Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Mona187 @ 2011 07 10, 17:05)
Noriu paklausti, gal kas žinosit - jei asmuo perveda pinigus iš kito banko į DnB Nord banko sąskaitą, tai kiek jam nuskaičiuoja administracinio/komisinio mokesčio už pinigų pervedimą?

1lt su kapeikom jei neklsytu g.gif jei per intika veda.. jei banke dar daugiau
Atsakyti
Labas,

Kažkaip neparašiau, kaip man patiko Judi Picoult „Kita širdis“, o priešingai nei daugeliui, visai patiko. Visada sakau, kad jau Picoult knygos, tai tik lengvi skaitaliukai, bevertės laisvalaikio knygelės, tik smagiam pasiskaitymui ir pan. Bet šį sykį knyga kažkokia sunkesnė, gal todėl, kad primena kitų knygas, gal todėl, kad tema labai rimta, nžn., bet kuo toliau skaičiau, tuo labiau jautėsi jos kitoniškumas. Čia ne tik sergančio vaiko ir motinos pastangos išgyventi. Kur kas daugiau.
Ir tikrai tas daugiau nėra vien tik religija. Jau buvau išsigandusi, kad Picoult pradės, kaip, dabar madinga, keisti „skaitytojų santykį su Dievu“, bet religijos temos ten tikrai nereikėjo baidytis, bent jau man visai patiko skirtingų pažiūrų veikėjų diskusijos, kurios buvo tikrai gana paprastos ir įdomios.
Ir tai labai gerai susiderino su pačia pagrindine knygos tema - mirties bausme, žiaurius nusikaltimus padariusiais kaliniais, mirtininkų bloku. Skaičiau ir galvojau, ar aš už mirties bausmę, ar aš prieš, vietomis visai susipainiojau...
Kažkaip viskas taip gerai parašyta, atrodo, kiekvienas veikėjas reikalingas ir vietoje, na, nesitikėjau, pabaigoje buvo beveik gaila užversti knygą.
Man visai patiko tokia šiek tiek kitokia, pamąstyti privertusi Picoult.

Dabar skaitau Dorota Terakowska „Raganų duktė“, tai kiek kitokių burtų ir stebuklų istorija, bet labai nieko pasaka, tokia labai paprasta, bet ne prasta, Su knyga yra labai gražus Sielos sparnų atsiliepimas, tiesiog viską pasakantis. Gaila tik, kad knyga nedidelė, neužteks nei savaitei, o rodos, skaityčiau ir skaityčiau.

QUOTE(agnite @ 2011 07 09, 12:53)
Ar jūs prisiverčiate skaityti iki galo knygą, kuri ne itin domina ir intriguoja?

Nenorimas knygas skaičiau labai seniai, kada dar skaitydavau pagal privalomos perskaityti literatūros sąrašus, bet ir pagal juos skaitydama beveik visada atrasdavau knygoje kažką, kas padėdavo perskaityti iki galo (nebent pritrūkdavo laiko).
Knyga turi labai labai nepatikti, nekabinti, kad būtų numesta. Pastaruosius porą metų taip tikrai nėra atsitikę, nes jeigu skaitau kokią labai populiarią knygą (pvz. Mažmožių dievas) ir suprantu, kad ji kažkaip nelabai man, vistiek noriu perskaityti, suprasti, kodėl ji žmonėms taip patinka, kodėl ją visi taip dievina ir kodėl ji man atrodo tik šiaip sau... Paprastai skaitau greitai, ir nemanau, kad labai jau švaistau laiką. Dar viena priežastis, kodėl skaitau - tikiuosi pritrenkiančios pabaigos. O gal nesupratau ko nors pradžioje? Kartais reikia susigyventi su skaitoma knyga, perprasti rašytojo rašymo manierą, veikėjus, istoriją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaitanti: 10 liepos 2011 - 17:04
QUOTE(Mona187 @ 2011 07 10, 17:05)
Noriu paklausti, gal kas žinosit - jei asmuo perveda pinigus iš kito banko į DnB Nord banko sąskaitą, tai kiek jam nuskaičiuoja administracinio/komisinio mokesčio už pinigų pervedimą?
Priklauso nuo banko įkainių. Juos gali rasti banko tinklapyje. Pvz., SEB nuskaito 1,40 Lt tiek pervedant į kitą banką, tiek gaunant iš kito banko.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 07 09, 14:36)
Knyga man patiko. Lengva ranka jai duodu 5/5. Rodos, pats pasakojimas nėra labai ypatingas, bet įtraukė ir sudomino. Rašytoja (gaila, kad čia jos pirmoji ir lyg ir paskutinė knyga) visą istoriją rašo nenuosekliai, pasakoja tai dabartį, tai praeitį, net ir praeitis pasakojama ne iš eilės- dėl to jau greitai skaitytojas supranta, kad įvyks kažkas rimto ir ypatingo, kas paliks neišdildomą žymę pagrindinių veikėjų viduje. Apie tą įvykį kalbama tik užuominomis, tad norisi skaityti toliau, nes įdomu, kas ten tokio nutiko. Nors visgi man ta kulminacija nebuvo kažkokia ,,vau”, daug labiau sukrėtė kitas tuo pačiu metu vykęs įvykis… Tiesiog nesupratau, kaip taip galima??????

