Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Biancca @ 2011 07 04, 19:39)
Aš absoliučiai sužavėta ir drąsiai galiu pasakyti, kad geresnės lietuvio autoriaus knygos skaičiusi iki šiol nebuvau. Forume yra "Kertelė sielai". Man jos nereikėjo, nes puiki kertelė buvo "Eiti".  ax.gif

nuostabu smile.gif dar labiau užsinorėjau perskaityt smile.gif

aš tik visas knygas kilnoju,po truputį perskaitau, niekas netraukia,kažko tokio reik rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 07 04, 20:28)
drinks_cheers.gif aš irgi taip pagalvojau. Juk kopijavimas gan ryškiai matomas, net vienas iš knygos veikėjų (kalinys) kažką panašaus pasakė į tai: kas čia, ,,Žalioji mylia" ?  doh.gif

Taip vadinosi mirtininkų korpusuose tas kelias, kurį nueidavo mirtininkas iki elektros kedės. Žalias todėl, kad ten grindys žaliai buvo nudažytos ar panašiai, tai ir gavo pavadinimą žalioji mylia. Pas Kingą knygoje tas išaiškinta (nuo to ir knygos pavadinimas). Tos "žalios mylios" buvo visuose mirtininkų korpusiose, tai čia jau gal ne kopijavimas...
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 07 04, 16:44)
Pasisakysiu ir as del knygu... Neslegia jos manes ir tiesiog ranka nekyla ju pardavineti, nors gal antra karta ir nespesiu ju perskaityti. biggrin.gif Vat tik beda, kad lentynu truksta, bet vietos vis tiek randu, kur padet. Savu neskaitytu turiu 122, bet niekaip iki ju nedaeinu, vis pasiskolinu, kokiu neturiu, o savas gi bet kada spesiu perskaityt (ruosiuosi ilgai gyvent tongue.gif ).

Smagus požiūris thumbup.gif (kaip ir pati Vessta biggrin.gif ) ir savaip įtikinantis smile.gif
Beje, kažkodėl įsivaizdavau, kad tu turi daugiau neskaitytų knygų. Jei prie mano neskaitytų pridėti tas, kurias dar tikrai skaitysiu pakartotinai, tai ne ką ir daugiau (maždaug + 20 knygų) tu turi mirksiukas.gif

QUOTE(Biancca @ 2011 07 04, 18:39)
Perskaičiau Valdo Papievio "Eiti". Iškart sakau, kad tai - mano sielos knyga.

Oho, koks nuostabus atsliepimas bigsmile.gif thumbup.gif Biancca, turi dovaną labai gražiai reikšti savo mintis 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 04, 21:24)
Dar įdomiau tuo, kad labai jau nukopijuota nuo Kingo (bent aš taip manau), vis galvoju, kaip taip galima, "Žalia mylia" juk tikrai garsi knyga, tikrai labai įžūlu apsimesti, kad tai tik atsitiktinumas.

QUOTE(laTulipe @ 2011 07 04, 21:28)
drinks_cheers.gif aš irgi taip pagalvojau. Juk kopijavimas gan ryškiai matomas, net vienas iš knygos veikėjų (kalinys) kažką panašaus pasakė į tai: kas čia, ,,Žalioji mylia" ?  doh.gif

Va, smagu, kad ne man vienai akis bado sitas faktas. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 04, 21:19)
Smagus požiūris thumbup.gif  (kaip ir pati Vessta biggrin.gif ) ir savaip įtikinantis  smile.gif 
Beje, kažkodėl įsivaizdavau, kad tu turi daugiau neskaitytų knygų. Jei prie mano neskaitytų pridėti tas, kurias dar tikrai skaitysiu pakartotinai, tai ne ką ir daugiau (maždaug + 20 knygų) tu turi mirksiukas.gif

pas mane nera daug knygu, viso tik 174 turiu, taip, kad su Fati ar katilina lygintis negaleciau biggrin.gif nu, bet dar ne vakaras, tikiuosi iki pensijos 500 prikaupsiu, o paskui tik skaitysiu ir skaitysiu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 07 03, 20:45)
Šiaip tai aš irgi bandau neapsikrauti daiktais ir atsikratyti nebereikalingais (kartais labai nenorom), bet su knygom man kitaip. Didžiosios dalies jų antrąkart niekada neskaitysiu, bet net neįsivaizduoju, kad galėčiau parduoti ilgus metus pirktas ir rinktas

