Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 03, 22:14)
Tai ir  man kai kurių knygų buvimas lentynose  šildo širdį. Na bet tokių knygų juk  ne šimtai yra (bent jau man). Sugebu atsirinkti, kurios labiausiai šildo, kurios artimiausios man ir tik tas tepasilieku.

Tiesa, dar kilo toks klausimas  smile.gif  O tos, kurios turit labai daug knygų, ar esat kada patyrusios persikraustymą į kitą būstą? Iš patirties galiu pasakyti, kad  va tuomet ir paaiškėja, kiek mes turim nebūtinai reikalingų daiktų unsure.gif  Sąlyginai gal ir reikalingų, bet be kurių iš esmės galima būtų puikiai apsieiti.

as pries metus krausciausi biggrin.gif
sunku biggrin.gif biggrin.gif
bet tas mano daug - neskaiciavau kiek vienetais, bet kitos gal ir dvigubai tiek turi
man namai be knygu - netikri kazkokie, nejaukus ir apskritai nesuprantu, kaip gali namie nebut knygu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 07 03, 20:21)
as pries metus krausciausi biggrin.gif
sunku biggrin.gif biggrin.gif
bet tas mano daug - neskaiciavau kiek vienetais, bet kitos gal ir dvigubai tiek turi
man namai be knygu - netikri kazkokie, nejaukus ir apskritai nesuprantu, kaip gali namie nebut knygu biggrin.gif

Tai kad tikrai tas normalus knygų skaičius namuose kiekvienai bus kitoks. Vienai gali užtekti ir 20-30 knygų, kitai ir keli tūkstančiai nebus perdaug biggrin.gif Be to viena gal gyvena nuosavame name, kur tikrai yra vietos knygoms. O kitai gal tenka tenkintis 1-2 kambarių butuku. Trečios gal lankosi bibliotekose ar tiesiog neturi pinigų knygų pirkimui (arba turi, bet išleidžia juos kažkur kitur).
O dėl namų be knygų... Žinau aibę žmonių, kurie neįsivaizduoja namų be kilimų, be užuolaidų, gal dar be ko. O kiti be tokių dalykų puikiai gyvena ir visiškai jų nepasigenda (pvz. aš biggrin.gif ). Aišku, galbūt šis pavyzdys šalia knygų pasirodys kažkam šventvagiškas... Beje aš niekada nesu sakiusi, kad galėčiau gyventi visai be knygų (čia jau būtų kraštutinumas). Tiesiog bent jau kol neturiu namo norėčiau apsieti su protingu (man) jų skaičiumi. Nors kas keisčiausia, aš net ir namo nenoriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 03, 21:14)
Tiesa, dar kilo toks klausimas  smile.gif  O tos, kurios turit labai daug knygų, ar esat kada patyrusios persikraustymą į kitą būstą? Iš patirties galiu pasakyti, kad  va tuomet ir paaiškėja, kiek mes turim nebūtinai reikalingų daiktų unsure.gif  Sąlyginai gal ir reikalingų, bet be kurių iš esmės galima būtų puikiai apsieiti.

Nemažai turiu. Esame kraustęsi, maniškis yra sakęs, kad daug makulatūros turiu. biggrin.gif
Atsakyti
Tai ir  man kai kurių knygų buvimas lentynose  šildo širdį. Na bet tokių knygų juk  ne šimtai yra (bent jau man). Sugebu atsirinkti, kurios labiausiai šildo, kurios artimiausios man ir tik tas tepasilieku.

Tame ir reikalas, kad šimtai. Pvz. vien Christie knygų apie 70 turiu ir nė vienos nenorėčiau atsisakyti, ypač kai perku jas nuo 14 metų. Kitų mėgstamų autorių po mažiau, bet visos vienodai man reikalingos. Aišku, jei pasilikčiau tik labai labai patikusias, tas skaičius žymiai sumažėtų.

Su visom savo knygom krausčiausi vieną kartą. Tiesą sakant, sudėtų į dėžes tų knygų kažkaip smarkiai padaugėjo, lentynose neatrodė tiek daug. smile.gif Na betgi ant pečių jų nešti nereikėjo, o susidėti iš naujo buvo visai įdomu.

O kad be daug mūsų turimų daiktų galima apsieiti, manau, visiems aišku. Kai pagalvoju, kad yra žmonių, kurie visai nieko neturi...
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 07 03, 20:41)
O kad be daug mūsų turimų daiktų galima apsieiti, manau, visiems aišku. Kai pagalvoju, kad yra žmonių, kurie visai nieko neturi...