Džiaugiuosi, kad ir tau patiko knyga. O kuris ten buvo tas labiau sukrėtęs įvykis?

QUOTE(klopedija @ 2011 07 10, 10:04)

O man "Paukšteliai" beveik visai nepatiko. smile.gif
QUOTE(Masako @ 2011 07 10, 11:01)
Ilindau i msuu bloga paskaityt apie Alvtegen Kalte, nes prisiminiau, kad kazkas kritikavo del "ta velnias" nuolatinio vartojimo biggrin.gif Yra SS ir katilinos atsiliepimai, beje, visiskai priesingi. As vakar tai pastrigau su ta knyga, net nusprendziau nebeskaityt, ale po SS pasisakymo galvoju, gal vis tik bandyt g.gif  biggrin.gif

Kai parašei, kad pradžia visai nieko, pagalvojau sau, kad jei perskaitysi visą ir vis tiek sakysi, kad ji patiko, labai labai nustebsiu. tongue.gif Būna knygų, kurios yra ne mano skonio, bet suprantu, kodėl jos patinka kitiems. O kodėl "Kaltė" daugumai patinka, tikrai nesuprantu. Man ji- visiškai prasta knyga. smile.gif
Atsakyti
Šiandien begulinėdama sode ant saulutės perskaičiau „Preparatą M“ ir likau šiek tiek nusivylusi, nes iš trijų pasakojimų prie labai patikusių galėčiau priskirti tik vieną - Bulgakovo... Kiti labai pusėtini pasirodė..
---------------------------
Beje, dovanoju, jei kuri norit 4u.gif
Atsakyti
hum. o aš visai norėjau tą Preparatą paskaityt

savaitgalio ataskaita: perskaičiau R. Aškinytės "Lengviausią", įpusėjau E. Gilbert "Piligrimus" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 07 10, 20:27)
Džiaugiuosi, kad ir tau patiko knyga. O kuris ten buvo tas labiau sukrėtęs įvykis?

kai Veluthą pareigūnai taip primušė, kad šis net numirė. Juk jis net nebuvo prasikaltęs doh.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
Prisiduodu su perskaitytomis "Bado žaidynės" ir "Pavojinga meilė" labai patiko, įtraukė ir greit susiskaitė thumbup.gif dabar suku galva kur gauti paskutinę dalį, bibliotekoj eilė nemaža tai kol gausiu ją, atsibos laukt doh.gif biggrin.gif dabar bandysiu skaityti "Lengvas būdas sulieknėti" nors numesti svorio kaip ir nereikia (aišku, minus keli kilogramai visada neprošal biggrin.gif ) bet šeip įdomu, ką ten rašo g.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 07 10, 20:27)
O man "Paukšteliai" beveik visai nepatiko.  smile.gif
O kas sakė, kad man patiko? hihihi.gif
Iš tiesų patiko Anaïs Nin Dienoraštis, išsilavinusios, rafinuotos, nepriklausomos moters blaivi savianalizė. Skaičiau rusiškai, lietuvių k. nėra išversta.

Marakeš, skaityk "preparatą". mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 07 10, 20:39)
hum. o aš visai norėjau tą Preparatą paskaityt

Tai galiu atnešt kada į meet'ą...
Gal tau ir patiks wink.gif

Aš kažkaip prisiminiau paskutinę skaitytą šią temą knygą „Aš buvau narkomanas“, tai nepalyginamai geresnė man ji buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 10 liepos 2011 - 19:59
QUOTE(casolin @ 2011 07 10, 20:47)
dabar suku galva kur gauti paskutinę dalį, bibliotekoj eilė nemaža tai kol gausiu ją, atsibos laukt  doh.gif  biggrin.gif 

aš dar spėjau užsirezervuoti, berods pirma eilėje, tai laukiu labai jos thumbup.gif bet aišku, vos perskaičiusi ją perduosiu draugei, kurią pati ir ,,užkrėčiau" bado žaidynėmis. hihihi.gif
Atsakyti
aistulia, tai atnešk kada smile.gif

Paukšteliai ir man nepatiko doh.gif
Atsakyti