Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Vessta @ 2011 07 11, 17:53)
butum LT, galetumem susibegt ir paskolinciau, paskaityta jinai, bet, kad suskaityta tai tikrai ne schmoll.gif

na i LT grisiu tik po 19 dienu.
O tu is kurio bibliotekos imi?
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 07 11, 18:56)
na i LT grisiu tik po 19 dienu.
O tu is kurio bibliotekos imi?

is Karoliniskiu
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 07 11, 18:34)

na o kodel ne smile.gif Ji tera parasiusi tris knygas. Dvi jau isverstos, 'Tolimi laikai' yra trecioji.
Beja, kalbant apie knyga nu negaliu atsiplesti nuo jos. Nezinau, bet kazkas jos knygose man labai labai patinka biggrin.gif

tai aisku gali,bet idomu ar is tikro jau verciama ta knyga,ar tik siaip speliones,kad kazkada isvers,nes paciai irgi labai patiko jos knygos,noriu daugiau,norvegiskai tai isversta yra,bet tingiu skaityt kita kalba,man kaip darbas jau,nemalonumas...tai ir klausiu,kada zada isleisti,jei greitai,tai palauksiu lietuviskai,o jei nezada isvis,tada teks norgiskai doh.gif
Atsakyti
"Šanataramas"

Gregory David Roberts parašė knygą, kuri kažkam gali tapti svarbiausia knyga jų gyvenime. Man ji neatsiejama nuo autoriaus asmenybės ir jo išgyvenimų. Nors tai romanas (o ne memuarai, kaip daugelis linkę manyti), vis tik autobiografiškumo joje labai daug. Manau esate matę jo foto, sakyčiau, groteskiškos išvaizdos jaunuolis biggrin.gif. Bet, kaip dažnai ir būna perskaičius gerą knygą, staiga supratau kad visai jis ne toks ir baisus, gal net truputį gražus... savotiškai biggrin.gif.
Taigi - tuose 936 (angliškuose) puslapiuose visko buvo labai daug - herojų, neįtikėtinai simpatiškų ir visai nepatrauklių, gerų minčių, jautriai atskleistų išgyvenimų, žiaurių scenų, kurias sunku net perskaityti, įrodymas kad lietuvių ir hindi kalbos - giminės biggrin.gif, begalė visokių šaudo-gaudo epizodų ir daug daug Indijos. Nors pats Robertsas sako (net jo interviu keletą pripuolus pažiūrėjau), kad skaityti šią knygą kaip Bombėjaus istoriją yra klaida, nes ji galėjo būti parašyta apie bet kokį kitą miestą, aš šitą klaidą dariau su didžiausiu džiaugsmu. Ir dabar būtinai noriu pamatyti tą miestą ir tą šalį, pabūti tarp tų žmonių, apie kuriuos jis rašė. Ir - taip - aš suvokiu kad knygos veiksmas ridinėjasi panašiai 30 metų atgal, ir kad viso to kas joje greičiausiai Bombėjuje neberasčiau (net pavadinimo smile.gif), bet ką tu žmogus gali padaryti su tuo patirčių, kelionių ilgesiu, kurį tavyje įdega nuostabios knygos?... Nieko, tik jam pasiduoti smile.gif.

Tai nėra pati geriausia mano perskaityta knyga. Gal būtų geriau, jei ji būtų ne viena, o kokios trys (na, bent dvi tikrai būtų išėję) - nebūčiau tiek privargus skaitydama. Bet aš taip džiaugiuosi kad apie ją sužinojau ir perskaičiau! Gal ir kas iš jūsų pabandys, to ir linkiu smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 07 11, 18:29)
A rimtai  bigsmile.gif ,ruosiasi leisti dar lietuviskai Kate Morton knygas?  bigsmile.gif

tai ar ne tu rašei,kad ruošias išverst?Ar aš kažką maišau g.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 07 11, 22:20)
"Šanataramas"