Ir ta laimė dažniausiai tikrai nepriklauso nuo turimų daiktų kiekio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2011 07 03, 20:41)
Tame ir reikalas, kad šimtai. Pvz. vien Christie knygų apie 70 turiu ir nė vienos nenorėčiau atsisakyti, ypač kai perku jas nuo 14 metų. Kitų mėgstamų autorių po mažiau, bet visos vienodai man reikalingos. Aišku, jei pasilikčiau tik labai labai patikusias, tas skaičius žymiai sumažėtų.

Su visom savo knygom krausčiausi vieną kartą. Tiesą sakant, sudėtų į dėžes tų knygų kažkaip smarkiai padaugėjo, lentynose neatrodė tiek daug.  smile.gif Na betgi ant pečių jų nešti nereikėjo, o susidėti iš naujo buvo visai įdomu.

O įsivaizduokim tokią situaciją. Tarkim tu kraustaisyti (visam laikui) gyventi į užsienį. Ir galimybės pasiimti visas knygas nėra. Kažkaip reiktų suktis mirksiukas.gif Gyvenime juk tikrai pasitaiko situacijų, kada reikia rinktis.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 03, 21:45)
O įsivaizduokim tokią situaciją. Tarkim tu kraustaisyti (visam laikui) gyventi į užsienį. Ir galimybės pasiimti visas knygas nėra. Kažkaip reiktų suktis mirksiukas.gif  Gyvenime juk tikrai pasitaiko situacijų, kada reikia rinktis.

Ooo, baisi situacija. verysad.gif smile.gif Tada turbūt tik pačias mylimiausias pasiimčiau, o kitas gal išeitų kam palikti ir po to po truputį susigrąžinti (bent jau dalį, kokius du tris šimtus). (Likusias reikėtų iš naujo susipirkti. Ne ne, juokauju. Nesu nesveikai prie knygų prisirišusi, yra daug svarbesnių dalykų, ir kuo vyresnė tampu, tuo man jos mažiau svarbios darosi. Bet tai nereiškia, kad jų turėjimas manęs nedžiugina.)
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 07 03, 18:42)
Sveikos 4u.gif

Pabaigiau Unni Lindell "Gyvatnesis"-norvegu detektyvas,

Pirksiu biggrin.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 03, 20:14)

Tiesa, dar kilo toks klausimas  smile.gif  O tos, kurios turit labai daug knygų, ar esat kada patyrusios persikraustymą į kitą būstą?

Nezinau ka skaitai daug,pas mane apie 350-400 knygu...kraustemes,bet sunkumu jokiu,susidejau visas i dezes ir viskas,na tiesa tam,kas nesiojo dezes tai nelengva buvo,svoris geras biggrin.gif Dabar tik sunku,kai norint rasti norima knyga,tenka kuistis po dezes,nes vis dar bibliotekos kampelis nesutvarkytas ax.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 03, 20:45)

O įsivaizduokim tokią situaciją. Tarkim tu kraustaisyti (visam laikui) gyventi į užsienį. Ir galimybės pasiimti visas knygas nėra. Kažkaip reiktų suktis mirksiukas.gif  Gyvenime juk tikrai pasitaiko situacijų, kada reikia rinktis.

As krausciausi turedama dar mazai knygu,visas sukaupiau jau gyvendama uzsienyje,bet tas kurias turejau jau LT,tiesiog susiveziau per kelis kartus,kaskart kai vaziuodavom pasisveciuoti pas tevus,visad po kruvele knygu ir parsivezdavau grizinedama ,taip susiveziojau mirksiukas.gif Draugai tiesa dar padeda,kai vaziuoja su masina,paima laukneseli ir is musu tevu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 03, 12:28)
*Dori, paskui parasysiu, ka manau apie tavo darbu pardavinejima tame knygyne, jei idomu smile.gif
**Na, bet neatsizaviu kai kuriu is jusu skaitymo tempais. Ingenai...swoon.gif

* Masako, kiek supratau iš Aistės kalbų ir tavo parašymo intonacijos, tai nekas manęs laukia biggrin.gif doh.gif todėl labai lauksiu tavo nuomonės, jeigu ką, į až rašyk.
** Ingėnai, man vis norisi, bet nedrąsu paklaust, tu dirbi ar ne biggrin.gif ax.gif Čia nesveika jau tiek knygų perskaityt per tokį laiką

QUOTE(katilina @ 2011 07 03, 20:45)
Nors kai kas, aišku, galėtų pasakyti kaip viena mano draugė- "jau geriau tuos pinigus leisti drabužiams negu knygoms. Juos bent galima nešioti, o kokia nauda iš knygų- perskaitei ir viskas". smile.gif

Aš kažkada jau esu rašiusi šioje temoje, bet niekada nepamiršiu savo tėčio žodžių.
Man: tu nusipirk kokį sijoną, kad gražiau atrodytum, o ne savo knygas.
Sesei: tu bent kokią knygą geriau nusipirktum , o ne savo tas šmutkes ...

