Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

Labas 4u.gif

QUOTE(Masako @ 2011 07 03, 14:37)
Nu va, pabaigiau Sviesa ant sniego, griebiau Knygu kluba -  irgi puikiai tinka si lietinga vienisa sekmadieni  smile.gif

Turi omeny Alice Monroe "Knygų klubą"? O man ji nepatiko unsure.gif Paskaitinėjau šiek tiek ir numečiau...
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 03, 15:46)
Labas 4u.gif
Turi omeny Alice Monroe "Knygų klubą"? O man ji nepatiko unsure.gif  Paskaitinėjau šiek tiek ir numečiau...

aha, paziuresim. Pradzia tai tokia visai pusetina smile.gif
Papildyta:
Ingenai, kaip tau ta Pajurio muzika? Gal man ja atidek, jei nenupirko dar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 03, 17:46)
Ingenai, kaip tau ta Pajurio muzika? Gal man ja atidek, jei nenupirko dar 4u.gif

Sakai, kaip g.gif Parašyta tai gražiai. Bet skaitydama tokio pobūdžio knygas aš visgi susimąstau, ką jos man asmeniškai duoda. Šiuo atveju suabejojau, ar verta man tokią storą ir tokiu smulkiu šriftu parašytą knygą skaityti iki galo g.gif (na neperskaičiau aš jos, primečiau, kad būčiau sugaišusi prie šios knygos mažiausiai savaitę). Be išraiškos grožio dar turi būti ir turinys su kažkokiu cinkeliu. Kylo įtarimas, kad laukiamo cinkelio galiu ir nerasti.
Tai tikrai imsi, ar atidėt ją tau?
Atsakyti
Tiesa, Ingenai, maciau, kad parduodi 'Kleopatros memuarus'. Tai ar nors kiek jos skaitei? Kaip patiko?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 03, 14:46)
Labas 4u.gif
Turi omeny Alice Monroe "Knygų klubą"? O man ji nepatiko unsure.gif  Paskaitinėjau šiek tiek ir numečiau...

Man tai visai nieko susikaite,pradzioj irgi galvojau neidomu bus,bet reik ja visa perskaityt iki kuliminacijos,visai nebloga mirksiukas.gif

O mane va neitin traukia prie Mazosios angles,skaitau bet tingiai,kol kas neitraukia ji manes,persckaiciau 80 kazkelis psl.... ar dar prasides veliau kas idomaus? Truksta man humoro,kol kas Parduotuviu maniakes serija man zymiai idomesne,nes ja skaitydama ne karta juokiausi,o cia dar juoko nieks nekele ax.gif Ir uzkniso jau mane pravardes Buozgalvele,Varlius,nelimpa,nezavi...nuobodoka man ta moteriske pati ax.gif Ir dar didelis knygos minusas,kad visi vertimai ir paaiskinimai nuolat knygos gale reik ziureti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 03 liepos 2011 - 18:25
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 07 03, 18:13)
Tiesa, Ingenai, maciau, kad parduodi 'Kleopatros memuarus'. Tai ar nors kiek jos skaitei? Kaip patiko?

Labai mažai teskaičiau. Pagalvojau, kad visgi neturėsiu tiek kantrybės, o ir laiko gaila unsure.gif Juolab, kad kiek iš skaičiusių komentarų supratau, kažkokios didelės pažintinės ar juo labiau literatūrinės vertės ši knyga nelabai turi unsure.gif Jei jau norėsiu skaityti apie Kleopatrą, juk galėsiu susirasti ir trumpesnį variantą.

QUOTE(luiziana @ 2011 07 03, 18:24)
Man tai visai nieko susikaite,pradzioj irgi galvojau neidomu bus,bet reik ja visa perskaityt iki kuliminacijos,visai nebloga  mirksiukas.gif

O mane va neitin traukia prie Mazosios angles,skaitau bet tingiai,kol kas neitraukia ji manes,persckaiciau 80 kazkelis psl.... ar dar prasides veliau kas idomaus? Truksta man humoro,kol kas Parduotuviu maniakes serija man zymiai idomesne,nes ja skaitydama ne karta juokiausi,o cia dar juoko nieks nekele  ax.gif Ir uzkniso jau mane pravardes Buozgalvele,Varlius,nelimpa,nezavi...nuobodoka man ta moteriske pati ax.gif Ir dar didelis knygos minusas,kad visi vertimai ir paaiskinimai nuolat knygos gale reik ziureti  doh.gif

Na "Knygų klubo" kuliminacijos tikrai neišlaikiau. Tiesiog nesudomino tų moterų istorijos, tai ką čia gaišti laiką unsure.gif

O va "Mažoji anglė" priešingai - įtraukė nuo pat pradžių. Ir tas švelnus, subtilus knygos humoras man labai tiko. Ir tos pravardės Buožgalvėlė, Varlius visai smagios smile.gif Jei neįtraukė nuo pradžių, nemanau, kad įtrauks vėliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 03 liepos 2011 - 18:37
Sveikos 4u.gif

Pabaigiau Unni Lindell "Gyvatnesis"-norvegu detektyvas,Osle siauteja zudikas maniakas,issiskyrusiam ir vel ka tik isimylejusiam detektyvui Kato Isaksenui ir jo bendrazygiams,zudiko paieskos virsta lenktynemis su laiku,nes bet kuriuo metu gali buti ivykdytas dar vienas ziaurus nusikaltimas.Man si knyga ne tik detektyvas,bet ir romanas apie vedybas,apie skyrybas,apie tai kaip tai veikia vienus ar kitus knygos herojus,apie smurta seimoje.Kaipp ir dauguma skandinavu rasytoju,taip ir Lindell daug demesio skiria zmogaus vidiniams isgyvenimams,psichologiniam portretui,priezasciu ieskojimui.Man patiko thumbup.gif

Dabar pradejau skaityti D.J.McIntosh "Babilono ragana"-raso,kad tai trileris,pirmoji Mesopotamijos trilogijos dalis.Kol kas idomu.