O aš periodiškai - kartą per metus po knygų mugės - padarau "inventorizaciją". Nes reikia susidėti naujas. Esu nusprendusi, kad nėra reikalo laikyti namuose tokių knygų, kurių pagalvojus nesinorėtų skaityti antrą kartą. Taigi, kiekvienais metais apsišvarinu...
Atsakyti
Labas,

pradėjau skaityti Julio Cortazar "Žaidžiame klases". Kaip įtraukė, yra čia skaičiusių šią knygą?
Atsakyti
QUOTE(glam'glance @ 2011 07 05, 12:19)
Labas,

pradėjau skaityti Julio Cortazar "Žaidžiame klases". Kaip įtraukė, yra čia skaičiusių šią knygą?

yra yra, isimylejau autoriu perskaicius sia knyga smile.gif labai savotiskas ir labai puikus kurinys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 04, 21:41)
Taip vadinosi mirtininkų korpusuose tas kelias, kurį nueidavo mirtininkas iki elektros kedės. Žalias todėl, kad ten grindys žaliai buvo nudažytos ar panašiai, tai ir gavo pavadinimą žalioji mylia. Pas Kingą knygoje tas išaiškinta (nuo to ir knygos pavadinimas). Tos "žalios mylios" buvo visuose mirtininkų korpusiose, tai čia jau gal ne kopijavimas...

skaityta senokai, tai būtent šio fakto ir neprisiminiau bigsmile.gif bet man rodos, kad tas kalinys tą klausimą iškėlė dėl stebuklų g.gif
Atsakyti
QUOTE(glam'glance @ 2011 07 05, 11:19)
Labas,

Ir aš kaip tik ją padėjau!~ 100 psl...., kol kas neblogai...
Atsakyti
Prieš kelias dienas perskaičiau Haruki Murakami "Negailestinga stebuklų šalis ir pasaulio galas" Laaaabai patiko. Murakami's bus dar tikrai skaitomas. bigsmile.gif wub.gif

Ir žinoma šioks toks atsiliepimas 4u.gif

user posted image

Visas romanas suskirstytas į dvi dalis, į dalis, kurios viena nuo kitos atitrūkusios rodos nepasiekiamai.

Pirmojoje dalyje vietovė paslaptinga, laikas tarsi sustojęs ar jo iš viso nėra. Ganosi vienaragiai, miestas apsuptas aukštos sienos, o norint tapti tikru miestiečiu reikia atsikratyti savo šešėlio. Šešėlis šiame pasakojime ne šiaip gamtos sukurtos palydovas, tai žmogaus kopija sauganti dvasią ir savastį. Šiame mieste regis kiekviena detalė turi reikšmę, tai mitinis simbolinis pasakojimas (giria, siena, sapnai, vienaragiai, upė, juodi dūmai..)

Antroji romano dalis mus pakviečia į šiuolaikinį Tokijų. Pagrindinis herojus – kalkutekas, asmuo, pasąmonėje pervedantis kompiuterinius duomenis, idant išsaugotų juos po ypatingais neperskaitomais šifrais. Jis dirba paslaptingam mokslininkui, o laisvalaikiu klausosi roko. Atsižvelgiant į tai, jog knyga buvo parašyta 1985 – aisiais metais, galime sakyti, jog tai kas aprašyta šioje romano dalyje yra mokslinė fantastika.

Prieš vertinant manau verta paminėti, jog nesu fantastikos gerbėja, tačiau knyga įtraukė ir užbūrė savo vaizdingumu. Nors pasakojimas šokinėja kiekviename skyriuje, tačiau nepamesti minties išties lengva. Murakami pasakoja sklandžiai ir vaizdingai. Vertinu 10 iš 10. Po pertraukos Murakami knygos vėl atsidurs mano rankose, noriu pažinti/ perskaityti daugiau jo knygų.
Atsakyti
Aš irgi fantastikos tikra negerbėja ir niekad neskaitau, bet Murakamio knygose fantastika visai kitokia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 05 liepos 2011 - 17:03