsą"..

Paskutinės knygos kurias skaičiau, tai James Patterson "Merė.Merė" mano pirmas skaitytas detektyvas smile.gif lengvas,bet labai patiko, ir taip pat perskaičiau "Mano sesers globėjas". Pabaigiau knyga su ašaromis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 07 15, 17:47)
Kas skaitet Annos Pasternak "Pamirsau isteketi uz savjoniu vyro" ? Paskaiciau 30psl. nekabina,kol nepriskaiciau iki puses knygos,kad paskui jau gaila buna mest vien del to,kad sugaisau laiko iki to biggrin.gif,tai patarkit skaityt ar nebe  ax.gif Norejau lengvos,bet regis sita visai perlengva,geriau gal detektyva imtis  g.gif Atsiliepimai apie sia knyga kazkur internete buvo geri,kad su humoru,bet man kazko dar nera nieko ten idomaus ir juokingo,atsiliepkit kas skaitet,ar bus jsmagu toliau?

Skaičiau. Visiškas šlamštas. Nei juokinga, nei šmaikštu. Manau, numetusi nieko neprarasi wink.gif
Atsakyti
sveikos, skaitau "Smirnos burtininkes", deja tikejausi kazko labiau kabinancio...
Atsakyti
QUOTE(Memo @ 2011 07 15, 18:50)
Gera diena,

sveika 4u.gif

,,Mano sesers globėjas" ir mane pravirkdė.

O siūlyčiau gal ,,Meistras ir Margarita", nors, tiesą pasakius, nė vienos iš minėtų neskaičiau. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif po kelių pastaruoju metu skaitytų trilerių/detektyvų norėjau ko nors visai kitokio. Taigi i rankas pėmiau Mitch Albom “Antradieniai su Moriu” ax.gif
Yra skaičiusių ją? rolleyes.gif

QUOTE(Memo @ 2011 07 15, 18:50)
Gera diena,

Jungiuosi prie Jūsų, tik niekaip nenusprendžiu, kuria knygą griebt į rankas. Gal kas patars,štai mano galimybės:  smile.gif Irwingo "Pasaulis pagal Garpą", Bulgakov "Meistras ir Margarita", Rankin "Nugrimzdęs į tamsą"..

Paskutinės knygos kurias skaičiau, tai James Patterson "Merė.Merė" mano pirmas skaitytas detektyvas  smile.gif  lengvas,bet labai patiko, ir taip pat perskaičiau "Mano sesers globėjas". Pabaigiau knyga su ašaromis  4u.gif

"Pasaulis pagal Garpą" mano nuomone laaabai gera knyga 4u.gif
Atsakyti
Skaitysiu Garpa. Turiu labai didele silpnybe knygoms, pas mane namuose neber vietos tai išvežiau mamai. Bet negaliu niekada ramiai praeiti pro knygyną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NOTA BENE @ 2011 07 15, 08:01)
Pirmoji jo knyga, kuria perskaiciau buvo MAGAS.

Man Fowles irgi patinka. Skaičiau visas penkias lietuviškai išleistas knygas, tai pirmą vietą padalinčiau "Kolekcionieriui" ir "Juodmedžio bokštui".

QUOTE(Masako @ 2011 07 15, 10:45)
Anadien pamaciau Vagoj papigiai Egzorcista, ir, kadangi filmas toks nieko nieko, griebiau. Nu ir ka galiu pasakyt - ekranizacija, palyginus su knyga, tik ziedeliai biggrin.gif Jau tiek poslybiu, ir tokiu trikdanciu...wacko.gif

O aš niekaip nepasirįžtu "Egzorcistui", nors jau senokai turiu.
Masako, o tu "Kaltę" pabaigei ar ne?
QUOTE(marakeš @ 2011 07 15, 13:29)
perskaičiau E. Gilbert "Piligrimus". Ne tai, kad labai patiko, bet maloniai nustebino - nes tai jau panašu į Literatūrą. bet apsakymai buvo parašyti 1997-aisiais, prieš tuos visus valgymus ir mylėjimus, tai..matyt tuo keliu ji nenuėjo.

O man "Valgyk..." net labai patiko, ko visai nesitikėjau. Ir parašyta ji gerai, ko irgi nesitikėjau. "Piligrimų" irgi labai noriu, tik šiandien knygyne pamačiau, apie ką ši knyga. Gal kartais skaitei savo ir parduodi?

QUOTE(laTulipe @ 2011 07 15, 18:27)

Na bet tu ir greit skaitai. smile.gif

Nusipirkau šiandien dvi knygas:
Mary Ann Shaffer, Annie Barrows "Gernsio literatūros ir bulvių lupenų pyrago draugija" (daug gražių žodžių esu apie šitą knygą skaičiusi, tikiuosi, kad ir man patiks);
Pentti Lempiainen "Skaičių simbolika" (šitos pirkti neplanavau, bet pamačiau nupigintą, o tema pasirodė įdomi).
Atsakyti
laba diena smile.gif

man Magas tai kultine knyga smile.gif tiesiog pasirinkimo psichologijos biblija smile.gif

dabar skaitau Cunnigham Dienu pavyzdziai - kazkaip nekabina, bet dar dusinsiu toliau, gal dar uzkabins.
Elingo trilogija perskaiciau - labai patiko, itikino ir suzavejo smile.gif kai kur zvengiau, kazkaip jumoras ir nejumoras labai itiko biggrin.gif

o feisbuke va laimejau kokia knyga bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
laba.

skaitau A. Kamiu. Jau baiginėju Svetimą, po to skaitysiu Krytį.

QUOTE(katilina @ 2011 07 15, 20:42)
Na bet tu ir greit skaitai.  smile.gif

kai įdomu, tai greitai ir skaitosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 07 15, 20:42)
O man "Valgyk..." net labai patiko, ko visai nesitikėjau. Ir parašyta ji gerai, ko irgi nesitikėjau. "Piligrimų" irgi labai noriu, tik šiandien knygyne pamačiau, apie ką ši knyga. Gal kartais skaitei savo ir parduodi?

skaičiau savo, bet turbūt nepardavinėsiu
Atsakyti