O kas liecia neskaitytas savas knygas,tai ju siuo metu tik dvi biggrin.gif viena antrus metus skaitomas U.Eco "Rozes vardas" blush2.gif ir nelabai itraukianti J.M.Thibaux "Kleopatra".Visos kitos turimos perskaitytos,ir net ne po viena karta biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Skaičiau tik kelyje į kaimą pimyn ir atgal (Chesterfield "Laiškai sūnui").

QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 01, 22:28)
Kiek iš to, ką mes skaitome, kiek puikių knygų, siužetų, aprašymų ir personažų dingsta iš mūsų atminties, vos tik užverčiame knygą? – klausia jis.

Kaip pirštu į akį. blink.gif O aš galvojau, kad tik man vienai tokios mintys kyla.

QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 02, 18:30)
Beje, man iškylo dar toks klausimas. Čia toms, kurios turi namuose prikaupę daug neskaitytų knygų. O ar jums nebūna, kad pajuntat, jog tas neskaitytų knygų perviršis pradeda slėgti?

Ingėnai, labai taikli mintis. Man dabar toks laikotarpis, kad noris pagalvoti ir peržiūrėti, ką verta pasilikti, o ką parduoti, atiduoti ar pan... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 07 02, 20:35)
Dar atsakant į klausimą - jei visas perskaitytas kaupčiau ir nepardavinėčiau, jau turbūt nebeturėčiau laisvos vietos namuose biggrin.gif  Ir gal  netgi būčiau subankrutavusi  unsure.gif  biggrin.gif  doh.gif

Na aš dar nebankrutuoju, bet su vieta problemų yra. O jei sugalvočiau visas knygas susidėti tik viena eile, o ne po dvi, kaip dabar, tai pati turbūt nebetilpčiau. smile.gif
Šiaip tai aš irgi bandau neapsikrauti daiktais ir atsikratyti nebereikalingais (kartais labai nenorom), bet su knygom man kitaip. Didžiosios dalies jų antrąkart niekada neskaitysiu, bet net neįsivaizduoju, kad galėčiau parduoti ilgus metus pirktas ir rinktas pvz. Grishamo, Dickenso, Austen, Allende ar Christie (ir daug kitų autorių) knygas. Arba kokius "Tris muškietininkus", taip mylėtus paauglystėj. Vien tų knygų buvimas lentynose man suteikia tam tikrą malonumą (tikiuosi, kas nors supranta, apie ką kalbu). Nors kai kas, aišku, galėtų pasakyti kaip viena mano draugė- "jau geriau tuos pinigus leisti drabužiams negu knygoms. Juos bent galima nešioti, o kokia nauda iš knygų- perskaitei ir viskas". smile.gif
QUOTE(Masako @ 2011 07 03, 12:28)
Su dideliu malonumu perskaiciau Stebukla Anduose - is tikro tai ne tik to  siurpaus, sunkiai isivaizduojamo ivykio faktografija,  bet ir grazus, stebinantis, siurpinantis pasakojimas apie neribotas zmogaus galimybes, be galo zavintis, ikvepiantis..

Man filmas irgi patiko, bet apie knygos skaitymą nepagalvodavau. O tu taip viliojančiai parašei, kad visai užsinorėjau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 07 03, 21:45)
Vien tų knygų buvimas lentynose man suteikia tam tikrą malonumą (tikiuosi, kas nors supranta, apie ką kalbu).

taip taip ir as turiu tokiu - kuriu ne uz ka i nieka nekeisciau, nes kazkaip sildo siela man jos stovedamos lentynoj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 07 03, 15:37)
griebiau Knygu kluba -  irgi puikiai tinka si lietinga vienisa sekmadieni  smile.gif

Įdomu kaip tau patiks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 03 liepos 2011 - 19:59
Tai ir man kai kurių knygų buvimas lentynose šildo širdį. Na bet tokių knygų juk ne šimtai yra (bent jau man). Sugebu atsirinkti, kurios labiausiai šildo, kurios artimiausios man ir tik tas tepasilieku.

Tiesa, dar kilo toks klausimas smile.gif O tos, kurios turit labai daug knygų, ar esat kada patyrusios persikraustymą į kitą būstą? Iš patirties galiu pasakyti, kad va tuomet ir paaiškėja, kiek mes turim nebūtinai reikalingų daiktų unsure.gif Sąlyginai gal ir reikalingų, bet be kurių iš esmės galima būtų puikiai apsieiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 03 liepos 2011 - 20:15