QUOTE(LEEja @ 2011 07 03, 20:56)
taip taip ir as turiu tokiu - kuriu ne uz ka i nieka nekeisciau, nes kazkaip sildo siela man jos stovedamos lentynoj  rolleyes.gif

Būtent, man gera jau vien dėl to, kad jos YRA mano lentynose O aš jau galvojau, kad esu snobė doh.gif

O tos, kurios turit labai daug knygų, ar esat kada patyrusios persikraustymą į kitą būstą? Iš patirties galiu pasakyti, kad  va tuomet ir paaiškėja, kiek mes turim nebūtinai reikalingų daiktų unsure.gif 

Esi kada ėjus per Vokiečių gatvę? (žinau, kvailas klausimas vilnietei). Bet beveik metus laiko mano knygos buvo Deuteron bažnyčios rūsy. Man sunkiau buvo likti gatvėj su savo knygom, nei kraustytis kitur. Aš per šį laiką atpratau nuo visų daiktų kaupimo, visų, išskyrus knygas smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 03, 21:45)
O įsivaizduokim tokią situaciją. Tarkim tu kraustaisyti (visam laikui) gyventi į užsienį.

Kdangi planuoju važiuoti pas MB ir suvokiu realiai, jog nesivešiu savo visų knygų. Ir man netgi nebesinori pirkti tiek knygų, kas iš to jeigu jos bus namie, o tu neturėsi galimybės skaityt.
BET, jeigu tikrai tikrai žinočiau jog kraustausi ilgam į kitą šalį, tai nemanau, jog būtų problema perkelti mano biblioteką. Jei reiktų, tai kaip ir "Kalifo rūmai" knygoj, ne basom gultų išmintis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 04 liepos 2011 - 01:16
QUOTE(Dorifore @ 2011 07 04, 03:12)
Būtent, man gera jau vien dėl to, kad jos YRA mano lentynose O aš jau galvojau, kad esu snobė  doh.gif

butum snobe, jeigu tik knygu nugareles butaforines lentynoj pasistacius turetum biggrin.gif
kas, beje, ankciau ir buvo daroma, net tokios specialios jos buvo daromos, del grozio, su auksinem raidem smile.gif
Atsakyti
dirba Inga, dirba bigsmile.gif Bet po darbo, kaip zinia, laiko negaista thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(LEEja @ 2011 07 04, 08:54)
net tokios specialios jos buvo daromos, del grozio, su auksinem raidem smile.gif

doh.gif oi, kaip baisu, va cia tai tikrai nesuvokiama... unsure.gif

As galvoju, kad irgi esu minimaliste - megstu kuo maziau apsikraut. (nemegstu jokiu dulkiu kaupyklu - suvenyru, nemegstu kilimu biggrin.gif ir t.t.), bet su knygom kazkaip kitaip g.gif Nejauciu nei noro jas kaupti, nei poreikio atsikratyt. Kartais nusiperku, kartais geri zmones skolina. Parduodu tas, kurias pirkau ne visai papigiai arba mazai istrigusias. Jei nebrangiai pirkau gera, patikusia knyga, tai gaila parduoti smile.gif

katilina, kazkaip norejau klausti taves, ar esi macius ta filma apie Andus. Paskaityk - manau, patiktu tau knyga. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(aistuliaa @ 2011 07 03, 20:59)
Įdomu kaip tau patiks  smile.gif

o tu esi skaicius?

Na, toks skaitaliukas, bet "skaitosi", bent jau kol kas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 04, 09:08)
o tu esi skaicius?

Na, toks skaitaliukas, bet "skaitosi", bent jau kol kas biggrin.gif

Taip, skaičiusi kažkada šiais metais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 07 04, 09:15)
Taip, skaičiusi kažkada šiais metais  smile.gif

ir kaip>? bigsmile.gif

Kazkas is sios temos tikrai gyre ta knyga, del ko ji man ir uzkliuvo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 04 liepos 2011 - 08:23