Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 07 04, 14:25)
Labas  smile.gif

Įpusėjau Jodi Picoult „Namų taisykles“  bigsmile.gif Niekaip negaliu atsistebėt, juk visos autorės knygos parašytos daugmaž vienodai ir jau žinau ko tikėtis, bet vistiek nepaprastai įdomiai ir įtraukiančiai skaitosi  rolleyes.gif Lapai verčiasi greičiau nei kai kuriuose detektyvuose  unsure.gif

O man matyt jau nusibodo tas vienodumas,beveik visas jos knygas turiu,kelias tik perskaičiau,o kitų imt ir nebenoriu,matyt bijau vėl to vienodumo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 04, 10:44)
* (va dabar langai reikalauja valymo, bet kita vertus ne dėl langų aš juk gyvenu blush2.gif  blush2.gif ).

**Masako, tai ar pirksi iš manęs "Pajūrio muziką"?  ax.gif Nes adžani irgi ja domisi, jei tu kartais neimtum .

* drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Visiskai tau pritariu biggrin.gif

**pirksiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 07 04, 14:53)
O man matyt jau nusibodo tas vienodumas,beveik visas jos knygas turiu,kelias tik perskaičiau,o kitų imt ir nebenoriu,matyt bijau vėl to vienodumo.  doh.gif

O aš visas knygas skaičius. Ir kartais skaitydamą ką nors kitą net pagaunu savo galvojant, kad visai norėčiau Picoult ką nors paskaityt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 07 04, 11:21)
O kiek knygu per metus gavosi tau perskaityti?  ax.gif

Per pernai 120 , įskaitant skaitytas dukrai.

QUOTE(Masako @ 2011 07 04, 14:11)

OK drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 04, 15:11)

Ot kokia,man nepalikai.
Juokauju. biggrin.gif
Atsakyti
Pasisakysiu ir as del knygu... Neslegia jos manes ir tiesiog ranka nekyla ju pardavineti, nors gal antra karta ir nespesiu ju perskaityti. biggrin.gif Vat tik beda, kad lentynu truksta, bet vietos vis tiek randu, kur padet. Savu neskaitytu turiu 122, bet niekaip iki ju nedaeinu, vis pasiskolinu, kokiu neturiu, o savas gi bet kada spesiu perskaityt (ruosiuosi ilgai gyvent tongue.gif ).
Atsakyti
Labas 4u.gif

Perskaičiau Valdo Papievio "Eiti". Iškart sakau, kad tai - mano sielos knyga. Tikriausiai šis laikotarpis buvo kaip niekad tinkamas "Eiti". Epitetų šiai knygai galima pridėti daug. Vieni iš tinkamiausių - muzikali, poetiška, užburianti (paprastumu!). Man ji buvo knyga-balzamas, suteikiantis katarsį. Ėjimas romane kodinis motyvas - tai ėjimas per nuoskaudas, vienatvę, tylą, kartais virstančia vidaus tuštuma, o galiausiai tai žmogaus-stebėtojo ėjimas per gyvenimą. Rašytojas Papievis čia kaip virtuozas: improvizuoja nujautimais, vaizdais, pralekiančiais pro pagr. veikėjo akis. Sunku ir nusakyti, kiek daug vaizdiniai gali knygoje. Regis, autorius dailininkas, kurio paletėje - nemažai spalvų. Ir ne tik paletė! Dailininkas, dailininkas! Jei meistriška ranka prisiliečia prie teptuko, gimsta kažkas spalviškai tobulo, labai gražaus. Čia gimė "Eiti".
Pagrindinis veikėjas ir yra ėjimas. Todėl jei knygą reiktų apibūdint vienu vieninteliu žodžiu, jį surasti sunku nebūtų - ėjimas. Ir šitas ėjimas, pasirodo, gali visiškai nuginkluoti kai kurių skaitytojų širdis. Aš nuginkluota ir numetusi ginklus, kai liko tik kojos, ėjimas... kartais jis virsta bėgimu, bet bėgant tu nepabėgsi nuo savęs, greičiau iššvaistysi sieloieškos imperatyvą, todėl vėliau ar anksčiau vėl ėjimas, beje, skambant "In the mood for love". Šitaip ir eini, negana to, norėdamas išrėkt kitam, kad reikia EITI!