Gregory David Roberts parašė knygą, kuri kažkam gali tapti svarbiausia knyga jų gyvenime. Man ji neatsiejama nuo autoriaus asmenybės ir jo išgyvenimų. Nors tai romanas (o ne memuarai, kaip daugelis linkę manyti), vis tik autobiografiškumo joje labai daug. Manau esate matę jo foto, sakyčiau, groteskiškos išvaizdos jaunuolis biggrin.gif. Bet, kaip dažnai ir būna perskaičius gerą knygą, staiga supratau kad visai jis ne toks ir baisus, gal net truputį gražus... savotiškai biggrin.gif.
Taigi - tuose 936 (angliškuose) puslapiuose visko buvo labai daug - herojų, neįtikėtinai simpatiškų ir visai nepatrauklių, gerų minčių, jautriai atskleistų išgyvenimų, žiaurių scenų, kurias sunku net perskaityti, įrodymas kad lietuvių ir hindi kalbos - giminės biggrin.gif, begalė visokių šaudo-gaudo epizodų ir daug daug Indijos. Nors pats Robertsas sako (net jo interviu keletą pripuolus pažiūrėjau), kad skaityti šią knygą kaip Bombėjaus istoriją yra klaida, nes ji galėjo būti parašyta apie bet kokį kitą miestą, aš šitą klaidą dariau su didžiausiu džiaugsmu. Ir dabar būtinai noriu pamatyti tą miestą ir tą šalį, pabūti tarp tų žmonių, apie kuriuos jis rašė. Ir - taip - aš suvokiu kad knygos veiksmas ridinėjasi panašiai 30 metų atgal, ir kad viso to kas joje greičiausiai Bombėjuje neberasčiau (net pavadinimo smile.gif), bet ką tu žmogus gali padaryti su tuo patirčių, kelionių ilgesiu, kurį tavyje įdega nuostabios knygos?... Nieko, tik jam pasiduoti smile.gif.

Tai nėra pati geriausia mano perskaityta knyga. Gal būtų geriau, jei ji būtų ne viena, o kokios trys (na, bent dvi tikrai būtų išėję) - nebūčiau tiek privargus skaitydama. Bet aš taip džiaugiuosi kad apie ją sužinojau ir perskaičiau! Gal ir kas iš jūsų pabandys, to ir linkiu smile.gif.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Registruojuos ir as su "Skerdykla Nr.5" Esu uzkietejus knygu "rijike" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NOTA BENE @ 2011 07 12, 09:04)
Registruojuos ir as su "Skerdykla Nr.5" Esu uzkietejus knygu "rijike"  biggrin.gif

laba 4u.gif

Man kazkokie neskaitadieniai - ne viena knyga normaliai nesiskaito, taip ir norisi kokio skaitaliuko, bet po ranka nera g.gif

Perskaiciau Bureja neriniais, ir net nzn, ka apie ja pasakyt - pati gerai nesuprantu, patiko ar ne. Faktas tas, kad kazko visai kitko tikejaus. Ir dar faktas, kad Ingenui ji turejo kur kas labiau patikti biggrin.gif
Atsakyti
marakeš, ateik, pasišnekam apie knygą biggrin.gif
kas tau labiausiai užstrigo iš personažų? man tai Prabu, žliumbiau pasikūkčiodama ir baisiausiai norėjau kad šitas epizodas nebūtų "iš gyvenimo"
Atsakyti
caralaite, ir aš žliumbiau toje vietoje. pasiutusiai neteisinga. o Prabhu superinis personažas drinks_cheers.gif su juo ten niekas negali varžytis smile.gif)
gal ne pats geriausias veikėjas, bet man patiko Karla - įsivaizdavau ją panašią į Carlą Bruni biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 07 11, 21:34)
tai ar ne tu rašei,kad ruošias išverst?Ar aš kažką maišau g.gif

As rasiau i leidykla,klausiau ar isleis ...ta tai pamenu,gal cia paminejus buvau tai? g.gif Bet dabar ilindau paziureti ar buvau gavus atsakyma,tai ne verysad.gif ,laiskas liko neatsakytas...nebent man is kito emeilo jie buvo atsake ir as parasiau tada cia g.gif nu neatsimenu nieko verysad.gif ,bet sakyciau,kad atsakymo negavau...Nes pagal paieska radau savo laisku archyve rasyta jiem zinute,bet po ja tuscia,jokio atsakymo,o jei jie atsake buvo is kito adreso,tai nerasiu,nezinau kokio ieskot,laisku pas mane marios neistrintu doh.gif Gal rimtai kas atsimenat ar rasiau kad isleis Morton nauja knyga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 07 12, 12:16)
man patiko Karla - įsivaizdavau ją panašią į Carlą Bruni biggrin.gif)

Man tai Karla nepatiko (ir Bruni nepatinka biggrin.gif). Apskritai visos moterys kažkokios keistos, vyrai daug "gražesni". Dar nepatiko mafijos vadas, ir apskritai ta dalis apie mafiją, nepriimu aš tų jų taisyklių ir negarbingų "garbės kodeksų". Tai "Šantaramo" tęsinį bus sunku skaityt, nes ten lūšnų žada nebebūt, tik mafija smile.gif
Atsakyti