Aš absoliučiai sužavėta ir drąsiai galiu pasakyti, kad geresnės lietuvio autoriaus knygos skaičiusi iki šiol nebuvau. Forume yra "Kertelė sielai". Man jos nereikėjo, nes puiki kertelė buvo "Eiti". ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biancca: 04 liepos 2011 - 18:49
QUOTE(Dorifore @ 2011 07 04, 02:12)
Aš kažkada jau esu rašiusi šioje temoje, bet niekada nepamiršiu savo tėčio žodžių.
Man:  tu nusipirk kokį sijoną, kad gražiau atrodytum, o ne savo knygas.
Sesei:  tu bent kokią knygą geriau nusipirktum , o ne savo tas šmutkes ...

lotuliukas.gif
QUOTE(Masako @ 2011 07 04, 09:08)
katilina, kazkaip norejau klausti taves, ar esi macius ta filma apie Andus. Paskaityk - manau, patiktu tau knyga.  smile.gif

Pakartosiu, ką rašiau keli puslapiai atgal- mačiau filmą ir jis man labai patiko, bet knygos noro skaityti nebuvo. O po tavo gražių žodžių tas noras paėmė ir atsirado. smile.gif
QUOTE(Biancca @ 2011 07 04, 19:39)
Perskaičiau Valdo Papievio "Eiti". Iškart sakau, kad tai - mano sielos knyga.

Smagu, kai kas nors randa artimą savo sielai knygą. Deja, aš apie ją tokių žodžių pasakyti negalėčiau, man daug artimesnis jo kitas romanas "Vienos vasaros emigrantai". Gal esi ir jį skaičiusi? Jei ne, tai įdomu, kaip tau patiktų.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 07 04, 19:59)

Smagu, kai kas nors randa artimą savo sielai knygą. Deja, aš apie ją tokių žodžių pasakyti negalėčiau, man daug artimesnis jo kitas romanas "Vienos vasaros emigrantai". Gal esi ir jį skaičiusi? Jei ne, tai įdomu, kaip tau patiktų.

Nea, neskaičiau. Bet būtinai ateityje skaitysiu, kai tik įspūdis po "Eiti" susigulės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2011 07 04, 19:39)
Perskaičiau Valdo Papievio "Eiti". Iškart sakau, kad tai - mano sielos knyga.

Skaitysiu Papievį, jau kokį trečią kartą pasižadu.
Labai gražus atsiliepimas, Biancca, bravo.
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 07 04, 13:53)
O man matyt jau nusibodo tas vienodumas,beveik visas jos knygas turiu,kelias tik perskaičiau,o kitų imt ir nebenoriu,matyt bijau vėl to vienodumo.  doh.gif

Aš tai jau tikra Picoult gerbėja, dabar skaitau taip daugumą nuvylusią knygą "Kita širdis". Na, tikrai, ne geriausia, bet vis tiek įdomu. Dar įdomiau tuo, kad labai jau nukopijuota nuo Kingo (bent aš taip manau), vis galvoju, kaip taip galima, "Žalia mylia" juk tikrai garsi knyga, tikrai labai įžūlu apsimesti, kad tai tik atsitiktinumas.
Be to, įdomu, kas bus taip pat, o ką vis dėl to pati sugalvojo...

QUOTE(Biancca @ 2011 07 04, 18:39)
Labas 4u.gif

Perskaičiau Valdo Papievio "Eiti".

Eina sau, kokio grožio atsiliepimas... Tikrai pagriebė už dūšios.
Bet vistiek, knyga man nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 04, 21:24)
Dar įdomiau tuo, kad labai jau nukopijuota nuo Kingo (bent aš taip manau), vis galvoju, kaip taip galima, "Žalia mylia" juk tikrai garsi knyga, tikrai labai įžūlu apsimesti, kad tai tik atsitiktinumas.
Be to, įdomu, kas bus taip pat, o ką vis dėl to pati sugalvojo...

drinks_cheers.gif aš irgi taip pagalvojau. Juk kopijavimas gan ryškiai matomas, net vienas iš knygos veikėjų (kalinys) kažką panašaus pasakė į tai: kas čia, ,,Žalioji mylia" ? doh.gif
Atsakyti